Куфар за багаж - от къде?
Модератор: Общи модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Куфар за багаж - от къде?
Колеги, налага ми се да закупя голям куфар за багаж (+/- 80см височина). Желанието ми е да има телескопична дръжка както и 2 или 4 колелца. Като цяло нямам претенции, само не искам да се разглоби/разхлопа след 2-3 пътувания. Харесах си от каталозите на Метро един модел, но беше изчерпан, цената му беше приблизително 100лв с ддс. Някой ако има представа от къде мога да си намеря куфар със следните характеристики - нека сподели! Благодаря
ПС Говорим за София!

ПС Говорим за София!

От чудовищния рев съседа се оплака, много силен бил му звука на шестака.
Re: Куфар за багаж - от къде?
Виж в продавалник дали няма American Tourister, които OMV даваха по едно време като част от някаква програма с точки.
Другият вариант е Eminent, бях си го купил от Метро. Непокътнат е (освен драскотини), но е обиколил цяла Европа за последните години.
И Samsonite, но е трудно да намериш евтин нов.
Пробвал съм ги и трите, и още ги имам, супер са. Първите 2 ти се вписват в бюджета.
Другият вариант е Eminent, бях си го купил от Метро. Непокътнат е (освен драскотини), но е обиколил цяла Европа за последните години.
И Samsonite, но е трудно да намериш евтин нов.
Пробвал съм ги и трите, и още ги имам, супер са. Първите 2 ти се вписват в бюджета.
- Pisobella
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: таралясник
Estil също имат хубави куфари. Магазини имат из цяла София.
Също така гледах в Decathlon, че имаха сакове с колелца, които бяха с твърди страници и гръб и доста ми харесаха. Май имат и изцяло твърд куфар. Но какво им е качеството не мога да кажа.
Имат сайтове, разгледай ги.
Също така гледах в Decathlon, че имаха сакове с колелца, които бяха с твърди страници и гръб и доста ми харесаха. Май имат и изцяло твърд куфар. Но какво им е качеството не мога да кажа.
Имат сайтове, разгледай ги.
може да провериш в естил, имаме един малък от там, ок е.
what a helluva ride
- Пинтев
- младши ентусиаст
-
- Кара: СамУет
Вчера си взех от Естил на промоция 89 лв най-големият възможен.Ако не са на промоция са по 140 лв... 

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Ако става дума само за дрехи - куфар не ти трябва
Вземи си сак на колела и с телескопична дръжка, като това долу - доволен ще останеш.
Разликата е осезаема ако пътуваш със самолет.
големите Куфари-карети тежат около 5 кила, а при 23 кила ограничение на багажа, реално можеш да ползваш само 18.
Аз имам подобен на този по-долу 120x60x60. Тежи точно 1.200 грама заради тръбите на дръжката и колелцата и циповете
22 кила ги събира с лекота, добър е за обемни неща също
Марката не я знам. Купих го на промоцЯ от летището във Вашингтон, понеже самсонайта с който бях тръгнал реши да окуцее, а после реши да се пръсне по шевовете насред плаца

Вземи си сак на колела и с телескопична дръжка, като това долу - доволен ще останеш.
Разликата е осезаема ако пътуваш със самолет.
големите Куфари-карети тежат около 5 кила, а при 23 кила ограничение на багажа, реално можеш да ползваш само 18.
Аз имам подобен на този по-долу 120x60x60. Тежи точно 1.200 грама заради тръбите на дръжката и колелцата и циповете

22 кила ги събира с лекота, добър е за обемни неща също

Марката не я знам. Купих го на промоцЯ от летището във Вашингтон, понеже самсонайта с който бях тръгнал реши да окуцее, а после реши да се пръсне по шевовете насред плаца

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
Аз заложих на Samsonite, обаче освен това, че е 2кг с много отделения - ризи итн, заключването му е слабо - за 30 секунди го отключвам без да знам кода... но пък има TSA ключалка, да си ровят митничарите на воля
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
- Мечтае да кара: 612
Колегата, гледам, вече си е взел, но да си кажа и моя опит. След като за пръв път си взех куфар на Stratic, по съвет на колега, който много пътува, вече не искам други. Вкл. леко прехвалените/overpriced Samsonite.
Не че и Stratic са евтини, но там всяка стотинка си заслужава.
Не че и Stratic са евтини, но там всяка стотинка си заслужава.
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
https://www.youtube.com/watch?v=G5mvvZl6pLI
Помислете си с кво да пътувате... Нищо ценно в куфарите.
Помислете си с кво да пътувате... Нищо ценно в куфарите.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Моят си го купих преди 4 години от подлеза на бул. България и ул. Тодор Каблешков. Никаква марка не е, но толкова здрав куфар надали досега съм имала....само за 50лв. Къде ли не е хвърлян по летищата и е побирал повече от капацитета му багаж, и има още живот него
Ако пътуваш често, не залагай на много скъп куфар, защото по летищата ги хвърлят както си знаят.

Ако пътуваш често, не залагай на много скъп куфар, защото по летищата ги хвърлят както си знаят.
Колега, куфар не ти трябва. Поне според личния ми опит. Иди на Илиенци и си вземи един сак от тези и разстегателните с ципове. Аз имам четири такива и вече пет или шест пъти са летяли само през Океана. Ходенето на юг не го броя. Виждал съм как багаж изпада директно то самолета на пистата, как хамалите ги разсипват и т.н. Смених съм досега само един цип. Отделно се сгъват на колкото можеш и не взимат място у дома. Не забравай и че сака е по-лек и реално вкарваш повече багаж в него. Колелцата обикновено два-три полета и са аут. По летищата има колички и няма смисъл да се набутваш.
Успех!
Успех!
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
BMW_POWER написа:Колелцата обикновено два-три полета и са аут.
E ти направо ги закопа всичките производители...
Имам два куфара, и двата не са "маркови" - единия купуван през 2006-та, другия през 2007-ма. И двата са летели няколко пъти през океана, а в Европа пътуват по 5-6 пъти годишно - и двата са с абсолютоно здрави колелца. Просто трябва да гледаш какво купуваш...
Като издъхнат тези, следващият определено ще е такъв:
http://www.rimowa.com/en-gb/classic-flight
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- nivo
- Потребител
-
- Кара: е39 530i
drago_pavlov написа:BMW_POWER написа:Колелцата обикновено два-три полета и са аут.
Имам два куфара, и двата не са "маркови" - единия купуван през 2006-та, другия през 2007-ма. И двата са летели няколко пъти през океана, а в Европа пътуват по 5-6 пъти годишно - и двата са с абсолютоно здрави колелца. Просто трябва да гледаш какво купуваш...
Вномавайте стези куфари от Бразилия.Гълабин Боевски си взе куфари от Бразилия и пекара известно време в тяхен затвор

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
nivo написа:Вномавайте стези куфари от Бразилия.Гълабин Боевски си взе куфари от Бразилия и пекара известно време в тяхен затвор
В началото не можах да схвана какво имаш предвид, но като погледнах сайта си казах: "ОбъркАл си рейса пич"

Куфарите са немски, има някаква серия с бразилски мотив, но нищо повече...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
drago_pavlov написа:BMW_POWER написа:Колелцата обикновено два-три полета и са аут.
Колега, тези куфари са доста над класа 20-30 лева. Не вярвам да издършат падане от самолета на пистата. Говоря за неща, които съм видял висейки по летища. Хамалите ги разхвърлят, падат по земята и т.н. На летище София точно пред нас се разсипа почти целия багаж от едно ремарке. Видях една женица, как си взе куфара и с невярващ поглед каза:
Ама аз го купих нов преди да тръгна!?
Говоря от мой практически опит. Парите са си ващи и ги харчете както намерите за добре

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2