Куфар за багаж - от къде?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Куфар за багаж - от къде?

Мнение от drizzy » 02 Сеп 2014, 15:07

Колеги, налага ми се да закупя голям куфар за багаж (+/- 80см височина). Желанието ми е да има телескопична дръжка както и 2 или 4 колелца. Като цяло нямам претенции, само не искам да се разглоби/разхлопа след 2-3 пътувания. Харесах си от каталозите на Метро един модел, но беше изчерпан, цената му беше приблизително 100лв с ддс. Някой ако има представа от къде мога да си намеря куфар със следните характеристики - нека сподели! Благодаря :wave:

ПС Говорим за София! ;)
От чудовищния рев съседа се оплака, много силен бил му звука на шестака.

старши ентусиаст
Аватар

Re: Куфар за багаж - от къде?

Мнение от kdl » 02 Сеп 2014, 16:21

Виж в продавалник дали няма American Tourister, които OMV даваха по едно време като част от някаква програма с точки.
Другият вариант е Eminent, бях си го купил от Метро. Непокътнат е (освен драскотини), но е обиколил цяла Европа за последните години.
И Samsonite, но е трудно да намериш евтин нов.

Пробвал съм ги и трите, и още ги имам, супер са. Първите 2 ти се вписват в бюджета.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: таралясник

Мнение от Pisobella » 02 Сеп 2014, 16:32

Estil също имат хубави куфари. Магазини имат из цяла София.
Също така гледах в Decathlon, че имаха сакове с колелца, които бяха с твърди страници и гръб и доста ми харесаха. Май имат и изцяло твърд куфар. Но какво им е качеството не мога да кажа.

Имат сайтове, разгледай ги.
Изображение
Аз умирам и светло се раждам ... за всяка спам тема!!! xD
click me !!! ---> http://z0r.de/63

ентусиаст
Аватар
Кара: си

Мнение от txe » 02 Сеп 2014, 16:33

може да провериш в естил, имаме един малък от там, ок е.
what a helluva ride

младши ентусиаст
Аватар
Кара: СамУет

Мнение от Пинтев » 02 Сеп 2014, 17:39

Вчера си взех от Естил на промоция 89 лв най-големият възможен.Ако не са на промоция са по 140 лв... :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 02 Сеп 2014, 19:15

Ако става дума само за дрехи - куфар не ти трябва ;)
Вземи си сак на колела и с телескопична дръжка, като това долу - доволен ще останеш.

Разликата е осезаема ако пътуваш със самолет.
големите Куфари-карети тежат около 5 кила, а при 23 кила ограничение на багажа, реално можеш да ползваш само 18.
Аз имам подобен на този по-долу 120x60x60. Тежи точно 1.200 грама заради тръбите на дръжката и колелцата и циповете :mhihi:

22 кила ги събира с лекота, добър е за обемни неща също ;)
Марката не я знам. Купих го на промоцЯ от летището във Вашингтон, понеже самсонайта с който бях тръгнал реши да окуцее, а после реши да се пръсне по шевовете насред плаца :mhihi:

Изображение
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

Аватар

Мнение от Хаос » 02 Сеп 2014, 21:12

Аз заложих на Samsonite, обаче освен това, че е 2кг с много отделения - ризи итн, заключването му е слабо - за 30 секунди го отключвам без да знам кода... но пък има TSA ключалка, да си ровят митничарите на воля
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
Мечтае да кара: 612

Мнение от KoolyO » 03 Сеп 2014, 11:19

Колегата, гледам, вече си е взел, но да си кажа и моя опит. След като за пръв път си взех куфар на Stratic, по съвет на колега, който много пътува, вече не искам други. Вкл. леко прехвалените/overpriced Samsonite.
Не че и Stratic са евтини, но там всяка стотинка си заслужава.
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 03 Сеп 2014, 13:08

https://www.youtube.com/watch?v=G5mvvZl6pLI
Помислете си с кво да пътувате... Нищо ценно в куфарите.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 03 Сеп 2014, 14:37

Моят си го купих преди 4 години от подлеза на бул. България и ул. Тодор Каблешков. Никаква марка не е, но толкова здрав куфар надали досега съм имала....само за 50лв. Къде ли не е хвърлян по летищата и е побирал повече от капацитета му багаж, и има още живот него :lol:
Ако пътуваш често, не залагай на много скъп куфар, защото по летищата ги хвърлят както си знаят.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 04 Сеп 2014, 18:26

Колега, куфар не ти трябва. Поне според личния ми опит. Иди на Илиенци и си вземи един сак от тези и разстегателните с ципове. Аз имам четири такива и вече пет или шест пъти са летяли само през Океана. Ходенето на юг не го броя. Виждал съм как багаж изпада директно то самолета на пистата, как хамалите ги разсипват и т.н. Смених съм досега само един цип. Отделно се сгъват на колкото можеш и не взимат място у дома. Не забравай и че сака е по-лек и реално вкарваш повече багаж в него. Колелцата обикновено два-три полета и са аут. По летищата има колички и няма смисъл да се набутваш.
Успех!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 05 Сеп 2014, 8:55

BMW_POWER написа:Колелцата обикновено два-три полета и са аут.

E ти направо ги закопа всичките производители...
Имам два куфара, и двата не са "маркови" - единия купуван през 2006-та, другия през 2007-ма. И двата са летели няколко пъти през океана, а в Европа пътуват по 5-6 пъти годишно - и двата са с абсолютоно здрави колелца. Просто трябва да гледаш какво купуваш...
Като издъхнат тези, следващият определено ще е такъв:
http://www.rimowa.com/en-gb/classic-flight
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Потребител
Аватар
Кара: е39 530i

Мнение от nivo » 05 Сеп 2014, 12:22

drago_pavlov написа:

Имам два куфара, и двата не са "маркови" - единия купуван през 2006-та, другия през 2007-ма. И двата са летели няколко пъти през океана, а в Европа пътуват по 5-6 пъти годишно - и двата са с абсолютоно здрави колелца. Просто трябва да гледаш какво купуваш...

Вномавайте стези куфари от Бразилия.Гълабин Боевски си взе куфари от Бразилия и пекара известно време в тяхен затвор :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 05 Сеп 2014, 17:13

nivo написа:Вномавайте стези куфари от Бразилия.Гълабин Боевски си взе куфари от Бразилия и пекара известно време в тяхен затвор :D

В началото не можах да схвана какво имаш предвид, но като погледнах сайта си казах: "ОбъркАл си рейса пич" :lol:
Куфарите са немски, има някаква серия с бразилски мотив, но нищо повече...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 06 Сеп 2014, 17:44

drago_pavlov написа:

Колега, тези куфари са доста над класа 20-30 лева. Не вярвам да издършат падане от самолета на пистата. Говоря за неща, които съм видял висейки по летища. Хамалите ги разхвърлят, падат по земята и т.н. На летище София точно пред нас се разсипа почти целия багаж от едно ремарке. Видях една женица, как си взе куфара и с невярващ поглед каза:

Ама аз го купих нов преди да тръгна!?

Говоря от мой практически опит. Парите са си ващи и ги харчете както намерите за добре :yes:

Следваща

Назад към Извън Темата