Firmware update на телевизор?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Firmware update на телевизор?

Мнение от mit-kong » 02 Май 2015, 8:38

Здравейте, имам телевизор Finlux 32" LCD, които има мнооого бъгове. (понякога не се гаси като го настроя, като сложа флашка да гледам филм мн. често забива и трябва да го гася от контакта и да го пускам пак, като увеличавам бързо силата на звука почва да сменя канали и тн.) Вече е извън гаранция, но винаги е бил много шантав и се чудех дали евентуално update на firmware-a би оправил нещата? И ако да как се ъпдейтва? :dunno:
Изображение

Слави
Аватар

Re: Firmware update на телевизор?

Мнение от © » 02 Май 2015, 9:59

Моя се ъпдейтва сам през мрежата. Но и да се ъпдейтне не виждам голяма разлика. Имаше ентусиасти в setcom форума, които обясняваха всичко кое как става през флашки и т.н. но там не съм влизал от години, нито пък съм се интересувал от това.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 02 Май 2015, 12:18

Ако има вариант в менюто да се ъпдейтва през интернет (и ТВ-то има интернет) просто я пусни тази функция.
В противен случай можеш да провериш в сайта на производителя дали за твоя модел има ъпдейти и ако да, каква е процедурата за ъпдейт. Вероятно ще трябва да свалиш файла на флашката и просто да я включиш в ТВ-то.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: с DPF
Мечтае да кара: на ток
Детайли за колата: стоковица

Мнение от dynalias » 02 Май 2015, 19:01

vixx написа:Ако има вариант в менюто да се ъпдейтва през интернет (и ТВ-то има интернет) просто я пусни тази функция.
В противен случай можеш да провериш в сайта на производителя дали за твоя модел има ъпдейти и ако да, каква е процедурата за ъпдейт. Вероятно ще трябва да свалиш файла на флашката и просто да я включиш в ТВ-то.

Аз съм със PHILIPS и стана по гореописания начин. Свалих файл от сайта им и го качих на флашка и после от менюто на телевизора му зададох ъпдейт и той сам си намери файла.
history:
E36 328i coupe 1995г. 193hp 25.11.2013-19.04.2019г.sell
E90 320d sedan 2009г. 177hp 10.06.2019г.-now

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 03 Май 2015, 0:10

Подозирам че с тая марка firmware ъпдейта няма да е толкова прост
http://forum.setcombg.com/%D1%82%D0%B5% ... B0-23.html
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Назад към Извън Темата