ВРЕДАТА ОТ МИКРОВЪЛНОВИТЕ ФУРНИ
Модератор: Общи модератори
41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
ВРЕДАТА ОТ МИКРОВЪЛНОВИТЕ ФУРНИ
Винаги съм знаел, че микровълновите фурни са вредни, но сега попаднах на една статия, която направо ме шокира.
Може ли някой по запознат да каже дали написаното тук би могло да бъде истина? Пише с подробности как вреди на човека и дори на самата храна, като прави много от храните канцерогенни. А е такова удобство... и сега съм раздвоен, не знам да я пенсионирам ли или какво да я правя...
Статията: http://rasper-bg.com/?p=521

Статията: http://rasper-bg.com/?p=521
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: ВРЕДАТА ОТ МИКРОВЪЛНОВИТЕ ФУРНИ
Статията и сайта като цяло са малко глупости, но със сигурност не е най-полезното нещо което можеш да ползваш.
Мойта я изхвърлих преди 6-7 години.
Мойта я изхвърлих преди 6-7 години.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Аз друго съм чел, далеч по-достоверно.
Всъщност, случайно е открити микровълните, когато се е тествал радар, и то не от немците. На разработчика, докато тествал системата, минал покрай лъча и му се разтопил шоколада в дроба (очевидно имаш шоколад)
Това е пълна смехория, че да топлили манджата на войниците на фронта, по-голяма глупост не бях чел.
Та, засекретили откритието, по същество то си било секретно, разработката на нов радар.
Чак години по-късно решили да продадат патента и ето ти микровълнова печка.
Самите вълни са много къси, а печката е екранирана, сегашните са още по-безопасни, дори няма радио смущение около печката (за разлика от старите), освен това, телефоните имат доста по-вредно излъчване от микровълновите печки.
Системата на загряване на храната е проста, карат молекулите на захарите да трептят, както и по принцип като се загрява конвенционално.
По принцип, храната приготвена в микровълнова печка не е вкусна, поради начина на загряване на продуктите, но пък е перфектна само да се стопли някаква манджа на бързо.
Микровълновата, както и всичко, което излъчва вълни не е добро за човешкият организъм, но пък надявам се да сме мутирали и да няма кой-знае какви поражения
Всъщност, случайно е открити микровълните, когато се е тествал радар, и то не от немците. На разработчика, докато тествал системата, минал покрай лъча и му се разтопил шоколада в дроба (очевидно имаш шоколад)
Това е пълна смехория, че да топлили манджата на войниците на фронта, по-голяма глупост не бях чел.
Та, засекретили откритието, по същество то си било секретно, разработката на нов радар.
Чак години по-късно решили да продадат патента и ето ти микровълнова печка.
Самите вълни са много къси, а печката е екранирана, сегашните са още по-безопасни, дори няма радио смущение около печката (за разлика от старите), освен това, телефоните имат доста по-вредно излъчване от микровълновите печки.
Системата на загряване на храната е проста, карат молекулите на захарите да трептят, както и по принцип като се загрява конвенционално.
По принцип, храната приготвена в микровълнова печка не е вкусна, поради начина на загряване на продуктите, но пък е перфектна само да се стопли някаква манджа на бързо.
Микровълновата, както и всичко, което излъчва вълни не е добро за човешкият организъм, но пък надявам се да сме мутирали и да няма кой-знае какви поражения
Всичко на този свят е вибрации. Дори и самата светлина и материята.
Всеки да го разбира както иска.
Всеки да го разбира както иска.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- jorsenbmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: S63TUB44
Смартфончетата в джоба ви са много по вредни.Че познавам хора даже спи с телефона до главата на нощното му шкафче
.Някои с по два даже. Той и уайърлеса бил вреден. Даже някои твърдят че и цигарите били вредни представяте ли си
.........

- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Вредни са, няма какво да се лъжем.Не знам колко точно, но микровълнова у нас не ползваме... 

- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
А това,което се слага в микровълновата за приготвяне е 100 пъти по-вредно от микровълните 

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Прочетох статията с интерес. Не мога да потвърдя или опровергая написаното в нея, но звучи достоверно... Само да вметна, че скоростта на светлината не е 300 км/сек (както е написано), а хиляда пъти по-висока.
У нас също не ползваме микровълнова печка, но това не е от здравословни притеснения, ами ... и аз не знам, просто нямаме... Високочестотното електромагнитно излъчване със сигурност е вредно за всеки жив организъм. Но дали е вредно да се яде храна, която е стоплена по такъв начин? Не знам, затова ще следя темата...

У нас също не ползваме микровълнова печка, но това не е от здравословни притеснения, ами ... и аз не знам, просто нямаме... Високочестотното електромагнитно излъчване със сигурност е вредно за всеки жив организъм. Но дали е вредно да се яде храна, която е стоплена по такъв начин? Не знам, затова ще следя темата...

Excellent! Steven is my name!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Е.Димитров написа:Системата на загряване на храната е проста, карат молекулите на захарите да трептят, както и по принцип като се загрява конвенционално.
Я пак? Значи режа си аз едно парче сланина и я слагам в микровълновата. В нея има фибри - 0, нишесте, захар, глюкоза, калактоза, лактоза, малтоза, фруктоза и изобщо всичко що завъшва на "оза" и е по съшество някакъв вид захар също е 0. Значи ли това, че сланината като няма и милиграм захар в нея няма да се затопли, щото захарните молекули няма да трептят?

Ако принципа на конвенционалното загряване е същия то значи и на слънце няма да се стопли и в печката също.
До тоя момент аз си мислех, че принципа е малко по-различен. Електромагнитни вълни с честота 2.45 гигахерца се абсорбират от водни, мастни, захарни и разни други молекули в храната. Тези молекули имат положителен и отрицателен заряд в двете си страни. Когато ги удари електромагнитното поле на печката те започват да се въртят опитвайки се да възстановят баланса. При това въртене се получава триене и от там загряването.
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
В тази статия виждам около 97% глупости (+/- 0.1%)!!! Има 3% истина и тя е в общи линии:
- Електромагнитните СВЧ лъчения са вредни за био-оргранизмите (не е добре да седим пред радарни установки, както и пред радио-релейни излъчватели с голяма мощност)
- Затоплящият ефект на манджите идва от това, че микровълните в микровълновата фурна карат молекулите да се размърдат
- "Днес микровълните се използват освен в микровълновите фурни, в мобилните телефони, телевизионните предаватели, интернет на земята и чрез спътниците."
- Храната се променя в микровълновата фърна (вЕрно ама дайте да видим защо)...
Малко размисли (без много страсти в тях):
Храната се променя не поради някакви ужасяващи и вредни лъчения, а просто, защото се затопля различно в различните си зони... А белтъците, които всъщност е идеята да хапваме, виждат зор в по-загретите зони и при висока температура - над 37-38 градуса по Целзий не им е добре (за това и рисковата температура за самия човешки организъм е вече към 39-40 грауса по Целзий) https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%B5%D0%BB%D1%82%D1%8A%D0%BA#.D0.94.D0.B5.D0.BD.D0.B0.D1.82.D1.83.D1.80.D0.B0.D1.86.D0.B8.D1.8F
Ето защо не се допуска кърмата на бебето са се затопля в микровълнова, както и изкуственото мляко, а само водата преди да се приготви млякото и то не до завиране, а до толкова, че да е поносима за чувствителните части от кожата на майката (37 градуса по Целзий макс). Същото е и с другите манджи... Както и с всичко друго - да не се прекалява с претоплянето. Тадааааа!!!
- Електромагнитните СВЧ лъчения са вредни за био-оргранизмите (не е добре да седим пред радарни установки, както и пред радио-релейни излъчватели с голяма мощност)
- Затоплящият ефект на манджите идва от това, че микровълните в микровълновата фурна карат молекулите да се размърдат

- "Днес микровълните се използват освен в микровълновите фурни, в мобилните телефони, телевизионните предаватели, интернет на земята и чрез спътниците."
- Храната се променя в микровълновата фърна (вЕрно ама дайте да видим защо)...
Малко размисли (без много страсти в тях):
Храната се променя не поради някакви ужасяващи и вредни лъчения, а просто, защото се затопля различно в различните си зони... А белтъците, които всъщност е идеята да хапваме, виждат зор в по-загретите зони и при висока температура - над 37-38 градуса по Целзий не им е добре (за това и рисковата температура за самия човешки организъм е вече към 39-40 грауса по Целзий) https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%B5%D0%BB%D1%82%D1%8A%D0%BA#.D0.94.D0.B5.D0.BD.D0.B0.D1.82.D1.83.D1.80.D0.B0.D1.86.D0.B8.D1.8F
Ето защо не се допуска кърмата на бебето са се затопля в микровълнова, както и изкуственото мляко, а само водата преди да се приготви млякото и то не до завиране, а до толкова, че да е поносима за чувствителните части от кожата на майката (37 градуса по Целзий макс). Същото е и с другите манджи... Както и с всичко друго - да не се прекалява с претоплянето. Тадааааа!!!
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Като за начало, микровълните които телефона излъчва/приема достигат енергия която се смята че въздейства на човек (не говоря фатално въздействие, а просто организма "усеща" вълните) единствено по времето когато телефона се свързва с абоната, тоест набираш и точно преди да чуеш сигнала на свободно. Това по колоквиум по "Нейонизиращи лъчения" в СУ съм го мерил. През цялото друго време на изчакване а дори и самия разговор, предаваната енергия е в рамките на пренебрежимата. - иначе казано, да вредят телефоните но не толкова колкото се спекулира
След това ако четем статията излиза че микровълновия диапазон има ЙОНИЗИРАЩО въздействие, което е изключително грешно. според дължината на вълната(енергията) микровълните са следвани от инфрачервените вълни, видимата слетлина, ултравиолетовата и чак до именно йонизиращия рентгенов диапазон (и надолу още повече) (реално UV-C може да се каже че йонизира атоми но от външните електронни слоеве). Иначе казано минималната енергия нужна за съществена-(нека да ме извинят просветените от израза) йонизация е йонизация от К-слоя на водорода(и от там фотоефект и верижни излъчвания) (демек за да се счете за наистина вредна йонизация, трябва да се избиват електрони от възможно по-вътрешните слоеве, тъй като външните, а особено и на по-тежки атоми, са толкова ниско енергийни, че те реално не са свързани( демек се обменят нон стоп с другите атоми, както е дадено по картинките). Енергията на електрона на водорода е 13.6ev - за сравнение микровълновия диапазон е с от 3 до 6 порядъка по-ниска енергия, демек не може да се случи нищо подобно на йонизация, още повече че видимата светлина, инфрачервената и ултравиолета(които също са нейонизиращи) би трябвало да са още по-вредни, тъй като имат по-висока енергия на фотоните...
както и да е, поне доволно се посмях на статията

едит: Сега прочетох четвърто от "фактите" за микровълните, честно нямам думи да опиша новите сплави от радиацията и радиоактивния разпад на молекулите

- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Това го гледах преди време някъде написано на друго място и на тази страница са го "копи-пейст"-нали че да има някакво движение по сайта. Но като цяло автора (предполагам с някакво хуманитарно образование) е чул/прочел (предполагам пак написано от такива като него) това онова и де разбрал де не, написал е нещо което да изглежда "гръмко" и "ново". И така получения материал като се прочете от още няколко стотин такива като автора (с не техническо образование или поне елементарни технически познания) които разбират едва 40% от използваните термини/процеси, написаното се възприема като 100%-ова истина именно заради това незнание. Така се получава една олелия и хайде сега ще си хвърляме микровълновата 

turbo написа:Ето защо не се допуска кърмата на бебето са се затопля в микровълнова, както и изкуственото мляко, а само водата преди да се приготви млякото и то не до завиране, а до толкова, че да е поносима за чувствителните части от кожата на майката (37 градуса по Целзий макс). Същото е и с другите манджи... Както и с всичко друго - да не се прекалява с претоплянето. Тадааааа!!!
Да разбираме, че ако храната не се претопли, а се затопли леко, то тя не става вредна?
А относно предпазването на нашето тяло от лъчите, ако облепя шкафа, в който е вградена от вътрешната страна с алуминиево фолио, ще има ли файда?

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
bum_bum написа:Е.Димитров написа:Системата на загряване на храната е проста, карат молекулите на захарите да трептят, както и по принцип като се загрява конвенционално.
Я пак? Значи режа си аз едно парче сланина и я слагам в микровълновата. В нея има фибри - 0, нишесте, захар, глюкоза, калактоза, лактоза, малтоза, фруктоза и изобщо всичко що завъшва на "оза" и е по съшество някакъв вид захар също е 0. Значи ли това, че сланината като няма и милиграм захар в нея няма да се затопли, щото захарните молекули няма да трептят?![]()
Ако принципа на конвенционалното загряване е същия то значи и на слънце няма да се стопли и в печката също.
До тоя момент аз си мислех, че принципа е малко по-различен. Електромагнитни вълни с честота 2.45 гигахерца се абсорбират от водни, мастни, захарни и разни други молекули в храната. Тези молекули имат положителен и отрицателен заряд в двете си страни. Когато ги удари електромагнитното поле на печката те започват да се въртят опитвайки се да възстановят баланса. При това въртене се получава триене и от там загряването.
Това, което излъчването на магнетрона кара да трепти, са водните молекули и при триенето си една в друга загряват и останалата повърхност около себе си. С това се обяснява и разнородното загряване на храна съставена от много продукти- в дадени участъци има повече вода, отколкото в други. За вредата- микровълните на фурната са просто елемент от това, което се нарича електромагнитен смог, ако ни облъчват 20 неща и ги направим 19 ползата едва ли ще е много голямо, спасението е както казва колегата- дано да сме мутирали достатъчно, за да можем да го понесем.

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Не са вредни микровълновите печки, а сайтовете, които четете.
Това са моите 5 стинки по въпроса.
Това са моите 5 стинки по въпроса.
Si non confectus, non reficiat.
41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3