малко помощ за web scraping
Модератор: Общи модератори
2 мнения
• Страница 1 от 1
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
малко помощ за web scraping
Искам да си изкарам малко информация от котела за отопление на къщата, който има web интерфейс на който мога да си гледам текущото състояние, да пускам спирам и т.н.
Информацията, която ме интересува се обновява в реално време докато стои отворен сайта - искам да я пазя, най-добре в обикновен текстов или csv файл.
Мога да извадя информацията като xml(адресът до файла е ясен и се отваря), но за целта трябва да опреснявам ръчно и да цъкам save и т.н.
пробвах с един web scraper ама нещо не сработи както би ми се искало.
Идеалния вариант го вижам по няколко начина и пробвах с разни софтуерчета ама не се получи:
вариант 1 - доакто е отворена странциата, програмката върви и следи полетата, които ме интересуват, зашисвайки стойността на всяко поле на нов ред в текстовия файл с timestamp в началото или края на реда
вариант 2 - някакъв скрипт периодично тегли файла и го запазва(имах известен успех с един powershell, но удря на камък, защото трябва на първо зареждане да не въведе име и парола за достъп до котела, които опитах да изключа ама няма от къде
Вариант 3 - автоматично да се опреснява адресът на който е достъпен XML-a с данните и да ги пази пак в някакъв файл.
като отворя xml-a виждам това и то ми върши чудесна работа:
0
0
0
0
0
1
0
0
0
0
1
0
1
65
57
-1
144
5
32
реално отзад стои това:
<response>
<err0>0</err0>
<err1>0</err1>
<err2>0</err2>
<err3>0</err3>
<err4>0</err4>
<led0>1</led0>
<led1>0</led1>
<led2>0</led2>
<led3>0</led3>
<led4>0</led4>
<led5>1</led5>
<led6>0</led6>
<led7>1</led7>
<btemp>65</btemp>
<utemp>57</utemp>
<otemp>-1</otemp>
<ftemp>143</ftemp>
<pwr>5</pwr>
<debug>31</debug>
</response>
Информацията, която ме интересува се обновява в реално време докато стои отворен сайта - искам да я пазя, най-добре в обикновен текстов или csv файл.
Мога да извадя информацията като xml(адресът до файла е ясен и се отваря), но за целта трябва да опреснявам ръчно и да цъкам save и т.н.
пробвах с един web scraper ама нещо не сработи както би ми се искало.
Идеалния вариант го вижам по няколко начина и пробвах с разни софтуерчета ама не се получи:
вариант 1 - доакто е отворена странциата, програмката върви и следи полетата, които ме интересуват, зашисвайки стойността на всяко поле на нов ред в текстовия файл с timestamp в началото или края на реда
вариант 2 - някакъв скрипт периодично тегли файла и го запазва(имах известен успех с един powershell, но удря на камък, защото трябва на първо зареждане да не въведе име и парола за достъп до котела, които опитах да изключа ама няма от къде
Вариант 3 - автоматично да се опреснява адресът на който е достъпен XML-a с данните и да ги пази пак в някакъв файл.
като отворя xml-a виждам това и то ми върши чудесна работа:
0
0
0
0
0
1
0
0
0
0
1
0
1
65
57
-1
144
5
32
реално отзад стои това:
<response>
<err0>0</err0>
<err1>0</err1>
<err2>0</err2>
<err3>0</err3>
<err4>0</err4>
<led0>1</led0>
<led1>0</led1>
<led2>0</led2>
<led3>0</led3>
<led4>0</led4>
<led5>1</led5>
<led6>0</led6>
<led7>1</led7>
<btemp>65</btemp>
<utemp>57</utemp>
<otemp>-1</otemp>
<ftemp>143</ftemp>
<pwr>5</pwr>
<debug>31</debug>
</response>
Re: малко помощ за web scraping
тоя котел вместо да го мъчиш през уебсайта го виж дали не може да си говори с нещо друго - примерно IFTTT... или да разбира някой от home automation протоколите- я zigbee, я нещо друго?
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
2 мнения
• Страница 1 от 1