малко помощ за web scraping

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

малко помощ за web scraping

Мнение от Cyberloner » 19 Дек 2018, 16:19

Искам да си изкарам малко информация от котела за отопление на къщата, който има web интерфейс на който мога да си гледам текущото състояние, да пускам спирам и т.н.
Информацията, която ме интересува се обновява в реално време докато стои отворен сайта - искам да я пазя, най-добре в обикновен текстов или csv файл.
Мога да извадя информацията като xml(адресът до файла е ясен и се отваря), но за целта трябва да опреснявам ръчно и да цъкам save и т.н.

пробвах с един web scraper ама нещо не сработи както би ми се искало.

Идеалния вариант го вижам по няколко начина и пробвах с разни софтуерчета ама не се получи:

вариант 1 - доакто е отворена странциата, програмката върви и следи полетата, които ме интересуват, зашисвайки стойността на всяко поле на нов ред в текстовия файл с timestamp в началото или края на реда

вариант 2 - някакъв скрипт периодично тегли файла и го запазва(имах известен успех с един powershell, но удря на камък, защото трябва на първо зареждане да не въведе име и парола за достъп до котела, които опитах да изключа ама няма от къде

Вариант 3 - автоматично да се опреснява адресът на който е достъпен XML-a с данните и да ги пази пак в някакъв файл.

като отворя xml-a виждам това и то ми върши чудесна работа:
0
0
0
0
0
1
0
0
0
0
1
0
1
65
57
-1
144
5
32
реално отзад стои това:

<response>
<err0>0</err0>
<err1>0</err1>
<err2>0</err2>
<err3>0</err3>
<err4>0</err4>
<led0>1</led0>
<led1>0</led1>
<led2>0</led2>
<led3>0</led3>
<led4>0</led4>
<led5>1</led5>
<led6>0</led6>
<led7>1</led7>
<btemp>65</btemp>
<utemp>57</utemp>
<otemp>-1</otemp>
<ftemp>143</ftemp>
<pwr>5</pwr>
<debug>31</debug>
</response>

master of the force
Аватар

Re: малко помощ за web scraping

Мнение от alx » 19 Дек 2018, 20:40

тоя котел вместо да го мъчиш през уебсайта го виж дали не може да си говори с нещо друго - примерно IFTTT... или да разбира някой от home automation протоколите- я zigbee, я нещо друго?
алекс
трабант 601с
разни други возила

Назад към Извън Темата