Боксова круша

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар

Боксова круша

Мнение от E60fan » 13 Фев 2019, 12:42

Добър ден колеги искам да си купя боксова круша и ръкавици но не знам на коя марка сравнително да не аа много скъпи. В фитнеса имаме круша на петра ама не успях да го намеря същият . Има едни произведени в бг на тях пише Уфц струват 75 лв. Искам да попитам дали не са менте тъй като тренирам здраво и не бих искал да се скъса.

Който може да помогне,благодаря предварително.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Re: Боксова круша

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Фев 2019, 20:01

Едно време бях пред същата дилема и накрая поръчах да ми направят със силоконови топчета. Още си е здрава. Според мен това е по-добрият вариант защото тия, които продават и са на ниски цени не са толкова качествени. За ръкавици не знам, аз си увивах само бинт защото ръкавиците бързо се късаха, макар да се разраняват кокълчетата така. Каквито и да вземеш, все ще ги скъсаш ако блъскаш здраво чувала.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Аватар

Мнение от E60fan » 13 Фев 2019, 20:14

Мерси. Ако можеш пусни линк от мястото където си поръчал да ти направят. Каква е разликата между тези топчета и крушите с пясък?

За бинт не се бях сетил ,но веднъж ударих долната част на крушата без ръкавици и без малко да си счупя ръката. Ще трябва да пробвам с бинт как е .

И преди да съм забравил да попитам стойка отделно ли се купува и как се закача за тавана. Че като ходех във фитнеса не съм се сещал да погледна тия неща :D

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Фев 2019, 20:55

Моята си я закачах където можеше и вън на двора дори, ама ми я държаха или аз държах защото иначе бяга. :mhihi:
Мястото...какъв ти линк, говорим за преди 12-13 години, човека имаше фитнес зала и цял живот с такива работи се занимаваше. Сега май само жени тренира понякога, че одъртя малко, а и едвам не се пречука с мотор след като се блъсна в лявата част на бронята на тир. :shock:
Ами ръката като нищо може да си я счупиш, затова китката трябва да е стегната на макс. Първо си я бухаш по-леко за да свикнеш с особеностите на крушата и като я усетиш вече няма проблем, но когато не ти бяга.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 13 Фев 2019, 21:14

Първо се научи да удряш.Чувала е за изпотяване.Щом ти се клати китката при удар и става страшно като натиснеш трябва да обработиш самият удар иначе нищо не се постига освен травми.Вместо тема за чували дай идея как си правиш тренировката?Иначе колегата е споменал за бинтовете,ама и там си е майсторлък,за навиване и стегнатост.Но и това не спасява китката от крив удар с неподготвена ръка.Иначе темата за ръкавиците е дебела,но да достигнем до тях ти трябва усет в удара.Май темата тепърва започва?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 13 Фев 2019, 21:28

Хвани си приятелка от Младост. Ще си очуден, когато крушата започне сама спаринга и отвръща на удара :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Фев 2019, 21:44

Benord написа:Първо се научи да удряш.Чувала е за изпотяване.Щом ти се клати китката при удар и става страшно като натиснеш трябва да обработиш самият удар иначе нищо не се постига освен травми.Вместо тема за чували дай идея как си правиш тренировката?Иначе колегата е споменал за бинтовете,ама и там си е майсторлък,за навиване и стегнатост.Но и това не спасява китката от крив удар с неподготвена ръка.Иначе темата за ръкавиците е дебела,но да достигнем до тях ти трябва усет в удара.Май темата тепърва започва?

И аз го ползвах чувала за изпотяване и въздух. :mhihi: Ако бухах като говедо след 2-3 минути просто не можех повече. :mhihi:

Аватар

Мнение от E60fan » 13 Фев 2019, 22:09

Benord написа:Първо се научи да удряш.Чувала е за изпотяване.Щом ти се клати китката при удар и става страшно като натиснеш трябва да обработиш самият удар иначе нищо не се постига освен травми.Вместо тема за чували дай идея как си правиш тренировката?Иначе колегата е споменал за бинтовете,ама и там си е майсторлък,за навиване и стегнатост.Но и това не спасява китката от крив удар с неподготвена ръка.Иначе темата за ръкавиците е дебела,но да достигнем до тях ти трябва усет в удара.Май темата тепърва започва?

Тренировките тренирам гърди,гръб,рамо . Някой път на фитнес,някой път вкъщи. За чувала като го удрям бия като ненормален,не съм запознат с техниките. Ама мисля че пак помага,преди ударът ми беше много по-слаб и сега се подобри. Сега проблема е че има много хора в тъпия фитнес и ми е неудобно да бия там и затова искам да имам кръша вкъщи. То проблема при мен не беше техниката,просто крушата е доста твърда отдолу,там се събира повечко пясък и аз взех че точно там натрясках един силен удар. Ръкаеиците в фитнеса бяха lonsdale и не ми се сториха да са много зле макар че си личеше че са евтини.

Аватар

Мнение от E60fan » 13 Фев 2019, 22:11

ogata написа:Хвани си приятелка от Младост. Ще си очуден, когато крушата започне сама спаринга и отвръща на удара :mhihi:

:ok:

Потребител
Аватар
Кара: 318ci

Мнение от Mladenoff » 13 Фев 2019, 22:17

E60fan написа:тренирам здраво

Benord написа:Първо се научи да удряш.

:yes:

Пусни се на тренировки по бокс няколко месеца до годинка да се научиш на техниката, защото вЕрвай ми, силата не идва само от мускулната ти маса. С чувал, a не круша (спийд баг), най-много да си докараш перманентен демидж в китките. От опит ти го казвам като почвах да тренирам бокс :mhihi: И отделно ще се научиш да си навиваш бинтовете...и т'ва си е фактор...не че няма клипчета в тубата.

А за ръкавици и бинтове, най-евтините на Евърласт ще ти свършат работа, пък после може и Клето Рейес/Ди Нардо...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 13 Фев 2019, 23:16

Ако тренираш фитнес,боксът ти е безполезно и опасно занятие.Във фитнеса търсиш стрес на мускулните влакна и освобождаване от защитната реакция на мускула при пренапрягане.В бокса това е животоподдържащо да имаш ограничение в силата.Казано накратко и просто,ще стане беля като вкараш удар и оня вземе,че се наведе и удара ти увисне с пълната сила на мускула.Къса се от сухожилието и става на топка от усилието,после...доктори ,години загубено време,а и те хранят като бебе,защото сам не можеш и лъжица да вдигнеш.

Потребител
Аватар
Кара: 318ci

Мнение от Mladenoff » 13 Фев 2019, 23:30

Особено да идеш да блъскеш на чувала след билдърска тренировка при "напомпани" мускули...както правят 99% от "батките" в моята зала :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 13 Фев 2019, 23:34

E60fan написа:
Benord написа:Тренировките тренирам гърди,гръб,рамо ..

:shock: Крага куга?
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от nehrox5 » 14 Фев 2019, 2:28

Ходи на тренировки по бокс, няма да съжаляваш, бокса е чудесен спорт.

Аватар

Мнение от E60fan » 14 Фев 2019, 5:58

bum_bum написа:
E60fan написа:
Benord написа:Тренировките тренирам гърди,гръб,рамо ..

:shock: Крага куга?

Нивга :ok:

Следваща

Назад към Извън Темата