Животновъдство

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330xd

Животновъдство

Мнение от Kurtov » 24 Мар 2021, 21:12

Здравейте.
Има ли някой, който оглежда животни с цел продукция някаква ?
Кокошки, зайци, говеда и т.н.
Аз имам зайчета калифорнийци, ще кача и снимки утре, или когато се сетя да снимам.
Съмнявам се да има много животновъди в този форум, защото тука всичко е баровци, но аз мислех и че земеделци няма...
Май трябва да я пусна тази тема във форума на Опел :mhihi: .
Вие сте.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Re: Животновъдство

Мнение от Моджо » 24 Мар 2021, 21:18

Кокошки)). Нямам кочина иначе и господин Прас щеше да бъде добре дошъл. Поне до Коледа.
Хм,хм...

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 24 Мар 2021, 21:18

Абе на село имаме бая кокошки, овце и прасета, но с цел продукция за собствено хапване. :mhihi: Чичо ми понеже гледа житни култури(пшеница най-вече)и има храна. Яйца домашни бол, нямат общо с нищо на пазара. За месото да не говорим. Зайци преди бая години гледахме, неблагодарна работа си е.
Лошото е, че в последните години аз ги гледам само на масата, че все няма време. :mhihi: Но не съм забравил нищо от преди това де.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 24 Мар 2021, 21:30

Kurtov написа:Май трябва да я пусна тази тема във форума на Опел :mhihi: .

https://chitanka.info/text/3714-pazi-bo ... a-progleda

п.п.За другото,което мислех да напиша вероятно ще получа бан,така че само с линкчето ти отговарям ;)
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 24 Мар 2021, 21:34

Аз като дете много съм помагал на баба ми. Не отдавна и родителите ми се оттеглиха и живеят на село. Гледат овце и кокошки и ни захранват с много неща, от животински произход са яйцата, кашкавал и сирене(овчи). Овчият кашкавал е прекрасен за филия запечена на скара. Не ти трябва масло въобще отдолу.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Kurtov » 24 Мар 2021, 21:35

немо написа:
Kurtov написа:Май трябва да я пусна тази тема във форума на Опел :mhihi: .

https://chitanka.info/text/3714-pazi-bo ... a-progleda

п.п.За другото,което мислех да напиша вероятно ще получа бан,така че само с линкчето ти отговарям ;)

Не ти разбирам отговора, но това беше просто шега.
Извинявам се, ако съм обидил някого.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 24 Мар 2021, 22:05

sub_eleven написа:Аз като дете много съм помагал на баба ми. Не отдавна и родителите ми се оттеглиха и живеят на село. Гледат овце и кокошки и ни захранват с много неща, от животински произход са яйцата, кашкавал и сирене(овчи). Овчият кашкавал е прекрасен за филия запечена на скара. Не ти трябва масло въобще отдолу.

Говори ми, говори. Това домашен кашкавал и масло...мммм, то сирене...аааааа, отивам към хладилника!
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 24 Мар 2021, 22:51

Има много хора, които скоро не са хапвали домашно месце, някои от десетки години, а други може би никога. За всички тях ще кажа, няма толкова вкусно храна като домашната. Миналия ден жената направи една супа от домашно петле, само с карантията, кости за бульона и т.н., магданоз, сол и черен пипер. Без никакви застройки и прочее тъпотии. Щях да изяда чинията от кеф. Няма толкова вкусно нещо :ok:

За свинското съм казвал. Тая зима имах възможност да похапвам пържоли от женско прасе, хранено с всякакви неща от градината, включително ябълки, салати, листа какви ли не, дори смокини :mhihi: На жената дядо й каза, че си чакало смокините за десерт всеки ден :mhihi: Вкусът беше такъв, че може да се разревеш от кеф като го ядеш. Брутално крехко и вкусно месо. След това не исках да вкуся свинско от магазина.

За агнешко и ярешко, купуваме си ги от селата при нас от хора, които гледат. Пасат из баирите, купуваш си цяло агне например, колят ти го, одират и т.н. и ти го дават. Отново супер вкусно.

В момента родителите ми на село гледат само кокошки и моите пощенски гълъби. Татко ходи всеки ден до там по два пъти да ги храни и т.н. :mhihi: Казал съм си, че ако ми се сбъдне мечтата за къща с голям двор, ще гледам кокошки и прасета задължително. Ако може и зайци, защото и те са супер вкусни. Тъста гледаше до скоро и ни даваше често. Много ги обичам пълнени с ориз с дреболиите. Като малко агне го правиш на фурна, става супер.

Стига, че ми потекоха лигите :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ето снимка на супичката от домашно петле и домашното свинско :bowdown:

Изображение

Изображение
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 24 Мар 2021, 23:44

Вкусна е домашната, но или трябва да имаш родители/прародители на село, които да гледат животните, или да си безработен, защото това е голяма играчка. Ние преди гледахме, но просто вече с годините старите изнемощяват и просто като дойде коледа отиваме до фермата и вземаме 2 прасенца.

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 25 Мар 2021, 0:38

Аз и да гледам нещо някога, ще е за мляко,яйца и т.н/продукти/. Не бих могъл да утрепя животното.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Kurtov » 25 Мар 2021, 1:56

c04 написа:Аз и да гледам нещо някога, ще е за мляко,яйца и т.н/продукти/. Не бих могъл да утрепя животното.

И аз не мога, но си има хора и за тази цел.

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 25 Мар 2021, 8:04

nxn написа:Вкусна е домашната, но или трябва да имаш родители/прародители на село, които да гледат животните, или да си безработен, защото това е голяма играчка. Ние преди гледахме, но просто вече с годините старите изнемощяват и просто като дойде коледа отиваме до фермата и вземаме 2 прасенца.

Абе баща ми докато си работеше и живееше тук, съумяваше да гледа дистанционно, просто петък следобед изчезваше и се връщаше в неделя вечер или понеделник сутрин. Но само овце и кокошки. За овцете примерно, единствено трябва да ги гледаш при теб зимата, когато и раждат. В останалото време ги даваш в група. Когато дойдеше неговият ред да е овчар, плащаше на някой. Мляко взимат накуп според дажбата в определени дни и тогава трябваше да е там задължително. Веднъж на 2-3 месеца. Тогава правеше и сиренето/кашкавала. Та овците и кокошките ги гледаше без проблеми дистанционно. Повече от 10 години. В това число и голям парник за домати и краставици, градина и т.н.

Като с всичко, има ли желание, има и начин. Но с прасе дистанционно няма как да се получи. Не се сещам как.

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 25 Мар 2021, 8:07

Животновъдната тема... бързо мина към кулинарна. Няма лошо, то се и очакваше... :mhihi: :mhihi:

Тъщата преди години гледаше кокошки, даже и един пуяк имаше.
Изображение

Изображение

Постепенно тъщата се отказа, а ние никога не сме и опитвали да гледаме птици. За зайците знам, че ядат много (според телесното си тегло), с други думи е много по-лесно и евтино да отгледаш едно прасе 150 кила, отколкото 30 заека по 5. Също, че имало точно определен момент, когато прасето да се заколи - преди и след това било нерентабилно. Знам още, че имало болести и паразити по домашните животни, затова трябвало да се ваксинират и лекуват, иначе можело да измрат... :dunno: :dunno:

Както казаха колегите по-горе - евентуално птици за яйца става, но ми е жал да убивам животните и после да ги ям... Ако умирам от глад - може би, но при условие, че имаме достатъчно храна... струва ми се нередно... :dunno: :dunno:
Аз някак се привързвам към животните... Пуякът се казваше Топчо и съм го разхождал възан на канап по шосето, даже са спирали хора да ни снимат. После тъщата го е утрепала и сготвила, но аз като разбрах - не съм ял от него.
Excellent! Steven is my name!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 25 Мар 2021, 10:39

Аз си гледах патица в центъра на София .. По едно време съседите мислеха да викат полиция, щото много крякаше душичката :mhihi: Носил съм я из улиците и ме гледаха доста странно.
Сега заек гледам, но не си ли в къща някъде в провинцията, не става да гледаш каквото и да е.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 23 Авг 2021, 23:35

zAcK написа:...За свинското съм казвал. Тая зима имах възможност да похапвам пържоли от женско прасе, хранено с всякакви неща от градината, включително ябълки, салати, листа какви ли не, дори смокини :mhihi: На жената дядо й каза, че си чакало смокините за десерт всеки ден :mhihi: Вкусът беше такъв, че може да се разревеш от кеф като го ядеш. Брутално крехко и вкусно месо. След това не исках да вкуся свинско от магазина.

Ето снимка на супичката от домашно петле и домашното свинско :bowdown:

Изображение

Така. :bchug:

Днес сутринта взех няколко свински меса Иберико от Вивенда. Да видя дали вкуса ще се доближи до това домашното, дето бях писал за него зимата.

Ами не :idea: Вкусни са, но не са толкова крехки и сочни :help:

Някой има ли идея кое друго свинско може да се тества и е добро :?: Че на тия цените са им много приятни, а качеството не е УАУ :mhihi:

УАУ беше това на снимката всеки път, като хапвахме от него. Направо си спомних защо като по-малки обожавахме пържоли на скара.

Буквално ми се ревеше от кеф като хапвах от това месо, ама няма. Няма и да има тая година, че на жената дядо й го оперираха и не гледа.

И ще трябва да си пия виното с такива от магазина, та ако някой знае къде да се намери качествено и вкусно свинско месо в София, да казва.

В центъра има няколко магазинчета, които са ОК, ама ако има нещо наистина добро :?:

P.S. Един приятел тая вечер ми обясняваше, че в момента за около 150 дни(5 месеца) прасетата ставали над 100 кила :shock: :help: :censored: :banghead:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Следваща

Назад към Извън Темата