Животновъдство
Модератор: Общи модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Животновъдство
Здравейте.
Има ли някой, който оглежда животни с цел продукция някаква ?
Кокошки, зайци, говеда и т.н.
Аз имам зайчета калифорнийци, ще кача и снимки утре, или когато се сетя да снимам.
Съмнявам се да има много животновъди в този форум, защото тука всичко е баровци, но аз мислех и че земеделци няма...
Май трябва да я пусна тази тема във форума на Опел
.
Вие сте.
Има ли някой, който оглежда животни с цел продукция някаква ?
Кокошки, зайци, говеда и т.н.
Аз имам зайчета калифорнийци, ще кача и снимки утре, или когато се сетя да снимам.
Съмнявам се да има много животновъди в този форум, защото тука всичко е баровци, но аз мислех и че земеделци няма...
Май трябва да я пусна тази тема във форума на Опел

Вие сте.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Re: Животновъдство
Кокошки)). Нямам кочина иначе и господин Прас щеше да бъде добре дошъл. Поне до Коледа.
Хм,хм...
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Абе на село имаме бая кокошки, овце и прасета, но с цел продукция за собствено хапване.
Чичо ми понеже гледа житни култури(пшеница най-вече)и има храна. Яйца домашни бол, нямат общо с нищо на пазара. За месото да не говорим. Зайци преди бая години гледахме, неблагодарна работа си е.
Лошото е, че в последните години аз ги гледам само на масата, че все няма време.
Но не съм забравил нищо от преди това де.

Лошото е, че в последните години аз ги гледам само на масата, че все няма време.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Kurtov написа:Май трябва да я пусна тази тема във форума на Опел.
https://chitanka.info/text/3714-pazi-bo ... a-progleda
п.п.За другото,което мислех да напиша вероятно ще получа бан,така че само с линкчето ти отговарям

Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Аз като дете много съм помагал на баба ми. Не отдавна и родителите ми се оттеглиха и живеят на село. Гледат овце и кокошки и ни захранват с много неща, от животински произход са яйцата, кашкавал и сирене(овчи). Овчият кашкавал е прекрасен за филия запечена на скара. Не ти трябва масло въобще отдолу.
немо написа:Kurtov написа:Май трябва да я пусна тази тема във форума на Опел.
https://chitanka.info/text/3714-pazi-bo ... a-progleda
п.п.За другото,което мислех да напиша вероятно ще получа бан,така че само с линкчето ти отговарям
Не ти разбирам отговора, но това беше просто шега.
Извинявам се, ако съм обидил някого.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
sub_eleven написа:Аз като дете много съм помагал на баба ми. Не отдавна и родителите ми се оттеглиха и живеят на село. Гледат овце и кокошки и ни захранват с много неща, от животински произход са яйцата, кашкавал и сирене(овчи). Овчият кашкавал е прекрасен за филия запечена на скара. Не ти трябва масло въобще отдолу.
Говори ми, говори. Това домашен кашкавал и масло...мммм, то сирене...аааааа, отивам към хладилника!
In God we trust, all others we track.

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Има много хора, които скоро не са хапвали домашно месце, някои от десетки години, а други може би никога. За всички тях ще кажа, няма толкова вкусно храна като домашната. Миналия ден жената направи една супа от домашно петле, само с карантията, кости за бульона и т.н., магданоз, сол и черен пипер. Без никакви застройки и прочее тъпотии. Щях да изяда чинията от кеф. Няма толкова вкусно нещо
За свинското съм казвал. Тая зима имах възможност да похапвам пържоли от женско прасе, хранено с всякакви неща от градината, включително ябълки, салати, листа какви ли не, дори смокини
На жената дядо й каза, че си чакало смокините за десерт всеки ден
Вкусът беше такъв, че може да се разревеш от кеф като го ядеш. Брутално крехко и вкусно месо. След това не исках да вкуся свинско от магазина.
За агнешко и ярешко, купуваме си ги от селата при нас от хора, които гледат. Пасат из баирите, купуваш си цяло агне например, колят ти го, одират и т.н. и ти го дават. Отново супер вкусно.
В момента родителите ми на село гледат само кокошки и моите пощенски гълъби. Татко ходи всеки ден до там по два пъти да ги храни и т.н.
Казал съм си, че ако ми се сбъдне мечтата за къща с голям двор, ще гледам кокошки и прасета задължително. Ако може и зайци, защото и те са супер вкусни. Тъста гледаше до скоро и ни даваше често. Много ги обичам пълнени с ориз с дреболиите. Като малко агне го правиш на фурна, става супер.
Стига, че ми потекоха лигите
Ето снимка на супичката от домашно петле и домашното свинско

За свинското съм казвал. Тая зима имах възможност да похапвам пържоли от женско прасе, хранено с всякакви неща от градината, включително ябълки, салати, листа какви ли не, дори смокини

За агнешко и ярешко, купуваме си ги от селата при нас от хора, които гледат. Пасат из баирите, купуваш си цяло агне например, колят ти го, одират и т.н. и ти го дават. Отново супер вкусно.
В момента родителите ми на село гледат само кокошки и моите пощенски гълъби. Татко ходи всеки ден до там по два пъти да ги храни и т.н.

Стига, че ми потекоха лигите

Ето снимка на супичката от домашно петле и домашното свинско

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

Вкусна е домашната, но или трябва да имаш родители/прародители на село, които да гледат животните, или да си безработен, защото това е голяма играчка. Ние преди гледахме, но просто вече с годините старите изнемощяват и просто като дойде коледа отиваме до фермата и вземаме 2 прасенца.
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Аз и да гледам нещо някога, ще е за мляко,яйца и т.н/продукти/. Не бих могъл да утрепя животното.
c04 написа:Аз и да гледам нещо някога, ще е за мляко,яйца и т.н/продукти/. Не бих могъл да утрепя животното.
И аз не мога, но си има хора и за тази цел.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
nxn написа:Вкусна е домашната, но или трябва да имаш родители/прародители на село, които да гледат животните, или да си безработен, защото това е голяма играчка. Ние преди гледахме, но просто вече с годините старите изнемощяват и просто като дойде коледа отиваме до фермата и вземаме 2 прасенца.
Абе баща ми докато си работеше и живееше тук, съумяваше да гледа дистанционно, просто петък следобед изчезваше и се връщаше в неделя вечер или понеделник сутрин. Но само овце и кокошки. За овцете примерно, единствено трябва да ги гледаш при теб зимата, когато и раждат. В останалото време ги даваш в група. Когато дойдеше неговият ред да е овчар, плащаше на някой. Мляко взимат накуп според дажбата в определени дни и тогава трябваше да е там задължително. Веднъж на 2-3 месеца. Тогава правеше и сиренето/кашкавала. Та овците и кокошките ги гледаше без проблеми дистанционно. Повече от 10 години. В това число и голям парник за домати и краставици, градина и т.н.
Като с всичко, има ли желание, има и начин. Но с прасе дистанционно няма как да се получи. Не се сещам как.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Животновъдната тема... бързо мина към кулинарна. Няма лошо, то се и очакваше...
Тъщата преди години гледаше кокошки, даже и един пуяк имаше.

Постепенно тъщата се отказа, а ние никога не сме и опитвали да гледаме птици. За зайците знам, че ядат много (според телесното си тегло), с други думи е много по-лесно и евтино да отгледаш едно прасе 150 кила, отколкото 30 заека по 5. Също, че имало точно определен момент, когато прасето да се заколи - преди и след това било нерентабилно. Знам още, че имало болести и паразити по домашните животни, затова трябвало да се ваксинират и лекуват, иначе можело да измрат...
Както казаха колегите по-горе - евентуално птици за яйца става, но ми е жал да убивам животните и после да ги ям... Ако умирам от глад - може би, но при условие, че имаме достатъчно храна... струва ми се нередно...

Аз някак се привързвам към животните... Пуякът се казваше Топчо и съм го разхождал възан на канап по шосето, даже са спирали хора да ни снимат. После тъщата го е утрепала и сготвила, но аз като разбрах - не съм ял от него.

Тъщата преди години гледаше кокошки, даже и един пуяк имаше.

Постепенно тъщата се отказа, а ние никога не сме и опитвали да гледаме птици. За зайците знам, че ядат много (според телесното си тегло), с други думи е много по-лесно и евтино да отгледаш едно прасе 150 кила, отколкото 30 заека по 5. Също, че имало точно определен момент, когато прасето да се заколи - преди и след това било нерентабилно. Знам още, че имало болести и паразити по домашните животни, затова трябвало да се ваксинират и лекуват, иначе можело да измрат...

Както казаха колегите по-горе - евентуално птици за яйца става, но ми е жал да убивам животните и после да ги ям... Ако умирам от глад - може би, но при условие, че имаме достатъчно храна... струва ми се нередно...

Аз някак се привързвам към животните... Пуякът се казваше Топчо и съм го разхождал възан на канап по шосето, даже са спирали хора да ни снимат. После тъщата го е утрепала и сготвила, но аз като разбрах - не съм ял от него.
Excellent! Steven is my name!
Аз си гледах патица в центъра на София .. По едно време съседите мислеха да викат полиция, щото много крякаше душичката
Носил съм я из улиците и ме гледаха доста странно.
Сега заек гледам, но не си ли в къща някъде в провинцията, не става да гледаш каквото и да е.

Сега заек гледам, но не си ли в къща някъде в провинцията, не става да гледаш каквото и да е.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
zAcK написа:...За свинското съм казвал. Тая зима имах възможност да похапвам пържоли от женско прасе, хранено с всякакви неща от градината, включително ябълки, салати, листа какви ли не, дори смокиниНа жената дядо й каза, че си чакало смокините за десерт всеки ден
Вкусът беше такъв, че може да се разревеш от кеф като го ядеш. Брутално крехко и вкусно месо. След това не исках да вкуся свинско от магазина.
Ето снимка на супичката от домашно петле и домашното свинско![]()
Така.

Днес сутринта взех няколко свински меса Иберико от Вивенда. Да видя дали вкуса ще се доближи до това домашното, дето бях писал за него зимата.
Ами не

Някой има ли идея кое друго свинско може да се тества и е добро

УАУ беше това на снимката всеки път, като хапвахме от него. Направо си спомних защо като по-малки обожавахме пържоли на скара.
Буквално ми се ревеше от кеф като хапвах от това месо, ама няма. Няма и да има тая година, че на жената дядо й го оперираха и не гледа.
И ще трябва да си пия виното с такива от магазина, та ако някой знае къде да се намери качествено и вкусно свинско месо в София, да казва.
В центъра има няколко магазинчета, които са ОК, ама ако има нещо наистина добро

P.S. Един приятел тая вечер ми обясняваше, че в момента за около 150 дни(5 месеца) прасетата ставали над 100 кила

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2