BMW E34 OBC или т.нар. "големия борд"
Модератор: Технически модератори
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Georgi написа:Следвайки алгоритъма на колегата BMW5820iA вече и аз съм с големия борд,който в интерес на истината е голяма играчка и глезотия .
А честито само в скритите функции не набирай №21 че трие паметта на чипа и ще купуваш нов от собствен опит ти го казвам

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
dinozab написа:Georgi написа:Следвайки алгоритъма на колегата BMW5820iA вече и аз съм с големия борд,който в интерес на истината е голяма играчка и глезотия .
А честито само в скритите функции не набирай №21 че трие паметта на чипа и ще купуваш нов от собствен опит ти го казвам![]()
![]()
Колега дай идея за някой сигурен доставчик на чипа-виждам ,че си се снадбдявал два пъти с него(за съжаление).Ще те помоля и някаква цена да кажеш ,да не вземат да се изгаврят с мен някъде.Вече имам борда,пуснах му и захранването ,че и това нямаше и сега стои като кютук-грехота е.

zvetiko написа:Колега дай идея за някой сигурен доставчик на чипа-виждам ,че си се снадбдявал два пъти с него(за съжаление).Ще те помоля и някаква цена да кажеш ,да не вземат да се изгаврят с мен някъде.Вече имам борда,пуснах му и захранването ,че и това нямаше и сега стои като кютук-грехота е.
М кар -от там го взех.Пък и се оказа ,че там е най-ефтин

Моя струваше 74 лв.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Колега ,благодаря.Жалко ,че нямат представителство в София,но за всеки случай утре ще говоря с тях.А за колко време ти го доставиха.
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
zvetiko написа:dinozab написа:Georgi написа:Следвайки алгоритъма на колегата BMW5820iA вече и аз съм с големия борд,който в интерес на истината е голяма играчка и глезотия .
А честито само в скритите функции не набирай №21 че трие паметта на чипа и ще купуваш нов от собствен опит ти го казвам![]()
![]()
Колега дай идея за някой сигурен доставчик на чипа-виждам ,че си се снадбдявал два пъти с него(за съжаление).Ще те помоля и някаква цена да кажеш ,да не вземат да се изгаврят с мен някъде.Вече имам борда,пуснах му и захранването ,че и това нямаше и сега стои като кютук-грехота е.
Само от официалните представителства в страната в случая при теб е Дару Кар а за дизела е по-евтин към 65лв мисля че беше

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- BMW5820iA
- младши ентусиаст
-
Georgi написа:Следвайки алгоритъма на колегата BMW5820iA вече и аз съм с големия борд,който в интерес на истината е голяма играчка и глезотия .
браво колега радвам се че си успял

и както дино каза недей да активираш reset функцията - N21 - щото после боли глава

аз също те съветвам да купиш чипа само от официалния представител на БМВ щото иначе няма гаранция че ще е правилния чип и дали ще ти отчита коректно показанията...

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Ясно ,щом и баш майстора ме съветва така ,няма измъкване от Дару кар.
Но ще опитам преди това преди това при един друг вносител на BMW- мисля ,че беше Камор.Благодаря ви колеги-надявам се скоро и аз да бъда в групата на имащите голям борд.

- BMW5820iA
- младши ентусиаст
-
zvetiko написа:Ясно ,щом и баш майстора ме съветва така ,няма измъкване от Дару кар.Но ще опитам преди това преди това при един друг вносител на BMW- мисля ,че беше Камор.Благодаря ви колеги-надявам се скоро и аз да бъда в групата на имащите голям борд.
дано да се получи и при теб ....

- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
аз бях до днес от групата с часовника на баба
купих си малък борд иго турих аманему светят лампите...иначе леко си личи че бачка ..даже и термометъра му показва минус 30градуса
та питам ви тука умниците
що отзад има 3 крушки--и защо и трите не светят.да няма нещо ебано по осветлението или крушлетата са дали фира
айде отговаряйте по бързо додето много не съм се напил...иначе ще чета утре 

- BMW5820iA
- младши ентусиаст
-
bmwfena написа:аз бях до днес от групата с часовника на бабакупих си малък борд иго турих аманему светят лампите...иначе леко си личи че бачка ..даже и термометъра му показва минус 30градуса
![]()
що отзад има 3 крушки--и защо и трите не светят.да няма нещо ебано по осветлението или крушлетата са дали фира
захранването на малкия борд е същото като това на часовника.
един плюс , маса , и един кабел за осветлението- чиято функция е не да ти свети борда а обратното като пуснеш фаровете да намали малко светлината, че да не те дразни нощем като свети по-ярко... абе конфортна работа

така че според мен проблема е в крушките - или са изгорели или не правят хубав контакт.
мисля че една такава крушчица струваше около 1.20

- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
ба си-и как и 3те да не светятBMW5820iA написа:bmwfena написа:аз бях до днес от групата с часовника на бабакупих си малък борд иго турих аманему светят лампите...иначе леко си личи че бачка ..даже и термометъра му показва минус 30градуса
![]()
захранването на малкия борд е същото като това на часовника.
един плюс , маса , и един кабел за осветлението- чиято функция е не да ти свети борда а обратното като пуснеш фаровете да намали малко светлината, че да не те дразни нощем като свети по-ярко... абе конфортна работаи още един кабел за температурния датчик.
така че според мен проблема е в крушките - или са изгорели или не правят хубав контакт.
мисля че една такава крушчица струваше около 1.20

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
bmwfena написа:аз бях до днес от групата с часовника на бабакупих си малък борд иго турих аманему светят лампите...иначе леко си личи че бачка ..даже и термометъра му показва минус 30градуса
![]()
Писал съм тема за термометъра-виж как се оправят нещата.Щом е на -30 или го няма или някъде е прекъсната връзката му с борда.