BMW E34 OBC или т.нар. "големия борд"

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

E34 Маниак
Аватар

Мнение от Georgi » 12 Окт 2007, 14:42

Следвайки алгоритъма на колегата BMW5820iA вече и аз съм с големия борд,който в интерес на истината е голяма играчка и глезотия . :lol:

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 12 Окт 2007, 14:55

Georgi написа:Следвайки алгоритъма на колегата BMW5820iA вече и аз съм с големия борд,който в интерес на истината е голяма играчка и глезотия . :lol:

А честито само в скритите функции не набирай №21 че трие паметта на чипа и ще купуваш нов от собствен опит ти го казвам :mhihi: :mhihi: :mhihi:

E34 Маниак
Аватар

Мнение от Georgi » 12 Окт 2007, 15:26

Мерси за съвета :bchug: ,ама аз все още разучавам явните.Не съм стигнал до скритите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 12 Окт 2007, 19:23

dinozab написа:
Georgi написа:Следвайки алгоритъма на колегата BMW5820iA вече и аз съм с големия борд,който в интерес на истината е голяма играчка и глезотия . :lol:

А честито само в скритите функции не набирай №21 че трие паметта на чипа и ще купуваш нов от собствен опит ти го казвам :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Колега дай идея за някой сигурен доставчик на чипа-виждам ,че си се снадбдявал два пъти с него(за съжаление).Ще те помоля и някаква цена да кажеш ,да не вземат да се изгаврят с мен някъде.Вече имам борда,пуснах му и захранването ,че и това нямаше и сега стои като кютук-грехота е. ;)

E34 Маниак
Аватар

Мнение от Georgi » 12 Окт 2007, 20:47

zvetiko написа:Колега дай идея за някой сигурен доставчик на чипа-виждам ,че си се снадбдявал два пъти с него(за съжаление).Ще те помоля и някаква цена да кажеш ,да не вземат да се изгаврят с мен някъде.Вече имам борда,пуснах му и захранването ,че и това нямаше и сега стои като кютук-грехота е. ;)

М кар -от там го взех.Пък и се оказа ,че там е най-ефтин :roll:
Моя струваше 74 лв.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 12 Окт 2007, 21:03

Колега ,благодаря.Жалко ,че нямат представителство в София,но за всеки случай утре ще говоря с тях.А за колко време ти го доставиха.

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 13 Окт 2007, 8:38

zvetiko написа:
dinozab написа:

Колега дай идея за някой сигурен доставчик на чипа-виждам ,че си се снадбдявал два пъти с него(за съжаление).Ще те помоля и някаква цена да кажеш ,да не вземат да се изгаврят с мен някъде.Вече имам борда,пуснах му и захранването ,че и това нямаше и сега стои като кютук-грехота е. ;)

Само от официалните представителства в страната в случая при теб е Дару Кар а за дизела е по-евтин към 65лв мисля че беше ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 13 Окт 2007, 9:06

Благодаря колега.Имам особено отношение към тази фирма,но щом се налага... :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW5820iA » 13 Окт 2007, 21:38

браво колега радвам се че си успял :D

и както дино каза недей да активираш reset функцията - N21 - щото после боли глава ;)

Колега дай идея за някой сигурен доставчик на чипа-виждам ,че си се снадбдявал два пъти с него(за съжаление).Ще те помоля и някаква цена да кажеш ,да не вземат да се изгаврят с мен някъде.Вече имам борда,пуснах му и захранването ,че и това нямаше и сега стои като кютук-грехота е.

аз също те съветвам да купиш чипа само от официалния представител на БМВ щото иначе няма гаранция че ще е правилния чип и дали ще ти отчита коректно показанията...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 14 Окт 2007, 8:44

Ясно ,щом и баш майстора ме съветва така ,няма измъкване от Дару кар. :mhihi: Но ще опитам преди това преди това при един друг вносител на BMW- мисля ,че беше Камор.Благодаря ви колеги-надявам се скоро и аз да бъда в групата на имащите голям борд.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW5820iA » 14 Окт 2007, 20:21

zvetiko написа:Ясно ,щом и баш майстора ме съветва така ,няма измъкване от Дару кар. :mhihi: Но ще опитам преди това преди това при един друг вносител на BMW- мисля ,че беше Камор.Благодаря ви колеги-надявам се скоро и аз да бъда в групата на имащите голям борд.

дано да се получи и при теб ....
;)
Изображение

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 14 Окт 2007, 20:26

аз бях до днес от групата с часовника на баба :mhihi: купих си малък борд иго турих аманему светят лампите...иначе леко си личи че бачка ..даже и термометъра му показва минус 30градуса :mhihi: :mhihi: та питам ви тука умниците :mhihi: що отзад има 3 крушки--и защо и трите не светят.да няма нещо ебано по осветлението или крушлетата са дали фира :mhihi: айде отговаряйте по бързо додето много не съм се напил...иначе ще чета утре :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW5820iA » 14 Окт 2007, 20:41

bmwfena написа:аз бях до днес от групата с часовника на баба :mhihi: купих си малък борд иго турих аманему светят лампите...иначе леко си личи че бачка ..даже и термометъра му показва минус 30градуса :mhihi: :mhihi: та питам ви тука умниците :mhihi: що отзад има 3 крушки--и защо и трите не светят.да няма нещо ебано по осветлението или крушлетата са дали фира :mhihi: айде отговаряйте по бързо додето много не съм се напил...иначе ще чета утре :mhihi:

захранването на малкия борд е същото като това на часовника.

един плюс , маса , и един кабел за осветлението- чиято функция е не да ти свети борда а обратното като пуснеш фаровете да намали малко светлината, че да не те дразни нощем като свети по-ярко... абе конфортна работа :mhihi: и още един кабел за температурния датчик.

така че според мен проблема е в крушките - или са изгорели или не правят хубав контакт.

мисля че една такава крушчица струваше около 1.20
Изображение

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 14 Окт 2007, 20:50

BMW5820iA написа:
bmwfena написа:аз бях до днес от групата с часовника на баба :mhihi: купих си малък борд иго турих аманему светят лампите...иначе леко си личи че бачка ..даже и термометъра му показва минус 30градуса :mhihi: :mhihi: та питам ви тука умниците :mhihi: що отзад има 3 крушки--и защо и трите не светят.да няма нещо ебано по осветлението или крушлетата са дали фира :mhihi: айде отговаряйте по бързо додето много не съм се напил...иначе ще чета утре :mhihi:

захранването на малкия борд е същото като това на часовника.

един плюс , маса , и един кабел за осветлението- чиято функция е не да ти свети борда а обратното като пуснеш фаровете да намали малко светлината, че да не те дразни нощем като свети по-ярко... абе конфортна работа :mhihi: и още един кабел за температурния датчик.

така че според мен проблема е в крушките - или са изгорели или не правят хубав контакт.

мисля че една такава крушчица струваше около 1.20
ба си-и как и 3те да не светят :!: утре ще ги сменя :(
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 14 Окт 2007, 20:52

Писал съм тема за термометъра-виж как се оправят нещата.Щом е на -30 или го няма или някъде е прекъсната връзката му с борда. ;)

ПредишнаСледваща

Назад към E34