BMW E34 OBC или т.нар. "големия борд"

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

E34 Маниак
Аватар

Мнение от Georgi » 05 Ное 2007, 23:02

Аз да попитам има ли вариант да светят копчетата на големия борд :roll: :?:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 05 Ное 2007, 23:31

Georgi написа:Аз да попитам има ли вариант да светят копчетата на големия борд :roll: :?:

Колега,те си светят-на всеки бутон има световод.Най-вероятно са ти изгоряли крушките-смени ги и ще видиш каква красота е през ноща. ;)

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 06 Ное 2007, 0:39

Georgi написа:Аз да попитам има ли вариант да светят копчетата на големия борд :roll: :?:
и кво -сега ми тежкарееш с големия борд а :?: :?: :?:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 06 Ное 2007, 15:38

Направо нямам думи големи газари станахте изведнаж :mhihi: .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

ре

Мнение от slavianko » 06 Ное 2007, 16:56

dinozab написа:
Georgi написа:Следвайки алгоритъма на колегата BMW5820iA вече и аз съм с големия борд,който в интерес на истината е голяма играчка и глезотия . :lol:

А честито само в скритите функции не набирай №21 че трие паметта на чипа и ще купуваш нов от собствен опит ти го казвам :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Колега това сигунро ли е. Щото аз като сложих борда и пробвах с 21 като си мислих че един вид да зануля :mhihi: :mhihi: Ама нищо не се изтри щото и сега си работи като хората :mhihi: :mhihi:
И имам и още една питанка. Чух от колеги че можело да се въведе код и нямало да пали колата докато не го въведеш отново или нещо такова. Можели някой да изясни. Че би било много удобно против кражба :mhihi: :mhihi:
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 06 Ное 2007, 17:21

Спираш двигателя ,но да е на контакт,натискаш КОДЕ и на дисплея ти излизат чертички.Въвеждаш си кода и натискаш S/R за запаметяване.Следващият път като се опиташ да запалиш колата ще ти иска кода-въвеждаш го и натискаш S/R.Кода се запаметява само един път и трябва при всяко спиране на колата да го въвеждаш. ;)

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Re: ре

Мнение от dinozab » 06 Ное 2007, 17:57

slavianko написа:
dinozab написа:
Georgi написа:Следвайки алгоритъма на колегата BMW5820iA вече и аз съм с големия борд,който в интерес на истината е голяма играчка и глезотия . :lol:

А честито само в скритите функции не набирай №21 че трие паметта на чипа и ще купуваш нов от собствен опит ти го казвам :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Колега това сигунро ли е. Щото аз като сложих борда и пробвах с 21 като си мислих че един вид да зануля :mhihi: :mhihi: Ама нищо не се изтри щото и сега си работи като хората :mhihi: :mhihi:
И имам и още една питанка. Чух от колеги че можело да се въведе код и нямало да пали колата докато не го въведеш отново или нещо такова. Можели някой да изясни. Че би било много удобно против кражба :mhihi: :mhihi:

Ми сигорно е щото аз така си го занулих че си купувах нов чип :mhihi: :mhihi: :mhihi: убаво че при теб не е станало така :D А относно кодо колегата е писал.Кода е плаващ :mhihi: :mhihi: :mhihi: т.е. при всяко гасене можиш да си въвеждаш какъвто искаш.При палене като ти го иска трябва да го въведеш до 30сек. за да го отблокираш иначе блокира компа и трябва да чакаш 15мин. до отблокирането му.Същото става и ако го объркаш 3 пъти ;)

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 06 Ное 2007, 17:59

Wenzy написа:Направо нямам думи големи газари станахте изведнаж :mhihi: .

Мани мани остана само свирка да я науча да ми прави и ще стане златна :mhihi: :mhihi: :mhihi: и жена нема да ми требе :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Re: ре

Мнение от slavianko » 06 Ное 2007, 18:26

dinozab написа:
slavianko написа:
dinozab написа:

Ми сигорно е щото аз така си го занулих че си купувах нов чип :mhihi: :mhihi: :mhihi: убаво че при теб не е станало така :D А относно кодо колегата е писал.Кода е плаващ :mhihi: :mhihi: :mhihi: т.е. при всяко гасене можиш да си въвеждаш какъвто искаш.При палене като ти го иска трябва да го въведеш до 30сек. за да го отблокираш иначе блокира компа и трябва да чакаш 15мин. до отблокирането му.Същото става и ако го объркаш 3 пъти ;)
Е така де баце ама къде трябва да го въведа. Това в скритите функции ли къде ??? Какво трябва да въведа че да мога да го вкарам кода и да си го знам само аз :mhihi: :mhihi: Баце сорка за тъпия въпрос ама..... Питай ме за някоя програма в залата веднага ще ти отговоря :mhihi: :mhihi: но това не е моята област
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 06 Ное 2007, 18:45

Не е тъп въпроса -просто не знаеш как се работи с борда.Като ти излезнат чертичките,след като натиснеш бутон CODE и искаш да въведеш код 1234 с бутон 1000 въвеждаш 1,с бутон 100 въвеждаш 2(натискаш го два пъти и чертичката се сменя с цифрата 2) ,с бутон 10-3 и с бутон 1-4.На мястото на чертичките се появяват цифри.След ,което ги запаметявяш като натиснеш S/R.После когато искаш да запалиш колата ,с даването на контакт ти излизат чертички на борда и въвеждаш кода по горе описаният начин за да можеш да запали школата .УСПЕХ. ;)

старши ентусиаст
Аватар

re

Мнение от slavianko » 06 Ное 2007, 20:30

zvetiko написа:Не е тъп въпроса -просто не знаеш как се работи с борда.Като ти излезнат чертичките,след като натиснеш бутон CODE и искаш да въведеш код 1234 с бутон 1000 въвеждаш 1,с бутон 100 въвеждаш 2(натискаш го два пъти и чертичката се сменя с цифрата 2) ,с бутон 10-3 и с бутон 1-4.На мястото на чертичките се появяват цифри.След ,което ги запаметявяш като натиснеш S/R.После когато искаш да запалиш колата ,с даването на контакт ти излизат чертички на борда и въвеждаш кода по горе описаният начин за да можеш да запали школата .УСПЕХ. ;)
Колега мерси много :D Даже веднага пробвах на колата и стана ама като не съм знаел досега :uups: :uups: Че накоро на един познат му дръпнаха Е34-ката. Аз викам те нашите дърти курници и няма да ги крадат вече ама ..... Май още ги крадяли :confused: Та това с кода е добре да се знае

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wenzy » 06 Ное 2007, 20:44

Славяне каруци ама ... готини.Слагайте там всякакви кодове и каквото се сетите протие кражба,аз съм с малкия борд и си сложих имобилайзер - влизам в колата три пъти кашля,два пъти пърдя и тя сама пали :mhihi: :mhihi: :mhihi: .Обаче няма да ви кажа комбинацията кое след кое ... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

ре

Мнение от slavianko » 06 Ное 2007, 20:49

Wenzy написа:Славяне каруци ама ... готини.Слагайте там всякакви кодове и каквото се сетите протие кражба,аз съм с малкия борд и си сложих имобилайзер - влизам в колата три пъти кашля,два пъти пърдя и тя сама пали :mhihi: :mhihi: :mhihi: .Обаче няма да ви кажа комбинацията кое след кое ... :mhihi: :mhihi: :mhihi:
:mhihi: :mhihi: Кажи кажи че аз често си ходя в Добрич. Цялата ми рода е от там. Та да ти я открадна някой път и да ти се обадя после и докато не ме напиеш няма да ти я връщам :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wenzy » 06 Ное 2007, 20:56

:mhihi: :mhihi: :mhihi: Брат пиене ще има и без да ми бараш пуканката.Земи се обади другия път да пийнем по нещо.Преди да се прибереш другия път,ако ще имаш дупка в графика пиши предварително едно ЛС да сменим по един телефон ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: T-34

Мнение от rdvr_burgas » 07 Ное 2007, 8:29

Моя имобилайзер е БулИнс :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към E34