Шоков датчк?!!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар

Шоков датчк?!!

Мнение от Мишел » 14 Мар 2008, 21:37

Момчета, помагайте....не намерих нищо по темата..Какво е това "шоков датчик", за какво служи и по каква причина е "заминал" та ми струва 150 лв?!!
ще обясня накратко, скъса ми се накяква пластмасова тръба, на която е закрепен гумен маркуч по който "водата отива към блока".... сменят го днес, точно под нея се оказва че имало някакъв ш.датчик който се е пръснал, но не е ясно дали от високата температура (защото водата изтече по време на движение и леко пушеше под капака от там) или самия този датчик е станал причина за пръсването на тръбата..... това са мои въпроси, майстора не ми е отговорил още, само каза че без него двигателя не може по никакъв начин да работи нормално. Дайте ме инфо какво е това, и аз ли нещо съм предизвикала?

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 14 Мар 2008, 23:42

Не мога да повярвам, че никой дума не е казал....

моргаджия
моргаджия
Аватар
Кара: Всичко

Re: Шоков датчк?!!

Мнение от Krassi_kn » 14 Мар 2008, 23:48

Мишел написа:Момчета, помагайте....не намерих нищо по темата..Какво е това "шоков датчик", за какво служи и по каква причина е "заминал" та ми струва 150 лв?!!
ще обясня накратко, скъса ми се накяква пластмасова тръба, на която е закрепен гумен маркуч по който "водата отива към блока".... сменят го днес, точно под нея се оказва че имало някакъв ш.датчик който се е пръснал, но не е ясно дали от високата температура (защото водата изтече по време на движение и леко пушеше под капака от там) или самия този датчик е станал причина за пръсването на тръбата..... това са мои въпроси, майстора не ми е отговорил още, само каза че без него двигателя не може по никакъв начин да работи нормално. Дайте ме инфо какво е това, и аз ли нещо съм предизвикала?

Принципно шоков датчик е за алармата,а доколкото тази "пластмасова тръба" и аз я сменях и трябва да ти кажа че е на много гадно за работа място а и я няма никъде.Аз лично я чаках 1 седмица от Дару-Кар и ми струваше 30лв. за някаква си тръбичка!

e30s live forever
Аватар

Re: Шоков датчк?!!

Мнение от sachs » 15 Мар 2008, 0:01

Мишел написа:Момчета, помагайте....не намерих нищо по темата..Какво е това "шоков датчик", за какво служи и по каква причина е "заминал" та ми струва 150 лв?!!

без knock sensor-а наистина колата няма да работи като хората.но не ми се вярва да се е бъгнал от водата.по-скоро по невнимание майстора го е съсипал щото живее много близо до въпросната тръба

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 15 Мар 2008, 0:09

ХМ......да, аз го видях мястото че е кофти....Мерси, ами дано стане бързо и да няма повече "травми".. Благодаря ви:)
Sach , а тази тръбичка защо се е счупила, имаш ли идея? Не можах да стигна до теб...... остави ме на улицата :(

e30s live forever
Аватар

Мнение от sachs » 15 Мар 2008, 0:11

Мишел написа:ХМ......да, аз го видях мястото че е кофти....Мерси, ами дано стане бързо и да няма повече "травми".. Благодаря ви:)
Sach , а тази тръбичка защо се е счупила, имаш ли идея? Не можах да стигна до теб...... остави ме на улицата :(

чупят се много често.от времето пластмасата става много чуплива

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 15 Мар 2008, 0:24

насъбрало ми се е нещо много..... признавам си започвам да гледам към други коли.....ама не ми дава сърце! ще стискам зъби още малко, пък да видим :)

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330Ci convertible

Мнение от vitamincpp » 15 Мар 2008, 2:12

Айде минавайте на голф че стига са разправяли че е36 било нивия голф :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от agent smit » 15 Мар 2008, 8:42

Мишел написа:насъбрало ми се е нещо много..... признавам си започвам да гледам към други коли.....ама не ми дава сърце! ще стискам зъби още малко, пък да видим :)

Колежке не си мисли, че другите коли по-малко се повреждат.
Все още не е изобретена машина, която да не се разваля. :roll:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 15 Мар 2008, 10:26

Предполагам.... затова ми се иска да си карам моята :D
Що се отнася до Голфа, пеша ще годя, но на Голф няма да се кача!!! :mhihi:
Благодаря на всички!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325xi

Мнение от renene » 15 Мар 2008, 22:12

:clap: :clap: :clap:
диагностика 0899937450

Потребител
Аватар

Мнение от CCCP_Power » 17 Мар 2008, 11:11

Аз съм имал Голф и мога да ви кажа, че не е толкова зле колкото си мислите. Наистина с е36 неможе да се сравнява, но не е лоша кола. И за 3 години и 120 000 км сам дал общо 500 лв за нея. Говоря за Голф 3. БМВ-то е доста по-комфортно и много по-готино за каране, но стане ли въпрос за подражка.... ужас

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 17 Мар 2008, 12:55

Това колко пари си дал за поддръжка нищо не значи,много хора си купуват добра кола,карат я 3 години и на четвъртата е за моргата,защото не са дали и 1 лев за ремонт,но това не значи че са много здрави коли или пък с евтина поддръжка...Не се гледа само цената на частите,важно е и колко често се сменят.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 17 Мар 2008, 21:22

аз да се върна пак на темата за датчика.... току що си взех колата , не е сменен, само тръбичката, каза майстора
Може и така да караш, само дето леко ще ти играят оборотите и много леко ти тресе купето (което е така наистина), но не е фатално и можеш да караш.......
Казвайте....... кво да правя?

Следваща

Назад към E36