Шоков датчк?!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Шоков датчк?!!
Момчета, помагайте....не намерих нищо по темата..Какво е това "шоков датчик", за какво служи и по каква причина е "заминал" та ми струва 150 лв?!!
ще обясня накратко, скъса ми се накяква пластмасова тръба, на която е закрепен гумен маркуч по който "водата отива към блока".... сменят го днес, точно под нея се оказва че имало някакъв ш.датчик който се е пръснал, но не е ясно дали от високата температура (защото водата изтече по време на движение и леко пушеше под капака от там) или самия този датчик е станал причина за пръсването на тръбата..... това са мои въпроси, майстора не ми е отговорил още, само каза че без него двигателя не може по никакъв начин да работи нормално. Дайте ме инфо какво е това, и аз ли нещо съм предизвикала?
ще обясня накратко, скъса ми се накяква пластмасова тръба, на която е закрепен гумен маркуч по който "водата отива към блока".... сменят го днес, точно под нея се оказва че имало някакъв ш.датчик който се е пръснал, но не е ясно дали от високата температура (защото водата изтече по време на движение и леко пушеше под капака от там) или самия този датчик е станал причина за пръсването на тръбата..... това са мои въпроси, майстора не ми е отговорил още, само каза че без него двигателя не може по никакъв начин да работи нормално. Дайте ме инфо какво е това, и аз ли нещо съм предизвикала?
- Krassi_kn
-
моргаджия
-
- Кара: Всичко
Re: Шоков датчк?!!
Мишел написа:Момчета, помагайте....не намерих нищо по темата..Какво е това "шоков датчик", за какво служи и по каква причина е "заминал" та ми струва 150 лв?!!
Принципно шоков датчик е за алармата,а доколкото тази "пластмасова тръба" и аз я сменях и трябва да ти кажа че е на много гадно за работа място а и я няма никъде.Аз лично я чаках 1 седмица от Дару-Кар и ми струваше 30лв. за някаква си тръбичка!
Re: Шоков датчк?!!
Мишел написа:Момчета, помагайте....не намерих нищо по темата..Какво е това "шоков датчик", за какво служи и по каква причина е "заминал" та ми струва 150 лв?!!
без knock sensor-а наистина колата няма да работи като хората.но не ми се вярва да се е бъгнал от водата.по-скоро по невнимание майстора го е съсипал щото живее много близо до въпросната тръба
Мишел написа:ХМ......да, аз го видях мястото че е кофти....Мерси, ами дано стане бързо и да няма повече "травми".. Благодаря ви:)
Sach , а тази тръбичка защо се е счупила, имаш ли идея? Не можах да стигна до теб...... остави ме на улицата
чупят се много често.от времето пластмасата става много чуплива
- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
- agent smit
- младши ентусиаст
-
Мишел написа:насъбрало ми се е нещо много..... признавам си започвам да гледам към други коли.....ама не ми дава сърце! ще стискам зъби още малко, пък да видим
Колежке не си мисли, че другите коли по-малко се повреждат.
Все още не е изобретена машина, която да не се разваля.
- renene
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 325xi
- CCCP_Power
- Потребител
-
Аз съм имал Голф и мога да ви кажа, че не е толкова зле колкото си мислите. Наистина с е36 неможе да се сравнява, но не е лоша кола. И за 3 години и 120 000 км сам дал общо 500 лв за нея. Говоря за Голф 3. БМВ-то е доста по-комфортно и много по-готино за каране, но стане ли въпрос за подражка.... ужас
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Това колко пари си дал за поддръжка нищо не значи,много хора си купуват добра кола,карат я 3 години и на четвъртата е за моргата,защото не са дали и 1 лев за ремонт,но това не значи че са много здрави коли или пък с евтина поддръжка...Не се гледа само цената на частите,важно е и колко често се сменят.
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2