Акумулатора ми пада постоянно

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Акумулатора ми пада постоянно >:\

Мнение от godziliaz » 23 Мар 2010, 11:59

Колеги четох всички мнения допада ми най много това с касетофона. А аз да попитам анти радар имаш ли включен или няква навигация. Защото аз имах навигация в колата която е VDO и забелязах че откакто я сложих ако колата ми не е палена повече от три дена акумолатора го намирах мъртав. А сега имам един приятекл пък който е с пасат 2003 и е същата работа само, че при него има включен анти радар. При това да подчертая и аз както моя така и на моя френд акумолаторите ни беха нови...

User
Аватар

Мнение от b00st » 24 Мар 2010, 23:43

Значи прочетох всички мнения и да ви кажа, че всички неща ги бях пробвал преди това. Смисъл запознат съм как работят тия неща и аз първо си мислих, че алармата бъгва и се пуска и я спрях директно от моторното отделение с ключа. После си изключих плафоните и винаги си махам панела и пак си намирах колата без никъв ток даже 2 пъти неможеше да ми се свали стъклото на купето. А и карах друга кола с моя акумулатор 5-6 дена. Тая утечка е няква призрачна работа.
Сега бях няколко дни без кола и съм оставил акумулатора да се зарежда, до утре трябва да се зареди, взех си мултиметър и махнах крушката в багажника и съм готов да хвана проклетията и ще напиша откъде е като разбера... :paranoid:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Re: Акумулатора ми пада постоянно

Мнение от ~Мишо~ » 25 Мар 2010, 8:34

Незнам твоята аларма как е,но моята от това ключе се изключва само сирената.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 25 Мар 2010, 9:24

При мен също имаше утечка и беше от Сд-то .Вързах отделно директния + и + на контакт и нещата се оправиха .Обаче 2 дена сфалях фаровете на колата за по 4-5 часа .Когато бях готов викам я да мръдна обече колата нямаше акомулатор ,а нямаше консуматори понеже всички врати бяха затворени.В последствие какво установихме с един приятел ,че при отворен преден капа ми свети плафона в багажника и от там е смукнало целия ток.Мисълта ми е че бутона отпред сложен на очираката отгоре е възможно да ти потъва в изолацията или да не дава хубав контакт.
За други вариянти знам ,че е възможни някое реле по алармата да залепне и да изсмуче всичкия ток.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 318is COUPE M42

Мнение от PNR » 25 Мар 2010, 10:21

четох четох и викам айде и аз да се вкл по темата все става на въпрос за електроника :mhihi:
Та така при мен го има същия проблем с отечката проверил съм всичко всичко съм замерил точно както и колегата каза отечка няма :shock:
заключали колата с алармата ми се е случвало да изпапа акомулатора за една вечер почти (като беше по студено не сега) и се принудих само с клю да заключвам номи напраави впечетление че дои и самос ключ да е като поседи малко повече от два дни акомулатора пак тръга да си заминава ... което малко :kuku:
Панела на касетофона винаги го махам не заради акомулатора ами да не на някой да му пречи като минава и да иска той да го махне :evil: вече ми се е случвало ...
всички плафонии гаснат нормално като затворя вратите и капаците навсягаде става тъмно :mhihi:
обаче пак акомулатора ми пада ...
Понеже има мстло доста сериозно но пък съм с кондензатор и мисля че той би трябвало да подпомага малко работата на акомулатора все пак е 2F но пак нищо ...
Честно да си кажа не съм пробвал да разкача изцяло мзиката и да пробвам но ме съмнява да е от там щом ипри толкова много колеги се случва значи нещата опират до там детско заболяване на е36
PNR@abv.bg
София
0888779546

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520

Мнение от IMB » 25 Мар 2010, 11:07

Дали таралежа не прави някоя мизерия.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: най-убавата....

Мнение от PRADO » 25 Мар 2010, 19:14

имах същия проблем,за два дни да оставя колата и няма ток....оказа се ,че съм имал някаква антена -РАПАС-която служи против кражба,изпраща сигнали за местоположението на колата(поне така ми казаха) с автономно захранване едно малко акомулаторче,та ....това акомулаторче си беше заминало и ми гълташе целия ток ,даже и централното не работеше като махнаха ,така наречената антена всичко се оправи.......провери дали случайно нямате такава антена.обикновено е скрита някъде ,не е на видно място....
everything you say,can and will be used against to you....so shut up and drive ........

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 черна,Е60 синя

Мнение от Tisho_BMW » 25 Мар 2010, 19:42

Здравейте колеги преди време един познат имаше проблем за 1 ден и му падаше акумулатора на една фиеста малолитражка и проблема го намерих след няколко замервания!Проблема идваше от една групичка изправителни диоди на генератора смених я и се оправи всичко!

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 25 Мар 2010, 20:40

Mpower84 написа:
Изрода написа:Колеги имах подобен проблем - падане на акомулатора :banghead:
купих нов и след 1 седмица отидох да запаля колата и кур нема палене , направо щех да се гръмна :banghead: :banghead: :banghead:
Тогава се разчетох и з форума че касетофоните като не им свалиш панела и държат предусилватели и краини стъпала под напрежение и гълта ток.
Тогава почнах да си свалям панела на касетофона и от тогава нямам ядове, дори лятото 1 месец не беше пипана че бях по морето и немаше ядове :yes:

ПС . Мисля че това го правят само по голямите класове СД та ;) Моя е Паинер с графичен дисплей :winky:

И моя е Пайнер с графичен дисплей обаче проблема не идва от него.Пробвах единия път беше със свален панел и пак изяде тока.Моята кола спецялно е мерена за утечка с пусната аларма и всичко е нормално.

И аз си купих Пайнер ЦД и го монтирахме на старата ми е30ка-говориме преди близо 3 години,та всяка втора седмица зареждах акумулатора.Какво се оказа-докато не смъкнеш панела лапа ток повече от всички включени консуматори накуп.Какво направихме-човека който ми го свърза го преправи и като дам на контакт тогава да се включва да си работи,гаса колата-връщам от контакт и ЦД гасне напълно без да дърпа ток.После си го преместих на Компакта и ми е мирна главата,сега нямам никакви грижи.Та и проблема може да ти е същия,но така спестяваш свалянето на панела :yes:
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 25 Мар 2010, 20:46

Tisho_BMW написа:Здравейте колеги преди време един познат имаше проблем за 1 ден и му падаше акумулатора на една фиеста малолитражка и проблема го намерих след няколко замервания!Проблема идваше от една групичка изправителни диоди на генератора смених я и се оправи всичко!

:yes: Това също е вариянт,бях го забравил :oops: ,получава се когато пробие диод и окъсява през намотките на статора,но тази утечка би се хванала веднага защото ще е постоянна...

User
Аватар

Мнение от b00st » 26 Мар 2010, 1:43

Така, значи вчера пуснах да се зарежда акумулатора и се зареждаше повече от 24 часа, явно е бил почти празен. Взех си мултиметър, закачих акумулатора и отидох на бензиностанция да замеря, защото беше единственото светло място по този час. Без панел и на заключена кола показва точно 0.01А, мерих в продължение на 3-4 минути. Алтернатора зарежда на 14Vточно с късите пуснати. На пръв поглед всичко е идеално, утре трябва да отида в 8.00 в университета понеже съм студент и поне знам че за толкова няма да падне акумулатора ама иначе след събота и неделя ако пак няма ток направо ще :twisted: :ranting: Цялата тая работа е толкова смотана и дразнеща... За всеки случай извадих крушката в багажника :evil:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от godziliaz » 26 Мар 2010, 12:01

Вай колега колко са изписа по тая тема, че то незнам остана ли нещо за което да не се е казало. То като почнеш от самия акумолатор та през алтернатора, през диодчето та чак до антената. Незнам дали си проверил всичко което са ти изписали колегите ама ако си го проверил и не се оправя незнам тва твойто трябва да е някъв феномен

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39... :D
Мечтае да кара: платноходка

Мнение от eekset » 26 Мар 2010, 13:50

~Мишо~ написа:Незнам твоята аларма как е,но моята от това ключе се изключва само сирената.

:yes: , може да си сигурен, че се изключва алармата само, когато извадиш буксата от модула...
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: бмв 320 Е36
Мечтае да кара: ново бмв

Мнение от dezavu » 27 Мар 2010, 14:33

значи колега при мене така свършваше акумулатора накрая влязах в багажника затвориха ме вътре и гледам тои си свети бутончето не стъпваше точно където трябва подложих му шаибичка и е ок вече а иначе ако си с дигиталния климатроник след гасене на колата около 10 мин се върти едно вентилаторче което охлажда платката на климатроника и ако мериш веднага ще ти даде че имаш консумация на ток от него :yes: надявам се да съм бил полезен
никога не карам по бързо от моя ангел хранител

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: м я някак си.

Мнение от nik4o » 27 Мар 2010, 19:20

По някога в Е36 често срещана повреда е плафона на жабката да не загасва ако къпакат и е малко увиснал и не затваря добре,виж дали не ти дърпа от тази лампа.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36