Акумулатора ми пада постоянно
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Акумулатора ми пада постоянно >:\
Колеги четох всички мнения допада ми най много това с касетофона. А аз да попитам анти радар имаш ли включен или няква навигация. Защото аз имах навигация в колата която е VDO и забелязах че откакто я сложих ако колата ми не е палена повече от три дена акумолатора го намирах мъртав. А сега имам един приятекл пък който е с пасат 2003 и е същата работа само, че при него има включен анти радар. При това да подчертая и аз както моя така и на моя френд акумолаторите ни беха нови...
Значи прочетох всички мнения и да ви кажа, че всички неща ги бях пробвал преди това. Смисъл запознат съм как работят тия неща и аз първо си мислих, че алармата бъгва и се пуска и я спрях директно от моторното отделение с ключа. После си изключих плафоните и винаги си махам панела и пак си намирах колата без никъв ток даже 2 пъти неможеше да ми се свали стъклото на купето. А и карах друга кола с моя акумулатор 5-6 дена. Тая утечка е няква призрачна работа.
Сега бях няколко дни без кола и съм оставил акумулатора да се зарежда, до утре трябва да се зареди, взех си мултиметър и махнах крушката в багажника и съм готов да хвана проклетията и ще напиша откъде е като разбера...
Сега бях няколко дни без кола и съм оставил акумулатора да се зарежда, до утре трябва да се зареди, взех си мултиметър и махнах крушката в багажника и съм готов да хвана проклетията и ще напиша откъде е като разбера...

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Re: Акумулатора ми пада постоянно
Незнам твоята аларма как е,но моята от това ключе се изключва само сирената.
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
При мен също имаше утечка и беше от Сд-то .Вързах отделно директния + и + на контакт и нещата се оправиха .Обаче 2 дена сфалях фаровете на колата за по 4-5 часа .Когато бях готов викам я да мръдна обече колата нямаше акомулатор ,а нямаше консуматори понеже всички врати бяха затворени.В последствие какво установихме с един приятел ,че при отворен преден капа ми свети плафона в багажника и от там е смукнало целия ток.Мисълта ми е че бутона отпред сложен на очираката отгоре е възможно да ти потъва в изолацията или да не дава хубав контакт.
За други вариянти знам ,че е възможни някое реле по алармата да залепне и да изсмуче всичкия ток.
За други вариянти знам ,че е възможни някое реле по алармата да залепне и да изсмуче всичкия ток.

- PNR
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318is COUPE M42
четох четох и викам айде и аз да се вкл по темата все става на въпрос за електроника
Та така при мен го има същия проблем с отечката проверил съм всичко всичко съм замерил точно както и колегата каза отечка няма
заключали колата с алармата ми се е случвало да изпапа акомулатора за една вечер почти (като беше по студено не сега) и се принудих само с клю да заключвам номи напраави впечетление че дои и самос ключ да е като поседи малко повече от два дни акомулатора пак тръга да си заминава ... което малко
Панела на касетофона винаги го махам не заради акомулатора ами да не на някой да му пречи като минава и да иска той да го махне
вече ми се е случвало ...
всички плафонии гаснат нормално като затворя вратите и капаците навсягаде става тъмно
обаче пак акомулатора ми пада ...
Понеже има мстло доста сериозно но пък съм с кондензатор и мисля че той би трябвало да подпомага малко работата на акомулатора все пак е 2F но пак нищо ...
Честно да си кажа не съм пробвал да разкача изцяло мзиката и да пробвам но ме съмнява да е от там щом ипри толкова много колеги се случва значи нещата опират до там детско заболяване на е36
Та така при мен го има същия проблем с отечката проверил съм всичко всичко съм замерил точно както и колегата каза отечка няма
заключали колата с алармата ми се е случвало да изпапа акомулатора за една вечер почти (като беше по студено не сега) и се принудих само с клю да заключвам номи напраави впечетление че дои и самос ключ да е като поседи малко повече от два дни акомулатора пак тръга да си заминава ... което малко
Панела на касетофона винаги го махам не заради акомулатора ами да не на някой да му пречи като минава и да иска той да го махне
всички плафонии гаснат нормално като затворя вратите и капаците навсягаде става тъмно
обаче пак акомулатора ми пада ...
Понеже има мстло доста сериозно но пък съм с кондензатор и мисля че той би трябвало да подпомага малко работата на акомулатора все пак е 2F но пак нищо ...
Честно да си кажа не съм пробвал да разкача изцяло мзиката и да пробвам но ме съмнява да е от там щом ипри толкова много колеги се случва значи нещата опират до там детско заболяване на е36
- IMB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 520
- PRADO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: най-убавата....
имах същия проблем,за два дни да оставя колата и няма ток....оказа се ,че съм имал някаква антена -РАПАС-която служи против кражба,изпраща сигнали за местоположението на колата(поне така ми казаха) с автономно захранване едно малко акомулаторче,та ....това акомулаторче си беше заминало и ми гълташе целия ток ,даже и централното не работеше като махнаха ,така наречената антена всичко се оправи.......провери дали случайно нямате такава антена.обикновено е скрита някъде ,не е на видно място....
everything you say,can and will be used against to you....so shut up and drive ........
- Tisho_BMW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 черна,Е60 синя
Здравейте колеги преди време един познат имаше проблем за 1 ден и му падаше акумулатора на една фиеста малолитражка и проблема го намерих след няколко замервания!Проблема идваше от една групичка изправителни диоди на генератора смених я и се оправи всичко!
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Mpower84 написа:Изрода написа:Колеги имах подобен проблем - падане на акомулатора![]()
купих нов и след 1 седмица отидох да запаля колата и кур нема палене , направо щех да се гръмна![]()
![]()
![]()
Тогава се разчетох и з форума че касетофоните като не им свалиш панела и държат предусилватели и краини стъпала под напрежение и гълта ток.
Тогава почнах да си свалям панела на касетофона и от тогава нямам ядове, дори лятото 1 месец не беше пипана че бях по морето и немаше ядове![]()
ПС . Мисля че това го правят само по голямите класове СД таМоя е Паинер с графичен дисплей
И моя е Пайнер с графичен дисплей обаче проблема не идва от него.Пробвах единия път беше със свален панел и пак изяде тока.Моята кола спецялно е мерена за утечка с пусната аларма и всичко е нормално.
И аз си купих Пайнер ЦД и го монтирахме на старата ми е30ка-говориме преди близо 3 години,та всяка втора седмица зареждах акумулатора.Какво се оказа-докато не смъкнеш панела лапа ток повече от всички включени консуматори накуп.Какво направихме-човека който ми го свърза го преправи и като дам на контакт тогава да се включва да си работи,гаса колата-връщам от контакт и ЦД гасне напълно без да дърпа ток.После си го преместих на Компакта и ми е мирна главата,сега нямам никакви грижи.Та и проблема може да ти е същия,но така спестяваш свалянето на панела
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Tisho_BMW написа:Здравейте колеги преди време един познат имаше проблем за 1 ден и му падаше акумулатора на една фиеста малолитражка и проблема го намерих след няколко замервания!Проблема идваше от една групичка изправителни диоди на генератора смених я и се оправи всичко!
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Така, значи вчера пуснах да се зарежда акумулатора и се зареждаше повече от 24 часа, явно е бил почти празен. Взех си мултиметър, закачих акумулатора и отидох на бензиностанция да замеря, защото беше единственото светло място по този час. Без панел и на заключена кола показва точно 0.01А, мерих в продължение на 3-4 минути. Алтернатора зарежда на 14Vточно с късите пуснати. На пръв поглед всичко е идеално, утре трябва да отида в 8.00 в университета понеже съм студент и поне знам че за толкова няма да падне акумулатора ама иначе след събота и неделя ако пак няма ток направо ще
Цялата тая работа е толкова смотана и дразнеща... За всеки случай извадих крушката в багажника 
Цялата тая работа е толкова смотана и дразнеща... За всеки случай извадих крушката в багажника Re: Акумулатора ми пада постоянно
Вай колега колко са изписа по тая тема, че то незнам остана ли нещо за което да не се е казало. То като почнеш от самия акумолатор та през алтернатора, през диодчето та чак до антената. Незнам дали си проверил всичко което са ти изписали колегите ама ако си го проверил и не се оправя незнам тва твойто трябва да е някъв феномен
- eekset
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39... :D
- Мечтае да кара: платноходка
~Мишо~ написа:Незнам твоята аларма как е,но моята от това ключе се изключва само сирената.
- dezavu
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: бмв 320 Е36
- Мечтае да кара: ново бмв
значи колега при мене така свършваше акумулатора накрая влязах в багажника затвориха ме вътре и гледам тои си свети бутончето не стъпваше точно където трябва подложих му шаибичка и е ок вече а иначе ако си с дигиталния климатроник след гасене на колата около 10 мин се върти едно вентилаторче което охлажда платката на климатроника и ако мериш веднага ще ти даде че имаш консумация на ток от него
надявам се да съм бил полезен
никога не карам по бързо от моя ангел хранител
- nik4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: м я някак си.
По някога в Е36 често срещана повреда е плафона на жабката да не загасва ако къпакат и е малко увиснал и не затваря добре,виж дали не ти дърпа от тази лампа.

34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3