Климатроник - духа ама слабо!!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- DDR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ШесТакА пОд КапАкА да РЕВЕ...
Климатроник - духа ама слабо!!!
Проблема е следния, ако може да се нарече проблем !
Климатроника (дигиталния) работи влк. компресора и започва да духа студено. Вчера бях при майстор и ми каза, че духа нормално студено , но и той усети, че въздуха няма сила т.е. дори и на максимална сила (на чертичките) духа се едно е малко над средата. Иначе като почна да увеличавам от първа чертичка се уваличава и силата, но не достатъчно. Филтъра е сменен (от мен) зачистих де що имаше боклуци вътре но нямаше абсолютно никаква промяна след подмяната му. Винтелатора на звук звучи съвсем нормално.
Та в тия жеги е малко неприятно защото не стига "дебита" на студения въздух, за да е пуснато напр. едновременно в краката и на стъклото. Ако някой е имал подобен проблем или има предложения да сподели. Предварително благодарство!
Климатроника (дигиталния) работи влк. компресора и започва да духа студено. Вчера бях при майстор и ми каза, че духа нормално студено , но и той усети, че въздуха няма сила т.е. дори и на максимална сила (на чертичките) духа се едно е малко над средата. Иначе като почна да увеличавам от първа чертичка се уваличава и силата, но не достатъчно. Филтъра е сменен (от мен) зачистих де що имаше боклуци вътре но нямаше абсолютно никаква промяна след подмяната му. Винтелатора на звук звучи съвсем нормално.
Та в тия жеги е малко неприятно защото не стига "дебита" на студения въздух, за да е пуснато напр. едновременно в краката и на стъклото. Ако някой е имал подобен проблем или има предложения да сподели. Предварително благодарство!
Ако я мАчкАш... и дреХите от гЪрбА ще ти ИЗгОРИ...
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
След като си сигорен,че филтъра и моторчето са ти ок.остава варианта някои от клапите да са застанали в полуотворено положение(запелки)и така необходимия дебит въздух да преминава трудно.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- DDR
- кандидат ентусиаст
-
Борис_Малинов написа:...остава варианта някои от клапите да са застанали в полуотворено положение(запелки)и така необходимия дебит въздух да преминава трудно.
Разбирам те какво искаш да ми кажеш. Остава тоя вариянт, но възможно ли е да духа така умерено силно във всички положения(на стъклото, в лицето и в краката) от клапи? Имали някъде отзад в таблото някакви "централни" или "разпределителни" клапи или де да знам нещо такова, които може да са се разместили на наставките? Просто разсъждавам неподготвен...

- arkadas
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E-90
долу зад таблото има едни клапани, които понякога изгарят или само зациклят в определено състояние и се оправят след профилактика
- nParMaTuK
- младши ентусиаст
-
И другия проблем беше май таралежа, всичко си е ок, но просто последните степени не бачкат, обърни се към Лъчо 

- paco_sf
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318IA Cabrio
- DDR
- кандидат ентусиаст
-
Те степените се усилват т.е. има промяна като увеличавам ма няма достатъчен "дебит" въздуха. По скоро ми се струва нещо от клапи защото на предния прозорец пред мен духа слабо а в краищата по-силно. arkadas къде по-точно са тези клапи. Аз сменявах филтара та имам представа горе долу какво е от зад. Някъде около него ли са или по въздуховодите да се орентирам?
Ремонт
Аз имам същя проблем с климатроника, ходих на доктор (бяха двама) и ми оправиха кондензатора и климата бачка ама ми казаха че като се включи затваря клапите вместо да ги отваря и не духа гадинката недна.
Сваляха ми климатроника и го качваха на друг Бумер и духа ще ми отвее кичарата и ми казаха че е изгоряла една клапа и бърка компа от там,а те не са разглабяли на бмв и затова не се наемат, та въпроса ми е препоръчайте ми някаде в софия кадето може да ми оправят тази клапа, и целия климатроник въобще ?
Сваляха ми климатроника и го качваха на друг Бумер и духа ще ми отвее кичарата и ми казаха че е изгоряла една клапа и бърка компа от там,а те не са разглабяли на бмв и затова не се наемат, та въпроса ми е препоръчайте ми някаде в софия кадето може да ми оправят тази клапа, и целия климатроник въобще ?

- DDR
- кандидат ентусиаст
-
Ма Bobi4 значи твоя въобще не иска да духа ? Тея майстори казаха ли ти къде се намира тая клапа и само от нея ли е или треа да се бърка и по компа? Какжо ти казаха точно?
климатроник
Казаха ми, че е изгоряла средната клапа при предния прозореца и е в затворено положение и като го пусна чувам как върти клапите ама те се затварят вменсто да се отварят! Така ми казаха. Слагали са ми климатроника на друг баварец и бачка нема грижи. Степените на вентилатора също бацат чувам как почва да духа като го увеличавам нема грижи ама клапите ми седят затворени, съвсем лекичко подухва долу в краката климатика прави лед направо може да си правя коктейлчета
ама вътре във купенцето нема и полъх.
Те майсторите са видели каде е проблема ама казаха че не смеят да ръчкат защото не бяха го правили на бмв а само на ауди и затова ми препоръчаха да отида някаде другаде ??? иначе всичко работи както казах само клапите не отварят заради една изгоряла която е в затворено положение и бърка компа!!!??? Филм голям.

Те майсторите са видели каде е проблема ама казаха че не смеят да ръчкат защото не бяха го правили на бмв а само на ауди и затова ми препоръчаха да отида някаде другаде ??? иначе всичко работи както казах само клапите не отварят заради една изгоряла която е в затворено положение и бърка компа!!!??? Филм голям.

- emiche
- младши ентусиаст
-
- Кара: го шано
- Мечтае да кара: още по-шано
- Детайли за колата: Излъскан сток
Re: Ремонт
Bobi4 написа:Аз имам същя проблем с климатроника, ходих на доктор (бяха двама) и ми оправиха кондензатора и климата бачка ама ми казаха че като се включи затваря клапите вместо да ги отваря и не духа гадинката недна.
Отиваш тук http://www.bgmaps.com/map.asp?sid=9bb2c ... =&size=5x4 и търсиш Зафи или Пепи - бежова метална порта има, бачкат от 9 и в събота, много са точни, не са климатикаджии, но от табла и темподобни разбират страшно много и ще ти го оправят, ако е от клапата, почти съм сигурен, ако са заети си запиши час

Зафи - 0889678244
Пепи - 0888732757
- DDR
- кандидат ентусиаст
-
Bobi4 ти пишеш, че няма и полах в купето ти (а в моето има но не достатъчно), но в общи линии май симптомите са същите. Явно некоя клапа при мене не се отваря достатъчно или са разместени въздуховоди
,незнам. Айде като отидеш при тия момчета преди мене пиши кво е станало.
emiche тоя линк дето си го дал нещо не мога да го отворя. Праща ме на http://www.bgmaps.com/home.asp и не мога да вида адреса. Ако може напиши къде се намират тия майсторчета

emiche тоя линк дето си го дал нещо не мога да го отворя. Праща ме на http://www.bgmaps.com/home.asp и не мога да вида адреса. Ако може напиши къде се намират тия майсторчета
Клапа
DDR Този пич по горе ме прати при Зафи и Пепи отидох до там и той ми го обясни нагледно за какво става въпрос и ми каза че клапата струва безбожно много и във вторник каза да му го оставя и ще ми я отвори за посотяно. Проблема е във тази клапа която затваря вътрешният цикъл и го отваря съответно има някакво краче което се чупи и горе дулу доста често се случва на всички с климатроници. Във вторник я оставям и после ще кажа какво що се е случило. Но ходих на доста места и там ми дадоха най-адекватен отговор. Всеки вика не ти работи вентилатора не ти работи това онова (вече не ги поня)
ама на мене всичко бачка само кадето не духа вътре заради тази гадна клапа, а човека само дето не ми го начерта ми каза че е затворена и има и някакъв дунапрен който ама изобщо не пуска въздух вътре. Та това е за сега другата седмица ще пиша
П.С. Благодаря за адреса emiche дано всичко се оправи и ще черпя

П.С. Благодаря за адреса emiche дано всичко се оправи и ще черпя

- DDR
- кандидат ентусиаст
-
На мен ми казаха,че тая клапа спирала да отваря и зарваря от топлото през зимата когато ползваме парното и когато изобщо не се вкл. компресора. Затова трябвало когато е около 0 С и малко под 0 С да се вкл. със снежинката. Каза ми го приятел с подобен проблем на Ланчия.
Разбирам от отговора ти, че с отварянето на тая клапа за постоянно (всъщност елиминирането и) проблема ще се разреши ( ДАНО ),но не разбрах за какво е тая клапа сложена (...която затваря вътрешният цикъл и го отваря съответно ...) Тоест? А сега като я елиминират с какво ще се промени работата на климата? Питаи момчетата, защото нали се сещаш, че немеца не я е сложил е така просто да има.
Ще следя за развитие... Успех
Разбирам от отговора ти, че с отварянето на тая клапа за постоянно (всъщност елиминирането и) проблема ще се разреши ( ДАНО ),но не разбрах за какво е тая клапа сложена (...която затваря вътрешният цикъл и го отваря съответно ...) Тоест? А сега като я елиминират с какво ще се промени работата на климата? Питаи момчетата, защото нали се сещаш, че немеца не я е сложил е така просто да има.
Ще следя за развитие... Успех
[quote="DDR"]На мен ми казаха,че тая клапа спирала да отваря и зарваря от топлото през зимата когато ползваме парното и когато изобщо ......
Значи това е клапата която ти е под снежинката която затваря напримерно ако караш зад някой димилник да не влиза въздух вътре и тази далаваре има някакво палче което се чупи и на позволява на другите клапи да се отварят и всичко живо седи затворено. Сега колега ще я отвори за винаги
и няма да ми баца бутона под снежинката с двете стрелкички ама хич не ми дреме, имах преди опел омега и никога не съм му ползвал тази клапа на него такаче и сеге не смятам
само да ми оправят климата да духа че жената ме дърпа за яйцата вече
П.С. DDR сега прочетох по нагоре на тебе май проблема ти е в таралежа разгледай форума има такава тема за таралежа ако степените не ти се увеличават значи той е заминал. При мене се чува как увеличавам степените и вентилатора почва да духа все по яко и по яко ама вътре нищо. Като я купих (да се е...ъ и в главата изобщо не погледнах много добре климата) знаех за кондензаторчето че прави проблеми и духахаше тогава ама много слабо явно нещо се беше заклещила клапата ама ми разглабяха бавареца след това да му слагат аларми и все други екстри
и да сменят филтри и т.н. и от тогава не духа и той майстора жичкаджията ми каза каде е проблема тоест клапата и ми каза че не е правил такова до сега и не смее да пипа (само на ауди е сменял двигателчета с клапи ) и според мене не му се занимаваше. Но при тебе изглежда е таралежа щото както го описваш точно така ми звучи. И тоя таралежко хич май не е евтин (то какво ли е де
) по разгледай тук там. А ако имаш некои познат с баварец свалете неговия таралеж и пробвайте дали е от това. Имам някакви смътни спомени от други теми че май е или 70лв. или 170лв
не съм сигурен ако намеря темата ще ти я пусна да я видиш.
Значи това е клапата която ти е под снежинката която затваря напримерно ако караш зад някой димилник да не влиза въздух вътре и тази далаваре има някакво палче което се чупи и на позволява на другите клапи да се отварят и всичко живо седи затворено. Сега колега ще я отвори за винаги

П.С. DDR сега прочетох по нагоре на тебе май проблема ти е в таралежа разгледай форума има такава тема за таралежа ако степените не ти се увеличават значи той е заминал. При мене се чува как увеличавам степените и вентилатора почва да духа все по яко и по яко ама вътре нищо. Като я купих (да се е...ъ и в главата изобщо не погледнах много добре климата) знаех за кондензаторчето че прави проблеми и духахаше тогава ама много слабо явно нещо се беше заклещила клапата ама ми разглабяха бавареца след това да му слагат аларми и все други екстри

27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2