Климатроник - духа ама слабо!!!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ШесТакА пОд КапАкА да РЕВЕ...

Климатроник - духа ама слабо!!!

Мнение от DDR » 08 Юли 2008, 21:29

Проблема е следния, ако може да се нарече проблем !
Климатроника (дигиталния) работи влк. компресора и започва да духа студено. Вчера бях при майстор и ми каза, че духа нормално студено , но и той усети, че въздуха няма сила т.е. дори и на максимална сила (на чертичките) духа се едно е малко над средата. Иначе като почна да увеличавам от първа чертичка се уваличава и силата, но не достатъчно. Филтъра е сменен (от мен) зачистих де що имаше боклуци вътре но нямаше абсолютно никаква промяна след подмяната му. Винтелатора на звук звучи съвсем нормално.
Та в тия жеги е малко неприятно защото не стига "дебита" на студения въздух, за да е пуснато напр. едновременно в краката и на стъклото. Ако някой е имал подобен проблем или има предложения да сподели. Предварително благодарство!
Ако я мАчкАш... и дреХите от гЪрбА ще ти ИЗгОРИ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Мнение от Борис_Малинов » 08 Юли 2008, 21:46

След като си сигорен,че филтъра и моторчето са ти ок.остава варианта някои от клапите да са застанали в полуотворено положение(запелки)и така необходимия дебит въздух да преминава трудно.
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DDR » 08 Юли 2008, 22:17

Борис_Малинов написа:...остава варианта някои от клапите да са застанали в полуотворено положение(запелки)и така необходимия дебит въздух да преминава трудно.

Разбирам те какво искаш да ми кажеш. Остава тоя вариянт, но възможно ли е да духа така умерено силно във всички положения(на стъклото, в лицето и в краката) от клапи? Имали някъде отзад в таблото някакви "централни" или "разпределителни" клапи или де да знам нещо такова, които може да са се разместили на наставките? Просто разсъждавам неподготвен... :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E-90

Мнение от arkadas » 08 Юли 2008, 22:36

долу зад таблото има едни клапани, които понякога изгарят или само зациклят в определено състояние и се оправят след профилактика

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nParMaTuK » 09 Юли 2008, 0:26

И другия проблем беше май таралежа, всичко си е ок, но просто последните степени не бачкат, обърни се към Лъчо :D
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318IA Cabrio

Мнение от paco_sf » 09 Юли 2008, 10:02

Към кой Лъчо колега, че и мойте последни степени не бачкат

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DDR » 09 Юли 2008, 17:25

Те степените се усилват т.е. има промяна като увеличавам ма няма достатъчен "дебит" въздуха. По скоро ми се струва нещо от клапи защото на предния прозорец пред мен духа слабо а в краищата по-силно. arkadas къде по-точно са тези клапи. Аз сменявах филтара та имам представа горе долу какво е от зад. Някъде около него ли са или по въздуховодите да се орентирам?

Потребител
Аватар

Ремонт

Мнение от Bobi4 » 09 Юли 2008, 23:36

Аз имам същя проблем с климатроника, ходих на доктор (бяха двама) и ми оправиха кондензатора и климата бачка ама ми казаха че като се включи затваря клапите вместо да ги отваря и не духа гадинката недна.
Сваляха ми климатроника и го качваха на друг Бумер и духа ще ми отвее кичарата и ми казаха че е изгоряла една клапа и бърка компа от там,а те не са разглабяли на бмв и затова не се наемат, та въпроса ми е препоръчайте ми някаде в софия кадето може да ми оправят тази клапа, и целия климатроник въобще ? :help:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DDR » 10 Юли 2008, 0:11

Ма Bobi4 значи твоя въобще не иска да духа ? Тея майстори казаха ли ти къде се намира тая клапа и само от нея ли е или треа да се бърка и по компа? Какжо ти казаха точно?

Потребител
Аватар

климатроник

Мнение от Bobi4 » 11 Юли 2008, 10:00

Казаха ми, че е изгоряла средната клапа при предния прозореца и е в затворено положение и като го пусна чувам как върти клапите ама те се затварят вменсто да се отварят! Така ми казаха. Слагали са ми климатроника на друг баварец и бачка нема грижи. Степените на вентилатора също бацат чувам как почва да духа като го увеличавам нема грижи ама клапите ми седят затворени, съвсем лекичко подухва долу в краката климатика прави лед направо може да си правя коктейлчета :mhihi: ама вътре във купенцето нема и полъх.
Те майсторите са видели каде е проблема ама казаха че не смеят да ръчкат защото не бяха го правили на бмв а само на ауди и затова ми препоръчаха да отида някаде другаде ??? иначе всичко работи както казах само клапите не отварят заради една изгоряла която е в затворено положение и бърка компа!!!??? Филм голям. :help:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го шано
Мечтае да кара: още по-шано
Детайли за колата: Излъскан сток

Re: Ремонт

Мнение от emiche » 11 Юли 2008, 10:15

Bobi4 написа:Аз имам същя проблем с климатроника, ходих на доктор (бяха двама) и ми оправиха кондензатора и климата бачка ама ми казаха че като се включи затваря клапите вместо да ги отваря и не духа гадинката недна.
Сваляха ми климатроника и го качваха на друг Бумер и духа ще ми отвее кичарата и ми казаха че е изгоряла една клапа и бърка компа от там,а те не са разглабяли на бмв и затова не се наемат, та въпроса ми е препоръчайте ми някаде в софия кадето може да ми оправят тази клапа, и целия климатроник въобще ? :help:

Отиваш тук http://www.bgmaps.com/map.asp?sid=9bb2c ... =&size=5x4 и търсиш Зафи или Пепи - бежова метална порта има, бачкат от 9 и в събота, много са точни, не са климатикаджии, но от табла и темподобни разбират страшно много и ще ти го оправят, ако е от клапата, почти съм сигурен, ако са заети си запиши час :winky:
Зафи - 0889678244
Пепи - 0888732757
Изображение
Дизелите са мъртви души.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DDR » 13 Юли 2008, 18:50

Bobi4 ти пишеш, че няма и полах в купето ти (а в моето има но не достатъчно), но в общи линии май симптомите са същите. Явно некоя клапа при мене не се отваря достатъчно или са разместени въздуховоди :?: ,незнам. Айде като отидеш при тия момчета преди мене пиши кво е станало.
emiche тоя линк дето си го дал нещо не мога да го отворя. Праща ме на http://www.bgmaps.com/home.asp и не мога да вида адреса. Ако може напиши къде се намират тия майсторчета

Потребител
Аватар

Клапа

Мнение от Bobi4 » 13 Юли 2008, 19:46

DDR Този пич по горе ме прати при Зафи и Пепи отидох до там и той ми го обясни нагледно за какво става въпрос и ми каза че клапата струва безбожно много и във вторник каза да му го оставя и ще ми я отвори за посотяно. Проблема е във тази клапа която затваря вътрешният цикъл и го отваря съответно има някакво краче което се чупи и горе дулу доста често се случва на всички с климатроници. Във вторник я оставям и после ще кажа какво що се е случило. Но ходих на доста места и там ми дадоха най-адекватен отговор. Всеки вика не ти работи вентилатора не ти работи това онова (вече не ги поня) :mhihi: ама на мене всичко бачка само кадето не духа вътре заради тази гадна клапа, а човека само дето не ми го начерта ми каза че е затворена и има и някакъв дунапрен който ама изобщо не пуска въздух вътре. Та това е за сега другата седмица ще пиша :)
П.С. Благодаря за адреса emiche дано всичко се оправи и ще черпя :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DDR » 13 Юли 2008, 21:11

На мен ми казаха,че тая клапа спирала да отваря и зарваря от топлото през зимата когато ползваме парното и когато изобщо не се вкл. компресора. Затова трябвало когато е около 0 С и малко под 0 С да се вкл. със снежинката. Каза ми го приятел с подобен проблем на Ланчия.

Разбирам от отговора ти, че с отварянето на тая клапа за постоянно (всъщност елиминирането и) проблема ще се разреши ( ДАНО ),но не разбрах за какво е тая клапа сложена (...която затваря вътрешният цикъл и го отваря съответно ...) Тоест? А сега като я елиминират с какво ще се промени работата на климата? Питаи момчетата, защото нали се сещаш, че немеца не я е сложил е така просто да има.
Ще следя за развитие... Успех

Потребител
Аватар

Мнение от Bobi4 » 13 Юли 2008, 21:54

[quote="DDR"]На мен ми казаха,че тая клапа спирала да отваря и зарваря от топлото през зимата когато ползваме парното и когато изобщо ......

Значи това е клапата която ти е под снежинката която затваря напримерно ако караш зад някой димилник да не влиза въздух вътре и тази далаваре има някакво палче което се чупи и на позволява на другите клапи да се отварят и всичко живо седи затворено. Сега колега ще я отвори за винаги :mhihi: и няма да ми баца бутона под снежинката с двете стрелкички ама хич не ми дреме, имах преди опел омега и никога не съм му ползвал тази клапа на него такаче и сеге не смятам :mhihi: :mhihi: :mhihi: само да ми оправят климата да духа че жената ме дърпа за яйцата вече :D

П.С. DDR сега прочетох по нагоре на тебе май проблема ти е в таралежа разгледай форума има такава тема за таралежа ако степените не ти се увеличават значи той е заминал. При мене се чува как увеличавам степените и вентилатора почва да духа все по яко и по яко ама вътре нищо. Като я купих (да се е...ъ и в главата изобщо не погледнах много добре климата) знаех за кондензаторчето че прави проблеми и духахаше тогава ама много слабо явно нещо се беше заклещила клапата ама ми разглабяха бавареца след това да му слагат аларми и все други екстри :) и да сменят филтри и т.н. и от тогава не духа и той майстора жичкаджията ми каза каде е проблема тоест клапата и ми каза че не е правил такова до сега и не смее да пипа (само на ауди е сменял двигателчета с клапи ) и според мене не му се занимаваше. Но при тебе изглежда е таралежа щото както го описваш точно така ми звучи. И тоя таралежко хич май не е евтин (то какво ли е де :D ) по разгледай тук там. А ако имаш некои познат с баварец свалете неговия таралеж и пробвайте дали е от това. Имам някакви смътни спомени от други теми че май е или 70лв. или 170лв :mhihi: не съм сигурен ако намеря темата ще ти я пусна да я видиш.

Следваща

Назад към E36