Проблем с паленето на E36 318i M40
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- BMWPetio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Съветски зърнокомбайн
- Мечтае да кара: ///М3 E36
- Детайли за колата: От уния с детските болести по разпределителния вал и повдигачите....
Проблем с паленето на E36 318i M40
Първо да започна с това че колата ми има газова уредба.И тази вечер изведнъж колата ми отказа да пали.Първо запали на бензин и в момента в които я обърнах на газ угасна. Пробвах да запали и запали но двигателя не иска да се изфорсира и припатква все едно работи на 3 цилиндъра. Угасих я и я бутнахме и запали без проблем като си работеше нормално както трябва.Следващия път в които я угасих пак не запали нито на бензин нито на газ.Подадоха ми ток пак не запали. След това я дръпнахме и запали. И сега се чудя какъв може да и е проблема защото до сега никога не ми се бе случвало подобно нещо.Не знам дали да сменям свещи или кабели или акумулатора защото и той е доста слаб. Или проблема е доста по-сложен.Някой ако е имал такъв проблем или може да помогне ще съм му много благодарен.
Поздрави !
Поздрави !
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Еми значи приятелю има доста варианти от които може да не иска да пали първо си виж мъркучите на въздушния филтар и при мен беше станало така и както ти казваш на бензин се едно на три цилиндъра. Другия вариант е да ти е заминал клапана на газовото който пуска гас така беше станало на мондеото на баща ми на бензин пак работеше мн изтормозено а на гас въобще не палеше и не можеше дори да се изфорсира като яобърнеш от бензин на газ. Др прегледай си испарителя нещо мембрани работи ако са ти заминали нормално е да прави такива шашми.
Но колега не каза с обикновенно газово ли си или с инжекцион?

- buny_boy11
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 M40 1.8 metan
- BMWPetio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Съветски зърнокомбайн
- Мечтае да кара: ///М3 E36
- Детайли за колата: От уния с детските болести по разпределителния вал и повдигачите....
GosHka написа:Еми значи приятелю има доста варианти от които може да не иска да пали първо си виж мъркучите на въздушния филтар и при мен беше станало така и както ти казваш на бензин се едно на три цилиндъра. Другия вариант е да ти е заминал клапана на газовото който пуска гас така беше станало на мондеото на баща ми на бензин пак работеше мн изтормозено а на гас въобще не палеше и не можеше дори да се изфорсира като яобърнеш от бензин на газ. Др прегледай си испарителя нещо мембрани работи ако са ти заминали нормално е да прави такива шашми.
С обиконовенна газова съм , а и интересното е че не иска да пали със въртене а на дърпане пали и си работи без проблем.За мое учудване тази сутрин пробвах да я запаля и си запали без проблем на въртене а вчера не искаше.И за сега уж пали ама не знам до кога и това не ми дава мира.Мерси иначе за съвета ще го имам из предвид.Но сега като се замисля не съм сменял малкия филтър на газовата система където е на изпарителя и е възможно и той да е набъкан с боклуци.И сега отивам да го отвора да видя за какво иде реч и пак ще пиша.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Владо написа:аз бих сложил масата... директно с питиетата
Владо написа:още един път ще ти го напиша, и спирам... погледни внимателно десния тампон на двигателя
Колега , нека да ти преведа ... Колегата Владо иска да ти каже да си погледнеш масата на двигателя , кабела е захванат за дясната лапа на двигателя , близо до десния тампон ..... Айде сега тичай да гледаш дали се е разхлабила или има окис там и не прави добър контакт или и двете ....
- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
- Кара: кУлУлО
metodi80 написа:Владо написа:аз бих сложил масата... директно с питиетатаВладо написа:още един път ще ти го напиша, и спирам... погледни внимателно десния тампон на двигателя
Колега , нека да ти преведа ... Колегата Владо иска да ти каже да си погледнеш масата на двигателя , кабела е захванат за дясната лапа на двигателя , близо до десния тампон ..... Айде сега тичай да гледаш дали се е разхлабила или има окис там и не прави добър контакт или и двете ....

8 мнения
• Страница 1 от 1