Разглобяване на фарове ХЕЛЛА фейслифт
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
- varosi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: i7
Колега сега попаднах на тази тема. Не знам дали си успял да разглобиш фаровете. Но това става точно с пистолет с горещ въздух. Внимателно и равномерно нагряваш около стъклото, където контактува с корпуса на фара. Да се загрее до някаква температура, че пластмасата започва да пари. Но не се разтапя разбира се - трябва да внимаваш за това. След това (най-добре е да сте 2ма човека) една по една отщипваш щипките докато издърпваш внимателно стъклото напред. Тези щипки не държат нищо, а по принцип са направени само за сглобката. При мен имаше 1-2мм луфт и се държеше стъклото само на гумата си.
Сглабянето на стъклото става по същият начин наопъки. Загряваш и двете повърхнини - стъклото и пластмасата с гумата. и като се нагреят добре ги съединяваш. Оставяш го да изтине и тогава го монтираш обратно. Гледай при сглабянето да има равномерно гума навсякъде по канала, защото в противен случай може от там да прониква влага в последствие.
Успехи!
Сглабянето на стъклото става по същият начин наопъки. Загряваш и двете повърхнини - стъклото и пластмасата с гумата. и като се нагреят добре ги съединяваш. Оставяш го да изтине и тогава го монтираш обратно. Гледай при сглабянето да има равномерно гума навсякъде по канала, защото в противен случай може от там да прониква влага в последствие.
Успехи!

- varosi
- кандидат ентусиаст
-
Може да ти е слаб пистолета за горещ въздух... При мен беше нещо като блокид, който се поразмекна доста. Ама пистолета изкарва 400-600градуса въздух... и от разстояние го правихме.

- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
много гадно се разлепят аз си играх полвин ден с пистолета за въздух и един макетен нож. попринцип са направени да не се разглобяват щото не предлагат и само стъкла / поликарбонат/ за тях, ама с повечко мерак и нерви става.
- varosi
- кандидат ентусиаст
-
Не е добре с нож. Поне аз не съм използвал. Просто го нагрявай по-дълго време, като движиш пистолета покрай гумата от някакво разстояние. Пипай от време на време пластмасата. Трябва да започне да пари на пипане. Тогава ще усетиш, че и по-лесно ще се извади предната половина на фара. Но трябва да се имат в предвид щипките, които може да пречат, за да се отвори. Трябва те внимателно да бъдат надигнати и не повече от колкото да се разделят половините - в противен случай рискувате да ги счупите. Те обикновено са по-остарели и лесно се чупят. Аз си счупих едната щипка вече.

- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
мерси колеги за отговорите но сами виждате темата е пусната преди 1 година и вече всичко е минало заминало 

28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2