BMW E34 OBC или т.нар. "големия борд"
Модератор: Технически модератори
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
- crazy_d
- младши ентусиаст
-
- Кара: e34
- Мечтае да кара: BMWта
- Детайли за колата: хубавелка
- kumo82
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525тдс
- Мечтае да кара: 730d
колеги мисля да си поръчам чипа за борда и като дойде трябва да го монтирам както е показано на линка на първата страница от темата
чипа струва 80лв в БМВ
ИСКАМ ДА ПОПИТАМ КАТО ДОЙДЕ ЧИПА ЩЕ ИМА ЛИ ПРОБЛЕМ АКО ГО РАЗПОЯ И ДА ПРОЧЕТА ИНФОРМАЦИЯТА ЗАПИСАНА В НЕГО
ДАЛИ СЛЕД ТОВА ЩЕ РАБОТИ
някой правил ли е това
и има ли някакви последствия след това
а по напред в темата четох че информацията от чипа може да се види и на дисплея на самия борд когато той проработи
и ако това е възможно да не рискувам да разпоявам чипа а направо като си тръгне да прочета информацията
Дайте съвети

- crazy_d
- младши ентусиаст
-
Айде и ние сме в джаза,само да остане тея дни време да го сложиме!
п.с...Да е жив и здрав колегата BMW5820iA,дано има повече колеги като него във форума ни!

п.с...Да е жив и здрав колегата BMW5820iA,дано има повече колеги като него във форума ни!

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- kumo82
- кандидат ентусиаст
-
- crazy_d
- младши ентусиаст
-
kumo82 написа:колко струва и откъде поръча чипа колегауспех при монтажа
Тука В Шумен,отидох в магазина дадох направо каталожния номер на чипа (щот неможаха да разберат кво искам

Ако решиш да си копуваш,или нещо не ти е ясно драсни едно Л.С. на колегата BMW5820iA,ще ти обясни(много е точен)

- kumo82
- кандидат ентусиаст
-
мерси колега за информациятаcrazy_d написа:kumo82 написа:колко струва и откъде поръча чипа колегауспех при монтажа
Тука В Шумен,отидох в магазина дадох направо каталожния номер на чипа (щот неможаха да разберат кво искам),и дойде за една седмица! Цена до мен 95лв.
![]()
Ако решиш да си копуваш,или нещо не ти е ясно драсни едно Л.С. на колегата BMW5820iA,ще ти обясни(много е точен)

- kumo82
- кандидат ентусиаст
-
Днес случайно си намерих кодинг само че е за моделите след 09.1993г а моето БМВ по талон е 08.1993г
мисля да го сложа и да пробвам какво ще стане и дали изобщо ще тръгне
на чипа иначе пише 08.1993г
абе незнам дайте някаква идея
какво да правя

- kumo82
- кандидат ентусиаст
-
Днес подкарах успешно борда
обаче нещо не съм очарован от работата му
а и изобщо незнам как трябва да работи
тая функция дето показва моменнтния разход VEVBR много бавно смята иначе разхода градско го смятя на 6.8л
не е верен и километража на борда карам с 80км а той отчита 63км и също много бавно ги качва и сваля като спра той пак си показва 60км.имам 20л гориво а той пише че имам гориво за 72км.
накрая ще му набия 21 и ще го махна че се дрязня страшно много
По напред в темата има за тава как се калибрира борда ама не мога да разбера точно кяак става
Ако някои знае и е ималопит за това как работи борда моля нека да ме светне

Последна промяна kumo82 на 04 Юни 2008, 19:16, променена общо 1 път
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
kumo82 написа:Днес подкарах успешно бордаобаче нещо не съм очарован от работата му
тая функция дето показва моменнтния разход VEVBR много бавно смята иначе разхода градско го смятя на 6.8л
не е верен и километража на борда карам с 80км а той отчита 63км и също много бавно ги качва и сваля като спра той пак си показва 60км.имам 20л гориво а той пише че имам гориво за 72км.
накрая ще му набия 21 и ще го махна че се дрязня страшно много 80лв за чип и нещо работа
![]()
![]()
По напред в темата има за тава как се калибрира борда ама не мога да разбера точно кяак става
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Опит от мен колко щеш 3 чипа съсипах

- kumo82
- кандидат ентусиаст
-
мерси много колега сега ще пробвам и утре като си тръгна за Пловдив ще видя точно резултата щото не съм я карал много след като сложих бордаdinozab написа:kumo82 написа:Днес подкарах успешно бордаобаче нещо не съм очарован от работата му
накрая ще му набия 21 и ще го махна че се дрязня страшно много 80лв за чип и нещо работа
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Опит от мен колко щеш 3 чипа съсипах![]()
![]()
Калибрирането става от тест №20 там се въвежда стойноста написъл съм по-напред как става лесно е мисля че добре съм го обяснил освен ако не съм бил пиян
![]()
![]()
За тия неверни стойности ти идват щото си взил чип не за твоята кола виждам го от предния ти пост
така става борда работи но некоректно
При мен три чипа смених и трите работиха точно щото съм ги избирал точно за моя автомобил

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
dinozab написа:kumo82 написа:Днес подкарах успешно бордаобаче нещо не съм очарован от работата му
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Опит от мен колко щеш 3 чипа съсипах![]()
![]()
Калибрирането става от тест №20 там се въвежда стойноста написъл съм по-напред как става лесно е мисля че добре съм го обяснил освен ако не съм бил пиян
![]()
![]()
За тия неверни стойности ти идват щото си взил чип не за твоята кола виждам го от предния ти пост
така става борда работи но некоректно
При мен три чипа смених и трите работиха точно щото съм ги избирал точно за моя автомобил
Колеги аз написах на моя борд 21 от скритите функции и се рестартира без да ми се плези (РРРР)

Иначе го открих случайно след като занулих борда и ми показваше оставащи км 32 метра

и след наливане на горивото 60 метра. Ба викам тука станах за нов чип си еба мамата и случайно цъкнах копчето и 800+ оставащи км. даже по магистралата даде оставащи 999 км

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- kumo82
- кандидат ентусиаст
-
Колеги бихте ли ми превели някой от функцийте на борда
аз си преведох някой ама незнам дали това означават
1000 100 10 1 -за настройка за единици десетици стотици и хилядни
UHR/DAT-за превклячване на дата и час
VERBR-среден разход на гориво за 100км
а показва ли моментен разход
REICHW-колко км.могат да се изминат с оставащото в резервоара гориво
GESCHW-средна скорост
ПОКАЗВА ЛИ И МОМЕНТНА СКОРОСТ
ZEIT-това е ако колата има печка
някакъв таймер
ANK-НЕЗНАМ КАКВО Е ТОВА
моля кажете
LIMIT-това е да си ограничиш скороста
примерно на 80км. и колата неможе да вдига повече
така аз си го превеждам а дали е така вие ще кажете
CODE-е имобилаизера
а като се активира веднъж после можели пак да се изключи т.е.да си пали както сега без да въвеждаш код преди палене:?: 

- BMW5820iA
- младши ентусиаст
-
kumo82 написа:Днес подкарах успешно бордаобаче нещо не съм очарован от работата му
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
колега тези данни които ти е изписал борда не са моментни а са осреднени. те затова така бавно се сменят. т.е. имаш среден разход който примерно е събирал инфо от последните 350 км които си изминал.
същото е и със скоростта - това е средна скорост на двищение....
така че не бързай с калибровките.
ПП: при калибрирането стойностите се променят в доста малък интервал, така че ако чипа ти е от друг модел 5-ца много малко вероятно е да успееш да го накараш да показва верните стойности.