осветление на таблото Е34

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 06 Май 2008, 0:15

значи наще коли светят в кехлибарен цвят
не зелено не бебмено а кехлибарено :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 06 Май 2008, 0:19

///peter написа:Зеленото е най-спокойно за очите, това е доказано... затова изтребителите са със зелени светлини. ;)
наистина Гоуфа е изтребител тогаз :mhihi: :mhihi: махкам ги тия БМВта и се купувам Гоуф-изтребител хем да си ме изстрелва хем да си ми свети зеленко :mhihi: :mhihi: пък вие си карайте БМВтата да ви се изморяват очичките :shock: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 06 Май 2008, 11:25

Е то на БМВ-тата не е истинско червено... бие на оранжево доста... На Ауди-тата е истинско червено, направо не се трай :mhihi: на мен много ми харесва де :)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38-ца

Мнение от golov_bg » 06 Май 2008, 11:57

няма значение кехлибар или оранжево както ми харесва така го правя......... :P
Dirty Hands are a Sign of Clean Money

Аватар
Кара: Е 39 520I 1998г.

Мнение от nikol78 » 06 Май 2008, 15:55

golov_bg написа:мене пък ме кефи да свети червено не оранжево аз за това питам а и не е задължително просто ми е интересно дали става,щото на вектрата която имах го бях напражил да свети много готино и много ме ефе6е то не 4е има6е оригинална крушка останала ,всичко ми беше с диоди,а ако мога да го направя да свети бяло още по добре повече ме кефи затова питам.......

няма лошо колега ти си знаеш :arrow: 8)

ентусиаст
Аватар

Мнение от golov_bg » 06 Май 2008, 23:42

просто ми е интересно дали някой го е пробвал това

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drmirchev » 07 Май 2008, 0:04

Пробвано е ей така за та...ака и да ти кажа като сложиш бял диод (който няма да се лъжем си бие на синъо) става лилаво като мине през филтъра който докарва кехлибарения цвят от обикновенните крушки , и на всичкото отгоре не може да се регулира с потенциометура силата на светлината защото на диодите тока дето им отива е доста по малък от този който отива на крушките(понеже прославените диоди вътре във фасунките си имат по едно резисторче на всяко краче от по 200 ома) и друг неприятен ефект който се получава са сенките а именно по силно и по слабо осветени части от таблото понеже диода насочва светлината(ако е объл) а не я разсейва като крушката ако е с цокъл или с ръб както се казва свети адски слабо.

Дано съм бил полезен и изчерпателен.

П.С. На опела наистина става много яко щото няма филтър и цвета е по желание на юзъра :D на старата ми корса тъблото беше най уникалното преливаше се от горе на долу от светло синъо в червено заедно с конзолата(това стана с много пот и доста допълнителни диоди и не си струва занимавката просто ей така за майтапа че ми разправяха че нямало да стане, го направих) :D

Потребител
Аватар

Мнение от trespasser » 07 Май 2008, 18:27

А някой да има представа от какво може светлините за мигачите да ми светят едвам-едвам...?

Имал съм и Ауди и ФВ и БМВ... на ФВ зеленото е отврат! Ауди и БМВ рулират обаче.
it's not what you drive, it's what drives you

ентусиаст
Аватар

Мнение от golov_bg » 07 Май 2008, 19:21

ще видим какво ще направя ако ми хареса ще го оставя

П.С.има и диоди които разсеиват светлината и светят доста силничко,но мерси за инфото,благодарско..... :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drmirchev » 07 Май 2008, 21:49

Ще ти дам един тип за да ги направиш да я разсейват доста по добре;
необходими материали и инструменти :
1.диоди с лупа
2.ъглошлайф с променливи обороти
3.мерак :)

Вземаш диодите и ги правиш с ъглошлайфа тъпи отгоре(пилиш ги), после и от страни и им правиш 4 странички пак с йглошлайфа така че да станат равни със местата където не е пилено(като погледнеш от горе трябва да изглежда като шестоъгълник) . Не трябва да се пилят на високи обороти щото се стапят, целта е изпиленото понеже не е полирано да е с бял цвят и получаваш доста силна разсеяна бяла светлина :mhihi: ;)

(като ги пилиш гледаш да не стигаш до жичката вътре в диода поне на 2-3мм. от нея да остане малко се пак) ;) за малките голяма базикня ще е да знаеш

ентусиаст
Аватар

Мнение от golov_bg » 31 Май 2008, 0:45

днес си направих часовника да ми свети червено доста добре се получи сега сямтам да продължавам нататъка

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drmirchev » 01 Юни 2008, 11:24

По кой метод го направи с какви диоди има ли разлика в яркоста на светлинта, сигурен съм че като си намаляш светлината на таблото диода не се влияе нали :confused:

ентусиаст
Аватар

Мнение от golov_bg » 01 Юни 2008, 23:25

еми тръкнах ги само страни4но но сложих два диода в двата края иначе свети не много ярко (щото диодиде са ми слаби ше си зема някви по силнички и тогава ще светне иначе като е червено ме кефи повече

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e34 520i
Мечтае да кара: Машината на времето !
Детайли за колата: Бяла подводница от 1992 г. в перфектно оригинално състояние !

Мнение от dagger » 02 Юни 2008, 11:15

Мом4ета... аз смених лампите в таблото със бели дифузни светодиоди. Сложих ги то4но там където бяха и лампите. На всеки съм запоил по един резистор. Светлината се разпръсква идеално. Силата на осветлението се регулира, но като цяло свети доста по- слабо. Все пак оригиналните лампи са по 3 вата всяка. Също така смених и малката лампи4ка на километража със бял свтодиод и така като не се нагрява ве4е не ми се губят сегменти от цифрите. Аз имах съмнения, че точно нягряването от лампите прави проблеми и ми се шашка таблото. Кондензаторите ги смених ама нищо. За сега откакто съм със светодиоди проблеми уж няма !!! АРЕ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drmirchev » 02 Юни 2008, 15:55

Tова за цифрите е едея ще го направя и аз :shock: :shock: :shock:
Само да питам какъв точно диод сложи ако може да поясниш че като го разглобя да съм го приготвил.

Светят ли достатъчно силно цифрите сега ако може малко подробности?

ПредишнаСледваща

Назад към E34