осветление на таблото Е34
Модератор: Технически модератори
48 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
наистина Гоуфа е изтребител тогаз///peter написа:Зеленото е най-спокойно за очите, това е доказано... затова изтребителите са със зелени светлини.

- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Е то на БМВ-тата не е истинско червено... бие на оранжево доста... На Ауди-тата е истинско червено, направо не се трай
на мен много ми харесва де 
- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
няма значение кехлибар или оранжево както ми харесва така го правя......... 
Dirty Hands are a Sign of Clean Money
- nikol78
-
-
- Кара: Е 39 520I 1998г.
golov_bg написа:мене пък ме кефи да свети червено не оранжево аз за това питам а и не е задължително просто ми е интересно дали става,щото на вектрата която имах го бях напражил да свети много готино и много ме ефе6е то не 4е има6е оригинална крушка останала ,всичко ми беше с диоди,а ако мога да го направя да свети бяло още по добре повече ме кефи затова питам.......
няма лошо колега ти си знаеш
- golov_bg
- ентусиаст
-
Пробвано е ей така за та...ака и да ти кажа като сложиш бял диод (който няма да се лъжем си бие на синъо) става лилаво като мине през филтъра който докарва кехлибарения цвят от обикновенните крушки , и на всичкото отгоре не може да се регулира с потенциометура силата на светлината защото на диодите тока дето им отива е доста по малък от този който отива на крушките(понеже прославените диоди вътре във фасунките си имат по едно резисторче на всяко краче от по 200 ома) и друг неприятен ефект който се получава са сенките а именно по силно и по слабо осветени части от таблото понеже диода насочва светлината(ако е объл) а не я разсейва като крушката ако е с цокъл или с ръб както се казва свети адски слабо.
Дано съм бил полезен и изчерпателен.
П.С. На опела наистина става много яко щото няма филтър и цвета е по желание на юзъра
на старата ми корса тъблото беше най уникалното преливаше се от горе на долу от светло синъо в червено заедно с конзолата(това стана с много пот и доста допълнителни диоди и не си струва занимавката просто ей така за майтапа че ми разправяха че нямало да стане, го направих) 
Дано съм бил полезен и изчерпателен.
П.С. На опела наистина става много яко щото няма филтър и цвета е по желание на юзъра
- trespasser
- Потребител
-
А някой да има представа от какво може светлините за мигачите да ми светят едвам-едвам...?
Имал съм и Ауди и ФВ и БМВ... на ФВ зеленото е отврат! Ауди и БМВ рулират обаче.
Имал съм и Ауди и ФВ и БМВ... на ФВ зеленото е отврат! Ауди и БМВ рулират обаче.
it's not what you drive, it's what drives you
- golov_bg
- ентусиаст
-
ще видим какво ще направя ако ми хареса ще го оставя
П.С.има и диоди които разсеиват светлината и светят доста силничко,но мерси за инфото,благодарско.....
П.С.има и диоди които разсеиват светлината и светят доста силничко,но мерси за инфото,благодарско.....
Ще ти дам един тип за да ги направиш да я разсейват доста по добре;
необходими материали и инструменти :
1.диоди с лупа
2.ъглошлайф с променливи обороти
3.мерак
Вземаш диодите и ги правиш с ъглошлайфа тъпи отгоре(пилиш ги), после и от страни и им правиш 4 странички пак с йглошлайфа така че да станат равни със местата където не е пилено(като погледнеш от горе трябва да изглежда като шестоъгълник) . Не трябва да се пилят на високи обороти щото се стапят, целта е изпиленото понеже не е полирано да е с бял цвят и получаваш доста силна разсеяна бяла светлина
(като ги пилиш гледаш да не стигаш до жичката вътре в диода поне на 2-3мм. от нея да остане малко се пак)
за малките голяма базикня ще е да знаеш
необходими материали и инструменти :
1.диоди с лупа
2.ъглошлайф с променливи обороти
3.мерак
Вземаш диодите и ги правиш с ъглошлайфа тъпи отгоре(пилиш ги), после и от страни и им правиш 4 странички пак с йглошлайфа така че да станат равни със местата където не е пилено(като погледнеш от горе трябва да изглежда като шестоъгълник) . Не трябва да се пилят на високи обороти щото се стапят, целта е изпиленото понеже не е полирано да е с бял цвят и получаваш доста силна разсеяна бяла светлина
(като ги пилиш гледаш да не стигаш до жичката вътре в диода поне на 2-3мм. от нея да остане малко се пак)
- golov_bg
- ентусиаст
-
днес си направих часовника да ми свети червено доста добре се получи сега сямтам да продължавам нататъка
- golov_bg
- ентусиаст
-
еми тръкнах ги само страни4но но сложих два диода в двата края иначе свети не много ярко (щото диодиде са ми слаби ше си зема някви по силнички и тогава ще светне иначе като е червено ме кефи повече
- dagger
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e34 520i
- Мечтае да кара: Машината на времето !
- Детайли за колата: Бяла подводница от 1992 г. в перфектно оригинално състояние !
Мом4ета... аз смених лампите в таблото със бели дифузни светодиоди. Сложих ги то4но там където бяха и лампите. На всеки съм запоил по един резистор. Светлината се разпръсква идеално. Силата на осветлението се регулира, но като цяло свети доста по- слабо. Все пак оригиналните лампи са по 3 вата всяка. Също така смених и малката лампи4ка на километража със бял свтодиод и така като не се нагрява ве4е не ми се губят сегменти от цифрите. Аз имах съмнения, че точно нягряването от лампите прави проблеми и ми се шашка таблото. Кондензаторите ги смених ама нищо. За сега откакто съм със светодиоди проблеми уж няма !!! АРЕ...
48 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4