осветление на таблото Е34

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 02 Юни 2008, 16:18

Ако може да се издокара ярко червено като на Ауди А6 веднага съм разхвърлял и моето :) Обаче с диоди не си е работа-трябва да се наблъскат една чанта иначе ще свети много слабо...

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38-ца

Мнение от golov_bg » 03 Юни 2008, 0:08

аз слагам по 5мм-те диоди ама тва за цифрите е идея и аз ще го направя
Dirty Hands are a Sign of Clean Money

ентусиаст
Аватар

Мнение от golov_bg » 08 Юни 2008, 23:58

както бях писал че започнах ето днес ми се отвори един хубав ден в който ми се занимаавше с колата(не че другите не са но........)и реших да си смена диодите на копчелъците на стъклата смених си диодите(с червени) вътре и стана много готино направо като влезне някой в колата и първо за тях ме пита много яко стои сега продължавам със другите копчета като я направя цялата може да кача и снимки(даже съм замислил да ги направя в няколко варианта)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Pei4 » 09 Юни 2008, 0:34

golov_bg написа:както бях писал че започнах ето днес ми се отвори един хубав ден в който ми се занимаавше с колата(не че другите не са но........)и реших да си смена диодите на копчелъците на стъклата смених си диодите(с червени) вътре и стана много готино направо като влезне някой в колата и първо за тях ме пита много яко стои сега продължавам със другите копчета като я направя цялата може да кача и снимки(даже съм замислил да ги направя в няколко варианта)

Чакаме снимки :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ненко Вранков » 09 Юни 2008, 10:45

golov_bg написа:както бях писал че започнах ето днес ми се отвори един хубав ден в който ми се занимаавше с колата(не че другите не са но........)и реших да си смена диодите на копчелъците на стъклата смених си диодите(с червени) вътре и стана много готино направо като влезне някой в колата и първо за тях ме пита много яко стои сега продължавам със другите копчета като я направя цялата може да кача и снимки(даже съм замислил да ги направя в няколко варианта)

Какви диоди си сложил? От тези ярките, като в запалките ли? Съпротивления? Че на мен копчетата за стъклата отзад на вратите не ми светят и се чудя дали да не вмъкна по един диод вътре, да не купувам такива малки лампички като оригиналните...
А, и още нещо-тези копчета отпред които са за стъклата, нали светят в 2 режима-по-силно и по-слабо... сега като е с диоди успяват ли пак така да светят?

ентусиаст
Аватар

Мнение от golov_bg » 09 Юни 2008, 14:41

значи аз директно ги запоих защото то си имаше резистор а и старите са сус диоди(3мм или нещо такова)но тези от запалките са много големи за резима сега май свети само когато са активни!
Искам да попитам дали някой се е пробвал да разглобява копчетата на фаровете и халогените че нещо немога...????

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ненко Вранков » 09 Юни 2008, 15:02

Тях пък какво ги мъчиш... :mhihi:
Иначе е нормално за копчетата за стъклата да светят така... аз ще пробвам да сложа диоди на тези копчета отзад на вратите :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от golov_bg » 09 Юни 2008, 20:46

еми и на тях 6те им слагам диоди затова щото днеска се опитах но не успях и затова питам дали някой ги е отварял

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ненко Вранков » 09 Юни 2008, 20:49

Те имат ли по принцип :shock: откакто съм взел колата не ми светят на мен, а и не съм виждал на друг...

ентусиаст
Аватар

Мнение от golov_bg » 09 Юни 2008, 23:26

имат имат

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 09 Юни 2008, 23:27

щом имат ще се оправят значи
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от golov_bg » 09 Юни 2008, 23:31

да но незнам как се отварят

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drmirchev » 10 Юни 2008, 0:14

с корите барабар :mhihi: :mhihi: .
Що ми пускате мухи ся, утре ще зема да я разфасовам за да я осветя цялата :roll: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :evil:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ненко Вранков » 10 Юни 2008, 7:58

Еее ай ся... ние сме виновни :mhihi:
Ще проверя за 3мм червени, ярки диоди и започвам да мъча копчетата на задните врати :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e34 520i
Мечтае да кара: Машината на времето !
Детайли за колата: Бяла подводница от 1992 г. в перфектно оригинално състояние !

Мнение от dagger » 10 Юни 2008, 10:58

drmirchev написа:Tова за цифрите е едея ще го направя и аз :shock: :shock: :shock:
Само да питам какъв точно диод сложи ако може да поясниш че като го разглобя да съм го приготвил.

Светят ли достатъчно силно цифрите сега ако може малко подробности?

Ами светодиодите мисля 4е се водят 10мм дифузни. Но важното е да се намерят някакви маркови за да са силни. Аз си купих обикновени по 1,40лв. /бр. и са слаби и не съм доволен. Така, че ако нямаш някакви хубави те съвтвам да не го правиш. Няма да ти хареса. Но наистина има силни които смятам че ще свършат работа. Даже има и по-малък диаметър които пак са силни и вероятно ще може да се сложат по два във всяко гнездо. А това с километража наистина се получи. Така като не се нагрява цифрите си стоят цели поне при мен. АРЕ

ПредишнаСледваща

Назад към E34