едно питане
Модератор: Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
едно питане
абе ония ден си смених маслото с тдс сам.обаче този пат дойде в повечко.с един праст над max-a.и питането ми е има ли проблем и какав в ако има.сложих 7 литра.на предната смяна даже взе 7.2 и си бешe ок.
- BoLiViV
- Red Fanatic
-
- Кара: Е34 М50B20
- Мечтае да кара: Е34 M5, E30 M3
- Детайли за колата: 209 LIMITED SLIP DIFFERENTIAL (25%)
210 ANTI-BLOCKIER-SYSTEM ( ABS )
216 SERVOTRONIC
220 SELF-LEVELING SUSPENSION
288 LT/ALY WHEELS
302 ALARM SYSTEM
320 MODEL DESIGNATION, DELETION
339 SATIN CHROME
401 SLIDING/VENT ROOF, ELECTRIC
411 WINDOW LIFTS, ELECTRIC
423 FLOOR MATS, VELOUR
430 INT/EXT RR VW MIRROR W AUT ANTI-DAZZLE
498 HEADRESTS IN REAR, MECHANIC. ADJUSTABLE
500 HEADLIGHT WASHER SYS/INTENSIVE CLEANING
520 FOGLIGHTS
529 MICRO FILTER
556 EXTERIOR TEMPERATURE DISPLAY
560 CO-PILOTS IN RR COMPARTMENT
562 MAP READING LIGHT
571 BOOSTED POWER SUPPLY
676 HIFI LOUDSPEAKER SYSTEM
687 RADIO PREPARATION
708 M-SPORT LEATHER STEERING WHEEL II
814 ITALY VERSION
855 LANGUAGE VERSION ITALIAN
899 EXPORT-FAHRZEUG
Re: едно питане
Динко... написа:абе ония ден си смених маслото с тдс сам.обаче този пат дойде в повечко.с един праст над max-a.и питането ми е има ли проблем и какав в ако има.сложих 7 литра.на предната смяна даже взе 7.2 и си бешe ок.
Ще избие някой катнитура, по-добре както каза колегата по-горе си го направи на нормално положение!!!

Динко... написа:ще се источва значи.да питам ако някой си е источвал масло но не през картера да каже.бях чел с някакви спринцовки ли беше?
---В почти всеки автосервиз за смяна на масла ще ти го източат с така наречената спринцовка.Обаче в този случай не можеш да си вземеш излишното количество.По добре през картера.Успех.
- methanol
- Бобо Дебелия
-
- Кара: E30/E36/E34
Динко... написа:ще се источва значи.да питам ако някой си е источвал масло но не през картера да каже.бях чел с някакви спринцовки ли беше?
Колега отиваш в близката аптека и вземаш най-голямата спринцовка и медицински маркуч 70-80 сантиметра. Слагаш маркуча на спринцовката забождаш го в щеката и почваш бавно да теглиш става бавно самото теглене но е ефикасно пък по спринцовката можеш да видиш точно колко си изтеглил (ако забодеш маркуча по на дълбоко ще изкараш и 1 черни власинки които си изтъргал с маркуча от дъното на картера ама не се плаши от тях

- BMW5820iA
- младши ентусиаст
-
methanol написа: като от началото спивах до капачката 6-7 литра така ми бяха казалидаже тука във форума ми се смяха малко ама.. Успех!

- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Аз явно съм с някакъв къстъм картер, защото влизат точно 5,8 л. и маслото стига почти до горната черта. И толкова. И това всеки път. По принцип разликата между горната и долната черта трябва да е един литър. Което значи, че е нормално да се налива между 5 и 6 литра(долната граница не е препоръчителна, а аварийна
). Но чак пък 7 литра!
От моя даскал по "Устройство на ДВГ" знам, че маслото трябва да е до две трети от разстоянието на чертите. А той беше много умен човек. И аз 20 години спазвам неговите препоръки. До сега не съм забелязал да ни е казвал нещо погрешно.

- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
Динко... написа:е то тдс-а си го дават 7 по книга,аз не си ги измислям.но явно е имало разлика от вида масло,което наливах и аз не мога да си обясня разликата откаде дойде
Така е, на две места са ми проверявали и ми казаха, че по каталог е 7,2 л. Аз го сменях преди два месеца и сипах точно 7 л. (Става въпрос за 525 ТДС)
12 мнения
• Страница 1 от 1