Какво става с БГ FREE сърварите????

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Какво става с БГ FREE сърварите????

Мнение от hafte » 07 Сеп 2004, 18:44

Гледам от ония ден нещо не зареждат повечето от тях (http://ftlbg.com; http://arenabg.com, htttp://bubu.to) и днес случайно като зареди BUBU гледам в форума нещо за булакт че спрели техно линк ама така и не можах да го дочета, че имах работа а сега не зарежда.

Някой информиран ли е какво става с Българските фрее зони???

Баси цензурата :twisted: :?: :idea: :!:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 316 m43b19

Мнение от 54321 » 07 Сеп 2004, 18:49

Всички фрий сървъри са спрени или ограничени освен фрии.евро.нет ама той скоро ще бъгне нещо от пренатоварване

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Vladi » 07 Сеп 2004, 19:33

Общо взето толкова много версии има за това което става че повечето съм ги забравил, правели разни проверки и за това се покрили всички времено, щели да спират фриитата и тнт. От доста време ftl и arena са си платени, но сега били изчезнали(аз по default не ги отварям:lol: ) базата данни на датата се ъпдейтва 23 часа в денонощието, find-bg.com временно спряха достъпа до стора, дори и евро нета го спряха една вечер. Определено нещо става но който знае няма да каже. Ако ви се чета вижте това http://asl-bg.com/club/viewtopic.php?t=3473 естествено не може да се вярва на нищо което се пише по разните форуми...
Общо взето моето мнение е че фриитата ще изчезнат рано или късно когато влезем в ЕС. Може би някои от тях ще се превърнат във FTP-та на някои доставчици data.bg :arrow: homelan find-bg.com :arrow: Powernet
The Throttle remains in sport mode, the DSC is off and the smile just gets wider and wider!

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 07 Сеп 2004, 20:25

те са трън във очите на много хора. а и са силно нелегални. да не говориме за трафика които създават и от които няма полза (за исп-тата).

това е. рано или късно ще зачезнат. ша има разни малки партизански сървъри за пиратски софтуер и мп3, но... това е.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Слави
Аватар

Мнение от © » 07 Сеп 2004, 20:41

дата-та не е спирала при мен
фтл и арена не ги отварям
бубу.ту бачка също

БГ фрии сървърите са нещо излишно според мен. Има достатъчно други места от където може да си свалиш това което ти трябва без да е толкова очевидно че е нелегално. :lol:
Може би са направени заради клиентите на еди кой си доставчик .. и защо единия доставчик е по-добър от другия/защото има по добра връзка към еди кой си БГ фрии сървър.../

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 07 Сеп 2004, 20:46

И при мен освен евронета друго не отваря, даже имах един сайт който ми е като локален щото дурпам с 1МБ от него, и него не ми го отваря, а той се хоства от некст левел!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 54321 » 07 Сеп 2004, 21:14

alx написа: да не говориме за трафика които създават и от които няма полза (за исп-тата)

Напротив точно фриита-та ми връзват клиенти на 40лв. , за да си дърпат филмчета, музика и каквото им е кеф, ако всички ползваха нета за чат и брауз всички щяха да са на 15 лв.

Мисли на едно исп.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zer0 » 07 Сеп 2004, 23:22

...ами помисли и от гледната точка на някой по-глобални доставчици - и те а ISP ама май не сте в една категория...
Изображение

E34 M50B25 forever

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 08 Сеп 2004, 1:33

arena.bg е в профилактика

младши ентусиаст
Аватар

е това остана

Мнение от hafte » 08 Сеп 2004, 6:26

http://netwlan.net/
http://free.bol.bg

нищо друго вече не зарежда :lol:

Но именно фрее сървърите докарват поари на доставчиците. Аз плащам по 30 лв. на месец интернет за 600МБ трафик като за абонати на Кабел БГ трафика от БУБУ е безплатен. Ако ги спрат вече се губи и смисъла да плащаш дори и 30 лв за интернет при условие че ще го ползваш само за едната му поща и няколко сайта. Иначе да дава човек по мин 60лв за неограничен международен със 8к скрост и за месеца да изтеглиш 3 фюлма които за 15 лв. ще гледаш в АРЕНА на голям екран си е пълна загуба на пари.
Игрите също губят смисъла си защото и техните сървъри ще спрат рано или късно.
Музиката се намира навсякъде и единствено това остава :twisted:
И вместо парите да ги събират доставчиците ще пълним гушите на тези от пл. Славейков.

Сега и аватарите на половината членове не зареждат а снимки и фюлми от събирания на клуба няма къде да хоства човек.

Абе изобщо кашата е пълна нямам думи и нерви вече да ги мисля.

П.С. Дайте на направим към форума една peer to peer мрежа някакак си поне да си обменяме снимки и клипчета като няма къде да ги качваме.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 54321 » 08 Сеп 2004, 8:52

Zer0 написа:...ами помисли и от гледната точка на някой по-глобални доставчици - и те а ISP ама май не сте в една категория...

Колкото повече нет продавам на мойте клиенти, толкова повече нет купувам от мойто ИСП. По-големите ИСП са собственици на фриита, които ти продават трафик който дори не плащат далавера ли е или не???

hafte написа:peer to peer
Това е спасението засега.

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 08 Сеп 2004, 9:44

Аз, доколкото разбрах, проблемът в момента е в почналите проверки, и затова сървърите са изключени, докато "отмине бурята". Дано е така, защото иначе - кофти :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Vladi » 08 Сеп 2004, 10:44

Наистина няма да е гот да ги затворят, но за съжаление според мен е неизбежно :roll:Обшо взето ако ги няма за какво ми е бърз интернет на мен. А ако ги направят платени, ще се появят други и преди е ставало така.
The Throttle remains in sport mode, the DSC is off and the smile just gets wider and wider!

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 08 Сеп 2004, 13:00

ДОбре де някой изобщо сигурен ли е кво става или тва са просто предположения, щото и аз мога да добавя че може да се е сринал дисковият им масив като на хит.бг :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Vladi » 08 Сеп 2004, 13:43

BMW8 написа:ДОбре де някой изобщо сигурен ли е кво става или тва са просто предположения, щото и аз мога да добавя че може да се е сринал дисковият им масив като на хит.бг :)

на всички сървъри едновременно... не ми се вярва. А ако има някой сигурен за това какво става, няма да кеже

Следваща

Назад към Извън Темата