Съгласни ли сте в Б-я да бъдат разположени ракети на САЩ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Ще позволите ли разполагането на ракети на територията на България?

Не, ще изляза да протестирам, това е опасно за България
68
50%
Да, защо не, така се чувствам по-сигурен
17
13%
Не ми пука, от мен така или иначе нищо не зависи
50
37%

Общо гласове : 135
ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Re: .............

Мнение от ka4i » 10 Юли 2008, 10:26

rever написа:
Тоо Cool написа:Алелелел.....какви мъдри мисли прочетох...с такива като вас философи мисля след максимум 3 години минималната работна заплата в булгаристан ще поне 3000 евро-гениални сте!!!!! rever, мишо, май не си много в час кое как е в света на стратегическото въоръжаване и на противоракетната отбрана! Не ми се занимава сега да ти обяснявам какво точно си объркал, какво не знаеш и за какво дори не си и чувал, но за да не се излагаш в бъдеще-подводниците с натовско наименование клас "Акула" не са най-голенмите на света! Това са нападателни атомни подводници от класа на американските "Сийулф". Най-големите (153 метра дължина, двоен корпус, 22 броя ракети SS-N-20 и т.н.) са руските подводници клас "Тайфун" (може би имаш впредвид руското им наименование, което наистина е "Акула", но кой ти ползва руски и български :puke: в днешно време? :mhihi: :mhihi: :mhihi: ). Те обаче са само шест броя като четири от тях не са в оперативна годност да плават камо ли да изпълняват бойни задачи. Американският еквивалент на "Тайфун" са подводниците клас "Охайо", от които има произведени точно 18 броя-последната е подводницата "Луизиана" и е проивездена през 1997г.....не ми се занимава в момента (щото си пия :idea: ) да ти обяснявам недостатъците на ракетните системи, които си изброил по-горе и осбено на ЗРК "Бук".......остарелият вече американски комплекс "Усъвършенстван Хок" го превъзхожда неколкократно.......
Колкото до ракетите- Госпожи, госпожички и господа, не разбрахте ли вече, че Америка прави каквото си поиска, когато го поиска и по какъвто и да е начин! Така ще бъде и за в бъдеще, свиквайте! От вашите и от моите писания полза няма...... :dunno:

Бук има много модификации особено от към ракетите, за това написах последен модел за справка - хората свалят старите ракети и слагат модерни ракети на старото тяло. Разбираш ли какво ти говоря... :) Или ти си мислиш че там стоят още 30 годишни ракети ? :lol: :lol: :lol: :lol:
Американците наименования не ме интересуват, аз гледам собствениците какво име са сложели, пък ти ако искаш и питон и викай. :) И Какви са тези ракети сс-н-20, аз не съм от КГБ, една "Акула", казано на български носи 20 междуконтинентални балистични ракети с незнам си колко ядрени глави, а знаеш ли каква ще е картинка, ако започне да стреля ? - Грозна. :) Тая подводница е направена да крие ракети, а не да се бие с други и да прави някакви масирани офанзиви, даже няма нужда да плава далекобойноста на тези ракети е....:mhihi: петцифрено число в км - виш си архивите! :) За тази работа има други подводници!
Колкото до тоя Хок, айде няма да му казвам спецификациите му, защото това неколкократно(ама как звучи само а ?) превъзходство да не се обърне срещу Хока. :mhihi: - Виш си пак добре архивите. Но, как хубаво ми сравняваш базовия модел.... но за твое огромно съжаление Бук има толкова модификации колкото писалите тук, взети заедно нямаме толкова пломби. Последната мисля че беше преди няколко години и е способна да свали всичко познато до този момент от небето. Включително и.. ония невидимия.:mhihi: Обнови си информацията.
Да... да задължително искам да кажеш нещо и за другите пълните им недостатъци - да ето аз виждам един от тука - хубави ви са, ама не са американски. :mhihi: Коментирай ги онези горе хубаво, а като за десерт съм ти оставил:
Оса- (последна модификация)
Урал - (последна модификация)
Давай, че да почвам и аз имам да коментирам реални събития от Ирак със заблудени томахоци, как простите иракчани заблудиха десетки ракети струващи колкото... цената не е за казване, мамата си трака. :mhihi: Защото руснаците когато са правили ракети Кенеди още се е чудил от къде да се сдобие с новоизлезлите руски оръжия за да ги "изучат" умните ни американци. Но давай чадо господне, аз имам много да пиша - пестя за го по-напред. :mhihi:
Едит: А ти другия път като пишеш гледай клипчетата, аз за такива като тебе ги слагам на клипа на Тор-м1 към края се вижда как поразяват една ракета 3 пъти! Бук превъзхожда Тор-м1, снабден със съвременни руски радари, засича и сваля всичко - "попадимоста" му е 99% и някакви десети, за всички летателни апарати! Да не ти казвам че разните им Ф16 се свалят и със старите 30 годишни зенитни ракети, сегашните нови модификации са от класа на летателни апарати който още не са излезли - защото многото тестове черно на бяло показват че руските радари засичат всичко! Сегашните зенитни ракети са само и единствено за балистични ракети, засича всички познати летателни обекти и сега целта е само към ракетите и много тестове доказват че справят повече от добре.
И следващия път като се опиташ да плюеш най-добрите зенитни ракети, а именно Бук, си купи един вестник и виш, че СССР се разпадна, вече е Русия която от 10 години си модернизира масово оръжията! И същата притежава най-добрите зенитни ракети в света - не ти се вярва ама... сори батевото, хората през 3 месеца правят тестове и до сега неуспешен опит нямат, пък ти ми говори още за Хок. :) Щях да забравя на всичкото отгоре притежават и най-добрите балистични ракети. :mhihi: но аз те слушам продължавай да ме размиваш. :)
П.п А кой е този "Мишо". :shock:

пп.Ама и ти си прав.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 535i, S500

Мнение от furiozo » 10 Юли 2008, 11:09

на американците самочувствието че са най добрите да не им довлече още един Виетнам.

наи смешното е че дори по дискъвъри американците се спукват от военна и нз каква пропаганда в предаването Фючур Вепонс а.к.а Оръжия на бъдещето. А руснаците си прават разработките и си траят. евалата

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 10 Юли 2008, 12:45

ха ха ха, америка си правела каквото иска с ракетите, не думай... :mhihi:
Добре че дойдоха разни немци да ви научат как се правят ракети, дори и така пак маса проблеми имат и с космическите програми ;)
До момента руските ракети нямат аналог, колкото и да се пънат мелезите.
Ще ти кажа само едно ТОПОЛ-М, до тук свършва цялата антиракетна програма на сащ :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rever » 10 Юли 2008, 19:22

furiozo написа:наи смешното е че дори по дискъвъри американците се спукват от военна и нз каква пропаганда в предаването Фючур Вепонс а.к.а Оръжия на бъдещето. А руснаците си прават разработките и си траят. евалата

Еми нека си се пукат, но руснаците като правят филми поне показват фактите,а не веещи се американски знамена на Луната. :lol: :
http://vbox7.com/play:49073653
Тук говорят за зенитните ракети който сравняваше коол със Хок, а именно Куб, произведени преди... 40 години и най-съвременната технология за самолетите - стелт . По-късно през годините с разните им модификации е преименуван на Бук, после БукМ1, БукМ12 и не знам си колко още, последната помня че беше докато Путин беше президент... тоест преди 2-3 години.Дори тялото беше леко модифицирано - а топ технологията при самолетите все още си е стелт. :) Никога не е късно да почнем да коментираме руски модернизирани свръх чувствителни радари, който не са с някакви нечувани технологии за млрд, но спокойно могат да засичат неща от щъркел до стелт на различните си честоти. :mhihi:
Така е ///peter много специалисти, а и физиката доказва, че едиствения шанс да хванат топол-м е докато не е набрал скорост, тоест докато излиза от шахтите, но пък другата наука - математика доказва че сегашната ПРО на уса не може да ги стигне ни от Полша, ни от Чехия, камо ли от Азербайджан, пък да не говорим от България. :) Пък тези подвижни установки с топол и размерите на Русия, още повече усложняват иначе сложната американска мечта, :mhihi: но пък руснаците никога не са обичали да им дишат във врата и тази про няма да я бъде според мен, ще има екстрадиране на дипломати. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 10 Юли 2008, 19:58

Остави го "пехотинеца" той си чете там техните книжки и си мисли колко са велики, ама де да знае човечеца, че от Хрушчов насам Русия си е сила в ракетите :mhihi:

U.S. MARINES
Аватар
Кара: '13 BMW S1000RR, '09 Е71 4.0d
Мечтае да кара: ///M6, E31 k55 Racing Dynamics, '13-'14 BMW S1000RR

.........

Мнение от Тоо Cool » 11 Юли 2008, 0:42

Мдаааа...хубавао е когато имаш насреща си хора, които поне малко разбират от темата, а не смешници дето не знаят за какво иде реч, пънат се пред клавиатурата и пребиват всичко наред- ///peter- събуди се и си завии гъза, че ше настинеш :mhihi: :mhihi: :mhihi: . Евала на rever-явно си в час малко или много!
Сега по темата-прав си за подводниците Тайфун-те са ядрени ракетоносци, не се сражават с други подводници и целата им е да се крият достатъчно дълго, за да доставят товара си по предназначение. СС-Н-20 са руските ракети Р-39 по натовско наименование -STURGEON. Това са изключително опасни ракети и техния еквивалент американската ТРАЙДЪНТ-2-Д5 ги превъзхожда единствено по точност на попадението-на руските ракети то е с отклонение до 500 метра, а на американските е до 50 метра. И двете ракети имат по 10 независимо насочващи се ядрени бойни глави от типа RE-ENTRY. Прав си и донякъде за ЗРК Бук-самият факт, че този комплекс има далечина на пуска 32км, а тавана за поразяване на целта варира от 15 до 24 хиляди метра е доста показателен!Много малко бойни самолети в света могат да избегнат подобна система! Малко са, но-изненада-ВСИЧКИТЕ те са американски! За пример-стратегическия бомбардировач Б1-Б, Б-2 и естествено Ф-22 Раптър-най-добрият самолет за завоюване на въздушно превъзходство в света!
Навярно си чувал за бомбардировачите Б-3 и тяхната система за активен стелт? Не? Е, ами това е с прости думи система правеща невидим самолета не само за всички създадени и проектирани до момента радари, но и за човешкото око! На практика това е форма на пълна невидимост-в буквален смисъл.....
Топол-М е невероятна-това е най-голямата мобилна ракета-масата и е 45 тона, а масата на комплекса с колесната машина е 100 тона! Носи бойно дежурство от 1985 и се произвежда във военния завод във Воткинск. За съжаление има само една бойна глава с мада един тон, която компенсира голямото кръгово отклонение с изключителна мощ-около 1 мегатон!!! Аналогът на Топола-та е американския подвижен комплекс Минитмън-2 с тази разлика, че той има 10 бойни глави с независимо насочване, възможност за маневриране на подстъпите до целта и скромна мощ от по около 150 килотона на глава......Но Америка го свали от въоръжение! Защо ли? Ами защото ракетите Томахоук са доста по-евтини ( 1 милион долара на бройка) от ракетите на Минитмън (100 милиона на бройка) и са адски точни! Това за заблудените Томахавки го разправяй другаде! Не съм сигурен, че си чувал за ракетите АГМ-136 "Мълчалива дъга"...това са най-смъртоносните крилати ракети в света и Русия активно продължава да настоява за унищожаването им...да ама :roll: .....Тези ракети имат възможност за избирателно движение в лъжливи посоки при приближаване към целата като бойната им глава е възможно да бъде от конвенционална 900 килограмова до най-съвршеното от гледна точка на ефективност ядрено оръжие-термоядрената бойна глава W-88 с покритие от кобалтова риза......старите Б-52Х носят до 32 такива, Б-2 до 42 и т.н................
Споменаваш Ф-16...тези самолети се използват вече само в ниско рискови райони на света и то само модификации Ф-16 блок 50 с конформни резервоари.......за пример-Сърбия-скапаняците сърби биваха сваляни от АМРААМ-ите изстреляни от Ф-16Ц и Ф-15Е още преди да разберат,че ги обстрелват....виж при евентуален копнфликт с руски самолети от класа и руски пилоти-е, ами тук просто следва да кажем-Ф-22......... :twisted:
За пУмияра дето си мисли,че знае нещо за Третия райх-немските учени са бащите на американското ракетостроене и това не е тайна! Както Америка така и Русия се е учила от немските гении на ракетното дело! Въпросът е кой е номер едно сега! Вернер Фон Браун е бил пич!
А пък Опенхаймер е казал -"Тук аз дойдох, Смърт, унищожителят на световете..."-това е по повод първия в историята на човечеството атомен взрив....мейд ин Ю Ес Ей ествествено...... ;)
Продължавайте да мечтаете..... :mhihi: :mhihi: :mhihi:
In memory of CPL Jason Dunham,
United States Marine Corps,
who gave his life in order to keep his brothers alive.
You will never be forgotten!
10-10-81 - 07-12-2006

THAT IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN THE UNITED STATES MARINE CORPS,
BECAUSE THERE IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN A UNITED STATES MARINE!
https://www.youtube.com/watch?v=Z-y0aeXwbMc
SEMPER FI!

и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

Re: .........

Мнение от BMWALPINA » 11 Юли 2008, 0:49

Тоо Cool написа:...

Евала Милко, фен си. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: .........

Мнение от rever » 11 Юли 2008, 4:13

[quote="Тоо Cool"][/quote]

ОО СВЕТИ ПОПЕ, ПРОСТИ НА НАС ГРЕШНИТЕ. :ahah: :ahah: Не знам от къде да започна.... но не естествено че от този Б-3 ще започна. :mhihi: Защо не гледат хората клипове, да не би тази "активна стелт" система да наподобява тази ? :mhihi: О чудо.. ми да тя системата била на същия принцип. :lol: свалена с 40 годишна руска ракета и радар ? Чудно! Сърбите все едно са свалили 1/3 от брутния си продукт! :) Това със невидимостта за окото.... на някой в първи клас. Ако има такава система да скрие толкова тона от ясно небе БУКВАЛНО, то тя ще може да скрие всяка друга техника и въобще всичко, но уви ? Май си гледал филма стелт ? Ах тези филми....пълна невидимост айде бе влязахме във филмите... стелта над Сърбия мисля че беше също невидим за радарите ? Стелт технологията е една от както е измислена и тя е покритие което поглъща лъчите на радара, толкоз.... и със 10 реда да го напиша тя пак ще е една и съща, какви ти пълни невидимости. :mhihi: Искаш да ми кажеш че е създадено покритие което прави невидимо това зад него ? Ако такова нещо съществуваше то е възможно да се монтира на абсолютно всичко.. съжалявам аз още не съм чувал за невидими танкове. :mhihi: Просто трябва да спреш филмите, или в по-лошия случай дрогата. ПРО системата на Русия включва в себи си над 10 техники и различни ракети, най-новата която излезе е С400, ще останеш приятно разочарован като и видиш характеристиките. :mhihi: Просто не трябва да четеш това което искаш, разните им смешни невидими бомбандировачи струващи колкото брутния продукт на полвин Африка - не ги прави нищо специално. Но за да спреш да се тупаш в гърдите ще ти кажа един факт, тези самолети се свалят със най-простите про системи, защото когато отвори бомбения сектор самолета веднага бива засичан дори от първобитните радари, бъди сигурен че такъв самолет навлязал да бомбандира сериозна страна като Русия, Китай, Германия,Франция, Япония, Иран, Англия, Турция, Украйна или Италия, то той няма да излезе от нея цял. Казвам ти го информативно, това няма да го прочетеш в нито една книжка или да го видиш в някой филм.
Информацията ти за Топол-М е абсолютна грешка бойно дежурство 1985 година ?? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Та те тогава още на хартия не са го били начетали бе. :lol: Първата ракета която влиза в силоз от модела Топол-М е в края на 90-те години, а преди 2-3 години излезе същата ракета, но на подвижно тяло - сиреч на камион. Тези ракети дори не са помирисвали СССР, или ти май ги бъркаш със рт-23 или рт-21 които Русия си наряза и напук изкара Топол-М. :mhihi: Аз ти казах да си обновиш информацията ама.... :confused:
Да, да томахоук, звучи страшно но простите иракчани взимали че си запалели нефтените кладенци и разбираш ли свръхчувствителните термодатчици на томахоците ги хакали в рафинериите, около които има кратери, но няма кой да гледа новини. :lol: Трудно е да го възприеме твоя организъм, но на кой му трябва спор с документиран факт ? :lol: :lol: О, не, не Неми говори за ядрени оръжия защото спора спира тук:
http://youtube.com/watch?v=FfoQsZa8F1c&feature=related
Ето ти ефикасно средство как можеш да направиш нещо невидимо, за пример - Вашингтон. :lol: И сигурно си чел че проекта е бил за 2(два) пъти по-голяма, но е намалена на половина заради опасност за планетата. Така че не си мисли че руснаците не знаят от къде извира топлата вода, в Русия колко тона уран има толкова косми нямат в целия сенат на САЩ. :mhihi:
Информативно споменах че Ф16 и всички от техния клас било то и руски и китайки и каквито щеш се свалят със едни от първите ПРО системи. Е какво му има на Ф22 същия като Ф16 просто с по-добри статистики или вече има някакви телопортиращи свойства ? :lol: Еми да го пращат в Русия да бомбандира Сибир, ама да не четем после ту-160 е бомбандирал Вашингтон, аналогичен действителен случай но със американски самолетоносач, горките американци в паниката си вдигнали половината самолети, а руснака просто предупреждавал че наближават Русия. :mhihi: Така, че... със страна която 50 години се е въоръжавала и може да въоръжи цяла Европа 2 пъти... недей да се забъркваш по-добре далече от такива. :lol: Русия, не е Ирак нали знаеш че там който е влязъл цял не е излязъл. :mhihi: При евентуален конфликт с руски полоти, вярвай че няма да доживеем да разказваме на внуците, как простия американец се е бутал между шамарите.
Едит: Вече да не си отварят много устата от сената на САЩ, кондолизи, бушони и т.н., защото всеки път като направят някакво гениални изказване и на другия ден чета, "долара достигна рекордно ниски стойности", "нефта достигна рекордно високи цени", че мисълта ми е да не си отварят устите - ще е по-добре за всички. :)
Щях да забравя преди да си легна.... да не забравиш да споменеш нещо за последната модификация на С300 и да ми кажеш кой точно самолет не може да стигне. :mhihi: Пропусни С400 защото спора ще приключи прекалено бързо. :) Бук главно се използва или сегашните му модификации са за крилати ракети, а не за "стелт системи" летящи в космоса... за това погледни С300. :D С400 с лека модификация спокойно може и сателит да свали. :lol:

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 11 Юли 2008, 20:14

rever прости ми че не съм чел поста ти, вероятно си обяснил на това мелезче, ама аз съм длъжен да му пиша :mhihi: :mhihi:

Та бачи Милчо (ах какво US красиво име), това с Б3-ката напрао изкърти паважа хахаха, пи ли си хапчетата или ще ти ги донесат с аврората :mhihi: :mhihi:
Типол М се разработва от 1994 и постъпва на въоражение 1997г в силози. Уцелил си и масата на ракетата (е приблизително, с 2000кг надолу). "Носи" 1 бойна глава от 550кТ не от един мегатон, ама кво са цифрите за теб :mhihi: Но има възможност за модификация до 6 бойни глави ;)

Относно Minuteman, не е 2, а 3 "конкурент" на топола-м :mhihi: Ма пак нищо те LGM-30F които ти визираш за конкурент на топола са изстрелвани 60тте пак показваш блестящи знания :mhihi: а и още нещо Minuteman 3 има.... 3 бойни глави къде ги намери 10 не знам, ама карай важното е да се изкараме колко сме велики мелезите :mhihi:

И как по дяволите може да сравняваш крилата ракета и междуконтинентална балистична ракета :shock:
АГМ-130 не е крилата ракета, ама айде :mhihi: и държа да подчертая че тази ракета НЕ МОЖЕ да носи ядрена бойна глава(а ти визираш КОБАЛТОВА бомба, която даже не е извършван тест с нея, поради опастност от неочаквано голямо разрушение!!!!!!) най-тежката и бойна конвенционална глава е околу 450кг :mhihi:
A w-88 няма кобалт в товара си, само уран, тритиум литиум и плутонии :confused:

Баси, знаех че си прост, ама толкова много...... :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 11 Юли 2008, 22:07

еха... тука кви военни тайни се разкриват... аз гледам във тиха възхита и си бъркам във носа поетично...

явно не разбирате че тръгнат ли да се замерят със ракети - няма да има значение кой крив и кой прав...
алекс
трабант 601с
разни други возила

U.S. MARINES
Аватар

...........

Мнение от Тоо Cool » 12 Юли 2008, 0:16

Принципно се опитах да бъда дипломатичен и да се въздържам от откровения, НО..... субекта rever все още няма да го псувам и т.н. тъй като въпреки очевдидното му заяждане не се е опитал да ме обиди по никакъв начин, но лайнояда ///peter си го знае-лапай бе смукач, майка ти сополива да е*а много!!! :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Относно интересните Ви познания във военното дело:
Като оставим настрана може би чисто нарочно или просто дължащите се на ниЗко образование грешки-'боНбардирал..." и други нелогизми, ще ви кажа, че сте много, ама много далече от реални познания!

Ракетате Топол влиза на въоръжение точно през 1985г. Това не го твърдя аз, а доста руски и западни сайтове, а също така и Крум Джоргов-ако не знаете кой е той-толкова по-зле за вас.....Бойната и глава е точно толкова, а именно един тон с мощност 1 мегатон! Това за разделящите се бойни части го има на по-късните модификации на системата, а също така тя ВИНАГИ е била мобилна-седемосното шаси се произвежда от военен завод в Минск, а комплексът е проектиран от московския военен институт под ръководството на А. Надирадзе. Мога да ви обяснявам с подробности устройството на комплекса, но не мисля, че си заслужава....
За про-нациста...... :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: -тъпак, аз съм писал за АГМ-136, която е абсолютно крилата ракета! Как да не може да носи ядрено оръжие като основната цел, за която е създадена е именно ядрено нападение!!! И не съм казал ,че е с кобалтова бомба!!! Кобалтовата риза просто усилва унищожителния ефект на радиацията многократно! Кобалтова глава, а не кобалтова бомба е разработена и изпитана от СССР през 60-те на остров Нова Земя...планетата все още е цяла май, а???
Тритиум и литиум...хахахаха....принципно се йказват тритии, литии, деутерии и прочие ма кой ти гледа-вие си ги знаете по-добре..хехехехехе
Снимчицата на сваления Ф-117 сме я виждали...Е, и???? Бомбиха ли ги яко, разсипаха ли ги, избиха ли сума ти гнусни сърби??? ДА ПО ДЯВОЛИТЕ, ДА :twisted: :twisted: :twisted: !!!! Hey Slobs, got any more MiG's????хахахахаха. Иракчаните като бяха почти изцяло въоръжени с руска техника за ПВО защо по дяволите не свалиха нито един Ф-117....не ви се ще да е така , но РУСКИ експерти след проучване на останките на сваления самолет заявиха, че същият е бил свален от зенитната артилерия на сърбите след като пилотът е допуснал груба грешка слизайки под облачната покривка и след като е бил визуално открит от сръбските зенитчици...все пак този самолет има дозвукова максимална скорост...
За Б-3 няма да ви говоря повече.....на малоумника (и българина...), колкото и да му обясняваш той си знае своето...не говориме за някакво покритие или боя с RAM материали, говориме за коренно нов принцип за създаване на реална невидимост за човешкото око!!!!!!!!

Ракетите Томахоук не се насочват от "термочувствителни " датчици (нема таква смешка...)...... :idea: Те се насочват от инерциална навигационна система, която следи плана на полета и го сравнява по зададените преди това данни в паметта и, сравнява ги постоянно чрез информация от сателитите от системата НАВСТАР и чрез системата ТЕРКОМ, а те не се влияят от облаци, пожари или други естествени и изкуствени смущения...На учение един руски капитан на подводница клас Делта бил попитан какви мерки ще вземе ако американска подводница калс Лос Анджелис или клас Вирджиния изстреля по него ракета БГМ-109А Томахоук от надводно положение...отговорът бил-"Ще включиме заглушители...",а командващия учението просто поклатил глава и казал- "това е Томахоук, никакви заглушители....".
Да сравняваш Ф-16 без значение коя модификация с Ф-22 е меко казано просто несериозно! Малко преди окончателното приемане на въоръжение на самолета е проведено учение с ескадрилата "Агресор" на ВМС като ролята на МиГ-29 изпълняват специално модифицирани Ф/А-18, които са на светлинни години по маневреност и възможности от всеки МиГ-29 и дори от МиГ-29 ПВТ (който е произведен в ..три броя... :mhihi: )....по думите на пилота на Ф-22...."беше нечестно...", ..."кое, че те бяха шест, а пък вие само един?"..."не, че те бяха САМО шест!!!...".
За реалните качества на руските и американски подводници въобще пък не искам да започвам темата...самите руски конструктори признават, че и в момента са на около 10 години назад от американските си колеги особено по отношение на намаляването на шума на подводниците и в частност на водните помпи на реакторите-тоя шпионин Толкачов е свършил страхотна работа, жалко че гадните чекисти са го разстреляли само след пет години шпионаж в полза на САЩ :mhihi: :mhihi: :mhihi: ..........създателя на "Тайфун"-ите казва-"Охайо" просто е като черна дупка в океана, тази подводница НЕ МОЖЕ да бъде открита освен ако капитанът и не е тригодишно дете......."....А това пък за нефта и цената на петрола не може сериозно да го мислиш.....просто темата е друга, но такъв спор е несериозно да водя с вас...запазете поне малко достойнство деца........ :mhihi: :mhihi: :mhihi:
10-10-81 - 07-12-2006

THAT IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN THE UNITED STATES MARINE CORPS,
BECAUSE THERE IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN A UNITED STATES MARINE!
SEMPER FI!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 12 Юли 2008, 0:55

Факт е че и послдните 20г. америка със никой не се е озорила по време на войните си, а техните врагове винаги са воювали със руски оръжия и руснаците си тестват как им действат оръжията.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: ...........

Мнение от rever » 12 Юли 2008, 4:42

[quote="Тоо Cool"][/quote]
ТОПОЛ-М(SS-27) за ПЪРВИ път и за последен ще ти го кажа, че точно 1985 година още не са го били начертали на чертеж! Влиза в шахта края на 90-те години, а преди 2 години излезе на мобилна установа! Караш ме да се повтарям, кога за първи път видя на парада на 9-май топол-м, моляте кажи ми, че да не ти копирам официални руски сайтове... защото съм руснак и ти гарантирам перфектния ми руски, макар и от малък да живея в България! 1985 година... СССР и топол-М ???? :lol: :lol: Ти си луд бе.... :lol: Винаги е били мобила.... господ да пази от американски информационни сайтове.... Русия в момента имат около 50 шахти с ракети Топол-М, и около 10 мобилни установки!! Крум Джоргов може да ми целуне жезала! ;) Човече почваш да фанатизираш руски специалист бил казал... :lol: :lol: :lol: кой е той бе, кога, къде го е казал...
http://vbox7.com/play:49073653
Това аз като го слагах ти гледа ли го... в колко часа е свален невидимия боклук, че бил забелязан визуално от сърбите... май руските експерти друго са казали ? :lol: Иракчаните.... ама ти америка с ирак ли ще ми сравняваш бе.... :lol: :lol: Ирак е слабо въоръжена държава! Защо не нападнат Иран ? Иран обаче има обучена редова армия, собствено производство оръжие и руско! Криви и щастливи ще ги направят там! Пък да не говорим за Афганистан, това даже не е държава за мен... някакво зле въоръжено племе, обаче ти си горд че са ги били. :lol: Защо не пробват Китай, Русия, Германия, Франция... нещо по-сериозно.. а забравих те там където знаят че ще ядат бой не ходят. :mhihi: Къде бяха американците в Чечня или сега в Грузия, що не са намесят да покажат "кой е шефа" и как се прави демокрация ? Ще са намеси ама... май са правят че не виждат и не чуват какво става в Грузия ? В чечня пак се правиха на глухи и слепи.. от време на време само се чува от сената им, "без коментар". :mhihi: Във Китай сега като гърмяха наред демонстрантите, що не утидоха в Китай да свалят комунистите, ами ще ми казват "много лошо е това". :lol:
Как се радва, че измрели хора... ти си болен бе, като ги е**ха във Виетнам яко ли се събуждаше на сън, и сега като чуеш "участвал във войната във Виетнам", едва ли не ще кажеш със извънземни е воювал, а той просто се е бил със една малка и бедна държава, но обединен народ.Прати много поздрави на някой, загубил баща си или дядо си във виетнам и после пак злорадствай за измрели сърби.
Като им треснаха кулите, изкефи ли се яко...защо аз се изкефих от кеф щях да се на**ра, помня че цял ден спах, защото вечерта имаше запои - като се събудих към 9 вечерта гледам по канал 1 и БТВ, някакви сгради прахоляци линейки глупости... и говорят на англииски.:shock: Много ги псувах.. не стига че ме цепеше главата ми на някаква шляковица ми говорят, не можех да разбера какво става 15 минути. :)
Нападнали една проста държава където дават не малко жертви, а ти се радваш, а сега си представи че стане сериозна война, какво ще стане знаеш ли ? Ако участват някой от страните на съвета за сигурност срещу друга, вярвай че планетата ще ти се види тясна, разните им ракети че едната имала отклонение 2 метра другата 20 метра(което е булшет ),хич няма да ти правят впечатление.
Човеко томахоук не е един вид, първите модели разполагат с термо датчици, можеш да си сигурен, като те главно са слагат на кораби! Сегашните томахоци не ги знам!
Човече отиди на доктор, Охаио, никои руски военен не го интересува, при евентуална война ще видиш, стотици ракети в небето някой без ядрени глави, а други със след това ще видиш една светлина и толкова! Филма свършва тук! Охаиототи и Ф22 даже няма да ги чуеш, можеш да се учиш от кубинската кризи, хората стояха на копчетата в бункерите и чакаха някой да стреля пръв.. като изключим опитите на военните на САЩ, да нахлуят в Куба, но естествено Кенеди веднага го е отхвърлил, защото вече е имало готови руски обстановки! Така че учи се... както казах Русия, не е Ирак можеш да спреш да слагаш глупости с название - руски специалисти или руски военни, защото аз ако започна да слагам става страшно.:)
Русия ще използва въоръжените си сили и ядрено оръжие за да защити суверенитета на страната и на нейните съюзници в случай на необходимост, заяви на научна конференция началникът на генералния щаб на федерацията генерал Юрий Балуевски.

Не се излагай с този Б-3 моляти се, малко по-рано със един познат ти четахме мнението докато се черпехме, псува тръшка блъска тука(искаше да пише :lol: ), хукна на към няква зала преди 1 час още го няма... :lol: заради твоите паважи със сърбите, ще се избием тука.
Разбираш ли че такава система е невъзможно да се измисли, първо че ще е нещо супер сложно още по малко, трябва да се включва и да се изключва, което още усложнява нещата. Разбирам че ти харесва Стелт технологията, но тя е ПОКРИТИЕ КОЕТО ПОГЛЪЩА ЛЪЧИТЕ НА РАДАРА НЕ НА 100% - Да, чудно ти е но стелт не е невидим на 100%, руските радари преди 2 години го доказаха, покритието отразява сигналите на съвременните радари! Просто с тая невидимост преувеличаващ, както ти така и американците навремето! Тоест американците преувеличават със всичко. Пък и както казах тази "невидима" технология може да се монтира на абсолютно всичко - щом била монтирана на самолет. За да скрият от погледа ти няколко тона бомби, метал, тонове керосин и човешко същество(в самолета нали има хора ?) значи си гледал прекалено много сериали като стар трек или каквито бяха там, със извънземни. :lol:
ditko1 Икономически най-силната страна воюва със зле въоражени държави със старо оръжие останало от Съветския Съюз. Те са нямали пряко сражение със развита държава, втората световна война имаха късмет, че бяха на друг полуостров защото хич нямаше да им се хареса. Дори Иран.. развита икономика, перфектна военна индустрия защо не ги нападнат ми си играят с икономически санкции ? Хората ясно заявяват че обогатяват уран и нямат намерение да спират, а те си играят с икономически санкции ? Сащ имат късмет, че Иран НЕ са решила да наложат икономически санкции. :) Никой не иска втори виетнам. ;)

U.S. MARINES
Аватар

Мнение от Тоо Cool » 12 Юли 2008, 10:18

Батьооооо що не каза по-рано, че си руснак бе?????
А аз пък се чудя как така такива колосални глупости ми говориш........сега вече ми е ясно!
Давам ти снимка за ракетата, за която ти говоря, а ти ми говориш за нещо съсвсем друго.....точно това е МОБИЛНА установка (не ОБСТАНОВКА...... :mhihi: :mhihi: :mhihi: )

И как пък го сметна, че имат 50 или 60 шахти просто не знам......но и това все едно-явно ги знаеш нещата от кухнята..... :shock:

"Ирак е слабо въоръжена държава"....е тука вече за малко да се задявя с кафето....нема такава гранде глупост дето написа мой неук руски приятелю...Ирак имаше четвъртата по големина армия в света калена в битка с Иран и въоръжена с предпоследни образци съветска и френска техника-танкове, самолети, системи за ПВО и др. Дори имаха два самолета приблизително равни на Е-3А Сентри АУАКС, а именно ИЛ-76 Мейнстей, които бяха кръстени Багдад 1 и Багдад 2...(размзазха ги заедно с 12 членните им екипажи именно Ф-117 с 907 кг. бомби :twisted: )....В това изречение ключовата дума е ИМАШЕ...защото след тоталното показно как се води война срещу добре подготвен и въоръжен противник изнесено от генерал Норман Шварцкопф, Ирак имаше вече доста по-малобройна армия откъм техника и откъм личен състав....(незабравими моменти-надбягването с танкове "Здрвей Мери, когато съоръжените с булдозери М-60 и М-1 Ейбрамс заравяха войниците от Републиканската гвардия на Ирак живи в окопите, а БМП-тата М-2 Брадли минаваха отгоре....когато при позорното бягсто на иракчаните от град Кувейт по шестлентовата магистрала към града самолетите на флота бомбардираха началото и края на колоната и после всеки възможен самолет на съюзниците сипеше каквото може върху тотално ошашавените нашественици в продължение на ШЕСТ часа-резултат-и досега иракчаните я наричат магистрала на смъртта защото НИТО ЕДИН иракчанин не се е измънал жив оттам-накрая даже са ги заливали с напалм от А-10 :twisted: :twisted: :twisted: ...да не говортиме за системите за залпов огън МАРС М270, които иракчаните кръстиха "Стоманен дъжд" и които не дават абсолютно никакъв шанс за оцеляване на нищо попаднало в зоната на обстрел......
Кефи ме как на прибежки омаловажи Афганистан, който никога не е бил побеждаван от нашественик! Америка просто смаза гнусните талибани и това е, не е воювала с Афганистан....да, разбирам сигурно спомените как муджахидините пращаха обратно пленените руски войничета в сандъци от ракети и с отрязани крака и ръце, но живи, те стряскат...е нормално...след като са загубили само в района на Кандахар около 180 хеликоптера МИЛ Ми-24 заедно с екипажите и десантниците...тия ЦРУ в комбинация с ФИМ-92А "Стингър" са кофти май а....хехехехехехе

"Томахоук се слагат главно на кораби"...............абе ти си по-голям лаик отколкото те мислех бе Иванчо........Томахоук и виските му модификации е BGM Boat-to-Ground-Missile, а именно ракета кораб-суша.....има ограничен борй установки в Американската армия които са АГМ, но тази ракета е създадена за корабите и подводниците на САЩ.....с нея са въоръжени подводниците клас "Охайо", "Вирджиния", "Лос Анджелис", линейните кораби клас "Мисури", ракетните крайцери клас "Тикондерога - Иджис", разрушителите клас "Дейо", ескадрените миноносци клас "Орли Бърк".....

Кенеди е отклонил предложението на генерал Къртис Ле Мей да нанесе масиран ядрен удар на СССР и Куба само защото американските ракетчици не са дали сто процентов утвърдителен отговор, че ще успеят с първия изненадващ удар да неутрализират ВСИЧКИ съветски ракетни силози и мобилни установки....жалко, но факт....... :roll:

Крум Джоргов е един от мнооооогото малко българи, които уважавам, а не презирам! Не е руснак. Това че не си чел книгите му и не знаеш ама въобще за какво става дума си е твой пропуск......

Айде прочети тук там и пак да пишеш, ей!!!!!!!! :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
10-10-81 - 07-12-2006

SEMPER FI!

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 12 Юли 2008, 11:20

Не обичам руснаци, но американски патриотчета много мраза :mhihi:
Тия простотии къде ги слуша Мичло( ах какво прекрасно име) :mhihi: В нямам какво да допълня с предишния си подст, казах ти във всяко едно от коментираните от теб неща ти сбърка, и нямаш как да го докажеш обратното... ;)
Кобалти-мобалти пак не си чел или си чел някоя яка УС пропаганда :mhihi: , ако беше достатъчно умен щеше да ме попиташ на кой е идеята за кобалтова бомба, ама на нали си ми просто момче, е ще тикажа американски физик, ама от унгарски произход... МЕЛЕЗ. Единствената държава която се е опитала да изпробва кобалтова бомба е била Великобритания на територията на Австралия през 1957, но теста остава неуспешен, повече опити не са правени....
Просто няма какво да ти се пише, ти си типичния ус мелез, чел там слушал нещо, ама си знаете колко плосък народ си...
Казах ти пробвай да ми оспориш нещо от последния и предишния пост, да видим ще успееш ли да намериш някъде където съм сбъркал, освен за АГМ-136, където още повече се излагаш :mhihi: бойната и глава е...... 18кг :mhihi: :mhihi: :mhihi:

А за топол м чети твоя сайт
http://www.fas.org/nuke/guide/russia/icbm/rt-2pmu.htm
Или и тоя сайт нищо не разбират а?

ГЛУПАКО, ЧЕТИИИИИИ И ИСКАМ ДА ОСПОРИШ ТОВА КОЕТО ТИ КАЗАХ, ПРОСТО ГОВОРИШ ЛАЙНАТА СИ БЕЗ ДАЖЕ ДА ЗНАЕШ НЕЩО.
А простотията ти с Б3 просто беше безгранична... аре пътувай копеленце. А за майките нищо няма да ти кажа ;)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата