въпрос за гумите

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

въпрос за гумите

Мнение от tokarew » 17 Сеп 2004, 18:46

начи вчера си седа на една пеика и пия бира и гледам един бус/товарен малко по далаг/кара си тои нормално сас 50 км в час и изведнаг се 4у некфа експлозия .и гледам че му се спука гумата в този момент колата поднесе наляво и се заби в мантинелата като я искарти цялата ,бутна един билборд и спря .та вапроса ми как да се предпазим от такива случкии има ли начим да установин дали гумата ми е пред спукване и подобни диагностики заштото това което видях беше много показно :lol: :o :lol:

пс.не го препорачвам на никои да му се случи това :wink:
ИзображениеИзображение

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 17 Сеп 2004, 22:07

Това става само, ако караш с върешни гуми. При безкамерната гума е почти невъзможно да се сцепи така, че да излезе всичкия въздух на един път. Естествено не говориме за гуми купени от битака като преди това бог знае колко време са седели на слънцето в някоя германска морга.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
Мечтае да кара: нещо с турбо
Детайли за колата: телефон

Мнение от Turboman » 17 Сеп 2004, 22:59

Не карайте с зимни гуми през лятото! :shock:

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 18 Сеп 2004, 11:33

е да има си летни гуми,но какво е изменението ако се кара с зимни :roll: аз доколкото знам/нямам големи познания за гумите/че зимните се правят от по меки съставки и грайфера е по насечен...ама ако може някой по-компетентен да обясни защо НЕ трябва да се кара с зимна гума...какви рискове крие това :?: и на какво се дължат
Изображение
8.32

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от cokey » 18 Сеп 2004, 11:48

зимните гуми свирят на всеки завой, даже и с 60км/ч :wink: :mrgreen:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Turboman » 18 Сеп 2004, 15:21

Зимните гуми се правят от по меки смески на каучука и са за по ниски температури от 10 градуса.Ако караме с зимни гуми през лятото,тяхната работна температура се увели4ава рязко,заради по голямто триене при таркаляне и се "удървят",стават като пласмасови и си губят свойствата,износват се то4но за едно лято! :shock:

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 18 Сеп 2004, 16:11

:( нашите предни зимни се бяха износили отвътре и след ремонта на предницата купихме нови 2 за отпред и тези поставихме отзад да се изтъркалят и сега гледам грайфера на места буквално се късат малки парченца от него...ама тез гуми трябваше да се употребят все някак...няма страшно в гараж има още 2 чистак новинки за зимата тъй че :driving: :guitarist:
мерси за разяснението все пак :yes:
Изображение
8.32

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tokarew » 18 Сеп 2004, 19:34

моите гуми предните са мишелинки зимни.монтиора не ни ги препорача ама за мноо малко пари ги зехме.до сега сам няма проблемчета с тях.абе нали идва зимата . :lol: :lol: :lol: :lol:
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Turboman » 18 Сеп 2004, 19:43

tokarew написа:моите гуми предните са мишелинки зимни.монтиора не ни ги препорача ама за мноо малко пари ги зехме.до сега сам няма проблемчета с тях.абе нали идва зимата . :lol: :lol: :lol: :lol:

Много е рисковано да ги слага6 предни!На мене така ми се разкаса задна гума при висока скорост и доста опасно! :shock:

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E46 M3

Мнение от Kriso » 19 Сеп 2004, 0:24

Явно съм голям късметлия.Карам със зимни гуми (Goodyear eagle ultra grip) цяло лято и грайфера не е мръднал и милиметър (поне на око).
А за свиренето и при завой с 20км/ч. свирят яко.
BMW - The king of the route.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tokarew » 19 Сеп 2004, 11:04

Много е рисковано да ги слага6 предни!На мене така ми се разкаса задна гума при висока скорост и доста опасно!
това не го разбрах значи предните са ти били зимни а как така задните са ти се раскасали :lol: я обясни шото малко страно не мислиш ли
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 316 m43b19

Мнение от 54321 » 19 Сеп 2004, 11:32

Kriso написа:Явно съм голям късметлия.Карам със зимни гуми (Goodyear eagle ultra grip) цяло лято и грайфера не е мръднал и милиметър (поне на око).
А за свиренето и при завой с 20км/ч. свирят яко.

разсипник :?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Metallium » 19 Сеп 2004, 13:18

Не е zле 4ат пат zа бабунки по гумите да се оглежда...когато ви сменят маслото и е вдигната колата може и от ватре6ната страна да се види. :) .....е раzбира се ако не го иzсмукват на място с онеzи прахосмука4ки :lol:

Назад към Извън Темата