Климатроник - духа ама слабо!!!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ШесТакА пОд КапАкА да РЕВЕ...

Мнение от DDR » 14 Юли 2008, 21:27

Абе то при мене увеличава със всяко натискане на + -са т.е. има степенуване на силата на въздуха, винтелатора се чува все повече (нормално на звук бучене) с усилването, но на макс. духа, но не така че да ти отвее шапката.
За пример ще дам, че на макс. може да се седи 10 -15 мин. (при положение ,че колата е седяла цял ден на слънце) и става вече студено вътре и треа да се намали , но както казах не ти отвява шапката :!: . Явно първо ще треа да се кача при друг колега с климатр. да вида как духа, но за мен треа да е по силно :?: Ако някой има на идея от какво може да е? Мисля си че и въздуховоди може да са се разместили де да знам?
П.С. Bobi4 при мен въпросното копче за циркулиране на въздуха вътре в купето под снежинката работи и то много добре като застана зад някой тараласник. Чува се че нещо затваря и потока на въздуха сменя звука си и в купето не мерише на нищо гадно от вън(филтара е на 3 седмици). Айде па като го оправиш и почне да духа добре може да се видим ,гледам че си от София да сравним. Драсни едно ЛС
Ако я мАчкАш... и дреХите от гЪрбА ще ти ИЗгОРИ...

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i touring 2001/9

Мнение от mihal » 14 Юли 2008, 21:36

Може да е блокирама клапата под чистачките. Нея лесно можеш да я провериш

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DDR » 15 Юли 2008, 17:21

Тая клапа колега да ме орентираш колега преди вентилатора или след него е (предполагам че е във въздуховодите ама какво я управлява- в зависимост от силата на вентилатора тя отваря? Така ли?)
Да зема и нея да я проверя па "сабя ще покаже"

Потребител
Аватар

Klimatronik

Мнение от Bobi4 » 17 Юли 2008, 22:08

Сега от каде да почна :) Бях на ремонт при Зафи и Пепи отвориха ми клапите и духа самочееее :mhihi: и аз имам същия проблем като тебе климата си духа (демек вентилатора) НО само до 3-4 степен дефакто до средата и от там нагоре нещееее гадината мръсна. Както и имам някъв по сериозен проблем с клапите зощото пича ми ги отвори ръчно и ми духат само централните другите изобщо не могат да се превклучват. Та човека там се оказа че е пич. Оправи ми да ми духа климата и ми взе 20 кинта. Август месец му идва софтуера за моя модел бмв и за всички по принцип и ми каза да ходя да го тества изцяло и той се съмнява че таралежа е фирясъл ама не искаше да говори преди да му направи теста както и да е, аз мися да отида до Дару само да ми направят диагностика за да видя от каде ми идва проблема и да му занеса разпечатката на него. Но може и да изчакам до 2-ри август (сега и така си бачка климата) ако ти направиш нещо по въпроса кажи за да знам каде е проблема. :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DDR » 18 Юли 2008, 0:10

Аз утре ще вида дали един колега го е направил, че треаше и той да ходи при майстор теа дни. Иначе при мен си има всички степени, т.е. с натискане на + всеки път се увеличава потока въздух ,но за мен не е достатъчно. В събота ще хода на дрифт феста и там ще се кача на някоя с климатр. и ще сравна. Иначе ако някои не се е качвал на такава няма да забележи, това по -слабо духане. Провери си съобщенията Боби4

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 21 Юли 2008, 22:23

този целия проблем които е описан по горе ...ВАЗМОЖНОЛИЕ ДА ДУХА СЛАБО АКО НЯМА ФРЕОН

Потребител
Аватар

Мнение от Bobi4 » 21 Юли 2008, 23:19

fedoracore написа:този целия проблем които е описан по горе ...ВАЗМОЖНОЛИЕ ДА ДУХА СЛАБО АКО НЯМА ФРЕОН

Значи не съм ПРО ама по край моя взех да навлизам в темата :lol: но моя климатроник духа само до към средата на скалата след това и да увеличавам все същото не вдига оборотите на вентилатора. Аз също съм пуснал тема и много ме съмнява че е таралежа и май на там отиват нещата. А един ежко бежко по думите на един колега в Дару е 230 лв. :( и май ще го сменям. На него също му е духало :mhihi: до половината ама като сменил таралеж вече почнал да му се вее перчема от кеф :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

помагаите хора

Мнение от S7 » 01 Авг 2008, 23:05

някои знае ли защо от ляво ми духа студено а от дясно горещо след като и 2 са на 16 градуса на дигиталния климатроник?

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Климатроник - духа ама слабо!!!

Мнение от BEN » 16 Юни 2010, 17:44

Колега знам,че темата е стара но сподели от какво се оказа проблема-при мен е същата ситуация.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 coupe M3
Мечтае да кара: M6

Мнение от to6o6o » 19 Юни 2010, 0:14

Към колегата Bobi4 имам същия проблем колега като теб с клапата пускам климатика и всичко е чук , спирам го и се чува клпата как затваря и си духа някъде си вътре в таблото и през въздуховодите съвсемм лекичко , та още ли важи колегата там където ги прави да ходя и аз при него да ми го погледне и на мен това ми е въпроса ?
Където има воля, има и път!
ИзображениеИзображение
Има радост в лудоста, която само лудия познава :winky:

Потребител
Аватар

Мнение от Bobi4 » 20 Юни 2010, 11:00

Аз все още не съм го пипал!!! :oops: Сега се разбрах с един приятел да свалим таблото лятото и да ги оправим тези клапи!!! Проблемът е че като изгори една клапа (даде на късо или каквото и се случва там) всичките забиват в затворено положение и няма и полъх от отворите. Ходих в преди 2 години в сервиза на Захо (май беше) и той ми отвори централните клапи и така си карам :mhihi: Другото което е "таралежът" него го смених (взех стар от ударено БМВ 5 със климатроник ) и бачкаше перфекно докато не му изгоряха последните 3 степени :mhihi: сега пак духа ама по слабичко както е и заглавието на темата :mhihi: :mhihi:

Обобщено: климатика ми духа през централните отвори само :mhihi: като вали от време на време ми се запотява предния джам :mhihi: и пак ми изгоряха няколко степени на климатроника и ми писна на :lalala: но разбрах (май) как горят таралежите: зимата парното го бях набичил на макс можеше да си опечеш яйце :mhihi: и заби на тази степен на която бях го оставил и горните степени ми изгоряха :shock:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW след BMW
Мечтае да кара: Само служебни 730-ки IS-ки
Детайли за колата: Гориво+нафта=тракторче

Мнение от kinazo2000 » 20 Юни 2010, 20:02

BEN написа:Колега знам,че темата е стара но сподели от какво се оказа проблема-при мен е същата ситуация.

КОлега ако имаш някакъв отговор на въпроса или решение на проблема пиши чи при мен стана следното:
Имах Проблем с таралежа и го смених , и сега духа та се къса както се казва, НО... останаха други 2 проблема :
1. При свалянето на стария и поставянето на новия таралеж се установи, че ни ми работят две от моторчета на парното( около таралежа са ) или сдруги думи, като подам инфо от климатроника не иска да ми върти моторчетата и майсторчето ги нагоди да ми духа повече горе на стъклата и малко в краката без ценралните конзоли. Пробвах с други моторчета и не иска и тях да ги завърти. 2. Като подам инфо на климатроника в двете зони например 28 градуса от страната на пасажера всичко е ок, докато при мен духа само студено...??
Та въпросът ми е проблема от климатроника ли е т.е електронен, ( при положение че не иска да върти и моторчетата) или може да е от клапанчета между купето и сервото показани на долния линк ??
В момента съм и без филтър незнам добре ли е или не е ??

http://www.pelicanparts.com/BMW/techart ... eaning.htm
В Света има само три букви за автомобил: B M W

Изображение

Предишна

Назад към E36