ПТП
Модератор: Общи модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
ПТП
Такам....днес стана малко ПТП между мен и един дъртак - полуневиждащ пенсионер с руска машина. Няма значение кой с какво е бил..искам да ви разкажа ситуацията и да кажете кой крив и кой прав понеже утре ще ходим в КАТ да се разправяме...
Въпросния пенсионер прави ляв завой на едно кръстовище и аз съм зад него.Обаче отстрани от дясната страна на улицата има спряла кола на 2м от въпросното кръстовище и пича не може да вземе завоя / аз спрялата кола не мога да я видя от моята позиция/. Та спира си той и без да поглежда в огледалата си дава назад / а аз вече съм зад него/ и ем удря при което ми пуква бронята и ми потрошава халогена. И спряхме да се разправяме след това. Не знам дали добре сум описал ситуацията но мисля че е ОК.
Той казва - че е тряяло му оставя място и не тряяло да бъда зад него и не знам си ко. А той нямаше нито едно огледало на ладата си в което да погледне.Е аз викам - ОК ама на кръстовище да дам заден и без да имам време да реагирам ко мога да напрая...да щях да му набия едни шамари и да станат зулуми ама се сдържах...
Прав ли съм или наистина не е трябвало да влизам плътно след него - обаче аз не виждам че той не може да вземемз авоя а и той дава назаддиректно...
Избяга и от местопроизшествието после макат аз да исках да викам куки..
Та... мога ли да го обвиня в: 1. че не е изчакал КАТ по моя настояване;2 - че няма странични огледала; 3 - че по прицип си е виновен; 4 - 100% няма гражаданска отговорност..
Мерси ако има съвети до утре...
Въпросния пенсионер прави ляв завой на едно кръстовище и аз съм зад него.Обаче отстрани от дясната страна на улицата има спряла кола на 2м от въпросното кръстовище и пича не може да вземе завоя / аз спрялата кола не мога да я видя от моята позиция/. Та спира си той и без да поглежда в огледалата си дава назад / а аз вече съм зад него/ и ем удря при което ми пуква бронята и ми потрошава халогена. И спряхме да се разправяме след това. Не знам дали добре сум описал ситуацията но мисля че е ОК.
Той казва - че е тряяло му оставя място и не тряяло да бъда зад него и не знам си ко. А той нямаше нито едно огледало на ладата си в което да погледне.Е аз викам - ОК ама на кръстовище да дам заден и без да имам време да реагирам ко мога да напрая...да щях да му набия едни шамари и да станат зулуми ама се сдържах...
Прав ли съм или наистина не е трябвало да влизам плътно след него - обаче аз не виждам че той не може да вземемз авоя а и той дава назаддиректно...
Избяга и от местопроизшествието после макат аз да исках да викам куки..
Та... мога ли да го обвиня в: 1. че не е изчакал КАТ по моя настояване;2 - че няма странични огледала; 3 - че по прицип си е виновен; 4 - 100% няма гражаданска отговорност..
Мерси ако има съвети до утре...

АМИ не съм запознат много добре,но имам подобна ситуация
Баща ми си чака влизане в платен паркинг.Пред него некъв Кърджалийски образ претендира че е куриер на еди си ква фирма и изисква БЕЗПЛАТЕН вход в паркинга.Баща ми като абонат си спира на 2-3 метра зад него и си чака реда.Охраната обаче отказва на Гостенина безплатен обяд,при което той в пристъп на ярост ръчка задна и газ колкото може.
ПОСЛЕДСТВИЯТА
Пукнат радиатор,Счупен фар,изкривени ламарини и отпечатък на теглич в номера на колата
ЧОВЕКА С ЖИГУЛКАТА ПРИЗНАТ ЗА ВИНОВЕН
Неправилна маневра ДВИЖЕНИЕ НА ЗАДЕН ход в кръстовище
Така че тоя ако го ОНЕВИНЯТ кажи ми да ходя да го диря
Че нещо тея от КАТ съм ги залюбил напоследък
УСПЕХ

Баща ми си чака влизане в платен паркинг.Пред него некъв Кърджалийски образ претендира че е куриер на еди си ква фирма и изисква БЕЗПЛАТЕН вход в паркинга.Баща ми като абонат си спира на 2-3 метра зад него и си чака реда.Охраната обаче отказва на Гостенина безплатен обяд,при което той в пристъп на ярост ръчка задна и газ колкото може.
ПОСЛЕДСТВИЯТА

ЧОВЕКА С ЖИГУЛКАТА ПРИЗНАТ ЗА ВИНОВЕН

Така че тоя ако го ОНЕВИНЯТ кажи ми да ходя да го диря

УСПЕХ

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Ако успееш да докажеш,че е дал назад в кръстовището - той е виновен! Но иначе си излиза,че не си спазил дистанция и си се треснал в него. Това, че е избягал е силен коз, но е трудно доказуемо ако нямаш свидетели, а той си е оправил щетите по колата. Кофти е ситуацията, но може да се оправиш. Само не изпадай в крайни емоционални състояния,че катаджиите не ги обичат. Давай го куул, даже малко на балък се прави и така... 

Never mistake motion for action...
Руската машина е виновна, защото е създала опасността за впоследствие настъпилото ПТП.
Ето какво изрових и можеш да цитираш в КАТ, ако се наложи:
1. От Закона за движението по пътищата
Раздел V. Маневри
Чл. 25. (1) Водач на пътно превозно средство, който ще предприеме каквато и да е маневра, като например да излезе от реда на паркираните превозни средства или да влезе между тях, да се отклони надясно или наляво по платното за движение, в частност за да премине в друга пътна лента, да завие надясно или наляво за навлизане по
друг път или в крайпътен имот, преди да започне маневрата, трябва да се убеди, че няма да създаде опасност за участниците в движението, които се движат след него, преди него или минават покрай него, и да извърши маневрата, като се съобразява с тяхното положение, посока и скорост на движение.
2. От ПРАВИЛНИК за прилагане на Закона за движението по пътищата
Глава четиринадесета
МАНЕВРИ И СИГНАЛИ
Чл. 76. "Маневра" е изменение на положението на пътното превозно
средство спрямо пътя и останалите участници в движението, като: потегляне, преминаване в съседна пътна лента, завиване и други подобни.
Чл. 77. (1) Водач, който има намерение да извърши маневра, е длъжен да се убеди, че няма забрана за маневрата, че няма да застраши останалите участници в движението и преди да започне маневрата - да подаде своевременно ясен и достатъчен за възприемане сигнал.
Ето какво изрових и можеш да цитираш в КАТ, ако се наложи:
1. От Закона за движението по пътищата
Раздел V. Маневри
Чл. 25. (1) Водач на пътно превозно средство, който ще предприеме каквато и да е маневра, като например да излезе от реда на паркираните превозни средства или да влезе между тях, да се отклони надясно или наляво по платното за движение, в частност за да премине в друга пътна лента, да завие надясно или наляво за навлизане по
друг път или в крайпътен имот, преди да започне маневрата, трябва да се убеди, че няма да създаде опасност за участниците в движението, които се движат след него, преди него или минават покрай него, и да извърши маневрата, като се съобразява с тяхното положение, посока и скорост на движение.
2. От ПРАВИЛНИК за прилагане на Закона за движението по пътищата
Глава четиринадесета
МАНЕВРИ И СИГНАЛИ
Чл. 76. "Маневра" е изменение на положението на пътното превозно
средство спрямо пътя и останалите участници в движението, като: потегляне, преминаване в съседна пътна лента, завиване и други подобни.
Чл. 77. (1) Водач, който има намерение да извърши маневра, е длъжен да се убеди, че няма забрана за маневрата, че няма да застраши останалите участници в движението и преди да започне маневрата - да подаде своевременно ясен и достатъчен за възприемане сигнал.
- ИЛИЯН
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ 725 Е-38
Абе за мен си прав ,
крайно време е вече да се примирът ,че BMW-тата са с предимство на всякаде. 

Няма грозни жени, има трезви мъже!
- DILDO
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е30;Е65
- Мечтае да кара: Е30
Уффф.....свидетели за сужаление няма защото бях сам а наблизо
извикай някой приятел кажи че е бил в колата ,видял е как дава пенсионера на зад ,той потвърждава и си ОК.
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
За това че е напуснал ПТП-то го лишават от правоуправление.За без гражданска-ако няма сключена въобще-500лв глоба+това,че ще го съдят за нанесени щети твоите застрахователи и делото ще завърши с изплащане на кинти от негова страна.Трето-тоя грип може и да е бил пийнал,за това се е омел.Не споменаваш-имаш ли му номера на колата,ако го нямаш-от гражданска не виждаш никакви пари,ако имаш автокаско-всичко е о.к. и без да си го видял,трябва ти протокол за ПТП.И четвърто-добре че си се сдържал,грипа като види дебелия,може да те съди за психически и физически тормоз.Приготви си двама-трима приятели за свидетели-очевидци,които да потвърдят,че той е върнал назад и е напуснал птп-то,въпреки че ти си искал да чакаш куки и че е имал завален говор+нестабилен стоеж и е лъхал на алкохол.Пиши после кво е станало.УСПЕХ!
Тва за алкохола по-добре не го прави. Ще земе да се окаже че тоя въобще не пие и след тва може да те съди за лъжесвидетелство.
Кажи по-добре че се е държал странно. Завалял е говор ама нека полицаите сами да си правят изводите.
По-добрв че е избягал. Иначе можеше да каже че ти си го ударил отзад. На кръстовище няма право да дава назад със сигурност. Ако не може да завие без да даде назад - няма да завива.
Надявам се да си записал номера му.
Кажи по-добре че се е държал странно. Завалял е говор ама нека полицаите сами да си правят изводите.
По-добрв че е избягал. Иначе можеше да каже че ти си го ударил отзад. На кръстовище няма право да дава назад със сигурност. Ако не може да завие без да даде назад - няма да завива.
Надявам се да си записал номера му.
- marti the pi4
- младши ентусиаст
-
Пич самия момент ,че е напуснал местопроизшествието го прави виновен и съвсем спокойно можеш да кажеш , че е пил защото не му е направена алкохолна проба на место от органите на кат това първо .второ липсата на ГО и трето но не на последно място маневри на кръстовище са забранени прочети правилника...
така ,че клати го колкото можеш повече , че от такива не мога да си изкарам колите от бокса
така ,че клати го колкото можеш повече , че от такива не мога да си изкарам колите от бокса
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2