Заслужава ли си смяна на BMW с Renault Laguna
Модератор: Общи модератори
			46 мнения
			 • Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4

- -=Power By Renault=-
- Потребител
- 

Ето ти един логичен отговор 
Купи си Рено за да рабереш дали искаш да караш такава кола
Колата е като сватба или случваш на добра жена или не
Покупката на кола на старо е = закупване на чужди ядове (няма значение на марката)
Всички коли имат предимства и недостатъци
Основно за ради старият ни автопарк излизат лоши имена на различни марки
По малко известни фирми предлагат повече екстри за по малко пари
Може и да сте фенове на BMW(моите уважения добър автомобил)
Но и Рено е не по малко име в автомобилната индустрия
И двете марки имат слаби модели (в случя имаш слаб модел от едната и искаш да го замениш за слаб модел от другата )
За справката не си избрал правилният форум
или ако ще избираш провери и на двете места
http://www.renault-bg.com/forum/index.php
П.П.
Искате мнение от някой който има наблюдение върху Рено
Аз карам Рено Сафран (доволен съм харева ми флагмана на рено)
Работил съм и продържавам да извършвам сервизна деиност (работя в автосервиз)
Покупката на кола на старо е = закупване на чужди ядове (няма значение на марката)
И двете марки имат слаби модели (в случя имаш слаб модел от едната и искаш да го замениш за слаб модел от другата )
П.П.
Няма невъзможни неща на тоя свят (вкл. и последното което си помисли за невъзможно)
		- ///Явор
- Летящия холандец
- 

- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
мисля , че не си много правCERT написа:Аз съм на мнение ,4е БМВ-то е по-добро от Лайно лагуна...нека петлите да си карат кокошкарскити коли...пък пич, ти продължавай със сервизната дейност...За БМВ - сервизна бездйност

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
-=Power By Renault=- написа:Ето ти един логичен отговор
П.П.
Браво, доста разумно казано!Ето това е смислено мнение, не мнение от сорта : "Аз съм карал Рено 5 на 400 000км, карах го две седмици - мноо кофти автомобил, следователно всички модели (без значение от годините, състоянието или поддръжката) на тази марка са боклуци!" или пък мнения на хора без книжки : "Рено не стават, БМВ е колата!" (за мен втората част е вярна, но не всеки търси това, което му предлага БМВ!)И аз съм фен на БМВ, обожавам тази марка, но нека не гледаме като коне с капаци в/у нещата! Може да бъде отречен един модел на дадена фирма като несполучлив, но да бъде отречена цяла марка като Рено, която си има и положителни страни, не е много правилно!!! Покарайте и нови, и стари представители на моделната гама, различни модели и тогава вече, имайки база за сравнение, изказвайте мнение за дадена марка!!! Такива приказки наизуст не помагат на никой, а само затвърждават закостенели и неправилни мнения за някои автомобили!Аз примерно не съм карал никога Рено, затова не мога и да дам каквото и мнение за тази фирма, камо ли за този модел!
Лошо няма...но дойде един приятел с един меган 98ма и вика голем проблем, немога да си затвора багажника...требва да спа в колата...
некой имал ли е такъв проблем с БМВто си...зехме мегана...разглобихме механизма и кво да видиме...той целият от пласмаса направен...счупил се палеца за заключването...и той от пластмаса...нема оправия, требва да се смени...тва става в 3-4 сутринта...прибрахме колата в един приятел и на другия ден отиваме да търсиме механизъм...никаде го нема...по моргите също защото колата е нова...и от там в рено...колко струва - с усмивка на усложливост и служебна одувлетвореност пича зад бюрото вика - ами двеста лева е за този модел - а ние шах и мат, викам и пак ли ще е от пластмаса зада изкара една година - и той с още по-голяма одувлетвореност - ами да, но е с една година гаранция --- ХЕХЕХЕ...

Карат го брюнетки , блондинки, не се прави за 29 бинки
			некой имал ли е такъв проблем с БМВто си...зехме мегана...разглобихме механизма и кво да видиме...той целият от пласмаса направен...счупил се палеца за заключването...и той от пластмаса...нема оправия, требва да се смени...тва става в 3-4 сутринта...прибрахме колата в един приятел и на другия ден отиваме да търсиме механизъм...никаде го нема...по моргите също защото колата е нова...и от там в рено...колко струва - с усмивка на усложливост и служебна одувлетвореност пича зад бюрото вика - ами двеста лева е за този модел - а ние шах и мат, викам и пак ли ще е от пластмаса зада изкара една година - и той с още по-голяма одувлетвореност - ами да, но е с една година гаранция --- ХЕХЕХЕ...

Карат го брюнетки , блондинки, не се прави за 29 бинки

CERT написа:.............
Ако аз тръгна да ти говоря за повреди на БМВ-та, които съм виждал с очите си.....Не си мисли, че БМВ не се разваля или че няма някои недоизкосурености и недомислици в някои модели.....Пак казвам - болен съм на тема БМВ, не искам да признавам, че и нашата марка си има някои слабости, обаче явно трябва да бъде напомнено това, защото доста хора са го забравили и високомерно се отнасят към всичко, което не носи синьо-белия пропелер на капака си!А специално за пластмаса - ами нова кола, нормално, все пак вече сме в епохата на пластмасовите коли....

- Dimo
- баварски фанатик
- 

- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Хммм, май става въпрос че и БМВ-тата се развалят като всички останали, само че по малко, но все пак зависи на какво БМВ уцелиш  

- TheBoss
- Полковника
- 

- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
CERT написа:Лошо няма...но дойде един приятел с един меган 98ма и вика голем проблем, немога да си затвора багажника...требва да спа в колата...
некой имал ли е такъв проблем с БМВто си...зехме мегана...разглобихме механизма и кво да видиме...той целият от пласмаса направен...счупил се палеца за заключването...и той от пластмаса...нема оправия, требва да се смени...
Аре спри се бе, напълни форума с глупости. Аз оня ден не можах да си заключа задната врата, пък имам Е34. И какво си мислиш се оказа. Централното е бъкано с пластмаса и вътре всичко - гмеж. И като не може да се прибере централното не става и с бутона. Е, сигурно и това е недоглеждане от страна на французите, а? Та спрете с това: "... на един приятел...". Ако имате лични впечатления - добре, ако не - по-добре си трайте.
единствената френска марка за която бих се замислил е ситроен... и то от 95-а насам...
Лично мнение: Ситроен DS е най дълго произвеждания сериен автомобил. А през далечната 1968 е имал и електрически инжекцион (пак сериийно). За мене това е френския автомобил, който бих паркирал пред нас. Но да се твърди, че всички франсета са боклук показва само, че твърдящия не е много сведущ в областта на автомобилостроенето.

- Vasilen
- Доктор на БМВ науките
- 

- Кара: 400 коня и едно магаре зад волана
TheBoss написа:единствената френска марка за която бих се замислил е ситроен... и то от 95-а насам...
... Но да се твърди, че всички франсета са боклук показва само, че твърдящия не е много сведущ в областта на автомобилостроенето.
Съгласен съм с теб особенно до непрекъснатите дрънканици на CERT! Спри се бе човек !!!
За мен единствената марка която бих се замислил е онази с красивото лъвче на капака, нооооо за това има толкова марки коли ... изключение прави знаете моето мнение
 няма да казвам че пак ще ме заяждат
 няма да казвам че пак ще ме заяждат  
May the BMW force be with you!
		- Alexi
- старши ентусиаст
- 

- Кара: буретата да пресъхват
аз от Лагуна нямам впечатления ,но таркалям 2 служебни Рено Канго ,дизел 1.9 и бензин 1.2 .. дизела е леко капризен и с по ефтинярска сглобка(турско е все пак) а и на малко за кой знае какви изводи километри - 40к ... но бензиновото е уникален автомобил ...пълен инжекцион , '98 година е ,на ~250 000 вече ,за които има сменени 1 водна помпа ,1 термостат ,някаква дреболия по електрониката( плаваха му тихите),2 предни спирачни диска и 2 шарнира  .. това е ВСИЧКО което е сменяно ,само гориво и газ до ламарината ,редовна смяна на консумативи .. с такава здравина малко автомобили могат да се похвалят.. естествено вече е за 4 амотрисьора и това онова по окачването ,но все пак е карано само по български пътища .. Други забележки няма.Произведено е във Франция(което определено има огромно значение) .Така че Рено не са лоши машини ,са моите лични наблюдения .
  .. това е ВСИЧКО което е сменяно ,само гориво и газ до ламарината ,редовна смяна на консумативи .. с такава здравина малко автомобили могат да се похвалят.. естествено вече е за 4 амотрисьора и това онова по окачването ,но все пак е карано само по български пътища .. Други забележки няма.Произведено е във Франция(което определено има огромно значение) .Така че Рено не са лоши машини ,са моите лични наблюдения .

.. това е ВСИЧКО което е сменяно ,само гориво и газ до ламарината ,редовна смяна на консумативи .. с такава здравина малко автомобили могат да се похвалят.. естествено вече е за 4 амотрисьора и това онова по окачването ,но все пак е карано само по български пътища .. Други забележки няма.Произведено е във Франция(което определено има огромно значение) .Така че Рено не са лоши машини ,са моите лични наблюдения .
  .. това е ВСИЧКО което е сменяно ,само гориво и газ до ламарината ,редовна смяна на консумативи .. с такава здравина малко автомобили могат да се похвалят.. естествено вече е за 4 амотрисьора и това онова по окачването ,но все пак е карано само по български пътища .. Други забележки няма.Произведено е във Франция(което определено има огромно значение) .Така че Рено не са лоши машини ,са моите лични наблюдения .TheBoss написа:Ситроен DS...
.... За мене това е френския автомобил, който бих паркирал пред нас.
За ТОЗИ красавец или добро или нищо
Приятеля ми има следващия модел, Citroën CX 1974 - 1989. Без да ми се сърдите, но когато Французите са правели автомобили с возия, много други тепърва са се учили.
 Въпросния Ситро имаше пълна хидравлика от волана до окачването. Стерео, (за онова време 1974 г.), ел.стъкла, ел.огледала и прочие. Возейки се отзад, всеки би се почувствал Президент.
 Въпросния Ситро имаше пълна хидравлика от волана до окачването. Стерео, (за онова време 1974 г.), ел.стъкла, ел.огледала и прочие. Возейки се отзад, всеки би се почувствал Президент.   Толкова за Ситроените
 Толкова за Ситроените   

А за Лъва и Синьобялата перка, няма да коментирам. При всички случаи съм пристрастна и към двете марки.
Да караш Peugeot е страст!
		- Vasilen
- Доктор на БМВ науките
- 

- Кара: 400 коня и едно магаре зад волана
Eva* написа: Без да ми се сърдите, но когато Французите са правели автомобили с возия, много други тепърва са се учили.
Ама на теб няма как да ти се разсърдиме

Но трябва да защитя немското автомобилостроене в исторически план.
Общо взето историята на създаването на автомобила с двигател с външно след това с вътрешно горене е преплетена между французи и немци, първия автомобил с парен двигател изобретява френски офицер, но пък първите автомобили с двигател с вътрешно горене независимо един от друг създават Готлиб Даймлер и Карл Бенц от фамилиите на двамата произлиза една прочута марка
 за това пък френски състезател Левасьор, на първото истинско състезание Париж-Бордо-Париж доказва на практика превъзходството на бензиновия двигател пред парния, от това състезание е традицията победителите да пият шампанско, пиейки шампанско произнася думите "Извърших безумие, на правите участъци гонех с 30 км/ч!"
 за това пък френски състезател Левасьор, на първото истинско състезание Париж-Бордо-Париж доказва на практика превъзходството на бензиновия двигател пред парния, от това състезание е традицията победителите да пият шампанско, пиейки шампанско произнася думите "Извърших безумие, на правите участъци гонех с 30 км/ч!"
Аре дано не съм досадил ама пак си мисля че в историята нещата се преплитат
 немците надали са изостанали по отношение на автомобили с возия
 немците надали са изостанали по отношение на автомобили с возия  
May the BMW force be with you!
		И аз да изкажа лично мнение. И на мен в гърдите ми се върти синьо-бялата перка но да кажа лично мнение за други автомобили щото се зачекна темата че сме коне с капаци. Брат ми кара ауди 90 купе и кво да ви кажа- савсем не лоша кола. Харесва ми. Приятелката ми кара нисан 100nx- японска пъргавелка. И то ми харесва. Преди това вектра. Доста добра колица. За една година не даде никави ядове освен един термостат миналата зима. Ланчия Дедра- супер боклук, за година и половина не спря да се чупи ама каквото се сетите-това. Може точно тази кола да е била скапана но такъв ни бил късмета. Братовчетка ми има рено 19 от 5 години и го смаза от каране и  до ден днешен продължава да и върши работа и не се оплаква от него. Само веднъж го беше прегряла, че датчика се преебал за перката напраиха му главата и това е. Има дооста добри автомобили, и e абсурдно да го отрека, но ако аз някой ден си продам колата (Е30 а то ми е второ подред)  следващата която ще си купя  90% избора ми е Е36 318is . Това е като  "Хондаджийте" или "Голфаджийте" . Всеки си има вкус и разбирания. Нямам нищо против другите фенове на други марки.
С уважение към всички Zik

С уважение към всички Zik

46 мнения
			 • Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4