Offroad

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Offroad

Мнение от Bimmer » 01 Окт 2004, 11:00

Нещо на последък все ме дърпа към гората и планината...и то там дето няма път... и с разни джипиеси се заиграх...тракове дал господ в нета.... :roll:
Та в тоя ред на мисли реших да инвестирам в нещо с висока проходимост. Обаче повече от 10 000 не давам :lol: . Та въпроса ми е дали да си взема нещо старо и марково (ръждясало) или една чисто нова Лада Нива :?: Притеснява ме само че няма рама, а пък така или иначе ще я разглобя цялата и ще стане джип :lol: Няма да се кара много само уикендите ама по байра и в калта.

Ами тва е ... чакам коментари от здравомислещите тук :D

x3m
Аватар

Мнение от x3m » 01 Окт 2004, 11:24

малко офтопик тука. за джип е по добре да е нафта. за 10к си вземи си ланд ровър дифендър. купето е от алуминий и е мнооого проходим. оферта е също и мерцедес ге клас 300 д. ако немаш кинти УАЗ е страшна джипка, пък и е ефтина. на горубляне гледах за към 10к скоро 1 jeep като тия на американската армия (зелените морги) '95. от формата няма кво да се плашиш - проходимите джипове винаги имат много дървена форма.

просветлен
Аватар
Мечтае да кара: по празни пътища

Мнение от kay » 01 Окт 2004, 11:34

Defender 90 TDi :) Колкото и да е старо поне няма да е ръждясало, щото е алуминиево купе ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bimmer » 01 Окт 2004, 11:38

x3m написа:малко офтопик тука. за джип е по добре да е нафта. за 10к си вземи си ланд ровър дифендър. купето е от алуминий и е мнооого проходим. оферта е също и мерцедес ге клас 300 д. ако немаш кинти УАЗ е страшна джипка, пък и е ефтина. на горубляне гледах за към 10к скоро 1 jeep като тия на американската армия (зелените морги) '95. от формата няма кво да се плашиш - проходимите джипове винаги имат много дървена форма.

Точно тва ми е въпроса дали да се хвана с дърта строшена кошница или не...За УАЗ-а си прав - адски е проходим ама руснаците като са го проектирали са забравили само че ще го карат хора... :D пък и аз не търся някакъв брутално тежък оффроуд.

x3m
Аватар

Мнение от x3m » 01 Окт 2004, 11:48

най здравия джип е мб G клас. намери на 2-ра употреба и го закарай на мерцедес мейстер да го преслуша преди да го платиш. още по-добре в балканстар. ако е нещо бъгав не го взимай. а ладите ниви са много чупливи и не можеш им насмогна на части.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 01 Окт 2004, 12:11

доста е здрав ,но е доста скъп за 10 бона едва ли ще си намери читав....колкото до Нивата вярно не е здрава ама е доста проходима....Черокито е не лош вариант,но не е от проходимите,обаче ако знаеш зимата как се върти :twisted: ....
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

x3m
Аватар

Мнение от x3m » 01 Окт 2004, 12:22

зимата как се върти ....

верно са много връткави тия :twisted: . проблема на джиповете е че не стават за асфалт. а тия които са за асфалт пък не стават за офроуд (където се класира черокито), а пък и на асфалт не са кой знае кво. например шефа ми си взе сузуки витара за 36к от магазина. и кво? на магистралата - 120, в завой никво го няма цялото се клати, а за офрод да не говориме. колкото за цената на G - изпадат '89, '90 запазени за 10к ама иска много обикаляне. а ръждата не бива да те притеснява много, стга да не е стгнала до стейдж ІІ (разбирай дупка :lol: )

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 01 Окт 2004, 13:18

Бе мене кой ме кара да помагам въобще...Оправяй се сам...Недай си боже да си вземеш Нива..Променям си мнението че ще е жалко такава хубава кола да случи на собственик като теб :| :(
Последна промяна PIONEER на 01 Окт 2004, 13:54, променена общо 1 път
Изображение
8.32

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bimmer » 01 Окт 2004, 13:44

Пионерче мерси все пак ...
Защо мислиш че не знам какво е лада нива и колко струва :?:

Тая енергия дето я хабиш да пишеш по форумите я вложи някъде другаде. Нас ни остави, ние се оправяме някак си...

Нямаш к'во да правиш :?: :arrow: иди ощипи Марийка :idea: ами не се чуди що ти става пишката на кокълче:!:

ентусиаст
Аватар
Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
Мечтае да кара: нещо с турбо
Детайли за колата: телефон

Мнение от Turboman » 01 Окт 2004, 14:19

Паджеро 2,5 ТДИ,независимо от годината!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zmej » 01 Окт 2004, 15:13

И фронтера става

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///M Power » 01 Окт 2004, 15:51

x3m не мога да се съглася че Черокито не става за оффроад,доста е здраво има хубав клиренс а като включиш всичките екстри доста добре се катери,е не е много бързо по завоите ,но я си вземи едно 4.0 с шпер да видиш как ще издуха 320-ка и ще измъчи 325,а лесно се въртят щото отзад са много леки...

Г-класа с ръжда това не го бях виждал.....единствените който са под 10к са от 84-86....
Нивата е доста силна на на пресечен терен,но не е много здрава...
Уаз-а е доста здрав,но това е за сметка на проходимоста(не че е лоша,но е по зле от на Нивата)
За Паджерото е добро ако е къса база,че дългата е по лимитирана...казват че не е лоша джипка,но няма преки впечатлиния от нея...
Дифендъра мился че всички знаят че е хем здрав хем добър извън пътя...
Дисковери също не лоша кола,но май е по скъпичка....
Фронтерата до сега не съм чул някой да я хвали...
Ленд Крузера също е добро джипче...
- Mario Andretti

Burn Out Master
Burn Out Master
Аватар
Кара: BMW E39 / AUDI A4 1.8T quattro
Мечтае да кара: M5 i RS4

Мнение от PILOTA » 01 Окт 2004, 17:06

zmej написа:И фронтера става

Ето тук вече грешиш. Това е ебати тапото МПС. Не съм карал по голям копач. Нито за OFF нито за ON road става. Според мен най-доброто за толкова пари особено ако не те притеснява разхода е Nissan Patrol 4.2! Карал съм такъв. Железен автомобил е! :bowdown:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 01 Окт 2004, 18:07

г класа
дефендър
вранглер
ланд крузер
чероки
диско
лада нива

в тоз ред...

а ако искаш да се катериш по вертикални скали и нищо да не може да те спре - юнимог (unimog)
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///M Power » 01 Окт 2004, 18:33

и цената на този Мерцедес Unimog е...... :roll:
- Mario Andretti

Следваща

Назад към Извън Темата