tds - Тресене при загряване
Модератор: Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
tds - Тресене при загряване
Здравейте!
Вече втори път се срещам със следния "феномен":
При голяма жега на вън и каране в задръстване, колата е нормално да позагрее (стрелката на датчика си е на място), включват се всички видове перки, обаче колата почва да тресе чувствително. Като поседи и поизтине - няма проблем после. Някой има ли идея за какво става въпрос и нормално ли е. Основно ме плаши, това че по принцип датчика ми седи по-особено ( http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=88731&highlight=%E4%E0%F2%F7%E8%EA%E0 ) и ме е страх да не би да ми прегрява мотора, а датчика да не го показва. Моля тези, които са си прегрявали леко двигателя да кажат какво се усеща и най-вече дали тресе.
П.С. Няма да мога да пиша този седмица (че съм на морето), но като се върна ще се радвам да намеря няякой съвет.
Вече втори път се срещам със следния "феномен":
При голяма жега на вън и каране в задръстване, колата е нормално да позагрее (стрелката на датчика си е на място), включват се всички видове перки, обаче колата почва да тресе чувствително. Като поседи и поизтине - няма проблем после. Някой има ли идея за какво става въпрос и нормално ли е. Основно ме плаши, това че по принцип датчика ми седи по-особено ( http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=88731&highlight=%E4%E0%F2%F7%E8%EA%E0 ) и ме е страх да не би да ми прегрява мотора, а датчика да не го показва. Моля тези, които са си прегрявали леко двигателя да кажат какво се усеща и най-вече дали тресе.
П.С. Няма да мога да пиша този седмица (че съм на морето), но като се върна ще се радвам да намеря няякой съвет.
Последна промяна Vlados на 09 Авг 2008, 15:56, променена общо 3 пъти
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
ПРИ МЕН тресеше от перката на климатика ---как да провериш ?--изваждаш бушон 25 и ако спре е от нея .
- MadVanio
-
ПсихопатVANIO
-
- Кара: BMW - DARK SIDE OF THE FORCE
- Мечтае да кара: BMW E24
Вие с тдс -ите сте голема мафия бре
аз едно нещо питах за бенза и никой не ми помогна даже не се опита само ме прати на майстор/...

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
- dancenation
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 324TD '88
- Мечтае да кара: Custom made e30 with шукариии батко
- Детайли за колата: E30 1987 10'th october grey mettalic 203/7 4 door Diesel 324 td (turbo-diesel)Mechanical Fuel Pump,Xenon lights,
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
- Vlados
- с две лица
-
klintan66 написа:Юзър написа:и от маховик тресе якокато позагрее ли тресе маховик
И аз това питам ...

klintan66 написа:ПРИ МЕН тресеше от перката на климатика ---как да провериш ?--изваждаш бушон 25 и ако спре е от нея .
И на мен ми се струва, че е от някоя перка, защото става така само като е много жега и се умори. Съмнява ме, че е перката дето се включва най-отпред (зад бъбреците), като загрее повече.
- Vlados
- с две лица
-
Ходих в Бош и ми казаха, че тресенето на двигателя е от някаква плочка на ГНП-то, дето имало някакви потенциометри вътре и бла-бла-бла... разказаха ми набързо, все едно съм проектирал аз ТДС-а и с две думи ми казаха - нова... но и че може да си карам така и да си претриса...
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Vlados написа:Ходих в Бош и ми казаха, че тресенето на двигателя е от някаква плочка на ГНП-то, дето имало някакви потенциометри вътре и бла-бла-бла... разказаха ми набързо, все едно съм проектирал аз ТДС-а и с две думи ми казаха - нова... но и че може да си карам така и да си претриса...
От плочката ще ти мени оборотите.
- Vlados
- с две лица
-
zvetiko написа:От плочката ще ти мени оборотите.
То ги мени, но в много малки граници, т.е. на оборотомера не се отразява, само леко в работата се долавя разликата. Не знам обаче тресенето дали идва от мененето на оборотите. То не толкова тресене, по скоро се "клати" мотора... не знам как да го обясня по точно...

- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
И аз съм така с е39-ката. Където и да отида на майстор (включително и в оторизирания сервиз във Варна) без да гледат колата ми казват че е от плочката. Много се изнервям вече! Защо да не е тампон, перка, маховик, вакумна помпа... 1000 други неща. Всички са категорични- плочка. Все си мисля, че ако е плочка ще пали трудно, ще мени обороти, ще се опитва да гасне и т.н. На дигиталния оборотомер в скритото меню се вижда че оборотите се изменят от време на време с около 10-20. Колата пали топла и студена. Върви си добре и никога не се е опитвала да угасне.
Какво че кажете вие, колеги?
Какво че кажете вие, колеги?
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2