Камери на КАТ в България !!!

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Мнение от bmw_524tds » 18 Авг 2008, 14:22

Камерите са беz радар обаче. Демек не могат да отчетат с колко точно се движиш. Поправете ме ако греша все пак

Потребител
Аватар

Мнение от bmw_524tds » 18 Авг 2008, 14:22

Камерите са беz радар обаче. Демек не могат да отчетат с колко точно се движиш. Поправете ме ако греша все пак

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото набара
Мечтае да кара: БМВтурбо
Детайли за колата: Да, неми вярваш но е така BMW–то е наи бързата кола !!!

Мнение от *BMWocb » 21 Авг 2008, 22:23

The7omahawk написа:От любопитство - ако колата е с чужд номер ( швейцарски, немски, английски ) - като те снимат с камера после могат най-много да те фанат за... И единствения начин да те глобят е да те спрат с палката...или?
:mhihi: :mhihi: :mhihi: и всеки ден ще слагаш и махаш номера :mhihi: за туи е спрея :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е36 M3
Мечтае да кара: BMW 2002, BMW Z3 MCoupe

Мнение от KepeHcku » 23 Сеп 2008, 12:35

Така ... и аз да задам 1-2 въпросчета. Понеже си направих труда да прочета цялата тема от край до край и си отговорих на 90% от въпросите които всички не четящи имат. Но все пак ... има няколко неясни неща. Ясно е че в шибаната ни държава всичко е точно на обратно ... вместо да се обозначат местата с камери ... било те с радар или не ... те се скриват все по-добре, вместо да има някакъв референдум или нещо подобно за тяхното поставяне (както е в USA примерно-живял съм там) всичко ни се сервира на готово, вместо да има пробен период, и отново да има допитване дали ги желаеме или не (USA) те се увеличават всеки ден и никой не казва до кога!!! Та ... дори и всеки ден да up-date-ваме списъка ... все някой ще е недоразбрал, недопрочел и тнт. Плюс това можеш да запомниш всички стационарни и да се надяваш че няма нови някъде другаде, но колите с камери са си проблем ... и то голям!!!

Решението поне за мен е ясно ... трябва някак си да се скрие номера на колата. Вариятни съм чувал 3 ... 1.псластмасов "предпазител" пред номера. 2.Специално фолио залепено на номера. 3. Спрей.

1. Добро решение от гледна точка на това ... че със сигурност работи ... можеш с просто око да видиш ... че нищо не виждаш :weed: . Проблема е, че :cop: ще се нервира лошо ... и тогава освен актче за всяко едно нещо за което се сети гумената глава ... ще получиш и малко оранжево-червено стикерче със странна форма и още по странен надпис "Автомобила е спрян от движение" ... или нещо от сорта. Те все още до колкото знам се заяждат за затъмнение предни странични стъкла (което ме вбесява много) .. камоли за "покрит" номер.

2. До колкото знам е на същия принцип като спрея ... демек ... най-обикновенно прозрачно фолио ... напръскано със спрей.
Предимства: Ако един ден ти се наложи да си върнеш номерата в КАТ просто го отлепяш и си готов, със спрея това си е под въпрос. Не си личи както вариант 1.
Недостатаци: това важи и за самия спрей ... до колкото разбрах (Шаро беше дал линк ... мисля че на 4-5 стр.) самия спрей бачка само когато става въпрос за камери със светкавица, а нашия случай не е точно такъв ... прегледах няколко клипчета в youtube и на тестове през ноща, със светкавица нищо не се вижда, само че през деня ако не е сланчево - няма силна пряка светлина - си се вижда всичко.

3. сходен с вариянт номер 2.

Някой някакви други идей да има...???
На три морета граници ще мием,
БЪЛГАРИЯ ще бъде земен рай,
победно знаме гордо ще развеем,
на хаоса ще сложим край!!!

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от MartiX5 » 23 Сеп 2008, 15:53

Абе незнам дали работи някое от тия неща ама проблема ще става все по-сериозен с тези камери.Защото са запо4нали да слагат навсякаде и с всеки изминал ден ще ги увеличават.Или трябва да запо4нем да караме примерно(което е малко вероятно) или да намерим на4ин да крием номерата ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Хонда
Мечтае да кара: Е92

Мнение от stefanta » 16 Окт 2008, 10:17

KepeHcku написа:Така ... и аз да задам 1-2 въпросчета. Понеже си направих труда да прочета цялата тема от край до край и си отговорих на 90% от въпросите които всички не четящи имат. Но все пак ... има няколко неясни неща. Ясно е че в шибаната ни държава всичко е точно на обратно ... вместо да се обозначат местата с камери ... било те с радар или не ... те се скриват все по-добре, вместо да има някакъв референдум или нещо подобно за тяхното поставяне (както е в USA примерно-живял съм там) всичко ни се сервира на готово, вместо да има пробен период, и отново да има допитване дали ги желаеме или не (USA) те се увеличават всеки ден и никой не казва до кога!!! Та ... дори и всеки ден да up-date-ваме списъка ... все някой ще е недоразбрал, недопрочел и тнт. Плюс това можеш да запомниш всички стационарни и да се надяваш че няма нови някъде другаде, но колите с камери са си проблем ... и то голям!!!

Решението поне за мен е ясно ... трябва някак си да се скрие номера на колата. Вариятни съм чувал 3 ... 1.псластмасов "предпазител" пред номера. 2.Специално фолио залепено на номера. 3. Спрей.

1. Добро решение от гледна точка на това ... че със сигурност работи ... можеш с просто око да видиш ... че нищо не виждаш :weed: . Проблема е, че :cop: ще се нервира лошо ... и тогава освен актче за всяко едно нещо за което се сети гумената глава ... ще получиш и малко оранжево-червено стикерче със странна форма и още по странен надпис "Автомобила е спрян от движение" ... или нещо от сорта. Те все още до колкото знам се заяждат за затъмнение предни странични стъкла (което ме вбесява много) .. камоли за "покрит" номер.

2. До колкото знам е на същия принцип като спрея ... демек ... най-обикновенно прозрачно фолио ... напръскано със спрей.
Предимства: Ако един ден ти се наложи да си върнеш номерата в КАТ просто го отлепяш и си готов, със спрея това си е под въпрос. Не си личи както вариант 1.
Недостатаци: това важи и за самия спрей ... до колкото разбрах (Шаро беше дал линк ... мисля че на 4-5 стр.) самия спрей бачка само когато става въпрос за камери със светкавица, а нашия случай не е точно такъв ... прегледах няколко клипчета в youtube и на тестове през ноща, със светкавица нищо не се вижда, само че през деня ако не е сланчево - няма силна пряка светлина - си се вижда всичко.

3. сходен с вариянт номер 2.

Някой някакви други идей да има...???

Зимата варианта е един и работи перфектно - 2 лопати кал+малко лед на номера :)
Другия вариант е поляризирано фолио, но незнам до колко наистина има ефект.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 08 Дек 2008, 13:27

Тези дни блогъри разпространиха в мрежата изготвен от тях

списък на стационарните камери,

с които Пътната полиция контролира за нарушения на местата с най-затруднено движение в София. Ето този списък:

- На бул. "Н. Вапцаров" пред "София ленд" и на кръстовището с "Черни Връх" - камерите са в двете посоки и засичат скоростта, която е ограничена до 60 км/ч;

- На околовръстното шосе пред "McDonalds" в посока Студентски Град в края на разширението;

- Пред хотел "Хемус" камера е монтирана при светофара, на който спирате, идвайки от бул."Арсеналски";

- На бул. "България" между НДК и моста на бул. "Витоша";

- На кръстовището на "Др. Цанков" и "Евл. Георгиев" - пред Строителния техникум;

На "Ботевградско шосе" при караулката на КАТ на разклона за Кремиковци;

- На бул. "Сливница" (в посока към Сточна Гара) точно преди кръстовището с бул. "Хр. Ботев";

- На бул. "Сливница" и ул. "Раковски" в посока Лъвов мост;

- На бул. "Сливница" и ул. "Опълченска" в посока бул. "К. Величков";

- На бул. "Т. Александров" - на влизането и излизането при тунела за "Люлин";

- На кръстовището пред Ректората на Софийския университет;

- На бул. "Др. Цанков" при спускане от тв кулата към БНР на около 100 метра преди пешеходната пътека и 150 метра след знака за ограничение за 40 км/ч ;

- На бул. "Св. Климент Охридски" - на първия светофар след бензиностанцията OMV, срещу Онкологията;

- На ул.202 към "Надежда" (при тецовете) - в едната посока, малко след Shell, и в другата - преди OMV;

- На бул."Мария Луиза" и бул."Христо Ботев" при Централна гара в посока надлез "Надежда";

- На бул. "Витоша" при НДК;

- На светофара пред Военния клуб на "Раковск" и "Цар Освободител";

- На кръстовището на "Опълченска" и бул. "Стамболийски", следи за неправилен ляв към Руски паметник;

- На кръстовището на бул. "Св. Наум" и бул. "Джеймс Баучър";

- На бул. "България" в посока НДК преди кръстовището с "Ив. Гешов" ;

- При паметника на Васил Левски - посока от Университета;

- На бул. "Мадрид" в посока гара Подуене;

дере дънки сред голи мадами
Аватар

Мнение от Mamouk » 09 Дек 2008, 14:20

Adrenalinka написа:Стационарни камери: 1. На бул. "Н. Вапцаров" пред "Sofia Land" и на кръстовището с "Черни връх" - камерите са в 2-те посоки (60км/ч)
2. На Околвръстното пред "McDonalds"(посока Студентския град) в края на разширението - камерите снимат в 2-те посоки
3. Хотел "Хемус". Монтирана е на стълба на светофара, на който спирате, идвайки от бул."Арсеналски" към хотела. Представлява една голяма кутия и камерата е вътре. Има поставено и осветително тяло, което да осветява района на платното точно около стоп-линията, така че снимките ще стават хубави и ясни и през тъмната част на денонощието
4. На бул. "България" между НДК и моста на бул."Витоша"
5. Пред строителния техникум камерата снима шофьори, минаващи по трамвайната линия.
6. Ботевградско шосе - караулката на КАТ при разклона за Кремиковци."
7. На бул. "Сливница" (посока Сточна гара) точно преди светофара (кръстовището с "Христо Ботев"), ако погледнете вляво (откъм реката), 10-15 метра преди светофара ще видите стълб (около 10 метра височина) с една сива кутия, която гледа към кръстовището.
8. Булевард "Сливница" и "Раковски", посока Лъвов мост
9 Булевард "Сливница" и "Опълченска", посока Константин Величков
10. Строителният техникум (синьото кафе) кръстовището-3 бр.
11. Бул."Патриарх Евтимий"(посока НДК)-1 бр., еднопосочна
12. На бул. "Тодор Александров" на влизането и излизането от тунела за "Люлин".
13. Бул. "Драган Цанков" при спускане от радиокулата към БНР на около 100 метра преди пешеходната пътека и 150 метра след знака за ограничение за 40 км/ч (камерата е настроена за 70 км/ч)
14. "Овча купел", Обиколна, точно след Топлофикация, настроена на 60 км
15. На бул. "Св. Климент Охридски" на първия светофар след OMV, срещу раковата болница.
16. На ул. "202" към "Надежда" (при тецовете) - в едната посока малко след Shell и в другата преди OMV. На "202" е за скорост и със сигурност работи (там ограничението е 40)
17. На бул. "Мария Луиза" и бул. "Христо Ботев" - Централна гара - посока надлез "Надежда". Наредени са четири броя под светофара за левия завой. Работят и нощем. Има специално осветление за тях
18. На Витошка, при НДК
19. На светофара на "Раковски" и "Цар Освободител".
20. На кръстовището на "Опълченска" и "Стамболийски". Следи за неправилен ляв завой за Руски паметник, на стълба до механотехникума.
21. Още четири камери има точно на голямото кръстовище пред Централна гара.
22. На кръстовището на булевард "Св. Наум" и булевард "Джеймс Баучър"
23. На бул. "България", посока НДК преди кръстовището с "Димитър Несторов" (на дъгата на завоя, до магазин MaxDrive, срещу Shell). Камерата е доста недискретно сложена - на 2-ия етаж на блока е и гледа право към булеварда
24. На паметника "Левски" на островчето като идвате от Софийския университет на стълба.
25. На бул. "Мадрид" посока гара Подуяне пак на островчето от страната на трамвайните релси 26. Има камера на бул. "Ал. Стамболийски" и ул. "Опълченска" в посока Руски паметник. Гледа точно в средата на кръстовището. Хваща минаване на червен светофар и неправилен ляв завой 27. На светофара на пресечката с "Христо Ботев" на Централна гара - следят посоката на движение към надлез "Надежда" 28. "Цариградско шосе" пред Експо Центъра - камери в двете посоки.
29. "Цариградско шосе"в района на Орлов мост Мобилни камери: 1. Бял "Форд Ескорт" със затъмнени странични и задно стъкло с мер С8202АХ от старите (белите без синята лента с знаменцето) много често спира на светофара пред КАТ и дебне за нарушители.
2. Бяла лада, движеща се по бул. "България" 3. На излизане от София на магистрала "Тракия" преди сервиз "Пежо"-срещу резиденция Враня стои бяла лада без надписи с номер С 5616 АХ.
4. Доста често се забелязва на моста към летището жълт "Деу Рейсър". Прилича на такси, но няма табелка. 5. Рег. номер С5898ПВ. Колата е стара, бяла, без никакви отличителни лепенки, надписи и т.н. Моделът е неизвестен.
6. От два месеца районните разполагат с още 4 полицейски астри с мобилни камери.
Данните са взети от автомобилни форуми в интернет.

Информация за местоположението на стационарни камери в София. На Околвръстното пред "McDonalds"(посока Студентския град) в края на разширението - камерите снимат в 2-те посоки. На бул. "Св. Климент Охридски" на първия светофар след OMV, срещу раковата болница. На ул. "202" към "Надежда" (при тецовете) - в едната посока малко след Shell и в другата преди OMV.
Legends may sleep...but they never die!
Плюй си на гъза и се пързаляй!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Гюнтери
Мечтае да кара: по пистите...
Детайли за колата: E28 '87 m20b20 lpg
E28 '83 m30b28

Мнение от snitch » 13 Дек 2008, 12:17

nyky написа:Иииии,гадна работа :censored: :censored: :cop:
Ще трябва да калям номерата...

спрей за коса ;)

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 13 Дек 2008, 13:17

bmw_524tds написа:Камерите са беz радар обаче. Демек не могат да отчетат с колко точно се движиш. Поправете ме ако греша все пак

Грешиш, колега....грешиш :D

Потребител
Аватар
Кара: E91

Мнение от gizmo » 13 Дек 2008, 17:34

колеги доста съм мързелив и не съм чел цялата тема ,но искам да израза мнение отностно камерите в софия ,а именно :
получавал съм за съжаление снимки въпреки че съм чел къде имакамери и стигнах до заключение че честитките който се получават са само от мобилни камери тези камери който са из софия са само за преследване на престъпници за следене на трафика и други ротини нужди
поздрави :)
Абе карам си колата

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sk. » 13 Дек 2008, 22:06

Добър вечер, колеги! Или май ще е бивши колеги...
Имам въпрос-оплакване-предупреждение.
Днес към 17:45 на свечеряване... погнах се с един мерцедес В клас, ли какво беше, едно като катафалка, по новият булевард след МакДоналдс, на Околовръстнен Път. Става въпрос за 3те ленти който правеха 2 години.. И по едно време видях горе високо на стълба, светкавица.. само че неразбрах 1 или 2 пъти снима.. Това горе дали има радар и през колко секунди снима...
Ако са ме снимали заминавам за най-малко за 6 месеца, или пък 2 години нз :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 13 Дек 2008, 22:37

sk. написа:Добър вечер, колеги! Или май ще е бивши колеги...
Имам въпрос-оплакване-предупреждение.
Днес към 17:45 на свечеряване... погнах се с един мерцедес В клас, ли какво беше, едно като катафалка, по новият булевард след МакДоналдс, на Околовръстнен Път. Става въпрос за 3те ленти който правеха 2 години.. И по едно време видях горе високо на стълба, светкавица.. само че неразбрах 1 или 2 пъти снима.. Това горе дали има радар и през колко секунди снима...
Ако са ме снимали заминавам за най-малко за 6 месеца, или пък 2 години нз :mhihi:

А не забеляза ли че светка на всяка ламБа по целия нов участък?

Не винаги що светка е сведкавица => камера.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sk. » 13 Дек 2008, 22:43

Надявам се брат, щото минах с 90... отгоре! :mhihi:

edit/// Днес минах отново.. мога да успокоя и вас и мен.. няма камери това са присвяткащите лампи, които би трябвало да работят, ама всъщност не работят..

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 19 Яну 2009, 9:49

gizmo написа:..... че честитките който се получават са само от мобилни камери тези камери който са из софия са само за преследване на престъпници за следене на трафика и други ротини нужди
поздрави :)

ХИЧ НЕ Е ТАКА.... На Раковска и Патриарха има камера, от която колега поручи писъмце, че е пресякъл доста стоп-линията, на червено... Дал напред, да надникне дали има места за паркиране зад ъгъла...Актче, е, каза, че жена му е карала, да отнесе тя точките :mhihi: ;)
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум