Вредно ли е да се пътува с градския транспорт?
Модератор: Общи модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Ако не ме лъже паметта (дано не изтърся някоя глупост), но бях чувала че в немалко европейски държави на пенсионерите им е забранено да ползват градски транспорт в определени часови интервали, и това бяха пиковите часове, когато работещите хора отиват и се връщат от работа. А ако на някой му се наложи да пътува, то заплаща двойно услугата.....Ако някой е чувал нещо такова, или е сугурен да каже.... но ако това е вярно представете си как би се отразило на нашия транспорт... И 2 лв да направят билетчето, пак ще е пълно с тези пенсии навсякъде! 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Мишел написа:И 2 лв да направят билетчето, пак ще е пълно с тези пенсии навсякъде!
и пак с въоръжени с бастуни торби мотики и лопати

- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
Мишел написа:Ако не ме лъже паметта (дано не изтърся някоя глупост), но бях чувала че в немалко европейски държави на пенсионерите им е забранено да ползват градски транспорт в определени часови интервали, и това бяха пиковите часове, когато работещите хора отиват и се връщат от работа. А ако на някой му се наложи да пътува, то заплаща двойно услугата.....Ако някой е чувал нещо такова, или е сугурен да каже.... но ако това е вярно представете си как би се отразило на нашия транспорт... И 2 лв да направят билетчето, пак ще е пълно с тези пенсии навсякъде!
Мишел, не си права. Все пак говориме за хора, които пенсионната системата ги е на...бала жестоко. Не дай си боже един ден като станеме пенсионери да не изпитаме това което те изпитват сега. Пример сложи един до друг БГ пенсионер и Английски пенсионер и открии 100 разлики.
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
hemicharger написа:Мишел написа:Ако не ме лъже паметта (дано не изтърся някоя глупост), но бях чувала че в немалко европейски държави на пенсионерите им е забранено да ползват градски транспорт в определени часови интервали, и това бяха пиковите часове, когато работещите хора отиват и се връщат от работа. А ако на някой му се наложи да пътува, то заплаща двойно услугата.....Ако някой е чувал нещо такова, или е сугурен да каже.... но ако това е вярно представете си как би се отразило на нашия транспорт... И 2 лв да направят билетчето, пак ще е пълно с тези пенсии навсякъде!
Мишел, не си права. Все пак говориме за хора, които пенсионната системата ги е на...бала жестоко. Не дай си боже един ден като станеме пенсионери да не изпитаме това което те изпитват сега. Пример сложи един до друг БГ пенсионер и Английски пенсионер и открии 100 разлики.
Така е, не казвам че трябва да ги изхвърлиме на боклука....ама де да знам....рядко пътувам с градския, ама като започнат да ме гледав накръв, а те така гледат и майки с деца примерно които не им стават, блъскат се, отделно са не дотам чистоплътни....по цял ден това ги боли, онова ги боли, ама от Иван Вазов могат да се пернат да ходят до Женския за връзките лук, които дори не могат да носят.....с тубите, литри вода, защо?!
Това е до манталитет ли и аз незнам.....
Че е смешно да се живее с тези пенсии, спор няма....ама като мине контрольора аз трябва да имам билет, и могат да ме направят на 2 ст а стареца дето спи на седалката над парното вече 3 обиколка на маршрута никой няма да го закачи....защо?
На лекар като отида не искат да ми дадат направление за сериозни неща, защото свършили.....защо свършват? Защото като дойде бабичката с 1 кора яйца от село за нея има направление и за това кое не я боли, тя си е по презумпция болна!
Това което го казах като ристрикция в другите страни....ами хората са си намерили начин да улесняват работещите, тези от чиито данъци се плащат пенсиите на пенсионерите, държавна политика, която и едните и другите приемат за нормална...
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
Мишел написа:hemicharger написа:Мишел написа:Ако не ме лъже паметта (дано не изтърся някоя глупост), но бях чувала че в немалко европейски държави на пенсионерите им е забранено да ползват градски транспорт в определени часови интервали, и това бяха пиковите часове, когато работещите хора отиват и се връщат от работа. А ако на някой му се наложи да пътува, то заплаща двойно услугата.....Ако някой е чувал нещо такова, или е сугурен да каже.... но ако това е вярно представете си как би се отразило на нашия транспорт... И 2 лв да направят билетчето, пак ще е пълно с тези пенсии навсякъде!
Така е, не казвам че трябва да ги изхвърлиме на боклука....ама де да знам....рядко пътувам с градския, ама като започнат да ме гледав накръв, а те така гледат и майки с деца примерно които не им стават, блъскат се, отделно са не дотам чистоплътни....по цял ден това ги боли, онова ги боли, ама от Иван Вазов могат да се пернат да ходят до Женския за връзките лук, които дори не могат да носят.....с тубите, литри вода, защо?!
Това е до манталитет ли и аз незнам.....
Че е смешно да се живее с тези пенсии, спор няма....ама като мине контрольора аз трябва да имам билет, и могат да ме направят на 2 ст а стареца дето спи на седалката над парното вече 3 обиколка на маршрута никой няма да го закачи....защо?
На лекар като отида не искат да ми дадат направление за сериозни неща, защото свършили.....защо свършват? Защото като дойде бабичката с 1 кора яйца от село за нея има направление и за това кое не я боли, тя си е по презумпция болна!
Това което го казах като ристрикция в другите страни....ами хората са си намерили начин да улесняват работещите, тези от чиито данъци се плащат пенсиите на пенсионерите, държавна политика, която и едните и другите приемат за нормална...
Пак стигаме до един отговор....държавата не се грижи за хората които са я създали и са се трепали за нея. А относно тубите с вода и евтиния лук

Колежке не се дразни карай си баварката и си свиркай "Ай ем уолкин ълей"
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
- agent smit
- младши ентусиаст
-
Мишел 100% си права. Нали ги гледам, една година пътувах с градския транспорт. В най-натоварените времеви интервали, особено сутрин пълно с пенсионери, за работещите и учениците места няма (тогава още нямаше училищни автобуси), а пенсионерите арогантни, заели всички седалки в автобуса, некъпани и гледащи на кръв, да ги пита човек къде отиват не могат му отговори.
На лекар ако отида 15 пенсионера винаги преди мен нередени, не бързат за никъде, кой нещо му има, кой ей така да се прегледа, ти чакай ако си нямаш работа.
И да знаете пенсионерите са големи артисти. По моите съдя. Дядо ми минава по 8 километра с колело за да отиде за риба, а когато отида там започва да охка, да куца и да се оплаква че всичко го боли.
На лекар ако отида 15 пенсионера винаги преди мен нередени, не бързат за никъде, кой нещо му има, кой ей така да се прегледа, ти чакай ако си нямаш работа.
И да знаете пенсионерите са големи артисти. По моите съдя. Дядо ми минава по 8 километра с колело за да отиде за риба, а когато отида там започва да охка, да куца и да се оплаква че всичко го боли.
Последна промяна agent smit на 15 Сеп 2008, 17:13, променена общо 1 път
hemicharger написа:Все пак говориме за хора, които пенсионната системата ги е на...бала жестоко.
Като е така, защо тогава отново тези бабички са първи на изборите и гласуват за същите тези комунисти, които са ги докарали на това дередже....
Колко пъти даваха по изборите, тя не вижда, не знае изобщо какво пише там, обаче се бута с химикалката и пак да е на опашката.....
Освен всичко друго трябва да им се забрани над определена възраст да упражняват право на вот, както и да шофират!
- agent smit
- младши ентусиаст
-
Мишел написа:...Освен всичко друго трябва да им се забрани над определена възраст да упражняват право на вот, както и да шофират!
+1

Какво ги емнахте пенсионерите, все едно само те се возят на ГТ.
Питате накъде са тръгнали, а някой да се замисли че отиват да гледат децата на работещи родители ? Че има баби които не могат да носят грима с който са се намацали и правят панаири в рейса, да има, но не са болшинство... А и в крайна сметка никой не се е качил в градския транспорт от хубост.
Питате накъде са тръгнали, а някой да се замисли че отиват да гледат децата на работещи родители ? Че има баби които не могат да носят грима с който са се намацали и правят панаири в рейса, да има, но не са болшинство... А и в крайна сметка никой не се е качил в градския транспорт от хубост.
- Lattri
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i M Пакет, е39
- Мечтае да кара: е39 - сбъдната
Не е така, това че някой не се е къпал или си е купил чесън да речем от пазара, възрастен човек изморен и слаб и е седнал на някое от местата за да си отдъхне и да стигне ЕВЕНТУАЛНО жив на една голяма част от вас ви е проблем. Ами по написаното по горе вие искате да изкарате почти всеки 2ри възрастен човек мръсен злобен лентяй, ЗАЩОТО ви пречи някакси на шибания пейзаж. Искам само да ви кажа, че всички от нас ще минат през този период и никой не може да гарантира, че ще бъде по различен или можеби по добре от ''некъпаните'' и ''парцаливи'' пенсионери. Затова моля ви отнасяйте се с уважение към хората, които не са открили фонтана на живота.
А относно това дали се пътува вредно с градския транспорт мога да кажа, че единствените вредни неща са феноменалните цени на билетчетата и 20 минутните закъснения, които на никой не се харесват.
А относно това дали се пътува вредно с градския транспорт мога да кажа, че единствените вредни неща са феноменалните цени на билетчетата и 20 минутните закъснения, които на никой не се харесват.
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
agent smit написа:Мишел написа:...Освен всичко друго трябва да им се забрани над определена възраст да упражняват право на вот, както и да шофират!
+1
Ми то гласуването е единственото безплатно нещо което държавата ти дава!

Е за тва си има доброволни пенсионии фондове, белким като стана на 60-65 да мога да си купя нова БИМА кабрио и да си я "поря" към Съни Биач а знойни девойки да ме лъжат че още не съм за изхвърляне

- Lattri
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i M Пакет, е39
- Мечтае да кара: е39 - сбъдната
hemicharger написа:Да...че доста пенсионери са изперкали си е верно....agent smit написа:Мишел написа:...Освен всичко друго трябва да им се забрани над определена възраст да упражняват право на вот, както и да шофират!
+1
Надали те са си избрали такава съдба да бъдат ''изперкали'', просто това е живота, към едни е жесток към други не е. Лошото е, че има липса на уважение и почти всеки си мисли, че никога няма да боледува от алцхаймер или някаква друга болест (не дай си Боже) и ще бъде със всичкия си докрая на дните си. Просто за пореден път се уверявам колко надменни, ''велики, можещи и най вече умни и възпитани'' индивиди има на тази планета.
- t060
- ентусиаст
-
- Кара: Без книжка.
- Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
- Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.
Айде малко да разведря темата с една случка, прясна-прясна още
Ходих до офиса да взема заплата, ма в час пик да ида с кола не става. Той офиса и по средата на пешеходната алея, бе качвам се на автобуса и опа, вътре пълно с "млади, недое*ани от всякакъв пол" ма гледат едно такова мръсно и са се облекли все едно на оргия са били, не на първи учебен ден. Та влизам аз и седя прав в тъпканицата с костюма и се чудя колко ще ме измачкат и по едно време, некво дупе в къса пола на ръката ми. Обръща се едно изрусено и ме гледа мръсно или поне се опитва. Преместих си ръката и на следващя завой оп същата работа, пак се обръща, поглежда и така 3-4 пъти, аз си трая, ма по едно време си викам то нема да е случайно и я видех как се намества. Викам си "ей сега ще те неучим аз". И то тъкмо завоя край мол варна, автобусите го вземат остро и вътре става леш.
Поднесе се тая, ма и аз не съм по назад, бръкнах здраво, натиснах и с енергични кръгови движения разтърках няколко пъти. Онова се обърна като ужилено и 3 минути не смее да ме погледне, само стои и не знае какво да направи.
Мисля си "ч'ай че ще излезна лошия" и викам здрасти.
Тя отвори едни такива очи като 38 цолови джанти и след половин минута "здрасти" , после "имаш ли си гадже". Викам си наум: ей го къде бил ключа за мъзата, и на глас: Нема верен отговор на тоя въпрос.
Заприказвахме се, та да мине времето и по едно време гледам мойта спирка, тръгвам да слизам и тя: "ти къде"
Слизам, викам тук ми е слирката. Тя все едно от съм излезе и "ай, мъ аз съм си изпусналъ спирката..." Тя спирката и мина преди 30 мин, ма айде. Слезнах си все едно нищо не е било и я оставих да се вози.
Та интересно е в градския транспорт, но си остава гаден.
RESPECT
by t060

Ходих до офиса да взема заплата, ма в час пик да ида с кола не става. Той офиса и по средата на пешеходната алея, бе качвам се на автобуса и опа, вътре пълно с "млади, недое*ани от всякакъв пол" ма гледат едно такова мръсно и са се облекли все едно на оргия са били, не на първи учебен ден. Та влизам аз и седя прав в тъпканицата с костюма и се чудя колко ще ме измачкат и по едно време, некво дупе в къса пола на ръката ми. Обръща се едно изрусено и ме гледа мръсно или поне се опитва. Преместих си ръката и на следващя завой оп същата работа, пак се обръща, поглежда и така 3-4 пъти, аз си трая, ма по едно време си викам то нема да е случайно и я видех как се намества. Викам си "ей сега ще те неучим аз". И то тъкмо завоя край мол варна, автобусите го вземат остро и вътре става леш.
Поднесе се тая, ма и аз не съм по назад, бръкнах здраво, натиснах и с енергични кръгови движения разтърках няколко пъти. Онова се обърна като ужилено и 3 минути не смее да ме погледне, само стои и не знае какво да направи.
Мисля си "ч'ай че ще излезна лошия" и викам здрасти.
Тя отвори едни такива очи като 38 цолови джанти и след половин минута "здрасти" , после "имаш ли си гадже". Викам си наум: ей го къде бил ключа за мъзата, и на глас: Нема верен отговор на тоя въпрос.
Заприказвахме се, та да мине времето и по едно време гледам мойта спирка, тръгвам да слизам и тя: "ти къде"
Слизам, викам тук ми е слирката. Тя все едно от съм излезе и "ай, мъ аз съм си изпусналъ спирката..." Тя спирката и мина преди 30 мин, ма айде. Слезнах си все едно нищо не е било и я оставих да се вози.
Та интересно е в градския транспорт, но си остава гаден.
RESPECT
by t060
От тогава русото не е на мода.
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2