Съединител SACHS или LUK?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- blackrider
- младши ентусиаст
-
Съединител SACHS или LUK?
Колеги изтрещя ми лагера на притискателния диск. Вие много яко и се оказа, че ще се сменя цял съединител.
Та ми предлагат SACHS -233лв, и LUK-290лв?
Та казвайте кой да взимам?
Та ми предлагат SACHS -233лв, и LUK-290лв?
Та казвайте кой да взимам?

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
- D.Pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38
- Мечтае да кара: Е38
- BMWdrivers
- младши ентусиаст
-
- Кара: M52B20, M57D30
- Мечтае да кара: MKA
- Детайли за колата: ниска и бърза
- blackrider
- младши ентусиаст
-
Мерси колеги. В крайна сметка си купих LUK -231.00лв. От склада намиращ се до тих труд в Дружба
Е .....товарят ли ни търговците,а?

Е .....товарят ли ни търговците,а?

- Dozo
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 520i
Цените са различни. Зависи от къде и кой ги копува. На мен ми взеха 240лв. за Лук и 150 за смяна. Да кажем преди месец, месец и половина.
Всеки има значение,иначе никой няма значение.
- blackrider
- младши ентусиаст
-
Ами много просто ! Частите се намират и на по-тънка лайсна! Но минат ли през 1-2 прекупвача /търговци/ особенно като влезнеш и попиташ за Е39 ...веднага те пресмятат. /Тоя щом кара БМВ и то Е39-ка -значи е плащач!!! и хоп дебелата тояга! / Аз вече я ядох в D&N сервиз и втори път няма да ме минат! Вече си купувам частите сам и плащам само за труд!!!! Както казах по-горе в Ауто Плюс LUK-290.00лв, в Авто......нещо си...ми казаха 302.00лв ,ако бях отишъл директно в сервиз да ми сменят с техен....сигурно ще ме цакнат кам 350-400лв за бройка без труда. А накрая в склада /може да пазарувате и по 1бройка като частно лице/ LUK -231.00лв!!!!
Убеден съм,че колегите на които са им взели над тази цифра са ги натоварили
Всички сервизи ,освен оторизираните ,взимат части от едни и същи ф-ми..вносители,като EURO 07 ,и други за които в момента не се сещам!
Пример: влизате в сервиз за ...повреда. "майсторчето" ви казва какъв е проблема,Вие казвате: ОК прави Я! И хоп...доставчика заминава до складчето / там от където и аз си купих съединителя например/ и след малко се връща с частта която ви е нужна. Проста аритметика пичове. Часта купува за 10лв , сменя ви Я , и ви я продава за 20-30лв отгоре + още за труда!!!!
Е те такава е схемичката на сервизчетата и магазинчетата за авточасти!

Убеден съм,че колегите на които са им взели над тази цифра са ги натоварили

Всички сервизи ,освен оторизираните ,взимат части от едни и същи ф-ми..вносители,като EURO 07 ,и други за които в момента не се сещам!
Пример: влизате в сервиз за ...повреда. "майсторчето" ви казва какъв е проблема,Вие казвате: ОК прави Я! И хоп...доставчика заминава до складчето / там от където и аз си купих съединителя например/ и след малко се връща с частта която ви е нужна. Проста аритметика пичове. Часта купува за 10лв , сменя ви Я , и ви я продава за 20-30лв отгоре + още за труда!!!!
Е те такава е схемичката на сервизчетата и магазинчетата за авточасти!

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
И аз минах по тоя път, съединител комплект Закс 240 лв, и си спестих 150 по смяната, сам си го смених. 

- DjFace
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)
Добре бе хора, нали на Е39 демпфера е на маховика, следователно се сменя и маховик когато се сменя съединител!? Предполагам, че тези комплекти не включват и маховик, а той не е евтин доколкото знам. Някой, ако е сменял да каже колко струва и коя марка е за предпочитане (ако не е само от БМВ)!?
- kikobuzz
- Потребител
-
- Кара: BMW E60 530XD 2006
Не е задължително да се сменя маховика
, той не се включва в комплекта, но на мен ми се наложи: LUK цена 1200лв в Елиткар+360 комплект съединител Sachs

37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3