Какво правите като ви застига моторист ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 16 Сеп 2008, 19:48

дърпането от лявата лента-след като си приключа изпреварването!! ако некой бърза-да лети-има самолети!! аз със 100 не карам на магистралата-карам с 140 до 240-зависи от обстановката-ако се вижда и позволява пътя!! но като настигна некой с 130 го изчаквам да си се прибере ,а не го язда на 3м отзад . ако видя че наближавам бързо и някой се кани-повтарям кани ,а не е тръгнал да изпреварва му светвам да ме види....!!! това важи за мотори ,коли и ако ще и с летящо килимче да си-се ми е тая...!! има си правила и те са за всички независимо на колко колела са...!!! гледам си в огледалата кат отръгвам в ляво ,но не гледам през 0,03сек!! гледам преди да тръгна и като тръгна...!!ако някой дойде с 240 има вероятност да не го видя и си е за негова сметка...!!

Потребител
Аватар

Мнение от Mean » 16 Сеп 2008, 20:06

Разбира се :) Всеки сам отговаря за себе си...а и не говорим конкретно за някой човек...Не ви ли се е случвало някой пред вас да излиза с 90 км/ч, в лява лента на магистралата? Там ли му е мястото? Ами тировете? Изпреварват както им падне...За мен кола с под 120 км/ч. скорост няма място в лявата лента.
А тези които отдалеч те виждат, че вече си предприел маневра за изпреварване и така или иначе няма къде да идеш преди да я завършиш, но започват свирене и мигане са най-големите комплексари евър :)
Има и други изпревариш го с мотор/кола нз. и започва едно бесно натискане на педала само и само да те догони, задмине и отново да си намали с 90 примерно (на двулентов път)...
Когато моторист изпреварва отдясно сам си отговаря за последствията! Малко хора имат възможност да си гледат огледалото нон стоп. Но отдруга страна при всяко престрояване сме длъжни да си погледнем в огледалото и дори да погледнем с глава настрани-назад (заради мъртвата точка).
Друг манталитет на Българина. Карам по Сливница посока Сточна гара. Едно БМВ 7-а серия кара пред мен в средна лента, аз съм в крайна лява. Пичът с БМВ-то си спира 1-ва кола на светофара, но този зад него с разтракания си 1.4 ЗХ Ситроен трябва да е пред него, при което рязко ляво да ме засече и да се нареди първи....Е с ква цел? Нито мен ще издуха, нито БМВ-то...извод: той не следи движението, на него в простата главица му е "принципа на най-малко съпротивление" т.е. карам там където е празно, а пък дали засичам, преча и тн. не ме е**.

След хиляди километри на кола и мотор стига до извода, че зле каращите са 2 основни групи. Неможещи и Комплексари. Първите някак си ги извинявам, но вторите са за електрическия стол...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 328 touring

Мнение от sv » 16 Сеп 2008, 20:40

Ммм да, Евала на всички които казаха че се съобразяват с мотористите и че им правят път,Евала на такива колеги, защото това са хора които не мислят само за собствения си задник,това са хора които биха ти помогнали на пътя!

А за тези които казват "къв е тоа че да му права път" просто нямам думи,откаде тая злоба незнам,какво ви пречи в задръстването да пуснете моториста да ви изпревари по осовата и да замине напред, с колко ще ви забави и дали изобщо ще ви забави?

пп. Вярно е че мотоциклетите станаха по достъпни и всякаква паплач взе да раздава газ по джапанки и гел без да се съобразява и да не мисли за никои дори и за собствения си живот но както каза някои в сяко стадо има мърша.

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 16 Сеп 2008, 21:21

Дигам колата на задна гума и го изпреварвам отдясно с 250 км/ч :mhihi:
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 16 Сеп 2008, 21:36

Кво правят ли? Правят следното застига ги моторист и като се изравни с автомобила,водача на автомобила предприема маневра обратен завой без мигач естествено той си е у градо та мигач,че пуска.
Другия номер е моторист минава на ЗЕЛЕНО,но бай х** с колата си вика аз десен завой като правя непреча на никого...
А най-опасни са "лелките" те невиждат,нечуват,критическата ги друса,гримират се,решат се,чудят се кво им се прави та за мотористи щи гледат...
...а после дузина лекари,коремни хирурзи,гръдни хирурзи,кардиолози,анастезиолози,травматолози,неврохирурзи,рехабилитатори,сестри,санитари правят чудеса от храброст
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 270 cdi & E63

Мнение от svetko » 16 Сеп 2008, 21:53

madpetio написа:Кво правят ли? Правят следното застига ги моторист и като се изравни с автомобила,водача на автомобила предприема маневра обратен завой без мигач естествено той си е у градо та мигач,че пуска.
Другия номер е моторист минава на ЗЕЛЕНО,но бай х** с колата си вика аз десен завой като правя непреча на никого...
А най-опасни са "лелките" те невиждат,нечуват,критическата ги друса,гримират се,решат се,чудят се кво им се прави та за мотористи щи гледат...
...а после дузина лекари,коремни хирурзи,гръдни хирурзи,кардиолози,анастезиолози,травматолози,неврохирурзи,рехабилитатори,сестри,санитари правят чудеса от храброст

Много правилно!!!
Много народ пострада заради такива смотани шофиори.
Маневрите ляв завои и обратен завои на забранено са наи-честите причини за катастрофите с мотори.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 м3 х2, mustang GT, viper RT/10

Мнение от oxam » 17 Сеп 2008, 1:07

Mean написа:
oxam написа:ми не съм се качвал, но доста често се случва да се гоня тук таме с разни надъхани като теб и да има изненадани после...но щом настояваш... :mhihi:

Аз не се гоня и не съм си купил мотор за да доказвам някому нещо.
Погледни дейтата на сток CBR 600 F4 110 конски сили на 400 метра и нула до сто. После ще си говорим. Имай предвид, че това дори не е чист супер спорт. Имай предвид и, че гонката на светофара не означава нищо. За да тръгна като хората от 0 до 100 на мен ми трябва асфалт. И дори с моя мотор на скапания софийски асфалт 0 до 100 съм със сигурност за под 4 секунди. От 0 до 200 ето ти клипче за моята машинка
http://www.youtube.com/watch?v=um4Oge0U ... re=related
0 до 200 около 15 сек.
Колко са колите които могат да се похвалят с подобни параметри? И колко струват?

ти също може да провериш някои неща и пак да си говорим
1. не ти говоря за гонка на светофар - казах ти включвам 4та и ти давам бинокъл (ако питаш имам 6 скорости и максимална 320км/ч)
2. 0-100 съм 3.9 на сликове и средни 4 на нормални гуми
3. 1/4 миля съм средни и високи 11 (но силата на колата не е там)
4. повярвай ми трябва ми малко повече асфалт отколкото на теб, затова и не се занимавам със светофари
5. колата я водят 525 кс. в момента е скромните 410....ама е 1250 кила
6. g-power те цакат 30к евро само за конверсията на мотора, за другите екстри няма да ти кажа колко струват (спокойно не съм я купувал нова)
7. писнало ми е от мотористи които ти се залепят на 200 км/ч на 1 метър зад бронята...при възможност ще се мръдна, но ако средната лента кара 140 и има коли наистина ли очакваш да намаля да за се дръпна и да ти дам път??? и какво правим ако случайно ми се наложи да натисна спирачка ако някой ме засече отпред?
8. писнало ми е от мотористи които карат между спрелите коли в задръстване с 30-40 км/ч - аз ли че съм виновен ако не прецени разстоянието между колите едвам ще го съберат после
9. още повече ми е писнало от такива надъхани типове като теб на ринга, повечето време затварянето на пистата става заради катастрофи с мотор
10. ще говоря с един приятел на направим клипче следващия път като си вземе мотор под наем в лондон
Изображение Изображение Изображение Изображение

Аватар

Мнение от SKISA » 17 Сеп 2008, 8:13

след като е забранен лявият завой-почти в 90% от случаите колата е на еднолентов или си е просто в най-лявата лента ,за да тръгне да прави тва нарушение....!!! а кво прави моториста и от ляво!?!? или той просто е по-бърз и има право да задмине там!?! или просто между двете платна си има и едно трето-неписано платно ,което е само за гъзари и те там имат право да се движат!?!?
драги мотористи!! разберете ,че на пътя правилата за всички важат еднакво! и при вас има мърши и при шофьорите на коли има!! само че като стане белята -вас ви боли повече! за това се пазете и не правете глупости ,защото е трудно и вас да ви пазят. в много над половината случаи,които съм видял при катастрофи с мотори е виновен моториста...!съжалявам-статистиката е такава. не искам да се делим на 4 гуми и 2 гуми и на двуврати и петврати...!!всички сме равни на пътя и никой не може да иска повече от това ,което му се полага по закон. както аз не мога да искам да ме пази влака или некой огромен камион -така и вие не искайте от нас да се отнасяме с по-различно отношение към вас.
не засичам мотористи,не се разправям с тях,но и не им се дърпам и да им правя път. на светофар също не се дърпам да мине между две коли и евентуално да ми обърне огледалото. той няма работа там. има си платна!!! така че не мрънкайте ,а се пазете ,защото за вас това е по-жизненоважно....

Потребител
Аватар

Мнение от Mean » 17 Сеп 2008, 8:53

oxam написа:...

Ами значи върви колкото моя ЦБР, тъй че остави ги тие бинокли, тях ги раздавай на еМЗетките :)
Само с тие 320 малко малко се изхвърли, дебре вейрон :))) но до 260 ще съм до теб. Живи и здрави може да се разходим до Беклемето или към Петрохан и да се пробваме за време на дадена отсечка, да те видим колко си вървежен...

SKISA написа:не засичам мотористи,не се разправям с тях,но и не им се дърпам и да им правя път. на светофар също не се дърпам да мине между две коли и евентуално да ми обърне огледалото. той няма работа там. има си платна!!! така че не мрънкайте ,а се пазете ,защото за вас това е по-жизненоважно....

Като чета такива постове... Ти голяма Дева Мария се оказа...сигурно не нарушаваш никога закона???Какво ти пречи да се дръпнеш? Ще ти кажа какво злобата ти...тази злоба която виждам всеки ден в нашата скапана държава...Ако си от София, сигурно често ти се налага да те пуснат, за да се включиш в движението...ами ако всички разсъждаваха така егоистично като теб???
Никой не иска от теб да правиш каквото и да е, карай си в лентата и си гледай в огледалата. Ако не си го разбрал това, ок!

Аватар

Мнение от SKISA » 17 Сеп 2008, 9:12

Mean написа:
oxam написа:...

Ами значи върви колкото моя ЦБР, тъй че остави ги тие бинокли, тях ги раздавай на еМЗетките :)
Само с тие 320 малко малко се изхвърли, дебре вейрон :))) но до 260 ще съм до теб. Живи и здрави може да се разходим до Беклемето или към Петрохан и да се пробваме за време на дадена отсечка, да те видим колко си вървежен...

SKISA написа:не засичам мотористи,не се разправям с тях,но и не им се дърпам и да им правя път. на светофар също не се дърпам да мине между две коли и евентуално да ми обърне огледалото. той няма работа там. има си платна!!! така че не мрънкайте ,а се пазете ,защото за вас това е по-жизненоважно....

Като чета такива постове... Ти голяма Дева Мария се оказа...сигурно не нарушаваш никога закона???Какво ти пречи да се дръпнеш? Ще ти кажа какво злобата ти...тази злоба която виждам всеки ден в нашата скапана държава...Ако си от София, сигурно често ти се налага да те пуснат, за да се включиш в движението...ами ако всички разсъждаваха така егоистично като теб???
Никой не иска от теб да правиш каквото и да е, карай си в лентата и си гледай в огледалата. Ако не си го разбрал това, ок!

не !не съм дева мария... случва се да нарушавам правилата. но ако има последствия-си ги поемам! не мога на никой да се сърдя ако съм нарушил правилат. същото важи и за вас. не ви мразя-нямам омраза към мотористите...!!и те са хора като мен! но когато правят глупости и се бутат -да бъдат така добри да си поемат последствията...!!за съжаление те са винаги лоши...!! брат ми е моторит-кара много! и той правеше много глупости-премета се неколко пъти с мотора,има не знам колко пирона и планки по тялото си...!!щом е решил да прави дивотии-си поема последствията...!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Фил » 17 Сеп 2008, 10:15

Mean написа:сигурно често ти се налага да те пуснат, за да се включиш в движението...ами ако всички разсъждаваха така егоистично като теб???

Колега, досега никога, ама наистина НИКОГА не съм виждал моторист да спре, за да пусне кола от пряката. Под достойнството ли ви е, що ли... Или викаш нема смисъл да го пуска, щот после ше треа го изпреварва? Ама иначе ИЗИСКВАТЕ ние с колите да ви пускаме винаги и навсякъде...

Друго, никога досега не съм виждал мотор да спре в лентата си и да си изчака реда на светофар. Винаги се бутат между колите напред. Ми ако аз реша точно в този момент да си тръсна цигарката през джама? И спрял на светофар ли да се блещя нонстоп в огледалата? Щото ти, примерно, бутайки се между колите, си ми отнасяш ръката напред и нема значение, нали? Или на дъщеря ми главата, в тоя ред на мисли...

И друго, по закон никой няма ПРАВО да стои в най-лява лента, независимо с какво ППС се движи и с каква скорост. Това важи както и за нас, кютащите със 130, така и за вас изтребителите с 280.

И никой не е ЗАДЪЛЖЕН да извърши чудеса от храброст, рискувайки своя живот и този на кютащите в дясна лента, за да те пусне точно теб, щот ей така ти е хрумнало да караш с 200 на задна гума.

Потребител
Аватар

Мнение от Mean » 17 Сеп 2008, 11:03

Фил написа:
Или викаш нема смисъл да го пуска, щот после ше треа го изпреварва?

Именно :)
Без майтап пускал съм коли, когато съм на мотора!
Фил написа:Друго, никога досега не съм виждал мотор да спре в лентата си и да си изчака реда на светофар. Винаги се бутат между колите напред.

Е ти луд ли си...аз да не съм си купил мотор за да чакам в колоната на светофара. Тва, че ти си се наказал с кола и се редиш...Ти да не падаш от Марс??? Ходи да видиш Франция, Италия и тн. как карат мотори, скутери, триколки и тн.
Ааааааааа и пич знаеш ли какво става когато карам по средата (щото съм опитвал). Залепва ми се кола отдясно и кола отляво и пак се озовавам по средата! Стига си говорил празни приказки, като нямаш какво да кажеш замълчи. Всички разбрахме как те е яд, че се возиш в кола и някой с мотор има наглостта да е пред теб!
Фил написа:Това важи както и за нас, кютащите със 130, така и за вас изтребителите с 280.

Бе като гледам, малко са БМВ-тата по магистралата дето кютат със 130. Моята кола е икономичен дизел и често ми се случва да ми играят къси-дълги по магистралата, защото съм имал наглостта да влезна със 140-150 км. на магистралата да изпреваря ТИР.
Българинът е комплексар. Возиме се с Mercedes CLK в лява лента със 140, никой не смее да присветне. Караме с Opel Tigra със 160 в лява лента при изпреварване, ейййй ще се насерат да светкат и мигат самолетите отзад.

Фил написа:И никой не е ЗАДЪЛЖЕН да извърши чудеса от храброст, рискувайки своя живот и този на кютащите в дясна лента, за да те пусне точно теб, щот ей така ти е хрумнало да караш с 200 на задна гума.

Разбрахме, че точно мен такива като теб няма да ме пуснат. Затова ви оставям в точката и не се занимавам!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Фил » 17 Сеп 2008, 11:27

Mean написа:Е ти луд ли си...аз да не съм си купил мотор за да чакам в колоната на светофара...

Разбрах. Ти си си купил мотор, за да си над Правилника. С това трябваше да започнеш.

Mean написа:Всички разбрахме как те е яд, че се возиш в кола и някой с мотор има наглостта да е пред теб!

Да ме е яд? Що? Щото си седя удобно на климатик и си слушам музичка? И не ме е яд, че някой с мотор е пред мен. Наясно съм с факта, че моето дизелче не може да се мери с никакъв мотор. Не си чел цялата тема май, или четеш избирателно. На предишната страница или по-напред писах, че не ми пречи мотор да ме изпреварва откъдето и да било. Не му преча и не искам и той да ми пречи.

Mean написа:Бе като гледам, малко са БМВ-тата по магистралата дето кютат със 130.

Аз пък точно с толкова си карах до морето и обратно. Не съм бесен рейсър, предпочитам комфорта и удобството. Много добре си ми беше кютайки. Изморих се по-малко, отколкото Надежда-Младост примерно.
Това, че други с други коли искат да стигнат една цигара време по-бързо от мен на морето и рискуват колата си, книжката си и живота си си е техен проблем.

Mean написа:Българинът е комплексар. Возиме се с Mercedes CLK в лява лента със 140, никой не смее да присветне. Караме с Opel Tigra със 160 в лява лента при изпреварване, ейййй ще се насерат да светкат и мигат самолетите отзад.

Мдаааа, тук си прав. Съгласен съм напълно. Ти също си от тях, от тия светкащите. За справка виж първия ми цитат.

Mean написа:Разбрахме, че точно мен такива като теб няма да ме пуснат. Затова ви оставям в точката и не се занимавам!

Никъде не съм казал, че НЯМА да те пусна. Казах, че не съм ЗАДЪЛЖЕН да те пусна, рискувайки да се набия в колегата в дясна лента. Ако имам възможност винаги ще ти направя място, след като със сигурност се уверя в коя точно лента искаш да ме изпревариш. Оставяй си ме в точката и не се занимавай. Не аз ще съм точка в някоя статистика.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 17 Сеп 2008, 11:28

Mean написа:
....................................
Е ти луд ли си...аз да не съм си купил мотор за да чакам в колоната на светофара. Тва, че ти си се наказал с кола и се редиш...Ти да не падаш от Марс??? Ходи да видиш Франция, Италия и тн. как карат мотори, скутери, триколки и тн.
.............

Ми кат си се наказал с матор що се сърдиш че ви газят. Аз път давам само ако ти го дава правилника, ако си мислиш че докато изпреварвам (обикновенно със скорост над разрешената, но под допустимата) и ти ми се появиш от нищото и си мислиш че ше тръгна да ти прая място :mhihi: ммммне, ше си довърша изпреварването, ше си се прибера в платното, па тогава оди бързай. Аз се се чудя защо сте решили че някои трябва да ви прави път, той пътя е направен - и за коли и за мотори се е един, и ако нямаш какво друго да каже освен тия глупости дето ги пишеш, препрочети си мненията и спри да пишеш. Блъскали ги при ляв и обратен завой - ми ти къде се намираш че да те блъснат при ляв завой ве матаристе, аз като съм в най-лява лента и завивам на ляво или на обратно, гледам в лентата насреща не в лявото огледало, като караш там не се сърди че ви праат на пюрета. Като не си луд да чакаш по светофари, ходи та си пали свещ поне в неделя.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 17 Сеп 2008, 11:30

Mean написа:Е ти луд ли си...аз да не съм си купил мотор за да чакам в колоната на светофара. Тва, че ти си се наказал с кола и се редиш...Ти да не падаш от Марс??? Ходи да видиш Франция, Италия и тн. как карат мотори, скутери, триколки и тн.

Сещаш ли се, че италианците са най-големите цигани на тоя свят (като добавим и испанците), а французите скоро ше са малцинство в собствената си държава ... Та ако си ги дал като пример за образовани и културни нации успех ;)

Mean написа:Българинът е комплексар.

Тука ми хареса как си се самоопределил :D

Меаn написа:Затова ви оставям в точката и не се занимавам!

NO Comment :roll:
In Ban We Trust!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата