Какво правите като ви застига моторист ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 17 Сеп 2008, 11:48

Готина тема :mhihi:

По принцип им правя път на мотористите, по кръстовищата даже си прибирам огледалата ако им пречат да минат, но за съжаление наистина малко от тях се сещат да благодарят за тея жестове. Повечето го приемат за даденост и ако не го направиш най-много да то погледнат лошо или да те нахранят че си спрял еди как си в колоната :mhihi:

Относно 600сс байка и z3m, още повече това z3m, ще ти направи такъв бинокъл от 200 нагоре, че няма да ти се вярва :mhihi: И 320 са си съвсем постижими, било то и по километраж.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Evelin Cotsev » 17 Сеп 2008, 12:10

Селянина и на кола да го качиш и на мотор , атв , триколка танк самолет и квото и да е ПАК СИ Е СЕЛЯНИН и ще прави простотии. Така че си е до човек.
It`s party time !

Потребител
Аватар

Мнение от Mean » 17 Сеп 2008, 12:16

spacepl написа:....ми ти къде се намираш че да те блъснат при ляв завой ве матаристе....

Прясна случка карам в лява лента по Цар Освободител, посока Народно събрание. Пред мен няма кьорава кола, светофара е зелен за на ляво. Колоната в дясно е фул и един дрисльо прави там обратен завой от средната лента точно пред мен...какво има да коментирам повече...
Супер зле сте някои, че не разбирате това което ви пиша. Разбрахме се, че като си караш по правилата и изпреварваш, това, че някой те
гони отзад и ти мига не означава, че трябва да го пускаш...говоря за
съвсем конкретни ситуации...И стига с това мерене на пишки с тоя z3m или каквото е там от 200 нагоре от 600 нагоре...казах ти , че във всяка една нормална ситуация ще поцепя ужасно много коли, не в това е работата изобщо!
Ако има толкоз мераклии, палиме отиваме на място Х и си мериме пишките, тука форумни спорове няма смисъл!!!!!!!!!!!!!!!!!! Кое колко вървяло, ти карал ли си някога нещо на 2 гуми със 100+ коня под задника ти???

И за да изясним, че сме на едно мнение, относно спазването на правилата многознайковци:

Винаги този който е отзад е виновен!
Това, че някой хвърчи с 300 по магистрала, не означава, че аз не трябва да изпреварвам в лявата лента и тази лента не е резервирана за изстребители само.
Този който кара продължително по осовата линия е виновен, ако кола му сече пътя!

Говоря за съвсем елементарно уважение и зачитане на другия човек на пътя. Да направиш нещо за някой друг, при положение, че на теб нищо не ти коства!
В задръстването, когато си настъпил пунктираната линия, когато идва мотор просто да се дръпнеш.
Да не засичаш нарочно мотор.
Да не го изпреварваш отдясно в неговата лента, защото е по -малък и не заема цялата лента.
Да не го пришпорваш по бул. Борис 3 да кара със 120, защото видиш ли ти си комплексар и искаш да му покажеш колко по-бърз си. и тн и тн и тн.

Аз лично гледам да съм толерантен към всички на пътя: коли, мотори, пешеходци...никога не разсъждавам "тоя пък къв е че да..."...правя нарушения без да преча никому...не си позволявам да ангажирам останалите участници в движението със себе си!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M52B28

Мнение от sappa » 17 Сеп 2008, 12:30

Mean написа:...
Да не го пришпорваш по бул. Борис 3 да кара със 120, защото видиш ли ти си комплексар и искаш да му покажеш колко по-бърз си. и тн и тн и тн.

...

значи като е хубав пътя ние с колите от морална гледна точка сме длъжни да ви правим път та да може да си пердашите бързо, а като пътя е гаден (примера с цар борис 3) да ви пазим дистанция, че да ви е спокойно като подскачате по паветата...и това ако не е егоизъм :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Фил » 17 Сеп 2008, 12:42

Mean написа:Аз лично гледам да съм толерантен към всички на пътя: коли, мотори, пешеходци...никога не разсъждавам "тоя пък къв е че да..."

Mean написа:И да караш след някъв дизел на 15 години, който не ти дава път, щото го е яд, че си пред него и се налага да му дишаш гадните изпарения...

Колега, айде уточни си първо собствените мнения, после критикувай нашите

Потребител
Аватар

Мнение от Mean » 17 Сеп 2008, 13:10

sappa написа:.ние с колите от морална гледна точка сме длъжни да ви правим път та да може да си пердашите бързо...

Не сте/сме длъжни бе човек. Казвам, че когато не ти коства нищо, защо да не го направиш?

@Фил
Уточнил съм си мненията.
Наистина има хора които откачат ако ги изпревариш и нарочно те засича и те притиска само и само да не минеш пред него...Кола на магистралата в лява лента кара със скоростта на ТИР в дясна лента - 90 кмч. обектът е жена и прави колона от коли и мотори и какво ли не, защото е малоумна...не е ли тъпотия това?
Никой не ми е длъжен да ми прави път, аз сам знам как да си мина, но да не прави на пук засичане и спирачки и какво ли не само за да те прецака тебе...
И да гледа в огледалата, не ти казвам за скорост 300 км. Карам с 40 км/ч. с приятелката на гърба в мойта си лента, в трафик и драйвера не гледа изобщо и без мигач без нищо, решил, че моята лента по му изнася, директно си се престроява. Ами поради тази причина карам на дълги, пак е шанс някакъв да ме види...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Фил » 17 Сеп 2008, 13:14

Има, съгласен съм. Пълно е с пациенти.

Аз писах по-горе, че когато видя моторист, долитащ бързо зад мен, не предприемам нищичко. Нито завивам наляво, нито надясно, наникъде.

Стисвам си волана и го оставям той сам да си прецени откъде и как ще ме задмине. Мисля, че ако се опитам да преприема маневра, каквато и да е, в поне 50% от случаите ще го изненадам. Риск, който не желая да поема.

Оставям си ги сами да решават.

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 17 Сеп 2008, 13:39

Mean написа:.......
Ами поради тази причина карам на дълги, пак е шанс някакъв да ме види...

Един комшия по същата причина си кара с пробит ауспух (кросак)... кофтито е, че жена му разбира 6 преки по-рано кога се прибира :mhihi: Иначе сериозно - казвал ми е, че нарочно си го държи така, защото в града го чуват и си поглеждат в огледалата, иначе...
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишу » 17 Сеп 2008, 13:47

ф4 се набира ма е слабичко я направи 260 я не аз като духнах едно и колегата гледам седи и се набира като глис на буца залега по мотора но не ми направи път до последно караше в лявата лента та треаше да минавам отдясно кефеше ме като спряхме гледаше с :shock: викам а леле ко стана :mhihi: после ме духна на тръгване ма и не ми се гонеше гораничитела викаше яко , та колегата оксам треа верно далекогледи да им дава

Потребител
Аватар

Мнение от Mean » 17 Сеп 2008, 14:44

Мишу така е. Както споменах това дори не е чист супер спорт. ти като те гледам си с М5, оксам и той е с нечовешката резачка, както споменах има много бързи коли, които струват мноооого пари :) докато с един горе долу посредствен мотоциклет хич не ми пречи да си карам наравно с теб :)) и твоята скъпа точиларка...
А на някой GSX-R 1000 K(n) остави ти бинокли да им дава :) Там ускорението ти пренарежда вътрешностите буквално и ако на оксам колата говорим за 3.9 за 0 до 100, при хилядарката говорим за 2 секунди и малко :)...за 7 сек. до 200...няма сравнение, за такъв мотор ти трябва нещо от сорта на Ламборгини Мурчиелаго, Порше GT, Bugatti Veyron и тн...
F4-то както го гледаш върви наравно с много силни коли, от ранга на R8 и тн. Въпросът е дали ти стиска-на мен лично не, предпочитам завоите, отколкото правите (wink);
Максималната скорост не е всичко, има дизели които перкат с по 250, случвало ми се е на 220 да ме изпреварва Туарег и то със скорост от порядъка на 240-250 км. Но дали като цяло върви колкото мотора? Ми то имаше в нета едно клипче едни олигофрени с една Баба Астра GSI perkaha s 230 km+ по магистралата, но това не прави колата им голямата резачка...
А това за 320 км/ч. по Бг пътища с малката Z3-ка ми се иска да го видя документирано :) И ми е интересно ако изобщо достига такива скорости, колко ли километра и време и е нужно? А и между другото това не е ли 3.2 литра бенз. 300 и нещо к.с.?
Последна промяна Mean на 17 Сеп 2008, 14:49, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 м3 х2, mustang GT, viper RT/10

Мнение от oxam » 17 Сеп 2008, 14:45

Мишу написа:ф4 се набира ма е слабичко я направи 260 я не аз като духнах едно и колегата гледам седи и се набира като глис на буца залега по мотора но не ми направи път до последно караше в лявата лента та треаше да минавам отдясно кефеше ме като спряхме гледаше с :shock: викам а леле ко стана :mhihi: после ме духна на тръгване ма и не ми се гонеше гораничитела викаше яко , та колегата оксам треа верно далекогледи да им дава

амчи ни ти въри м5цата веееее :mhihi: :mhihi: :mhihi:
за да спрем безмисления спор обещавам да направим едно клипче с моя приятел (ще вземем Ф4 под наем специално ;) )
виждам че си почнал войната сам срещу форума - казваш и верни неща но и доста си противоречиш (да те успокоя тук положението е още по-лошо и мотористи и хора с коли грам не се понасят)
Изображение Изображение Изображение Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Mean » 17 Сеп 2008, 14:53

Следващата седмица сменям задна гума и можем да идем да се понакефим ако си от София :) А и ми е мерак да я видя тази Z3M, голяма красавица изглежда...Мога и К6-ца 1000 цц. да ти докарам за гонка ако ти е мерак :)

ПП: Аз викам всички дружно да оплюем Голфаджия рацерите и да заровим томахавката...БМВ vs. Мотори :)
Ако имах излишни пари и аз щях да си купя БМВ :P кефи ма!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 м3 х2, mustang GT, viper RT/10

Мнение от oxam » 17 Сеп 2008, 15:18

Mean написа:Следващата седмица сменям задна гума и можем да идем да се понакефим ако си от София :) А и ми е мерак да я видя тази Z3M, голяма красавица изглежда...Мога и К6-ца 1000 цц. да ти докарам за гонка ако ти е мерак :)

за жалост отдавна не живея в софия, а бмв-то което карам когато се прибирам е от бавните...ако някой ден докарам зедката до БГ ще ти се обадя да се пробваме, дотогава :driving: :bchug: и умната (може и русата ;) )
Изображение Изображение Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 270 cdi & E63

Мнение от svetko » 17 Сеп 2008, 20:39

spacepl написа:
Блъскали ги при ляв и обратен завой - ми ти къде се намираш че да те блъснат при ляв завой ве матаристе, аз като съм в най-лява лента и завивам на ляво или на обратно, гледам в лентата насреща не в лявото огледало, като караш там не се сърди че ви праат на пюрета. Като не си луд да чакаш по светофари, ходи та си пали свещ поне в неделя.

http://store.picbg.net/pubpic/CF/8D/b1d ... 06cf8d.bmp

A за тоя случаи да кажеш нещо а :evil:
Лаинара в колата закво му е да си гледа в огледалото кат прави забранен обратен завои ?
И това е напълно реална ситуация,мотора се движеше с скорост 40-50 км/ч.
А иначе винаги моториста е виновен.
Не е въпроса да се прави винаги и на всяка цена път на мотора, които иска прави които не не прави.
А не от злоба да се криволичи по пътя,да се плюе , да се фърлят кутиики от редбул,фасове и т.н. само и само да не мине пред тебе.

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 17 Сеп 2008, 21:09

ми тя тая ситуация и кола да е ,а не мотор си е виновен обръщащият-то е ясно! ние не делиме нещата на мотори и на коли!! а са па тва -фърляли кутии,фасове,бурета и печки...!!!тва малко като от 1001 нощ!! аз немам резервна гума иначе бих я хвърлил ...!!! не се палете толкова-има си и сред мотористите читави ,но колегите дето тука писаха в темата да сме праели път и да минавали между колите и да сме си гледали през 0,3 сек в огледалата-просто не са познали...!!! пирогов и по стълбовете е пълно с несъобразени скорости и гъзари на мотори.....!!!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата