Какво правите като ви застига моторист ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 17 Сеп 2008, 22:14

Никаде в правилника невидях да пише каде точно трябва да се намира моториста в лентата си за движение? На четири лентов път разделен с двойна непрекъсната линия кола правеща обратен от дясната лента на забранено место,а мотора се движи в лявата по посока на движението - кво ли прави моториста там , АМИ ИЗПРЕВАРВА МУ се казва на тази маневра!!!
А Когато автомобила е в лявата лента и пак на двойна непрекъсната прави обратен и мотора го изпреварва е лош късмет за моториста :conf:

Аз като карах мотор на нерегулирани кръстовища спирах да давам път на десно стоящия,но тези правила в София не важат защото когато аз съм десно стоящ доста пъти щяха да ме смачкат,особено в Младост там тва правило не важи :mhihi:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 18 Сеп 2008, 11:21

Абе много ми е интересно друго - защо винаги като видя моторист, ако го проследя с поглед (за малкото време от 10 секунди в които това е възможно) , вероятността да видя нарушаване на ЗДП е 90% - я ще мине на червено, през двоина непресечена, между колите или със ВИДИМО превишена скорост, на задна гума и още куп други нарушения.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krilce » 20 Сеп 2008, 18:38

като вида моторист гледам да го пусна да мине пред мене и да изчезне напред че минават отсекъде и не е ясно кога ше сбърка с маневрите и ше се озове под гумите ми
ima 2 vida hora: P*tki s p*tki i p*tki s p*tki
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 26 Сеп 2008, 11:31

Здрасти. Кой съм аз питаш загледан в шофьорското огледало? Аз съм невидимият Немо, яхнал “совалката на донорите”. Имам лице като теб, душа като твоята и ходя всеки ден на работа…също като теб. Дишам, смея се и се радвам на живота си, също като теб. Мразя да ме класифицират под общ знаменател и да бъда жертва на стереотипи също като теб. С една дума, под шлема и екипировката ми се крие едно съвсем обикновено човешко същество като теб. Уважавам те, колата ти и нейните габарити…и те моля да отвърнеш със същото към мен, защото от твоето зачитане зависи живота ми. Кой съм аз за да ме уважаваш питаш? Аз съм този, който се подготвя постоянно за да може да компенсира на улицата за грешките на другите участници в движението…за тяхната липса на уважение…за тяхното пренебрежение...затова, че рядко осъзнават че всяка грешка било моя или чужда винаги се вписва в моята графа и после боли…мнoгo боли…понякога боли завинаги, пък често няма дори после. Вгледай се за миг отново в огледалото… Запитай се как се казвам. Дали моето име е отпечатано с пламтящи букви на предната ти или задната ти броня? На вратата на колата ти? Дали имам майка, баща…съпруга или деца…които ще целуват безжизненото ми лице…ще потърсят да стиснат прясно зашитата ми в моргата ръка или да докоснат смачканите ми от гумите на колата, гърди? Аз не мразя никого, както съм сигурен, че ти не ме мразиш мен. Всички сме хора и като такива често грешим. Ако съм сгрешил пред теб, не е нарочно. Затова извини ме…както бих те извинил и аз, когато си ме засякъл неволно, защото съм убеден че ще се постараеш да не го правиш отново. Знам, че бързаш. Знам, че си раздразнен. Знам, че имаш проблеми. Откъде знам? Ами и аз съм човек и имам същите. Но, не бих искал да се превръщам в проблем за теб, както съм убеден че и ти не би желал обратното. Затова ще се постарая да спазвам правилата на движението, също като теб. Клатиш глава. Не вярваш на мотоциклетисти? Аз първи? Добре. Съгласен съм... ще намаля скоростта си в знак на добра воля, за да не ти се бутам в бронята. Ще се въоръжа с малко търпение. Даваш ми път вече? Благодаря за разбирането и поздрав за теб от невидимият Немо. Радвам се, че и двамата продължаваме невредими…всеки за където е тръгнал без да разменим дори дума гласно. Все пак, когато хората имат желание да се разберат…начина е без значение. Важна е единствено наличността на добрата воля. Леко и безаварийно. Corvus Rutilus egressus...
8)

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 26 Сеп 2008, 11:42

Много добре написано :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 26 Сеп 2008, 12:02

Аз имам една неприятна случка с моторист и сега като ме застигне просто стискам волана и си изтръпвам тихо и културно.

Шами
Аватар
Кара: с 240 бавно из града
Мечтае да кара: Е36 с V10....
Детайли за колата: Много бързо V10

Мнение от _BmW_™ » 26 Сеп 2008, 12:07

Тия мотористи са луди кара си с некролога в задния джоп и хвърчи като чук без дръшка е това не е ли самоубйиство ?!?
///M
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от blackgod » 29 Сеп 2008, 15:25

_BmW_™ написа:Тия мотористи са луди кара си с некролога в задния джоп и хвърчи като чук без дръшка е това не е ли самоубйиство ?!?

Прочете ли мнението на stambo_81dg преди да правиш тъпи обобщения?
Ако трябва да съдя за теб от мнението ти, да не дава Господ да те срещна някъде по пътя и ти да си зад волана.

П.С. Не, не съм моторист, никога не съм се качвал на мотор.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: зеленият крокодил Лакоста

Мнение от Azidaha » 29 Сеп 2008, 18:37

Не се налага да правя нищо. Просто..
Немоат ме стигнат :mhihi: :lol:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci SMG, Suzuki GSX-R 750cc

Мнение от _BoBI_ » 29 Сеп 2008, 19:36

Mean написа:Ми то имаше в нета едно клипче едни олигофрени с една Баба Астра GSI perkaha s 230 km+ по магистралата, но това не прави колата им голямата резачка...

MaXo

HateMeNow написа:Така де как реагирате като ви настига мотор ?

Преценявам на момента, обикновенно мога и правя път, защото няма смисъл да се пречкам.Ако немога да сменя лентата или до мен кара друга кола се изнасям максимално нанякъде за да има възможност да ме изпревари.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 compact M41D17
Мечтае да кара: Подводница.

Мнение от cypher_bg » 30 Сеп 2008, 0:36

Кръстя се два пъти, паля свещичка и им се махам от пътя. И се моля!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от n1tr0s0x1d3s1st3m » 11 Окт 2008, 15:35

Не си е работа това...
Наистина има много нагли индивиди с мотори, но за съжаление те живеят, а лошите неща се случват на тия дето си карат (относително) спокойно, колкото и малко да са те...

Иначе гледам да им правя място, че да не ги лежа после заради някоя тяхна грешка...
По-добре корем от бира, отколкото гърбица от работа...
йохохо... КАСА бира и бутилка ром в КОВЧЕГА на... шофьора... не си в морето ;) не карай пил - стигни жив!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
Мечтае да кара: ///M6

Мнение от vanioboy » 11 Окт 2008, 15:45

Ааааами,аз съм свикнал да гледам надесет :mhihi: карам в атина,а който са минавали от тук знаят за какво става на въпрос,няма ленти няма знаци и няма и ден без загинал моторист :( но се свиква,неми прави впе4атление,4е се бият в огледалатами през ден :mhihi:

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT

Мнение от Spit-Fire » 11 Окт 2008, 17:33

Не знам що всеки все още е на шибаният принцип "не е важно аз да съм добре, важно е оня да е зле". Какво ви пука да речем, че някой ви изпреварва, някои ви прережда на светофара, някой ви минава на задна гума и тн. ? Аз лично когато имам възможност да карам автомобил където и да е, винаги си гледам огледалата през 1 мин. и когато видя, че някой моторист ме застига се изнасям плавничко на дясно без да си променям скороста и тн. и се стремя максимално да го пропусна безпрепятствено. Що ми е да го засичам или да го гоня или да се правя на олигофрен на пътя? И той е човек и той гони мечти или цели, по-бързо или по-бавно - негова си работа.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 11 Окт 2008, 18:04

Spit-Fire написа:Не знам що всеки все още е на шибаният принцип "не е важно аз да съм добре, важно е оня да е зле". Какво ви пука да речем, че някой ви изпреварва, някои ви прережда на светофара, някой ви минава на задна гума и тн. ? Аз лично когато имам възможност да карам автомобил където и да е, винаги си гледам огледалата през 1 мин. и когато видя, че някой моторист ме застига се изнасям плавничко на дясно без да си променям скороста и тн. и се стремя максимално да го пропусна безпрепятствено. Що ми е да го засичам или да го гоня или да се правя на олигофрен на пътя? И той е човек и той гони мечти или цели, по-бързо или по-бавно - негова си работа.

интересна теория...! ше ти отговоря последоватлено:
аз не искам моториста да е зле-не ми пука как е,но искам и аз да съм си ОК!
пука ми даже много ако някой ме прережда на светофара,щото все едно ми казва ,че съм по-тъп от него и трябва да чакам/специално за мотористите не ме грее ,че минава напред,но не и с цената на изкривеното ми огледало или одраскана врата/!
а па тва за задната гума е просто корифейско!!! естествено ,че ме касае като ме задминава на задна гума, щото като се изтърси пред мен или до мен или се тресне некъде наоколо ,та и дори в мен,освен че ше требва да му гледам мъките на асфалта и да го влача до банкета със се кървищата му може и мене да претрепе...!
така че определено ме касае като някой прави глупости на пътя....

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата