избор на фото - никон Д90 или Канон Д50

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 15 Окт 2008, 15:42

:shock:

Матрицата на SuPeR_FLY
Аватар
Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
Мечтае да кара: и да е жив и здрав!

Мнение от POL_Starshi » 15 Окт 2008, 15:46

SKISA написа:баси-ти мое и да не чуваш,ма аз па съм толко дърт,че не помня! последно съм го гледал миналия век....!! тестис да става.... :mhihi:

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

Аре купувай D90 и го окомплектовай с всичко! :winky:
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 15 Окт 2008, 15:49

а бе то е най-лесно да зема по-скъпото ,ма искам да знам от спецовете дали си струва спрямо друго.
а и другия проблем е ,че съм върл фен на канон , ама имам представа от разни евтинии и сапунерки и 35мм......!! тука вече е друга бира и за тва питам! аз кат не знам нещо-питам,па после си праа изводите....!!!
опитвам се да го сравня с некой модел на канон да вида кво ше излезе...
ше изчекам още малко да се намесят от снимки на вашите бмв-та....
сори,братче-грешката с мейзга беше моя...!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 15 Окт 2008, 16:54

ами най-общо казано не бързай поне, поради:
1. нов, това значи и високобюджетен за момента... дали си струва парите е друг въпрос...
2. има лайв вю и клип, което ще направи прехода от сапунер към дслр по-лесен... обаче нямам идея как се справя с автофокуса и лайв вюто :roll: ... а и дслр си доста повече...
3. обаче няма стбилизация в тялото... оттам бюджета за обективи пораства, щото трябва да са стабилизирани...
4. цената му там е под 1000 долара вече... ако има кой да ти донесе, покупката от уса е оправдана... няма гаранция обаче...
5. между другото, а може би е най-важното, какво ще снимаш предимно... от тук какви обективи ще ползваш, и не е ли по-добре тях да видиш първо :roll: ... тяло след това лесно ще закачиш отзад...
ако стане идеята за неделя да се гледа формулата някъде, ще ти донеса дслр на друга фирма същия клас, без лайв вю и клип... ама то не може хем.... :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мел

Мнение от ///vlado » 15 Окт 2008, 16:59

дъртаци :mhihi:

Аватар

Мнение от SKISA » 15 Окт 2008, 17:32

начи за стъкла се ориентирам към 18-200 обектив -има си стабилизатор и вр и треа да свърши повечето нужди дет си мисля....
Владо написа:2. има лайв вю и клип, което ще направи прехода от сапунер към дслр по-лесен... обаче нямам идея как се справя с автофокуса и лайв вюто :roll: ... а и дслр си доста повече...
3. обаче няма стбилизация в тялото... оттам бюджета за обективи пораства, щото трябва да са стабилизирани...

5. между другото, а може би е най-важното, какво ще снимаш предимно... от тук какви обективи ще ползваш, и не е ли по-добре тях да видиш първо :roll: ... тяло след това лесно ще закачиш отзад...
ако стане идеята за неделя да се гледа формулата някъде, ще ти донеса дслр на друга фирма същия клас, без лайв вю и клип... ама то не може хем.... :mhihi:

ше си снимам по екскурзии кат хода и по морето и по планината...!! никакви по-специални неща! лайф вюто го разгледах-доста е добро! има си местещ се фокус и други екстри...!!
бе общо взето е джиджана работа-само се опитвам да измисля нещо канонско да го сравня-може би 50ката.....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 15 Окт 2008, 17:46

ми те двуцифрените на канон са малко по-висок клас, съответно и по-скъпи...
преди хвнах в ръка 40д иииии... няма такъв апарат... много ми хареса, но ми беше скъп...
щом на пейзаж се насочваш, повече пиксел не е по-зле... има резон и в 50-ката в такъв случай...
абе не е лесен избора изобщо....

Аватар

Мнение от SKISA » 15 Окт 2008, 17:55

баси в къв филм без камера се вкарах-то тва мноо сложен избор бе...!!
да беше кола до са да съм я избрал....

Палавника
Аватар
Кара: 320 D '03; Х5 Е70

Мнение от тони6600 » 15 Окт 2008, 18:30

Ако си начинаещ най-добре си вземи Д40х или Д60 разликата е единствено в софт и мегапикселите но на тези апарати снимките им са убиец, за обектив е най-добре 18-55мм по лесно се работи с него,не поради друга причина ами като минеш 55 минималното фокусно разтояние ти става 1,08 м,и познай ако мръднеш как ще се размаже образа, и ще ти се откачи ръката да връткъш, пък и ще ходиш с два и три обектива друго казва, а ако успееш да си намериш Д40 наистина ще останеш много доволен хора който са много по навътре от мен го хвалят още и са по доволни, другото което комплекта мисля беше около 1000-1200 лв,някаде там, но каквото и да вземеш не жали пари в никакъв случай да си вземеш защитни лещи за обективити.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jailbreaker » 15 Окт 2008, 18:52

Батка, недей Канон, ерес молим ти се...
Никона скии как снима беемвета!
Има един бутон дето го натискаш и той ти казва -- "спри тука, застани е там, клекни е толко, врти на толко обектива, скии са и облаците к'ви ги праим и е сега снимай ! и мани капачката преди това..."...
Лигоча на страна, лоша камера много трудно ще вземеш като гледам накъде си се ориентирал, така че иди, хавани един Никон и един Канон направи по няколко тестови снимки и ги усети как ти "лягат". после решавай. Тялото от друга страна ти е по-малкия проблем -- стъкларията е не по-малко важна. Ама и двете фирми имат ебахгодагоеба обективите, тъй че... Във Фотосинтезис у мола (SkyCity) имат, така че е добро място за пробване :)
айде успех ! :)
и все пак земи никона

BTW, ако имаш желанието, аз имам един д300 и нек'ви обективи. Обади се да се видим, ако искаш да го поразгледаш. Може и да ти хареса.
Последна промяна jailbreaker на 15 Окт 2008, 18:55, променена общо 1 път
Winners never quit. Quitters never win. But those who never quit AND never win are IDIOTS.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 15 Окт 2008, 18:54

Иво, обади се да ти дам първо една книжка да прочетеш и след това са каквото и да снимаш ефекта ще е поразителен ;)

Аз снимам с Никон за сега, Д50. Най-ползвания обектив ми е 50мм/1.8 или 1/4. Това е и първия обектив, който трябва да си купиш според мен. Друг обектив който е хубаво да имаш е 70-200/2.8. И накрая един широк за да си напълно комплектован.

Това, че има лайв вю не е никакво предимство по простата причина, че дисплея не се мести и пак треа да залягаш и да се чекнеш ако ти се наложи да кадрираш от неудобна позиция...

Канон в тоя ценови клас имат 50D и единственото предимство е, че обектвите са малко по-евтини... Ама тука нещата опират до вкус и удобство.

И двата правят страхотни снимки стига ти да можеш да снимаш :)
Съвета ми е, отиди в един магазин и хвани единия после другия да видиш кой ще ти е по-удобен и как ще ти пасва в ръката щото и това има значение.

Срещу ВИАЗ имам приятел с готин магазин за фототехника ако искаш може да те заведа да поразгледаш да щракнеш някоя снимка а и той ще обясни много по-подробно кой модел какво предимство има.

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 15 Окт 2008, 20:55

SKISA написа:бе не е междинно ,ма е 2,5 -мотор! а аз искам 4,5...!! ;) па ше се науча да го карам...

чак па 4.5 не е, виж д300 може да го сложим 4.5
иначе д90 не е това, което се очакваше. Аз лично го чаках с голямо нетърпение и точно него мислех да си купувам сега, но след доста четене и чудене се отказах. Просто според мен не си заслужава почти двойната цена на тялото. Точно затова до месец мисля да се обурудвам с д80 (още се чудя между никон и още 2 фирми), пък след време ще се скочи на д300 8)
ja написа:Иво, обади се да ти дам първо една книжка да прочетеш и след това са каквото и да снимаш ефекта ще е поразителен ;)

Аз снимам с Никон за сега, Д50. Най-ползвания обектив ми е 50мм/1.8 или 1/4. Това е и първия обектив, който трябва да си купиш според мен. Друг обектив който е хубаво да имаш е 70-200/2.8. И накрая един широк за да си напълно комплектован.

50 1.4/ 1.8 му трябва само ако знае как да го ползва или по-точно за какво иначе няма да му свърши особена работа.
А и отделно като предлагаш обективи им казвай цената, защото звучи, че говориш наизуст
50 1.4 беше към 500 кинта
1.8 200 и малко
а 70-200 мисля, че беше или малко под или малко над 2000 лева :mhihi:
така че му казвай цени на човека като го саветваш, защото по същата причина мога да го посъветвам да си купи 300мм на 2.8, чиято цена по-добре да не казвам :mhihi:
ja написа:Канон в тоя ценови клас имат 50D и единственото предимство е, че обектвите са малко по-евтини... Ама тука нещата опират до вкус и удобство.

50д е малко по-голям клас от д90 и просто ако ми се даваха пари за 50д щях да взема него, попрочети малко за него и ще разбереш защо ;)
Tux0 Ca !
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 15 Окт 2008, 22:07

kiko написа:а и аз малко офтопик така :D харесал съм си kanon G9 някои да има преки впечатления от него + или - ,или някои подобен да ми препоръчате че до края на месеца мисля да се мятам на такъв

много съм доволен от него, това е фотото, което е винаги в теб и с поразяващи възможности. препоръчвам го ;)

дори и Скисата бих посъветвал да си вземе едно G9 и след това ДСЛР ;)
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 15 Окт 2008, 22:20

:yes: можеш ли да качиш някоя снимка правена с G9?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мел

Мнение от ///vlado » 15 Окт 2008, 22:28

Ако имаш желание,и малко умения с сичко може да снимаш ;)

Ето две авторски,напълно импровизирани ;)

Изображение

Изображение

Това са снимки от фотоапарт който няма опция скорост на затвора ;) ,

http://i.data.bg/08/10/05/1184195_orig.jpg

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата