избор на фото - никон Д90 или Канон Д50
Модератор: Общи модератори
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
- Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
- Мечтае да кара: и да е жив и здрав!
SKISA написа:баси-ти мое и да не чуваш,ма аз па съм толко дърт,че не помня! последно съм го гледал миналия век....!! тестис да става....

Аре купувай D90 и го окомплектовай с всичко!

<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
а бе то е най-лесно да зема по-скъпото ,ма искам да знам от спецовете дали си струва спрямо друго.
а и другия проблем е ,че съм върл фен на канон , ама имам представа от разни евтинии и сапунерки и 35мм......!! тука вече е друга бира и за тва питам! аз кат не знам нещо-питам,па после си праа изводите....!!!
опитвам се да го сравня с некой модел на канон да вида кво ше излезе...
ше изчекам още малко да се намесят от снимки на вашите бмв-та....
сори,братче-грешката с мейзга беше моя...!
а и другия проблем е ,че съм върл фен на канон , ама имам представа от разни евтинии и сапунерки и 35мм......!! тука вече е друга бира и за тва питам! аз кат не знам нещо-питам,па после си праа изводите....!!!
опитвам се да го сравня с некой модел на канон да вида кво ше излезе...
ше изчекам още малко да се намесят от снимки на вашите бмв-та....
сори,братче-грешката с мейзга беше моя...!
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
ами най-общо казано не бързай поне, поради:
1. нов, това значи и високобюджетен за момента... дали си струва парите е друг въпрос...
2. има лайв вю и клип, което ще направи прехода от сапунер към дслр по-лесен... обаче нямам идея как се справя с автофокуса и лайв вюто
... а и дслр си доста повече...
3. обаче няма стбилизация в тялото... оттам бюджета за обективи пораства, щото трябва да са стабилизирани...
4. цената му там е под 1000 долара вече... ако има кой да ти донесе, покупката от уса е оправдана... няма гаранция обаче...
5. между другото, а може би е най-важното, какво ще снимаш предимно... от тук какви обективи ще ползваш, и не е ли по-добре тях да видиш първо
... тяло след това лесно ще закачиш отзад...
ако стане идеята за неделя да се гледа формулата някъде, ще ти донеса дслр на друга фирма същия клас, без лайв вю и клип... ама то не може хем....
1. нов, това значи и високобюджетен за момента... дали си струва парите е друг въпрос...
2. има лайв вю и клип, което ще направи прехода от сапунер към дслр по-лесен... обаче нямам идея как се справя с автофокуса и лайв вюто

3. обаче няма стбилизация в тялото... оттам бюджета за обективи пораства, щото трябва да са стабилизирани...
4. цената му там е под 1000 долара вече... ако има кой да ти донесе, покупката от уса е оправдана... няма гаранция обаче...
5. между другото, а може би е най-важното, какво ще снимаш предимно... от тук какви обективи ще ползваш, и не е ли по-добре тях да видиш първо

ако стане идеята за неделя да се гледа формулата някъде, ще ти донеса дслр на друга фирма същия клас, без лайв вю и клип... ама то не може хем....

- SKISA
-
-
начи за стъкла се ориентирам към 18-200 обектив -има си стабилизатор и вр и треа да свърши повечето нужди дет си мисля....
ше си снимам по екскурзии кат хода и по морето и по планината...!! никакви по-специални неща! лайф вюто го разгледах-доста е добро! има си местещ се фокус и други екстри...!!
бе общо взето е джиджана работа-само се опитвам да измисля нещо канонско да го сравня-може би 50ката.....
Владо написа:2. има лайв вю и клип, което ще направи прехода от сапунер към дслр по-лесен... обаче нямам идея как се справя с автофокуса и лайв вюто... а и дслр си доста повече...
5. между другото, а може би е най-важното, какво ще снимаш предимно... от тук какви обективи ще ползваш, и не е ли по-добре тях да видиш първо... тяло след това лесно ще закачиш отзад...
ше си снимам по екскурзии кат хода и по морето и по планината...!! никакви по-специални неща! лайф вюто го разгледах-доста е добро! има си местещ се фокус и други екстри...!!
бе общо взето е джиджана работа-само се опитвам да измисля нещо канонско да го сравня-може би 50ката.....
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
ми те двуцифрените на канон са малко по-висок клас, съответно и по-скъпи...
преди хвнах в ръка 40д иииии... няма такъв апарат... много ми хареса, но ми беше скъп...
щом на пейзаж се насочваш, повече пиксел не е по-зле... има резон и в 50-ката в такъв случай...
абе не е лесен избора изобщо....
преди хвнах в ръка 40д иииии... няма такъв апарат... много ми хареса, но ми беше скъп...
щом на пейзаж се насочваш, повече пиксел не е по-зле... има резон и в 50-ката в такъв случай...
абе не е лесен избора изобщо....
- SKISA
-
-
баси в къв филм без камера се вкарах-то тва мноо сложен избор бе...!!
да беше кола до са да съм я избрал....
да беше кола до са да съм я избрал....
- тони6600
- Палавника
-
- Кара: 320 D '03; Х5 Е70
Ако си начинаещ най-добре си вземи Д40х или Д60 разликата е единствено в софт и мегапикселите но на тези апарати снимките им са убиец, за обектив е най-добре 18-55мм по лесно се работи с него,не поради друга причина ами като минеш 55 минималното фокусно разтояние ти става 1,08 м,и познай ако мръднеш как ще се размаже образа, и ще ти се откачи ръката да връткъш, пък и ще ходиш с два и три обектива друго казва, а ако успееш да си намериш Д40 наистина ще останеш много доволен хора който са много по навътре от мен го хвалят още и са по доволни, другото което комплекта мисля беше около 1000-1200 лв,някаде там, но каквото и да вземеш не жали пари в никакъв случай да си вземеш защитни лещи за обективити.
- jailbreaker
- кандидат ентусиаст
-
Батка, недей Канон, ерес молим ти се...
Никона скии как снима беемвета!
Има един бутон дето го натискаш и той ти казва -- "спри тука, застани е там, клекни е толко, врти на толко обектива, скии са и облаците к'ви ги праим и е сега снимай ! и мани капачката преди това..."...
Лигоча на страна, лоша камера много трудно ще вземеш като гледам накъде си се ориентирал, така че иди, хавани един Никон и един Канон направи по няколко тестови снимки и ги усети как ти "лягат". после решавай. Тялото от друга страна ти е по-малкия проблем -- стъкларията е не по-малко важна. Ама и двете фирми имат ебахгодагоеба обективите, тъй че... Във Фотосинтезис у мола (SkyCity) имат, така че е добро място за пробване
айде успех !
и все пак земи никона
BTW, ако имаш желанието, аз имам един д300 и нек'ви обективи. Обади се да се видим, ако искаш да го поразгледаш. Може и да ти хареса.
Никона скии как снима беемвета!
Има един бутон дето го натискаш и той ти казва -- "спри тука, застани е там, клекни е толко, врти на толко обектива, скии са и облаците к'ви ги праим и е сега снимай ! и мани капачката преди това..."...
Лигоча на страна, лоша камера много трудно ще вземеш като гледам накъде си се ориентирал, така че иди, хавани един Никон и един Канон направи по няколко тестови снимки и ги усети как ти "лягат". после решавай. Тялото от друга страна ти е по-малкия проблем -- стъкларията е не по-малко важна. Ама и двете фирми имат ебахгодагоеба обективите, тъй че... Във Фотосинтезис у мола (SkyCity) имат, така че е добро място за пробване

айде успех !

и все пак земи никона
BTW, ако имаш желанието, аз имам един д300 и нек'ви обективи. Обади се да се видим, ако искаш да го поразгледаш. Може и да ти хареса.
Последна промяна jailbreaker на 15 Окт 2008, 18:55, променена общо 1 път
Winners never quit. Quitters never win. But those who never quit AND never win are IDIOTS.
Иво, обади се да ти дам първо една книжка да прочетеш и след това са каквото и да снимаш ефекта ще е поразителен
Аз снимам с Никон за сега, Д50. Най-ползвания обектив ми е 50мм/1.8 или 1/4. Това е и първия обектив, който трябва да си купиш според мен. Друг обектив който е хубаво да имаш е 70-200/2.8. И накрая един широк за да си напълно комплектован.
Това, че има лайв вю не е никакво предимство по простата причина, че дисплея не се мести и пак треа да залягаш и да се чекнеш ако ти се наложи да кадрираш от неудобна позиция...
Канон в тоя ценови клас имат 50D и единственото предимство е, че обектвите са малко по-евтини... Ама тука нещата опират до вкус и удобство.
И двата правят страхотни снимки стига ти да можеш да снимаш
Съвета ми е, отиди в един магазин и хвани единия после другия да видиш кой ще ти е по-удобен и как ще ти пасва в ръката щото и това има значение.
Срещу ВИАЗ имам приятел с готин магазин за фототехника ако искаш може да те заведа да поразгледаш да щракнеш някоя снимка а и той ще обясни много по-подробно кой модел какво предимство има.

Аз снимам с Никон за сега, Д50. Най-ползвания обектив ми е 50мм/1.8 или 1/4. Това е и първия обектив, който трябва да си купиш според мен. Друг обектив който е хубаво да имаш е 70-200/2.8. И накрая един широк за да си напълно комплектован.
Това, че има лайв вю не е никакво предимство по простата причина, че дисплея не се мести и пак треа да залягаш и да се чекнеш ако ти се наложи да кадрираш от неудобна позиция...
Канон в тоя ценови клас имат 50D и единственото предимство е, че обектвите са малко по-евтини... Ама тука нещата опират до вкус и удобство.
И двата правят страхотни снимки стига ти да можеш да снимаш

Съвета ми е, отиди в един магазин и хвани единия после другия да видиш кой ще ти е по-удобен и как ще ти пасва в ръката щото и това има значение.
Срещу ВИАЗ имам приятел с готин магазин за фототехника ако искаш може да те заведа да поразгледаш да щракнеш някоя снимка а и той ще обясни много по-подробно кой модел какво предимство има.
- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
SKISA написа:бе не е междинно ,ма е 2,5 -мотор! а аз искам 4,5...!!па ше се науча да го карам...
чак па 4.5 не е, виж д300 може да го сложим 4.5
иначе д90 не е това, което се очакваше. Аз лично го чаках с голямо нетърпение и точно него мислех да си купувам сега, но след доста четене и чудене се отказах. Просто според мен не си заслужава почти двойната цена на тялото. Точно затова до месец мисля да се обурудвам с д80 (още се чудя между никон и още 2 фирми), пък след време ще се скочи на д300

ja написа:Иво, обади се да ти дам първо една книжка да прочетеш и след това са каквото и да снимаш ефекта ще е поразителен
50 1.4/ 1.8 му трябва само ако знае как да го ползва или по-точно за какво иначе няма да му свърши особена работа.
А и отделно като предлагаш обективи им казвай цената, защото звучи, че говориш наизуст
50 1.4 беше към 500 кинта
1.8 200 и малко
а 70-200 мисля, че беше или малко под или малко над 2000 лева

така че му казвай цени на човека като го саветваш, защото по същата причина мога да го посъветвам да си купи 300мм на 2.8, чиято цена по-добре да не казвам

ja написа:Канон в тоя ценови клас имат 50D и единственото предимство е, че обектвите са малко по-евтини... Ама тука нещата опират до вкус и удобство.
50д е малко по-голям клас от д90 и просто ако ми се даваха пари за 50д щях да взема него, попрочети малко за него и ще разбереш защо

Tux0 Ca !

- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
kiko написа:а и аз малко офтопик такахаресал съм си kanon G9 някои да има преки впечатления от него + или - ,или някои подобен да ми препоръчате че до края на месеца мисля да се мятам на такъв
много съм доволен от него, това е фотото, което е винаги в теб и с поразяващи възможности. препоръчвам го

дори и Скисата бих посъветвал да си вземе едно G9 и след това ДСЛР

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Ако имаш желание,и малко умения с сичко може да снимаш
Ето две авторски,напълно импровизирани
Това са снимки от фотоапарт който няма опция скорост на затвора
,
http://i.data.bg/08/10/05/1184195_orig.jpg

Ето две авторски,напълно импровизирани