Кръстовище на равнозначни пътища

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Кой автомобил трябва да премине първи?

Зелен
155
38%
Червен
229
55%
Син
29
7%

Общо гласове : 413
младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 M5 20 JAHRE
Мечтае да кара: E34 520 на метан

Мнение от sixstraight » 16 Окт 2008, 21:48

за колегите по-горе дето са писали че зеления минава първи после червения и накрая синия :help: ми като мине зеления първи отнема предимството на синия понеже му е от дясно и кво праиме черпиме полицаите или боядисваме чуждите коли :mhihi:

п.с. форда винаги е с предимство освен ако не искате да си карате с смачкани калник и врата като мен
Всички пътища водят към НАДИН :twisted:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 16 Окт 2008, 21:50

Владо написа:
SKISA написа:не се коси на едно точно такова кръстовище аз бех синия ,а един тъпак -зеления и като се спрехме в средата/за малко удар/ и се разпрааме и оня ми вика: аз съм 20г тираджия ,бе!ти ли ше ми каеш!?!!! не виж ,че отивам направо!!?? викам-ей ,дебил!! за тия 20г да беше останал у зимбабве бараба с тира-дееба и тапира нещастен!

почти всеки ден по един такъв случай в нащия квартал :mhihi: ... имаме доста т-кръстовища, и е яка сеч :mhihi: ...
но има един уникален случай, дето ми разправяха :mhihi: : неделя, никакво движение... някакъв се спуска по черковна надолу, изведнъж отдясно от странична уличка излиза... дама, да кажем :mhihi: ... свирня, спирачки, удар :mhihi: ... някакви пулицаи дъфчат баници на тротоара, които за малко да глътнат цели :mhihi: ... мъжа изкача с недвусмислено намерение поне да пребие жената... полицаите идват и го питат господине, да виждате знаци / то няма /... ми не... и кой е с предимство тогава :shock: ... я си дайте документите, и т.н. :mhihi: ....

Леле направо паднах от смях!Аз това не го бях чел а четях само последните коментари щото късно видях темата!А и викам я да видя всеки какво е писал ама тук направо където си го писал и SKISA също..... :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 16 Окт 2008, 22:56

Я да решиме една листовка:
http://svetofar.com/index.php?action=li ... =0&page=11

В реална ситуация аз ако съм на червения ще се убедя първо, че другите ще спрът и тогава ще мина :)

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 16 Окт 2008, 22:59

на първия въпрос отговора е :да пропусна и 2-та автомобила ,на там не ми се решава
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 16 Окт 2008, 23:00

Добре ми разправяше един приятел да си купя Мерцедес направо, за да не изглеждам тъп в очите на хората... сега разбирам защо...
:help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 16 Окт 2008, 23:02

ja написа:Я да решиме една листовка:
http://svetofar.com/index.php?action=li ... =0&page=11

В реална ситуация аз ако съм на червения ще се убедя първо, че другите ще спрът и тогава ще мина :)

Ами май това решава спора!!!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от blackgod » 16 Окт 2008, 23:15

Колегата someone e най-прав, че има конфликт на два члена от закона, и никъде не е уредено как се процедира в такава ситуация. Като кръстовището с 4 коли ...
Най-доброто решение е червения кат види че другите двама спират в последния момент да набие мигача и да свърне в лево, дорде зеления не се е усетил че е с предимство пред него :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 16 Окт 2008, 23:54

няма конфликт м/у членовете :!:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 17 Окт 2008, 7:58

Леле майко, Владо смях се като написа за голямата сеч, ама като дочетох темата напраоооо........ :mhihi: :mhihi:
Започвам да събирам пари за газка или в краен случай за Волга :mhihi:

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 17 Окт 2008, 8:15

скоте,случайно да усещаш ,че си противоречиш в двата си поста!?!?!? на листовката отговори правилно ,а на темата-не!!! ако няма син на кръстовището зеления ще е с предимство пред червения ,щото е направо ,а червения завива и са един срещу друг! на кръстовището ,обаче има друга-синя кола и зеления не го интересува ,че е с предимство пред червения,щото той трябва да си даде предимство на синия-десностоящ!! той пък трябва да даде на червения....!т.е. червеният минава пръв!!
начи ,колкото повече върви тая тема ,толкова повече не мога да повярвам ,че има хора,които не могат да решат тва просто кръстовище!!
plradev написа:!!!Аз гласувах (срам не срам) за зеления още в първите 10 гласа.
А за да налея малко масло в огъня :mhihi: ,питам следното:
пряка на "Ломско шосе е без знак "стоп" или "пресичане на път с предимство".На ломското също няма знак "път с предимство" преди пряката.Кръстовището отново се явява Т-образно равнозначно!!!К'во правиме в подобна ситуация като не забравяме ,че там има и трамвай :!:

тва ,че некой от общината е пропуснал да види ,че знака е гепен е съвсем друг въпрос!!!

Exy написа:Аз ви го обясних съвсем логично, че няма никой с предимство, вие си знаете ващо и повечето защитавате тезата за червената кола, само защото води класацията и може би защото някои по-респектиращи потребители така казват. Интересно ми е на шофьорски изпит как ще ти дадат книжка като пресечеш пътя на тоя отсреща при ляв завой...

интересно ми е на тебе как са ти дали книжка!?!реши ли листовката на ja!?!?

още малко ще се поядосвам и ще се опитам да обясна,па ако не стане-който ме удари зелен на кръстовището да му мисли!!

мили деца! имало едно време едно кръстовище....!! аз съм зеления!идвам на тва т-образно ,или у-образно или ако щете уй-образно кръстовище! гледам си в дясно ,щото няма знаци! гледам задължително надясно,щото случайно знам правилото за дясностоящият!не гледам напред срещу мен ,а първо надясно!! и ето,видиш ли, от дясно ми идва кола-синя! трябва да спра ,щото ми е дясностоящ! не се занимавам пред кой червен съм с предимство,защото мен ме касае първо пред кой не съм! и не съм пред синия! и спирам!! той пък,за свое учудване вижда от своето дясно червена кола! и той спира ,щото трябва да и даде предимство! тя му е дясностояща и той,като малко от тук пишещите не си е купил книжката!!! и спира! и червения поглежда надясно ,ма там нема никой и вижда ,че синия е спрял и минава!
край на приказката!!!!
пак казвам залагам си мойта кола срещу каквато и да е ваша за отговора на този въпрос!! листовки ше купим,ше ги отворим ,ше ги решим и квото покаже! ако не съм отговорил правилно може и със зелен леген на главата да ходя на всяка сбирка,ма ако съм-- всичките тия 44% със синята/е тия па просто не мога да си обясна по ква причина гласуват за синята/ и ония със зелената да ходят с червени легени....
Последна промяна SKISA на 17 Окт 2008, 9:18, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от plradev » 17 Окт 2008, 8:39

SKISA написа:скоте,случайно да усещаш ,че си противоречиш в двата си поста!?!?!? на листовката отговори правилно ,а на темата-не!!! ако няма син на кръстовището зеления ще е с предимство пред червения ,щото е направо ,а червения завива и са един срещу друг! на кръстовището ,обаче има друга-синя кола и зеления не го интересува ,че е с предимство пред червения,щото той трябва да си даде предимство на синия-десностоящ!! той пък трябва да даде на червения....!т.е. червеният минава пръв!!
начи ,колкото повече върви тая тема ,толкова повече не мога да повярвам ,че има хора,които не могат да решат тва просто кръстовище!!
plradev написа:!!!Аз гласувах (срам не срам) за зеления още в първите 10 гласа.
А за да налея малко масло в огъня :mhihi: ,питам следното:
пряка на "Ломско шосе е без знак "стоп" или "пресичане на път с предимство".На ломското също няма знак "път с предимство" преди пряката.Кръстовището отново се явява Т-образно равнозначно!!!К'во правиме в подобна ситуация като не забравяме ,че там има и трамвай :!:

тва ,че некой от общината е пропуснал да види ,че знака е гепен е съвсем друг въпрос!!!

Exy написа:Аз ви го обясних съвсем логично, че няма никой с предимство, вие си знаете ващо и повечето защитавате тезата за червената кола, само защото води класацията и може би защото някои по-респектиращи потребители така казват. Интересно ми е на шофьорски изпит как ще ти дадат книжка като пресечеш пътя на тоя отсреща при ляв завой...

интересно ми е на тебе как са ти дали книжка!?!реши ли листовката на ja!?!?

още малко ще се поядосвам и ще се опитам да обясна,па ако не стане-който ме удари зелен на кръстовището да му мисли!!

имало едно време едно кръстовище....!! аз съм зеления!идвам на тва т-образно ,или у-образно или ако щете уй-образно кръстовище! гледам си в дясно ,щото няма знаци! гледам задължително надясно,щото случайно знам правилото за дясностоящият!не гледам напред срещу мен ,а първо надясно!! и ето,видиш ли, от дясно ми идва кола-синя! трябва да спра ,щото ми е дясностоящ! не се занимавам пред кой червен съм с предимство,защото мен ме касае първо пред кой не съм! и не съм пред синия! и спирам!! той пък,за свое учудване вижда от своето дясно червена кола! и той спира ,щото трябва да и даде предимство! тя му е дясностоящаи той,като малко от тук пишещите не си е купил книжката!!! и спира! и червения поглежда надясно ,ма там нема никой и вижда ,че синия е спрял и минава!
край на приказката!!!!
пак казвам залагам си мойта кола срещу каквато и да е ваша за отговора на този въпрос!! листовки ше купим,ше ги отворим ,ше ги решим и квото покаже! ако не съм отговорил правилно може и със зелен леген на главата да ходя на всяка сбирка,ма ако съм-- всичките тия 44% със синята/е тия па просто не мога да си обясна по ква причина гласуват за синята/ и ония със зелената да ходят с червени легени....

SKISA моят пример не е следствие на откраднат знак(които трябва да са 3 наброй)!!Просто кръстовището от нехайство на някого е останало нерегулирано!!

Аз поне си признах ,че съм дал грешния отговор и не разсъждавам повече по въпроса.НЕ СЪМ прав!! ОК!! Само гледай легена който ще ми купиш да е по-хубав и да ми отива :mhihi: :mhihi:
И недей само с квалификацийте за купените книжки,моля те!!Моята книжка струва точно 14лв.!!!
Сега мога с удоволствие да мина един проверовъчен :uups:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 17 Окт 2008, 8:43

а най-странното е, че за съжаление "зеленият" отговор продължава да расте :shock:
Изображение
Изображение

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 17 Окт 2008, 9:00

има 2 липсващи процента!!! некой се е засрамил и си е скатал мнението! сигурно е гласувал ,че ляво-кацащият е с предимство!!!!!!
всички,които не знаят как да решат този казус-да погледнат на ja поста и да решат листовката и ще получат отговора без да е нужно да се съборазяват с мнението на каквито и да е потребители във форума.....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от plradev » 17 Окт 2008, 9:03

SKISA написа:има 2 липсващи процента!!! некой се е засрамил и си е скатал мнението! сигурно е гласувал ,че ляво-кацащият е с предимство!!!!!!
всички,които не знаят как да решат този казус-да погледнат на ja поста и да решат листовката и ще получат отговора без да е нужно да се съборазяват с мнението на каквито и да е потребители във форума.....

На ja поста(листовката) е подвеждаща щото "червения" е БМВ :mhihi: :mhihi: :mhihi: .Това вече трябва да убеди всички :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Exy » 17 Окт 2008, 10:26

SKISA написа:гледам задължително надясно,щото случайно знам правилото за дясностоящият!не гледам напред срещу мен ,а първо надясно!! и ето,видиш ли, от дясно ми идва кола-синя! трябва да спра ,щото ми е дясностоящ! не се занимавам пред кой червен съм с предимство,защото мен ме касае първо пред кой не съм! и не съм пред синия! и спирам!! той пък,за свое учудване вижда от своето дясно червена кола! и той спира ,щото трябва да и даде предимство! тя му е дясностояща и той,като малко от тук пишещите не си е купил книжката!!! и спира! и червения поглежда надясно ,ма там нема никой и вижда ,че синия е спрял и минава!
край на приказката!!!!

Ами нали точно това казах!!! Ама без да спрат дали ще стане работата?
А листовките явно покриват случаите, за които в правилника няма нужната информация. Аз добре направих, че не го четох и минах направо на листовките. Изпита го взех с една грешка, само за курмуването си платих :mhihi:
We love you Ronnie!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата