Бензин в маслото
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- V3L1N
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 328Ci
- Мечтае да кара: всичко с ///М на багажника
Бензин в маслото
Здравейте колеги, случиха се странни неща с колата ме. Е36 316i M43
Първо колата не успя да запали, след като тръгнах да въртя 2-ри път не тя изобщо не завъртя а само стържеше стартера и около колата после миришеше много на бензин. Дръпна пръчката на маслото и като я помирисах установих че къде е бензинът. Дръпнахме я с един приятел до сервиз и майстора там вика седни в колата и ме бутнаха да запаля и щом включа втора гумите забиват. Заключението бе блокирал мотор ... в последстви се оказа че проблемът е в стартера. Оправих стартера, сменихме маслото и сега колата си работи нормално. Въпросът е: КАК БЕНЗИНА Е УТИШЪЛ В МАСЛОТО???
Първо колата не успя да запали, след като тръгнах да въртя 2-ри път не тя изобщо не завъртя а само стържеше стартера и около колата после миришеше много на бензин. Дръпна пръчката на маслото и като я помирисах установих че къде е бензинът. Дръпнахме я с един приятел до сервиз и майстора там вика седни в колата и ме бутнаха да запаля и щом включа втора гумите забиват. Заключението бе блокирал мотор ... в последстви се оказа че проблемът е в стартера. Оправих стартера, сменихме маслото и сега колата си работи нормално. Въпросът е: КАК БЕНЗИНА Е УТИШЪЛ В МАСЛОТО???
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Най вероятно пикаеща дюза(дюзи)!!И след смяната на маслото го проверявай пак,защото това не е проблем който се оправя от самосебе си.Има теми по проблема и решаването му който най-често се изразява в чистаене на ултразвук,ама все пак се поразрови с търсачката.Успех!!!

- V3L1N
- кандидат ентусиаст
-
Мерси колега, но определено няма да го оставя така, сега просто ден-два я карам да видя как си работи иначе утре отивам на диагностика, защото тоя майстор дето я гледа, каза че би могло да е "побъркване" на компа на колата. Понеже не го прави постоянно а на моменти и следва в скоро време да го направи пак 

- plradev
- старши ентусиаст
-
V3L1N написа:Мерси колега, но определено няма да го оставя така, сега просто ден-два я карам да видя как си работи иначе утре отивам на диагностика, защото тоя майстор дето я гледа, каза че би могло да е "побъркване" на компа на колата. Понеже не го прави постоянно а на моменти и следва в скоро време да го направи пак
Абе пич,твоя майстор дето ти е поставил диагноза блокирал мотор,не го слушай много

Спомням си че четох преди време една тема в която клолега споделяше как целия мотор се е напълнил до въздушния филтър с бензин

Та мисълта ми е порови из форума,прегледай подобни проблеми на колеги ,направи си диагностиката и ще наредиш пъзела

Поздрави.

- V3L1N
- кандидат ентусиаст
-
разхода незнам колко точно но си е завишен, иначе мотора си работи нормално но имам час утре за диагностика и тогава ще пиша какво точно е станало 

- PIPERKOV
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 530i SMG
- plradev
- старши ентусиаст
-
V3L1N написа:разхода незнам колко точно но си е завишен, иначе мотора си работи нормално но имам час утре за диагностика и тогава ще пиша какво точно е станало
Колега,има ли вече яснота по проблема ?

- V3L1N
- кандидат ентусиаст
-
еми вчера на обяд отидох и обясних какво е станало, човека каза че ако са дюзи няма как да се хване с диагностика, и поиска да му закарам колата вечерта за да я видят сутринта студена. Звънях преди малко и ми казаха че все още работят 

- plradev
- старши ентусиаст
-
V3L1N написа:еми вчера на обяд отидох и обясних какво е станало, човека каза че ако са дюзи няма как да се хване с диагностика, и поиска да му закарам колата вечерта за да я видят сутринта студена. Звънях преди малко и ми казаха че все още работят
Дръж ни в течение на нещата,за да се развие темата и да бъде полезна,малко или много.
Благодаря!

V3L1N написа:Мерси колега, но определено няма да го оставя така, сега просто ден-два я карам да видя как си работи иначе утре отивам на диагностика, защото тоя майстор дето я гледа, каза че би могло да е "побъркване" на компа на колата. Понеже не го прави постоянно а на моменти и следва в скоро време да го направи пак
ХахХАха побъркан е майстора колега помпата ти е електрическа или работи или не работи средно положение няма
BMW-Шофирай в бъдещето сега 

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
- V3L1N
- кандидат ентусиаст
-
Айде вече филма е пълен ... на диагностика не е показала нито 1 грешка
сутринта на студено си е работа нормално и момчетата казаха, че на този етап колата работи перфектно
когато го направела пак, да отида при тях
питах в Evro07 за дюзи и ми казаха че едната е 260 лв и направо бях потресен

питах в Evro07 за дюзи и ми казаха че едната е 260 лв и направо бях потресен
- V3L1N
- кандидат ентусиаст
-
spacepl написа:има има, работи но не прави налягане и дюзите пикаят
ако моят случай е такъв, помпата е за смяна не дюзите нали ?
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
Колега,помпата струва около 270лв.Но преди да я смениш,проверете какво е налягането на горивото!Успех!
- V3L1N
- кандидат ентусиаст
-
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2