скърцане на прозорците

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 325i

Мнение от vitaliss » 12 Окт 2008, 23:47

мани и на мене ми се разкарцаха малко след като покарах по БГ пътищата...ама тои нестигами че прозорците скарцат ами и цялото копе като карам по някфи неравности и имам чуството че цялото купе се угъва и яко скарцане пак да неговорим за тампоните и др неща дето са ми за смяна как ми тропа яко окачването все едно сам в няква лада...тои ме е срам като кача някфа п..ка да я поразкарам тои все едно в трактор пфуу :help: :(

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 13 Окт 2008, 8:13

vitaliss написа:мани и на мене ми се разкарцаха малко след като покарах по БГ пътищата...ама тои нестигами че прозорците скарцат ами и цялото копе като карам по някфи неравности и имам чуството че цялото купе се угъва и яко скарцане пак да неговорим за тампоните и др неща дето са ми за смяна как ми тропа яко окачването все едно сам в няква лада...тои ме е срам като кача някфа п..ка да я поразкарам тои все едно в трактор пфуу :help: :(

Ами тая кола иска и подръжка, не само каране... ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 13 Окт 2008, 10:18

някой свалял ли е кората на вратата само с щипки ли е хваната нека да обясни по подробно процедурата
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d и Е36 318is for fun
Мечтае да кара: BMW E46 M3 Evolution или Е36 Evo

Мнение от Rupart » 13 Окт 2008, 13:56

при мен като затворя прозореца изскърцва няколко пъти и после се оправя!Пробваи те като малко прозореца и го затворите пак няколко пъти!Поне при мен се оправя!Незнам иначе от какво е!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 325i

Мнение от vitaliss » 13 Окт 2008, 14:27

добре де Biankonero как да я поддаржам като сам виждаш че никои неможе да намери решение за проблема...пак и като я карам по неравен пат с 20км ти казвам че купето все едно се угъва и скърца яко етва как да го оправя като нз каде е проблема тои направо ножо купе ли да купя ? :confused: :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E87 120d
Мечтае да кара: x6

Мнение от Veson » 13 Окт 2008, 21:20

pazokolarov написа:
Pehata написа:Хм ... това скърцане ви става ,когато сваляте стъклото или по време на движение на колата?

Когато са затворени прозорците (предните). Малко да се отворят - и скърцането (даже прилича на тракане, но не е) изчезва. Но аз искам да карам със затворени прозорци по някога, поне през зимата :mhihi:

И аз го имам това пукане в прозорците на предните стъкла, особено като е студено се засилва... Иначе този звук от самото стъкло ли идва или от уплътненията не мога да разбера ?
Ще се опитам да пиша в BMW Syndikate форума да разбера за решението на проблема. Другият вариант да пробвам с някоя оригинална смазка от БМВ козметиката , ма дали ще помогне... ?
stay tuned
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spower » 14 Окт 2008, 8:17

казват , че е от водачите и че се износват, което реално погледнато си е така понеже винаги скърца лявото стъкло , което се отваря по често... никой ли не си е махал кората да каже къде има болтчета или е само на щипки , че ме е страх на да ги изпочупя и после да се разскърца и кората :)
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 14 Окт 2008, 8:30

spower написа:казват , че е от водачите и че се износват, което реално погледнато си е така понеже винаги скърца лявото стъкло , което се отваря по често... никой ли не си е махал кората да каже къде има болтчета или е само на щипки , че ме е страх на да ги изпочупя и после да се разскърца и кората :)

Има мисля шест болтчета и доста щипки. Първо - две под лайсната, махаш лайсната и ги развиваш. После - две на дръжката - едното е под копчето за огледалата(махаш го), другото е назад(посока багажника), почти накрая на дръжката, отдолу, има пластмасово капаче - махаш го и си ти.
Мисля че имаше още две някъде, но не мога да се сетя.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

Потребител
Аватар
Кара: 316I 1999 E46
Мечтае да кара: всяка М5

Мнение от tedier » 14 Окт 2008, 8:47

Беше написано ,но на англииски в една друга тема,ама съм пресен в свалянето на кората -ето как се сваля :

Това е само за седани-защото купетата нямат горната лайсна:

Маха се горе лайсната -става дори с пръсти има две болтчета там

Внимателно се маха копчетата за огледалата (махането става внимателно за да не се нарани -точно отпред и отзад по средата на копчето има две метални планки ,които трябвва да се натиснат и повдигнат с плоска отверка . Аз лично малко ги повдигнах с отверката и после направо с ръка го извадих . Така там има едно болтче

И последните болтчета са в дръжката на вратата имат си капачета.

Кората я свалих като почнах отдолу в двата края с плоска отверка и после нагоре няма нещо специално. Единствено внимавайте като махате кората на вратата ,защото жилото на дръжката за отвряне се измъква и ще трябва време докато се проумее как се слага. НО самата операция е не повече от 5 минути .

За болтчетата -еврейска звезда 15. Това е.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spower » 14 Окт 2008, 8:50

Мерси колега, weekenda ще пробвам да я разглобя да видя какво се крие под тая кора и имали вариант за премахване на скърцането :) или направо нови водачи

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spower » 15 Окт 2008, 9:03

снощи махнах кората по описания от колегата начин, вратата беше облепена с шумоизолираща материя като пореста гума нещо , но отгоре като махнах уплатнителя, който е до тонколонката в ъгъла на стъклото по дължина на вратата се виждаха макарките и жилото което вдига стъклото капнах малко масло и раздвижих няколко пъти и гадното скърцане изчезна само лек шум от триенето на стъклото по водачите се чуваше ,така че пробвайте не трудна процедурата около 20 мин всичко при положение , че ви е за първи път..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 24 Окт 2008, 18:37

тва с скарцането при сваляне и вдигане е лесно да се отстрани но това хлопане на стаклото докато се кара по неравен пат,незнам как да се оправи,самата гума се износва и неприляга платно по стаклото и започва да играе и настрани и затова хлопа,трябва се намаже може би с силикон ли ,незнам :help:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Hugo Boss » 24 Окт 2008, 21:35

Абе хора, вие музика в колата не слушате ли :?: :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 24 Окт 2008, 21:54

Ония ден се заслушах и аз обаче не е точно скърцане ами някакво пукане много леко и ме дразни обаче може да е от лайсните на вратите незнам :shock:

Потребител
Аватар
Кара: М3 и 850 ci
Детайли за колата: Е46, ръчни скорости, всички екстри, за тази кола толкова

Мнение от toni5225 » 26 Окт 2008, 17:52

това с шума на стъклата е гаден проблем, ако е при движение на стъклото има вариант шумоизолиращата подложка да се е отлепила от нагряването на вратата и да опира в стъклото при ход надолу най-често, решението е да се свали кората и да се подлепи подложката. ако шума е при движение и се чува като припукване в рамката е зацапване на уплътненията има специален спрей в дарукар разглобява се почиства се и се напръска с шпрея. Водачите на стъклата са последната вероятност производителя им дава 200 000 цикъла.

ПредишнаСледваща

Назад към E46