От IRIS на MID въпросче(та)
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
			39 мнения
			 • Страница 2 от 3 • 1, 2, 3

- bmw_n00b
- ентусиаст
- 

- Кара: 96-8' 523ti
Ти си се побъркал на тая тема нещо   Не съм се интересувал дали е възможно, но дори да е ще бъде по-скоро абсолютно нерентабилно. Към малкия компютър идват два снопа кабели, а към големия - три. Тези кабели все отнякъде трябва да дойдат и все си мисля, че ще са от други устройства, които също трябва да се слагат допълнително, а и сензори към тях. Цялата кола е пълна с модули, които са low/hi (малък/голям). Не мисля, че си заслужава да се впускаш в тези филми само за да ти отчита разхода на горивото MID-а. Но си е твоя работа. За мултифункцията мога да помогна като опреш до нея
 Не съм се интересувал дали е възможно, но дори да е ще бъде по-скоро абсолютно нерентабилно. Към малкия компютър идват два снопа кабели, а към големия - три. Тези кабели все отнякъде трябва да дойдат и все си мисля, че ще са от други устройства, които също трябва да се слагат допълнително, а и сензори към тях. Цялата кола е пълна с модули, които са low/hi (малък/голям). Не мисля, че си заслужава да се впускаш в тези филми само за да ти отчита разхода на горивото MID-а. Но си е твоя работа. За мултифункцията мога да помогна като опреш до нея  

Не съм се интересувал дали е възможно, но дори да е ще бъде по-скоро абсолютно нерентабилно. Към малкия компютър идват два снопа кабели, а към големия - три. Тези кабели все отнякъде трябва да дойдат и все си мисля, че ще са от други устройства, които също трябва да се слагат допълнително, а и сензори към тях. Цялата кола е пълна с модули, които са low/hi (малък/голям). Не мисля, че си заслужава да се впускаш в тези филми само за да ти отчита разхода на горивото MID-а. Но си е твоя работа. За мултифункцията мога да помогна като опреш до нея
- Sivako
- младши ентусиаст
- 

- Кара: F20 116d / F01 750i xDrive
- Мечтае да кара: Колело
bmw_n00b написа:Ти си се побъркал на тая тема нещоНе съм се интересувал дали е възможно, но дори да е ще бъде по-скоро абсолютно нерентабилно. Към малкия компютър идват два снопа кабели, а към големия - три. Тези кабели все отнякъде трябва да дойдат и все си мисля, че ще са от други устройства, които също трябва да се слагат допълнително, а и сензори към тях. Цялата кола е пълна с модули, които са low/hi (малък/голям). Не мисля, че си заслужава да се впускаш в тези филми само за да ти отчита разхода на горивото MID-а. Но си е твоя работа. За мултифункцията мога да помогна като опреш до нея
Да ти кажа май вярно няма смисъл и ще се отказвам,преди малко си сложих IRIS`а а MID го хвърлих на тавана да не ме изкушава да го връзвам

- bmw_n00b
- ентусиаст
- 

Може да си ги менкаш, както се казва   Аз лично нямах избор, защото стария кАс'тофон беше от най-умрелите, а си взех минидиск с MID. Но пък и вида на MID-а повече ми харесва. А и имаш късмет, че си бил с бизнес (две части), че кабела за MID/IRIS си е едно малко приключение да го прекараш. Общо взето, добре че те хванах навреме да те изкарам от филма, към който беше се насочил
 Аз лично нямах избор, защото стария кАс'тофон беше от най-умрелите, а си взех минидиск с MID. Но пък и вида на MID-а повече ми харесва. А и имаш късмет, че си бил с бизнес (две части), че кабела за MID/IRIS си е едно малко приключение да го прекараш. Общо взето, добре че те хванах навреме да те изкарам от филма, към който беше се насочил  

Аз лично нямах избор, защото стария кАс'тофон беше от най-умрелите, а си взех минидиск с MID. Но пък и вида на MID-а повече ми харесва. А и имаш късмет, че си бил с бизнес (две части), че кабела за MID/IRIS си е едно малко приключение да го прекараш. Общо взето, добре че те хванах навреме да те изкарам от филма, към който беше се насочил
- Sivako
- младши ентусиаст
- 

Не точно навреме поръчах си и таблоbmw_n00b написа:добре че те хванах навреме да те изкарам от филма, към който беше се насочил

- bmw_n00b
- ентусиаст
- 

Е тогава със здраве да си го ползваш на тавана   

Майтап, майна... Ама влизаш в зоната на здрача, да знаеш. Ще помагаме с каквото можем. Успех!

Майтап, майна... Ама влизаш в зоната на здрача, да знаеш. Ще помагаме с каквото можем. Успех!
- Sivako
- младши ентусиаст
- 

- mad_presley
- старши ентусиаст
- 

- Кара: E39 M5
- Sivako
- младши ентусиаст
- 

mad_presley написа:Sivako написа:Всичко е готово

Бачка като нов борда
А как стана няма ли да кажеш
Утре ще пиша че сегая малко ме боли главата

- zAcK
- Старши Алкохолик
- 

- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Я опиши цялата процедура че ми е интересно  

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!  

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- asasin18
- ентусиаст
- 

- Кара: е70 sd
Sivako написа:mad_presley написа:Sivako написа:Всичко е готово

Бачка като нов борда
А как стана няма ли да кажеш
Утре ще пиша че сегая малко ме боли главата

ее колега ти съвсем ни отеба - я каже как го подкара тоя борд на мид-а

- zAcK
- Старши Алкохолик
- 

- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Само да попитам. В момента съм с такова BMW Business RDS
който е едно цяло с касетката и не мога да открия кабела който
е за MID-a, в документа на BMW за retrofit-a пише че при моя случай
не се поръчва кабел. Някаква идея да имате че полудявам 

който е едно цяло с касетката и не мога да открия кабела който
е за MID-a, в документа на BMW за retrofit-a пише че при моя случай
не се поръчва кабел. Някаква идея да имате че полудявам

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!  

- mad_presley
- старши ентусиаст
- 

- Кара: E39 M5
RASI написа:е направо се убърках в тая тема иначе много интересна.
и аз имам питане ;можели като нямам никакъв борд да проимам и какво трябва да сменя
Ще го напиша кратко и ясно или поне ще се опитам да е каратко и ясно

За да имаш голям борд, трябва да имаш табло с голям борд.Изглежда така:

Ако в момента сте с табло с малкия борд като това:
И искате да имате показания на MID-a, ще трябва да смените таблото, което не е plug&play работа.Трябва ви кабел с номер:
Номенклатурен номер : 65900308455
Описание : BORDCOMPUTER
Ед.цена (с ДДС) : 160.26 BGL
Няма наличност
Също така ще ви трябва и упътване http://rapidshare.com/files/180464290/e ... t.rar.html
След като сте свършили всичко описано по-горе, таблото трябва да се прекодира за вашата кола задължително.
И като за финал, борд компютъра се намира в таблото, не е в MID-ове IRIS-и и тем подобни
Айде отивате сега да сменяте табла, за да имате голям BC.Аз вече го направих, колегата @spacepl го направи, защо да не го направите и вие

А по темата, прехода от IRIS към MID се състои само в сваляне и слагане.За преход от BMW Reverse RDS към IRIS или MID трябва кабел.Има тема по въпрова, там е описано всичко в подробности.
- RASI
- младши ентусиаст
- 

- Кара: BMW-E38 735i face
фсйфрй
колега един час чета твои теми за пустия борд и неможах да разбера  -аз нямам никакъв борд а искам да имам поне малкия защото си мисла че е по лесно или се лъжа ако кажеш ще сложа и големия даи съвет като по запознат
 -аз нямам никакъв борд а искам да имам поне малкия защото си мисла че е по лесно или се лъжа ако кажеш ще сложа и големия даи съвет като по запознат  

-аз нямам никакъв борд а искам да имам поне малкия защото си мисла че е по лесно или се лъжа ако кажеш ще сложа и големия даи съвет като по запознат
			39 мнения
			 • Страница 2 от 3 • 1, 2, 3