M42 vs M44
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
57 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- soreman
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E65 730d
Понеже ми стана интересно, че и мойта е с М44... има ли разлики между М44 на Е46 и М44 на Е36? Ако не ме лъже паметта на моят М44 има ванос, който между другото се оказа че наистина прави разлика, защото определено Е46-цата ми набира по-добре в началото от предишната ми Е36 320-ка. Е за след 3000 оборота не могат да се сравняват наистина, но при потегляне има разлика в полза на Е46.
Понеже не знаех че М44 се слага на Е36, та се чудех дали и при Е36 има 2 модификации на този двигател както е при Е46?
Понеже не знаех че М44 се слага на Е36, та се чудех дали и при Е36 има 2 модификации на този двигател както е при Е46?
- soreman
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E65 730d
- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
Разликата м/у М42 и М44 на външен вид е колекторите,
При М44 върху колекторите има черна пластмаса за която е закачено жилото, а при мен М42 мисля че няма такава черна пластмаса.
Ако мислиш кой е по здрав, ами зависи как го караш, подържаш, и се грижеш за него. За мен лично няма разлика във вървежа на двата мотора, и двата агрегата
са здрави, и прилично си дърпат за
140 кончета.
Което е по здраво и запазено взимай него!!!!
При М44 върху колекторите има черна пластмаса за която е закачено жилото, а при мен М42 мисля че няма такава черна пластмаса.
Ако мислиш кой е по здрав, ами зависи как го караш, подържаш, и се грижеш за него. За мен лично няма разлика във вървежа на двата мотора, и двата агрегата

140 кончета.
Което е по здраво и запазено взимай него!!!!

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
ivo098 написа:тия дни ще гледам един Compact 96 година, и ме интересува като дигна капака как най-лесно да разбера M44 или М42 е, че ако го взема може да се помисли за принудително пълнене в бъдеще и ми се ще да е M42..
М42- измерителя на въздуха е дебитомер. На външност е с неправилна квадратна форма. М44- измерител на въздуха е air mass meter и на външност представлява тръба.
- Infernius
- Потребител
-
- Кара: e36 318is '95г.
- Детайли за колата: гоуема джанта
Re: M42 vs M44
Прегледах темата и други, но не открих отговор на моя въпрос: главата една и съща ли е? Или по точно зададен въпроса - глава от м42 ще пасне ли на м44?
Не ме съдете ако въпроса е малумничък - новобранец съм
, а 'новото' ми бумерче все още трупа прах в сервиза
Не ме съдете ако въпроса е малумничък - новобранец съм

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=OMLI9S2JWbI[/youtube]
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Нищо общо.
- Infernius
- Потребител
-
- Кара: e36 318is '95г.
- Детайли за колата: гоуема джанта
Тогава да речем пред нас имаме 2та сглобени двигателя (м44б19 и м42б18): по какво мога да разбера кой е новия и кой стария. Какви са видимите разлики на пръв поглед? Не се доверявам на годината посочена в талона, защото не знам кой какво е сменял преди мен. Искам да мога да ги различа, защото търся глава, а дори не знам моя двигател кой от двата е.
Имам една червена добавка, която стои отгоре, но не я видях по снимките нито на м44 нито на м42.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=OMLI9S2JWbI[/youtube]
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Infernius написа:Тогава да речем пред нас имаме 2та сглобени двигателя (м44б19 и м42б18): по какво мога да разбера кой е новия и кой стария. Какви са видимите разлики на пръв поглед? Не се доверявам на годината посочена в талона, защото не знам кой какво е сменял преди мен. Искам да мога да ги различа, защото търся глава, а дори не знам моя двигател кой от двата е.Имам една червена добавка, която стои отгоре, но не я видях по снимките нито на м44 нито на м42.
На главата, датчика за вала и при двата мотора е на различно място.Тялото на термостата при м42 е алумин,при м44 е пластмаса,не подлежат на подмяна един спрямо друг,мястото на захващане е различен

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
57 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4