Грешка 100 ?????????????
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
- Кара: M42 POWER
Грешка 100 ?????????????
мотора е М42 и от 3 месеца прекъсва за по-малко от секунда и се оправя .прави го когато си иска и е независимо от скороста и оборотите.на диагностика показва грешка 100 ,а никои неказва откъде се получава.предположиха свещи и ги смених,хлабава маса и вързахме допълнителна,вода в компа-изчистихме го беше си сух само прахоляци.Като цяло колата няма вече тая мощност и понякога като я изрежа и изклуча от скорост тръга да гасне,предърпа малко изпука и после си пали гумите,откачена работа.Днес в един друг сервиз(незнам кои поред)пак си показа грешка 100 и една нова-прекъсната връзка на клапана за обезвъздушаване на резервоара(естествено "маистора"незнаеше за кво става въпрос
)ако някои знае къв е тоя клапан и ква е тая грешка 100 ,да казва че съм се побъркал вече.Съмнявам се вече някои шестак да не ми е проклел изтребитела

- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Hellrider написа:вижте кабели и бубини, до колкото знам не се хващат от диагностиката, а водят до подобни симптоми
Хващат се със правилната апаратура.Все пак трябва и някой да може да я ползва??/
petio_bmw 318is,
от къде си колега????

- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
Binev_OuT написа:Hellrider написа:вижте кабели и бубини, до колкото знам не се хващат от диагностиката, а водят до подобни симптоми
Хващат се със правилната апаратура.Все пак трябва и някой да може да я ползва??/
petio_bmw 318is,
от къде си колега????
дай повече инфо, че на диагностика ми казаха, че са ОК, а не остана какво друго да е освен бобина.
как и къде могат да ми ги проверят със сигурност
- mitkosulev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320i
колега погледни буксата на тоиа датчик дето е на дросела не помня как се казваше. дали има некой подмъкнат кабел че ние тука с един нисан със същите симптоми доста ядове брахме докато разберем от де е проблема
- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
пробвам всякакви възможности смених едни релета и малко се пооправи засега ,като стане пак истребител ще напиша къде е бил точно проблема.Ето това излиза на елкон-100 SG-кр.стъпала с изпълнителни звена неизправна и 36 вентил обезвъздушаване на резервоар прекъсване/свързване на маса.Ако някои има някакви идеи да пише 

ев
е тва е за парите в резервоара и е свързано с колекторите смук. http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=13&fg=15
- Dakataaa
- младши ентусиаст
-
- Кара: квото има
- Мечтае да кара: E30 M3 Johnny Ceccoto
Тоя проблем го имах с една Мареа 5 цилиндрова...при мен излизаше някьква подобна грешка.. колата прехльцваше от време на време и в високите обороти забиваше муцуна.И един маистор ми каза за някькви отдушници на резервоара +клапата , каза ми ,че са запушени...Смькнахме резервоара и наистина единия отдушник беше леко запушен и клапата не се отваряше как требе..След интервенцията всичко се оправи...
- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
с какво я изчетоха тая грешка 100 !?!?! намери някой с VISA , тя хваща мотроника на м42то чудесно ... с живи данни , с карсофт също излиза дескриптор не някаккъв код . Още , мотроника на м42 (1.7) има самодиагностика - на един от пиновете на компа се закача светоди през съпротивление към маса , ... изкарва мигащ код . В аутодата има повече инфо , пробвал съм го - работи ! но намери някой с читава диагностична апаратура , за 30 лв ще я изчетат с бош еситроник и ще си изпее всичко ... без бой
- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
ясно ми е това клапанче за парите и проблема е че на елкон всички клапани показва че работят аз мислех да го сменям но маистора каза че си е супер,а проблема бил в това 4е компа се преебал и давал грешки и всичко идвало от тая тъпа грешка 100 която има десетина причини от които можела да се получи и остава варианта на налучкване.Пала я сутринта -истребител и след няколко минути пак започна с номерата.А одеве обратното пала и нище да върви както трябва и после се оправи.След няколко дни се надявам да разберем с точност къде и е проблема.
- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
на последното место където ходих беше супер техника,такава диагностика не бяха и правили на колата и тои ми каза за релетата които смених има подобрение но иска още нещо.ще врътна и на още няколко маистора да видим кои ще е наи-точен в диагнозатаmitrax написа:с какво я изчетоха тая грешка 100 !?!?! намери някой с VISA , тя хваща мотроника на м42то чудесно ... с живи данни , с карсофт също излиза дескриптор не някаккъв код . Още , мотроника на м42 (1.7) има самодиагностика - на един от пиновете на компа се закача светоди през съпротивление към маса , ... изкарва мигащ код . В аутодата има повече инфо , пробвал съм го - работи ! но намери някой с читава диагностична апаратура , за 30 лв ще я изчетат с бош еситроник и ще си изпее всичко ... без бой

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2