ГП на Бразилия-край на сезона
Модератор: Sharo
- Nasic
- Манчестър Юнайтед Фен
-
- Местоположение: София Местожителство: Sir Matt Busby Way, Old Trafford, Manchester M16 0RA
- Кара: E39 525d с много кончета
- Мечтае да кара: GT5
- Детайли за колата: Е39
bmwfena написа:точно казано.Мерси колега за истинските думи -..........а ве нема ли никой от Макларън тука-само аз ли съмSKISA написа:искам да честитя титлата на феновете и на .....хамилтън!
никак не му симпатизирам ,но това е формулата-за тва я гледам от 20г! маса няма кво да жали-титла не се печели в два завоя и то задържани от друг....!!
надявам се догодина да се радвам повече.![]()
Не си , пич вече 7-ма бира за титлата :

Това е Люис Хамилтън
Кратка визитка на новия шампион
Люис Хамилтън (Макларън-Мерцедес) е новият световен шампион във Формула 1. След един вълнуващ и изпълнен с много драма сезон, британецът най-накрая успя да спечели короната. Битката му с Фелипе Маса (Ферари) бе до последните метри в Бразилия, където миналата година претърпя пълен провал. Така най-младият шампион в историята на Гран при стана шампион една година по-късно на същото място, на което загуби през 2007 година. През цялата тази година Хамилтън показваше завидна скорост и успя да спечели точки в много състезания, кoeто се оказа и решаващо за трофея. Люис спечели общо 5 победи. Хамилтън премина през много перипети, като например странната му катастрофа с Кими Райконен в Канада или дисквалификацията му в Белгия.
Както повечето пилоти във Формула 1, и Люис Хамилтън започва кариерата си в състезания по картинг, като печели редица титли в тези надпревари - на 10 години печели британския шампионат по картинг, а в следващите няколко години добавя още четири титли към колекцията си. На 13-годишна възраст Хамилтън е включен в програмата за развитие на млади пилоти на Макларън и по този начин се превръща в най-младия състезател, който сключва договор с отбор от Формула 1.
През 2000 година Хамилтън печели европейското и световното първенство по картинг и е обявен за най-добрия състезател за сезона на възраст от 15 години, с което става най-младият пилот, отличен с наградата. През 2001 година той се състезава в зимните серии на Формула Рено, където завършва на пето място, през 2002 година участва във Формула Рено и в края на сезона се нарежда на трето място. Той остава във Формула Рено и през следващия сезон, когато печели титлата, осигурявайки си я цели два кръга преди края на надпреварата. През 2004 година, на 19-годишна възраст Хамилтън преминава във Формула 3 евросериите с екипа на Манор, а през следващата година печели надпреварата с тима на ASM.
През сезон 2006 Хамилтън се състезава в сериите GP2, където с пет победи си осигурява първото място в крайното класиране. На 24 ноември 2006 година Макларън-Мерцедес официално обявява, че Люис Хамилтън ще се състезава за "Сребърните стрели" през 2007 година.
Рядко се е случвало дебютант във Формула 1 да разтърси до такава степен света на високите скорости, както направи Хамилтън в първия си сезон като основен пилот на Макларън-Мерцедес. Британецът веднага прикова вниманието на фенове и специалисти с изключителното си представяне още в първите си състезания за сезона. Хамилтън дебютира в Австралия, в което постига изключително силното трето място зад Кими Райконен и съотборника си Фернандо Алонсо. Следва четири поредни втори места, като в две от състезанията - в Бахрейн и Испания, британецът оставя зад себе си двукратния световен шампион. През сезона, първият чернокож пилот в историята на Гран при се превръща и в първия дебютант, който в първите си девет състезания стъпва на подиума.
След надпреварата по улиците на Монако двамата съотборници имат равен брой точки - по 30, и заедно оглавяват класирането при пилотите. В хаоса на Канада Хамилтън стига и до първата си победа за сезона, която той веднага дублира на "Индианаполис" в САЩ. Следват две трети места във Франция и Великобритания и едно девето в надпреварата за Гран при на Европа. Междувременно първоначално афишираните добри отношения между Алонсо и Хамилтън са опровергани от размяна на реплики между двамата по медиите, преди да се стигне до откритото избухване на скандала в Унгария. Алонсо забавя (нарочно или не) британеца в бокса, което не му позволява да завърти последната си бърза обиколка. Впоследствие Алонсо е наказан и Хамилтън стига до победата. Следват пето място в Турция, второ в Италия и четвърто в Белгия. В Япония Хамилтън вече докосва титлата, след като Алонсо отпада от състезанието, но британецът прави същото в Китай и връща Алонсо и Райконен в играта.
Развръзката е оставена за финала на сезона в Бразилия, където нещата се развиват много нещастно за Хамилтън, който благодарение на някои грешки и технически проблем остава на седмо място и губи титлата само с точка по-малко от Кими Райконен.
ВИЗИТКА:
Роден на: 07/01/1985 г. в Хертфордшир (Великобритания)
Ръст: 1,74 м
Тегло: 68 кг
Семейно положение: Неженен
Деца: Няма
Хоби: Свирене на китара, Музика, Фитнес
Любима храна: Карибска кухня
Любима напитка: Минерална вода
Любим изпълнител/музика: Реге, Хип Хоп, Ритъм енд блус
Участия във Ф1: 35
Дебют във Формула 1: Гран при на Австралия 2007 (Албърт парк)
Кариера във Ф1:
- Макларън (2007-2008)
Победи: 9
Първа победа: 2007 Гран при на Канада (Жил Вилньов)
Най-добро класиране в Гран при: 1
Първи пол-позишън: 2007 Гран при на Канада (Жил Вилньов)
Най-добра стартова позиция: 1
Точки: 207
Първа точка: 3-то място с тима на Макларън в Гран при на Австралия (Албърт парк) - 18.03.2007 - 6 точки
Световни титли: 1
| 89' E34 520i |
| 96' E39 525tds |
| 92' E36 320i turbo |
| 95' E36 316i |
| 97' E39 525tds |
| 02' E39 525d touring |
| 96' E39 525tds |
| 92' E36 320i turbo |
| 95' E36 316i |
| 97' E39 525tds |
| 02' E39 525d touring |
plradev написа:vladye написа:Ебати обратите, ебати емоциите. Накрая ми се дорева за Маса направо. И Тимо Глок президент!Радвайте се за Макларън, щото са много по-близки до БМВ, отколкото Ферари да речем.
А с какво,са много близки Макларън(Мерцедес) и БМВ??!!Може би Мюнхен е по-близо до Щутгард отколкото до Маранело.....Много от хората сме фенове на Ферари още преди да си купим БМВ-та и това няма как да се промени,заради колата която караме!!!
Тъй че невиждам за к'во да се радвам като някакъв англичанин е станал световен шампион.
Дано догодина БМВ-Заубер са пред Макларън,пък ако им стигнат силите(а те ги имаха и тая година отчасти,ама понеже си изпълниха плановете....) да се борят за титла и при пилотите и при конструкторите....
И дано всички управници във фолмулата сега са доволни!!!!
Е, аз съм за Макларън от както се помня, много преди да имам БМВ. Въпроса е, че ако бях привърженик на БМВ Заубер е логично да симпатизирам повече на Макларън, отколкото на Ферари. Нали? А това, че ти си фен на Ферари и имаш червени очила си е твой проблем.

- Nasic
- Манчестър Юнайтед Фен
-
- Местоположение: София Местожителство: Sir Matt Busby Way, Old Trafford, Manchester M16 0RA
vladye написа:plradev написа:vladye написа:Ебати обратите, ебати емоциите. Накрая ми се дорева за Маса направо. И Тимо Глок президент!Радвайте се за Макларън, щото са много по-близки до БМВ, отколкото Ферари да речем.
А с какво,са много близки Макларън(Мерцедес) и БМВ??!!Може би Мюнхен е по-близо до Щутгард отколкото до Маранело.....Много от хората сме фенове на Ферари още преди да си купим БМВ-та и това няма как да се промени,заради колата която караме!!!
Тъй че невиждам за к'во да се радвам като някакъв англичанин е станал световен шампион.
Дано догодина БМВ-Заубер са пред Макларън,пък ако им стигнат силите(а те ги имаха и тая година отчасти,ама понеже си изпълниха плановете....) да се борят за титла и при пилотите и при конструкторите....
Е, аз съм за Макларън от както се помня, много преди да имам БМВ. Въпроса е, че ако бях привърженик на БМВ Заубер е логично да симпатизирам повече на Макларън, отколкото на Ферари. Нали? А това, че ти си фен на Ферари и имаш червени очила си е твой проблем.
Напълно си прав, фен съм от 95г. на Макларън , и единственното нещо за което си купих БМВ е че супер харесвам Е34.
| 89' E34 520i |
| 96' E39 525tds |
| 92' E36 320i turbo |
| 95' E36 316i |
| 97' E39 525tds |
| 02' E39 525d touring |
| 96' E39 525tds |
| 92' E36 320i turbo |
| 95' E36 316i |
| 97' E39 525tds |
| 02' E39 525d touring |
- Wolf4
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 325i
- Мечтае да кара: M-ка, кво друго?
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
vladye написа:plradev написа:vladye написа:Ебати обратите, ебати емоциите. Накрая ми се дорева за Маса направо. И Тимо Глок президент!Радвайте се за Макларън, щото са много по-близки до БМВ, отколкото Ферари да речем.
Аз с цветоусещането проблем нямам!!!А логика в симпатизирането не съществува,или харесваш нещо по някаква причина или не.Да вземем да симпатизираме само на немски пилоти ако се водим по "логиката"

Това че Ферари са собственост на Фиат(който са нема такива кочини

Всичко добро колега,ЧЕСТИТА ТИТЛА,пък догодина БМВ ако са си направили план да са шампиони и го изпълнят,ще се радваме заедно

Приятна вечер!!
п.п.За мен БМВ е колата и затова съм си купил такава...И ако бях фен на Макларън нямаше да си купя Мерц,а пак БМВ, повярвай ми...
Последна промяна plradev на 02 Ное 2008, 22:07, променена общо 1 път

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Tod написа:Глог загуби 15сек в последната обиколка, не мисля че нарочно пусна Световния Шампион!
4 обиколки преди финала тимо беше с 9 секунди пред хамилтън и фетел... изобщо ми е много чудно как се опъва толкова време с тези гуми...
колкото до надминаването на фетел, кубата направи каквото можа по въпроса

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Binev_OuT написа:Фетел ми нхапълни душата БРАВО!!!!!!!
Аве Глок защо не смени гумите бееее!!!!
Фетел шампион!!!!!!!!!!!!!!!!!

- m4r1qn
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: C20LET
ако се направи една анкета "кой е най мразения шампион в историята на Ф1" ще имаме едноличен победител.
- Nasic
- Манчестър Юнайтед Фен
-
m4r1qn написа:ако се направи една анкета "кой е най мразения шампион в историята на Ф1" ще имаме едноличен победител.
Ти знаеш ли какво е "мизерен", я ми обясни дефиницията на думата.Пинса ми от тъпаци.
| 89' E34 520i |
| 96' E39 525tds |
| 92' E36 320i turbo |
| 95' E36 316i |
| 97' E39 525tds |
| 02' E39 525d touring |
| 96' E39 525tds |
| 92' E36 320i turbo |
| 95' E36 316i |
| 97' E39 525tds |
| 02' E39 525d touring |
- m4r1qn
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: C20LET
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Nasic написа:m4r1qn написа:ако се направи една анкета "кой е най мразения шампион в историята на Ф1" ще имаме едноличен победител.
Ти знаеш ли какво е "мизерен", я ми обясни дефиницията на думата.Пинса ми от тъпаци.
Колегата имаше предвид МРАЗЕН,а не мизерен.А аз не мисля ,че е мразен просто е арогантен и супер надменен и това поражда НЕсимпатята на хората....

Nasic написа:m4r1qn написа:ако се направи една анкета "кой е най мразения шампион в историята на Ф1" ще имаме едноличен победител.
Мразен, колега не мизерен

Аз не съм доволен поради глупавите изпълнения (по време на целия шампионат), само за да се вземе титлата. Спечелването на тази купа на всяка цвна не ми харесва и преебава спорта. Последния кръг не пропусна да покаже точно това - шампиона да се бори за 5-то място

Няма мъжки представяния, няма борба до край. Най-силния отбор си крета 5-ти. Да им ебем и титлата...
- Wolf4
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 325i
- Мечтае да кара: M-ка, кво друго?
plradev написа:Nasic написа:m4r1qn написа:ако се направи една анкета "кой е най мразения шампион в историята на Ф1" ще имаме едноличен победител.
Колегата имаше предвид МРАЗЕН,а не мизерен.А аз не мисля ,че е мразен просто е арогантен и супер надменен и това поражда НЕсимпатята на хората....
Не разбрах...какво всъщност му е лошото на"мизерен"...с пари ли е свързано определението или с поведение, достойнство и самоуважение. А да, арогантността в броя на качествата обратни на мизерност ли е включена? Или идва да ни потвърди, че някак си не става дума за умения, а за платежоспособност?
Are you M enough...?!
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
Мразен -от кого от феновете на червения ташак
а ве вие що така правите..нека тва младо момче вземе титлата-че кво кат е черно-то и на някои пишките или по точно някои части са черни а си траете а тука оревахте орталъка
айде моето негро-да ти е честита победата и само от БМВта да падаш и да мачкаш тия червените щото червеното е най измамното както комунизма и ферари 

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
аз общо взето съм повече фен на пилот-не на отбор...!! бил съм фен на сена,после на хил,после на хакинен,жак вилньов,монтоя след това на алонсо...!!!!
а за най-мразен може да поспорим-мисля ,че шумата държи първото място ,.......както и за най-обичан.
а за най-мразен може да поспорим-мисля ,че шумата държи първото място ,.......както и за най-обичан.
Назад към BMW и моторните спортове