Данъчно деклариране мощността на колата

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 220

Данъчно деклариране мощността на колата

Мнение от Osmicata » 28 Ное 2004, 9:23

Един приятел ми разказа как преди около две години като си декларирал колата в даначното и се чудил къде какво да напише и питал мацката какво да пише на "конски сили" понеже пича не знаел колко била неговата баварка (no comment!) и тя казала, че и тя не знае колко е ама знаела че имало голяма разлика под и над 100 коня :-). Моя приятел решил че колата трябва да мине под 100 коня и я треснал 80 (тя малко повечко, ама нейсе). Данъчната декларация готова и пича и досега си плаща нисък данък а кара 320 ска, досега никой не му е правил проблем, ченгетата са проверявали документите и никой не се е заял за платения данък. Та, във връзка с този случай искам да попитам някой има ли представа как данъчните определят реалната мощност на колата, по шваке ли що ли, и има ли някакав "български" начин благовидно да се под-декларира мощен автомобил. В ситуацията на безумен държавен и застрахователен рекет (винетки, данъци, ГО, каско) това може да се окаже интересно.

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 28 Ное 2004, 10:00

моята кола е 122к.с. 1.6, в данъчното се води 1.6 - 90к.с. както я е декларирал предишния собственик. Като я прехвърлих ме попитаха в данъчното колко конски сили е, отговора ми беше 75 .. леличката помисли помисли и се сети, че не я внасям сега, ами е била предишно регистрирана и каза "я да погледнем как е била декларирана преди в системата" - хоп стана 90 и така си остана!
Докато КАТ нямат връзка с данъчното - нямаш грижи! Едни мои приятели като станали собственици на возилата си, не ги декларирали, а изпращали по банков път до данъчното някаква сума (примерно за 100к.с.), а единия се движи с М5, другия с подобно V8 inside .. имат бележка за внесена сума, при проверка я показват ..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 28 Ное 2004, 11:41

Форда на жена ми е 115 к.с., но аз още преди 6-7 години го декларирах като 90 к.с. Просто в данъчното извадиха едно списъче и при въпросната кубатура най-малката мощност бе тази. И досега не съм имал проблеми. Аз въобще се съмнявам, че ушевите ще сравняват мощности, още повече като сменях номерата имаше грешка в общото тегло и гледаха всичко "под лупа" и разбира се си поправиха грешката. Но ако колата е нов внос мощността се вижда веднага от Митническата декларация. ;) ;)
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 28 Ное 2004, 12:00

Аз при регистрирането платих по банков път някаква сума и с бележката
минах пре КАТ.Следващата година отидох в Общината,правих се на разсеян,
в декларацията писах колата 100 коня(тя е 150 :mhihi: ),но оня ми вика-"...тук
при мен излиза,че е 109".И аз викам добре.И така си остана :lol:
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

ентусиаст
Аватар
Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
Мечтае да кара: нещо с турбо
Детайли за колата: телефон

Мнение от Turboman » 28 Ное 2004, 13:14

Една от колите ми по талон е 93 коня,а в дейстжителност е 150 :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ngoro » 28 Ное 2004, 18:25

за жалост с новите коли не е така. Нови в смисъл с новите талони от тая година. Искаш-не искаш като ти го издават от кат (тоя малкия ламинирания дето го показваме на катаджиите и големия ламинирания дето си го държим в къщи) те са ти написали вече колко са ти конете на буква (Р.2) - максимална мощност(ако има данни) - 85kw
е за моята явно в кат е имало :( а и в данъчното като дадох заявлението по член 49 че съм придобил движима собственост каката директно си го преписа от талона. и сега яко бецален данъка ми беше 120 кинта за миналата година.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Turboman » 28 Ное 2004, 18:56

Ngoro написа:за жалост с новите коли не е така. Нови в смисъл с новите талони от тая година. Искаш-не искаш като ти го издават от кат (тоя малкия ламинирания дето го показваме на катаджиите и големия ламинирания дето си го държим в къщи) те са ти написали вече колко са ти конете на буква (Р.2) - максимална мощност(ако има данни) - 85kw
е за моята явно в кат е имало :( а и в данъчното като дадох заявлението по член 49 че съм придобил движима собственост каката директно си го преписа от талона. и сега яко бецален данъка ми беше 120 кинта за миналата година.

Е хаиде, хаиде.Едната ми кола е 166коня и данака ми е малко под 150лв,а от нова година падат данаците :lol:
Грехота ще е да се карат малолитржки :twisted:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chefo » 29 Ное 2004, 10:40

Turboman написа: ...а от нова година падат данаците :lol:
Грехота ще е да се карат малолитржки :twisted:...

Нямаш представа колко си далеч от истината!

Да не повтаряме писани неща, потърси тук из форума и ще разбереш. Нищо не пада, само някакви 20 лв. ама ще плащаш повече ако излизаш извън града си.

И за съжаление ще продължим да си караме малолитражките, не заради данъка, а заради акциза и ДДС-то:

540i: (5200 EUR в Германско, 286 к.с.)

МИТО: 0

АКЦИЗ: 12633.192

ДДС: 7674.638

ОБЩО: 20307.83 лв.

:evil: :evil: :evil: :banghead: :ranting:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Turboman » 29 Ное 2004, 13:05

chefo написа:
Turboman написа: ...а от нова година падат данаците :lol:
Грехота ще е да се карат малолитржки :twisted:...

Нямаш представа колко си далеч от истината!

Да не повтаряме писани неща, потърси тук из форума и ще разбереш. Нищо не пада, само някакви 20 лв. ама ще плащаш повече ако излизаш извън града си.

Зна4и моя случай е малко по разли4ен,баба ми и дядо ми са с двойно гражданство,българско и немско,така че си вкарвам коли на тяхно име и не пла6там акцизи.Друго само на една кола ще платя винетка за изван София,иначе с другите 6те си джиткам само из София!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chefo » 29 Ное 2004, 16:55

Turboman написа:...баба ми и дядо ми са с двойно гражданство,българско и немско,така че си вкарвам коли на тяхно име и не пла6там акцизи.Друго само на една кола ще платя винетка за изван София,иначе с другите 6те си джиткам само из София!

Дай боже всекиму! :lol:

Назад към Извън Темата