Тая тапа изпадна при измиване на двигателя. От къде е? (pic)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
39 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- ///M3-E36
- младши ентусиаст
-
- Кара: Third E36 :)
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: За тез пари...
Гледам, че коментирате тапата беглец и в бисерите, ама аз да попитам нещо..
Преди няколко дни щях да спра в един камион, щото волана ми замръзна и едвам успях да завия - това амортесьорче, за което е предназначена въпросната тапа се беше свило нагоре и не можеше да обтяга ремъка, та нито хидравлика, нито водна помпа, ни генератор работеше.. Върнах го в обратно положение, като му показах дръжката на един чук
и за сега всичко е наред..
Въпросът ми е - каква може да е причината да се свие амортесьорчето и да остане в свито положение? Ако пробвам да го смажа с WD40 дали бих улеснил работата му? Сега като карам имам едно на ум, да не вземе пак да ми изиграе тоя номер, че да не се претрепя някъде... А гледам го малко някво, а над 100лв ще е май..
Преди няколко дни щях да спра в един камион, щото волана ми замръзна и едвам успях да завия - това амортесьорче, за което е предназначена въпросната тапа се беше свило нагоре и не можеше да обтяга ремъка, та нито хидравлика, нито водна помпа, ни генератор работеше.. Върнах го в обратно положение, като му показах дръжката на един чук

Въпросът ми е - каква може да е причината да се свие амортесьорчето и да остане в свито положение? Ако пробвам да го смажа с WD40 дали бих улеснил работата му? Сега като карам имам едно на ум, да не вземе пак да ми изиграе тоя номер, че да не се претрепя някъде... А гледам го малко някво, а над 100лв ще е май..
- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
Моето струваше 117 лв. още когато купих колата...Ако се видим някой път да ти го покажа моето на какво приличаше след като свалиха ремъците за смяна!!!
Всичко се разпиля...направо ако не бях тръгнал да ги сменям тия ремъци не знам точно след колко км. щеше да ми е разпилян маторя...

Всичко се разпиля...направо ако не бях тръгнал да ги сменям тия ремъци не знам точно след колко км. щеше да ми е разпилян маторя...

- ///M3-E36
- младши ентусиаст
-
- Кара: Third E36 :)
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: За тез пари...
Що да ти е разпилян мотора бе колега? Аз около километър карах така - ремъка хлабав и ролките не се въртят.. На завоя на практикер стана ситуацията и от там до у нас знаеш колко е пътя 

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
///M3-E36 написа:Що да ти е разпилян мотора бе колега? Аз около километър карах така - ремъка хлабав и ролките не се въртят.. На завоя на практикер стана ситуацията и от там до у нас знаеш колко е пътя
Колега,когато алтернатора ми сдаде багажа свалях ремъка(естествено

- Mishel_Vaian
- ИС-пушил ентусиаст
-
- Кара: С 601 Трабант И С БМВ 318
- Мечтае да кара: Ферари ф 40
- Детайли за колата: Малко е счупена , но и предстои реставрация
Тва май от пароструйката с която е мит мотора 

My life is all I have ...
Не е важно какво БМВ караш а доколко си ентусиаст ...
Не е важно какво БМВ караш а доколко си ентусиаст ...
- pit55
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: бос през тръни
- Детайли за колата: 325TDS комбинезон, 728i
Амортесьорчето щом е заяло го сменяй с ново- то си има живот колкото и ролките и ремъците, сменя се заедно с тях.
пп. Колеги бащински ви призовавам ЗА БОГА не смазвайте с WD40. Тази гняс разяжда всичко: метал, пластмаса, графит, съответно и четките на моторчето на парното - това никога няма да го забравя
. Има един куп масла и греси с които могат да се правят експерименти. WD40 се ползва само когато нещо е клеясало с цел да се развие , и след това същото се измива или изхвърля ако е ненужно!
пп. Колеги бащински ви призовавам ЗА БОГА не смазвайте с WD40. Тази гняс разяжда всичко: метал, пластмаса, графит, съответно и четките на моторчето на парното - това никога няма да го забравя

Абе такава тема само в подфорум е36 може да има!:mhihi:
3 страници за 1 тапа!Както казвам аз щом е паднала и колата си работи значи не и е било там мястото!
Винаги като се сглобява нещо остават части и при тази тапа е така.
А щом и се е загубила значи и е писнало да стой на мястото си и е решила да обиколи и тя свят да види!
3 страници за 1 тапа!Както казвам аз щом е паднала и колата си работи значи не и е било там мястото!
Винаги като се сглобява нещо остават части и при тази тапа е така.
А щом и се е загубила значи и е писнало да стой на мястото си и е решила да обиколи и тя свят да види!

39 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3