Свидетелство за съдимост?!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Свидетелство за съдимост?!

Мнение от vlad0 » 01 Дек 2004, 22:13

Някой може ли да ми каже каква е процедурата за изваждането на този документ? Трябва за една работа, а идея си нямам къде трябва да ходя и с какви документи да отида и какви са таксите :?:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 220

Мнение от Osmicata » 01 Дек 2004, 23:28

Отиваш в съда, който се намира зад биологическия, до радиото, не помня как се казваше, както и да е, носиш си акт за раждане и лична карта, попълваш един формуляр, плащаш около 12 лева (информация от преди година) и ако не си роден в София попълваш телеграма до окръжния съд на мястото където си роден, има отделен формуляр за телеграмата. Подаваш ги на гишето, което е в дъното на коридора след като идваш от стълбите или на партера или на "първи" етаж, ще го намериш лесно. За родените в София излиза доста бързо за родените на друго място май минават кам 10-ина работни дни докато дойде отговор от окръжния съд, горе долу това е. Доколкото си спомням свидетелството важи за 6 месеца. А иначе входа към съда е най-лесен от трамвайте след ВИАС има една бариера, влизаш оттам и вървиш по улицата до дъното, входа е отдясно.

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 01 Дек 2004, 23:45

Мерси много !!! :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chefo » 02 Дек 2004, 10:56

А я кажете ако си роден "някъде другаде" може ли да си извадиш това свидетелство в съда в града, където си роден?? и не става ли доста по-бързо? (само в случай, че така или иначе пътя ти минава оттам)

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 02 Дек 2004, 11:59

Абе я не се занимавайте с глупости :)
Ако си от София става за 5 минути (ако няма опашка), а ако си от друг град става за два дена.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chefo » 02 Дек 2004, 12:04

Става наистина за два дена, но за да подадеш заявление във Варна ти трябват 6 часа за чакане на опашка пред бюрото за съдимост :evil:
Не знам за вас, ама аз страдам от опашкофобия! без майтап, аз като видя повече от 4 човека на опашка и подивявам, избиват ми нервите!
Затова питам.

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 02 Дек 2004, 13:32

Да, можеш! Много по-удобно и бързо е, за разлика в цената не си спомням!

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 02 Дек 2004, 20:41

И все пак да кажа от днес как стават нещата! Значи отидох както ми казахте в СЪДА който е до пазара Римската Стена в квартал Лозенец, или друг ориентир е точно между старта и новата сграда на УАСГ(ВИАС) Много смешно от моя страна, че не се сетих все пак съм учил 5 години там :) както и да е... влизаш вътре, проверяват те за оръжие и тръгваш към стая 106 където е информацията, но на коридора където е тази стая, от дясно има гишета !
За тези които са родени в София, не е необходимо да се попълва молба, за другите е необходимо, защото ще се праща до ссъда в родния им град! за тези които са родени в софия работата става за 1мин. точно! В смисъл когато е твоя ред цялата операция отнема толкова :) Мой съвет е първо да си платите таксата на клонове на банката на БИХОИМ, ако не се лъжа и тогава да ходите за съдимостта, защото те и без това без документ за платена такса не се дават! И после направо отивате и става много бързо :) Таксата беше 2.80 като в нея е вклучена цената за превода!

Назад към Извън Темата