за опцията бордови компютър на лостчето на волана
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
за опцията бордови компютър на лостчето на волана
за опцията бордови компютър на лостчето на волана колеги намерил сам си такова лостче с тази опция и мисля да го сложа защото колата ми няма такова та въпроса ми е дали някой е правил тази операция
- ITK
- младши ентусиаст
-
- Кара: да го карат
Мисля че колегата gugichamp беше, на сбирката го обсъждахме тоя проблем с него и той каза че става, уж и ние щехме да правим подобно нещо ама не знам...аз лично още не съм си намерил лост с бутон за ВС
F**k them all!
- kaspar_ivo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318i
slitter написа:Здравейте Колеги, пускам този пост, за да обясня как се сдобих с борд комютър вече за 100лв. Ще го опиша по стъпки.
1. Трябва да се сдобиете с лостче за мигачите на което го има бутона за ВС. Има го по Симеон, намира се на цена около 70лв. В Дару/Камор около 190лв. Не си заслужава ново!!!
2. След това трябва да го монтирате. За целта се сваля първо волана. Отзад има две болчета еврейска звезда, развиват се и пада предната част заедно с бега. Ще забележите букса, на която се държи. Без да се притеснявате откачате буксата, без да е откачен акумулатора, но колата не трябва да е включена в никакво положение (ключа на степен нула и не пипате докато не свършите с процедурата). Ако направите така, както Ви казвам, няма опасност да Ви светне лампата за бега и да набие грешка.
3. След като свалите волана преминавате към махане на пластмасите зад него. За целта отгоре има пластмасова рапитка, която внимателно се отвива и маха, а отдолу има още една кругла джаджа, на която има дупчица, в която буркате с нещо остро и натискате. Така се откача и долната част. След това внимателно с тънка права отвертка разкачате горната и долната пластмаса, но внимавайте да не остъавите следи от отчертката. Целта е да се разкачат от допълнително сложените щипки.
4. Вече имате достъп до лостчетата. След като волана го няма, издърпвате двете лостчета бавно назад към вас, заедно с планката, която ги дъежи и двете лостчета и внимателно сваляте това на мигачите.
5. Сменяте си с новото и след това обратната пртоцедура.
6. След като сте сглобили всичко трябва да посетите сервиз. Да ви кажа не ходете в Камор щото ше ви гледат тъпо. Аз бях там!!! Записаха ми час, ама реших да не хода, щото почнаха да ме убеждават, че немало да стане. В севиза трябва да разполагат със софтуер на БМВ за диагностика MODIC или DIS. Като идете там може да не знаят къде да пипат, затова в точка 7 ще опиша къде точно се пипа в програмата.
7. Намирате в менюто това:
1) Go to ZCS Coding
2) Select E46 Series
3) Select Recode or retrofit
4) Select Kombi
5) Select Turn Signal
6) Enable OBC
8. Вече имате Борд Компютър и всичко си работи супер, се едно е фабрично. То така си го правят фабрично!!!
Успех на всички.
П.С. В горублене има един пич дето ми го прави, има програмата, аз самия му казах как да го направи и стана, той вече е наясно. Ако искате мога да ви обясна къде е. Това е от мен засега, ако сметнете, че темата е важна може да я преместите в DIY.
Другия път проверявай първо във "направи си сам"

- Гецата
- некъв ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3
Слави също си добави тази екстра пиши му ЛС или ползвай търсачката да намериш темата 

"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d
4 мнения
• Страница 1 от 1